handdator

Visa fullständig version : Artikel i GP


Apos78
2012-03-30, 12:13
Kanske varit uppe tidigare, har inte riktigt bra koll. Något som HAR varit uppe för diskussion är läkarnas kunskap eller icke-kunskap gällande nutritionen. Givetvis säger detta inget om läkarna som grupp men jag kan inte låta bli att se ett problem i ett uttalande som

Den som kan sin fysiologi, biokemi och endokrinologi vet att kolhydrater höjer blodglukoshalten som måste normaliseras med hjälp av insulin som omvandlar kolhydraterna till fett.

och att detta sedan på ett magiskt sätt förklarar den senaste tidens ökning av övervikt och fetma.

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.896678-en-hel-generation-har-redan-usel-halsa

A.Steinbach
2012-03-30, 13:05
Det är ju LCHF-fanatiker Björn Hammarskjöld som är i farten igen. Samma gamla tjat som vanligt, hoppas ingen tar hans propaganda på allvar.
Konstigt att dom aldrig nämner den höga kolhydratkonsumtionen som var i början av 1900-talet med avsaknaden av överviktsproblematiken. Nej det är ju bara the evil kolhydraterna och insulinet som gäller det har ingenting alls att göra med hur lättillgänglig maten har blivit samt belönande/godsmakande den har blivit i kombination med att vi ej ens knappt behöver röra på våra feta arslen från tvsoffan för att få i oss den maten.

Exhale_
2012-03-30, 13:06
Livsmedelsverket har gjort en debattreplik på det Hammarskjöld skriver:
http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Debattartiklar/Riktig-mat-ar-bast-for-halsan/