handdator

Visa fullständig version : Shredded pork/pulled pork 101


kimozabe
2012-04-12, 20:56
Goddag

Ett par ggr i kvartalet slänger jag in en fläskkarre i gryta i ugnen 8-10 timmar 100-125 grader. Kryddning varierar ibland enkla kryddor ibland pimpar till det med vitlök bbq sås osv men jag är osäker på hur mycket vatten i som är optimalt, vissa har i så det täcker 1/3 av biten vissa täcker hela precis. Tänkte göra pulled pork o ha till tacokväll servera med Liba bröd salsa o de andra tillbehören så frågan är om jag ska köra den med snålt med vätska eller rikligt. Kommer lägga i 2påsar tacokrydda också. Vill ha den torr/spretig. Inte så det blir en gegga.

Tips please för att förfina detta underbara tilllagningssätt
Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Fishtank
2012-04-12, 21:06
Brukar själv köra halva lergrytan med vätska ungefär, Oftast får det vara uppgjort av vätskan från diverse grönsaker,svampar och blodet från köttbiten.
Brukar bli relativt perfekt.

Alfers
2012-04-13, 05:38
Jag brukar inte ha i något vatten alls.
Jag brukar lägga på en bit aluminiumfolie löst som ett lock (dvs sluter inte helt tätt) då behåller man den mesta utav köttsaften som sipprar ur.
Sen kan man vända den och köra utan "locket" sista timmen så får man bort den mesta av vätskan utan att den blir torr.
Har tom lyckats få den sådär geggig på det här sättet när jag körde med lock hela vägen så att säga

Jag har kört pulled pork på grillen på en liten bit aluminiumfolie i 8-9 timmar ett par gånger, då är där verkligen ingen vätska runt och det har blivit kanongott också, man får ligga på dryga 100 grader bara så behåller den det mesta av köttsaften.

kimozabe
2012-04-13, 23:50
1kg pulled pork 2påsar tacokrydda sen resterande tillbehör. Liba bröd vitlökstortilla salsa hemmagjord guacamole bönor jalapeños grönsaker stora vita bönor och feta ost. Åt mig fördärvad och tjänade ett par extra dagar på deffen.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

jon lord
2013-04-29, 19:30
Istället för att skapa en ny tråd så tänkte jag låna denna.


Tänkte göra Pulled Pork någon dag då jag köpte ett styck fläskkarré idag (1.3kg för att vara mer specifik) och som gröngöling till både matlagning och PP tänkte jag fråga er om lite råd och vett.

Vilket av dessa skulle funka bättre både smakmässigt samt ur en "deff" synpunkt (just i det här fallet är det väl fett vs kolisar egentligen då kcal mässigt är det ju ingen större skillnad):
"Hickory Sås" http://www.santamariaworld.com/produkter/Grilla-BBQ/#!/american-bbq-sauce-hickory/ eller "Hickory Grillolja" http://www.santamariaworld.com/produkter/Grilla-BBQ/#!/santa-maria-bbq-grilloil-hickory/
Skulle det bli för "oljigt" ur smaksynpunkt om jag väljer oljan? Eller skulle inte ens såsen ens funka för just det här?

Eller har ni några andra tips på goda såser som är funkar för just PP både smak/konsistensmässigt (samt ur kcal synpunkt så att man ej behöver snåla med såsen *popcorn* under deff) som jag kan enkelt på tag på någonstans (Hisingen,Göteborg ifall ni har några specifika butiker som säljer ett visst märke, gärna nära till bussar/spårvagnar). Någon här på Kolo har nämnt "Sweet Baby Rays hickory", bra/dåligt? samt var får man tag på det i såfall.


Tänkte göra något i stil med: [Hickory sås], lök, vitlök, morot, kålrot, salt, peppar, vatten i en stor lergryta, in i ugnen i 4-5h = :hbang: ?

Tacksam för svar, synpunkter, tips & ideer

Reaper123
2013-04-29, 20:28
Pulled Pork med Sweet Baby Rays BBQ-sås

Mitt hittills bästa försök på pulled pork...

http://3.bp.blogspot.com/-rD554xylAqA/UUjVtTP7hiI/AAAAAAAAKdc/SlhZ3vr-chM/s320/IMG_20130315_074256.jpg

Recept! (http://quattrojimmy.blogspot.se/2013/03/pulled-pork-med-sweet-baby-rays-bbq-sas.html)

jon lord
2013-04-29, 20:35
Pulled Pork med Sweet Baby Rays BBQ-sås

Mitt hittills bästa försök på pulled pork...

http://3.bp.blogspot.com/-rD554xylAqA/UUjVtTP7hiI/AAAAAAAAKdc/SlhZ3vr-chM/s320/IMG_20130315_074256.jpg

Recept! (http://quattrojimmy.blogspot.se/2013/03/pulled-pork-med-sweet-baby-rays-bbq-sas.html)Hej! Har faktiskt kolla på ditt recept, därifrån fick jag baby rays såsen! Får tacka för inspirationen, ser verkligen out of this world ut *popcorn*, får hissa mig till en större willys någon dag för närmsta ica hade kass utbud, samt att jag är osäker om det ska vara "olja" eller "sås" man ska använda, jag tippar på sås... karrén innehåller nog redan tillräckligt med fett