Johnny8
2012-03-29, 19:10
Postade för någon dag sedan ett inlägg i "Vad har du ätit idag (deffmode)
Då tråden har hängt med ett bra tag och inte särskilt många går in och läser varje nytt inlägg i den tänkte jag att då jag inte fick särskilt mycket feedback på min post att en ny tråd kanske skulle passa bättre.
Äter I alla fall följande maträtter varje dag med små variationer.
Måltid 1:
WHey 80 (45 g)
3 ägg (L)
Måltid 2:
350 gram keso (1,5%)
PWO (25 g)
amino (pre&past)
Måltid 3:
WHey 80 (45 g)
Fläskfile / kycklingfilé (575 g / 660g)
Måltid 4:
300 gram keso (1,5%)
Måltid 5:
300 gram kvarg (1%):
Måltid 6:
Kasseinprotein (45 g)
Samt under dagen:
fiskolja (3 g)
Multivitaminer
Totalt:
kcal 2200
Protein 377 g
Fett 58 g
Kolhydrater 37 g
Är ganska hungrig av mig och ibland skulle man gärna vilja sätta I sig lite mer mat, någon som har något tips på något att byta ut som ger mer mättnad utan att det rinner iväg i Kcal?
Har blivit ganska bekväm av mig med att laga mat men skulle eventuellt kunna slå till med 2 måltider kött om dagen då det känns som det mättar mer än kvarg / keso.
Protedrinkar är lite av dagens höjdpunkt och blandas redan med vatten.
Baktanken med ett så högt proteinintag som 377 gr per dag det innehåller lite kcal och att proteinets TEF ligger på 15-30% av kalorivärdet. Så med detta i bakhuvudet tänkte jag att jag kan äta mer mat utan att det rinner iväg.
Kan också tillägga att jag kört denna dieten i ca 12-13 veckor och gått ner från 103 --> 95 kg dvs -8 kg. Detta ger en ungefärlig viktnedgång på strax över 600 gram i veckan. Ligger kvar på samma styrka / marginell ökning styrkemässigt så dieten har fungerat bra. Har bra med energi på gymmet och kör styrka 5 gånger och cardio en gång i veckan. Så då jag tappar vikt och behåller styrkan är jag nöjd med dieten förutom att jag går och är hungrig då och då och börjar bli lite trött på maten!
I alla fall det jag undrade om är ifall Proteinrik mat är det som ger mest / bäst mättnad per kcal?
Undrar även ifall någon har några bra tips att variera sig med utan att behöva lägga ner allt för mycket tid i köket, öppna keso / kvargburkar i 2 månader har kanske gjort mig aning bekväm.
Då tråden har hängt med ett bra tag och inte särskilt många går in och läser varje nytt inlägg i den tänkte jag att då jag inte fick särskilt mycket feedback på min post att en ny tråd kanske skulle passa bättre.
Äter I alla fall följande maträtter varje dag med små variationer.
Måltid 1:
WHey 80 (45 g)
3 ägg (L)
Måltid 2:
350 gram keso (1,5%)
PWO (25 g)
amino (pre&past)
Måltid 3:
WHey 80 (45 g)
Fläskfile / kycklingfilé (575 g / 660g)
Måltid 4:
300 gram keso (1,5%)
Måltid 5:
300 gram kvarg (1%):
Måltid 6:
Kasseinprotein (45 g)
Samt under dagen:
fiskolja (3 g)
Multivitaminer
Totalt:
kcal 2200
Protein 377 g
Fett 58 g
Kolhydrater 37 g
Är ganska hungrig av mig och ibland skulle man gärna vilja sätta I sig lite mer mat, någon som har något tips på något att byta ut som ger mer mättnad utan att det rinner iväg i Kcal?
Har blivit ganska bekväm av mig med att laga mat men skulle eventuellt kunna slå till med 2 måltider kött om dagen då det känns som det mättar mer än kvarg / keso.
Protedrinkar är lite av dagens höjdpunkt och blandas redan med vatten.
Baktanken med ett så högt proteinintag som 377 gr per dag det innehåller lite kcal och att proteinets TEF ligger på 15-30% av kalorivärdet. Så med detta i bakhuvudet tänkte jag att jag kan äta mer mat utan att det rinner iväg.
Kan också tillägga att jag kört denna dieten i ca 12-13 veckor och gått ner från 103 --> 95 kg dvs -8 kg. Detta ger en ungefärlig viktnedgång på strax över 600 gram i veckan. Ligger kvar på samma styrka / marginell ökning styrkemässigt så dieten har fungerat bra. Har bra med energi på gymmet och kör styrka 5 gånger och cardio en gång i veckan. Så då jag tappar vikt och behåller styrkan är jag nöjd med dieten förutom att jag går och är hungrig då och då och börjar bli lite trött på maten!
I alla fall det jag undrade om är ifall Proteinrik mat är det som ger mest / bäst mättnad per kcal?
Undrar även ifall någon har några bra tips att variera sig med utan att behöva lägga ner allt för mycket tid i köket, öppna keso / kvargburkar i 2 månader har kanske gjort mig aning bekväm.