handdator

Visa fullständig version : Träning för bättre hållning?


lliB lliK
2004-01-23, 19:02
Har framåtroterade axlar, ganska kraftigt. Dessutom har jag stor "svank" (?). Det ska finnas övningar för att hjälpa av båda problemen, framåtrotationen på axlarna ska väl fixas med träning för baksida axlar (hakdrag till exempel?). Har dessutom hört att det ska finnas övningar som drar ihop skulderbladen, vilket är en del av mitt problem, i normal kroppshållning så sticker skulderbladen ut från ryggen på mig. Övningar för att hjälpa av svanken är jag osäker på... jag gissar att jag har fotbollsspelarsyndromet, alltså kort framsida lår, så vad jag har förstått så ska man stretcha det. Sen ska väl någon typ av rygg/bål träning hjälpa? Alltså jag har inte rak rygg, utan översida rygg sitter BETYDLIGT längre bak än midjan.

För att sammanfatta vad jag vill ha reda på...

Hur ska jag hjälpa av framåtrotation på axlarna?
Vad för typ av övning "drar ihop" skulderbladen?
Vilka övningar ska man köra för att hjälpa av stor svank?

Jorgen
2004-01-23, 19:26
På fråga ett och två svarar jag http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?s=&threadid=18252 . På fråga tre svarar jag magträning. Tung sådan.

//jörgen

lliB lliK
2004-01-23, 19:32
Tack så mycket, då kör jag på ungefär som tidigare då. Magträning kör jag i någon slags maskin med belastning, + de gamla hederliga situpsen och lite crunches.

"Each time you finish doing all 4 exercises, put an ice pack on your shoulder for 20 minutes. It's best to use a plastic bag with ice cubes in it or a bag of frozen peas, not gel packs. "

Har det någon specifik funktion med isen, eller är det bara för att bedöva eventuell smärta?

Åse Columbus
2004-01-31, 14:41
Återigen...

http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?s=&threadid=11249