handdator

Visa fullständig version : fråga om mattillagning


Metal_boy_
2004-01-22, 02:36
försvinner proteinet ur kött när det kokas??? blir det högre gi om man steker ris, pasta, nudlar och potatis efter kokning?...anledning att jag frågar är att om man kokar kött länge så blir det så jävla mört o gott...den andra frågan va ifall man skulle hitta på nått krimskrams nån gång hehe..vore tacksam för svar =)

King Grub
2004-01-22, 11:09
Protein kan inte bara "försvinna" hur som helst.

GI:t blir snarare lägre om du värmer upp pastan eller riset eller vad det nu är, om du låtit det kallna mellan, än om du hade slevat i dig det direkt.

Metal_boy_
2004-01-22, 13:30
Originally posted by King Grub
Protein kan inte bara "försvinna" hur som helst.

GI:t blir snarare lägre om du värmer upp pastan eller riset eller vad det nu är, om du låtit det kallna mellan, än om du hade slevat i dig det direkt.

ok tänkte om det kokade ut i vattnet eller någe...aha så de blir ännu långsammare alltså va bra :thumbup: