handdator

Visa fullständig version : Hur var det nu med skinkstek?


Fishtank
2012-03-27, 09:30
Vad är egentligen näringsvärdet?
På slv står det 164 kcal stekt.
På alla märkens förpackningar står det runt 100 kcal.
Vikten minskar inte nog mycket vid stekning iaf för att uppnå 164 kcal stekt.
Nu minskade vikten från 953 gram till 753 gram.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

vicarious
2012-03-27, 10:57
Scans skinkstek, vägd otillagad såklart

Energi
100kcal
Protein
20g
Kolhydrater
0g
Fett
2.5g

Fishtank
2012-03-27, 11:46
Japp den jag också räknar på.
Men hur får slv det till 164 kcal när man stekt den?

vicarious
2012-03-27, 12:01
Japp den jag också räknar på.
Men hur får slv det till 164 kcal när man stekt den?

Det är väl inge konstigt? Vätska försvinner och energimängden per viktenhet ökar.

Fishtank
2012-03-27, 12:15
Självklart.
Men läste du verkligen hela mitt första inlägg?
De senaste gångerna jag vägt en skinkstek före och efter tillagning har vikten minskat med cirka 25%
För att det slv skriver ska stämma så bör vikten minska med 64% om den otillagade är på 100 kcal.

Det jag egentligen är ute efter är bara att lista ut hur slv får fram sina siffror på skinkstek kan vi säga.

vicarious
2012-03-27, 12:18
Självklart.
Men läste du verkligen hela mitt första inlägg?
De senaste gångerna jag vägt en skinkstek före och efter tillagning har vikten minskat med cirka 25%
För att det slv skriver ska stämma så bör vikten minska med 64% om den otillagade är på 100 kcal.

Det jag egentligen är ute efter är bara att lista ut hur slv får fram sina siffror på skinkstek kan vi säga.

Ja det är lite underligt. Din stekta skinkstek borde ligga runt 125kcal/100g.

Troligtvis har de andra siffror för den otillagad skinksteken, eller så räknar de med något slags stekfett (även fast det står utan steksky).

Fishtank
2012-03-27, 12:20
Exakt det jag också kommer fram till.

Enligt slvs exemplar så har den 6,4 g F/100 g.
Ytterst nyfiken på vilken skinkstek som har det då jag aldrig sett någon över 100 kcal i butik.

Magnus N
2012-03-27, 12:41
Skinkstek kan ju ta ifrån olika styckningsdetaljer och är det inte innanlår eller fransyskan som ligger runt ~ 100/100 kan dem ta ifrån ytterlåret som är runt ~120/100

Kan ju kanske vara så att dem är lite fula och kallar fläskstek för skinkstek med