handdator

Visa fullständig version : Fettet har blitt grönt på min ryggbiff


Silencer
2012-03-18, 20:41
Köpte ryggbiff, vakumpackad 1kg för 1 vecka sedan.
Hållbarheten var cirka en månad fram.
Jag skar bort en bit och åt för en vecka sedan, satte resten i fryspåse.
Nu tog jag fram det idag, en vecka senare och skulle äta, men fettet har blivit GRÖNT. Vad i helvete?

Gober
2012-03-18, 20:45
Lite ärgat fett, rekommenderas starkt av Per Morberg i hans lasagne :-)

mini
2012-03-18, 20:49
Det känns som om hållbarheten är obruten vakumförpackning. En vecka i kyl skulle göra mig lite försiktig, fast dåligt kött brukar avslöja sig på lukten.

Silencer
2012-03-18, 20:50
Lite ärgat fett, rekommenderas starkt av Per Morberg i hans lasagne :-)

Fattar ingenting??? :D

Det känns som om hållbarheten är obruten vakumförpackning. En vecka i kyl skulle göra mig lite försiktig, fast dåligt kött brukar avslöja sig på lukten.

Så tänkte jag också. Den långa hållbarheten var nog så länge det var vakumpack. Vanligt kött blir ju dåligt fort... trist.

Gober
2012-03-18, 20:52
Det är inget farligt. Jag har för mig att det har med kontakt vs icke kontakt med syre att göra. Men luktar det inte äckligt så är det lugnt.

Och senast idag såg jag Per Morberg dingla med en bit kött med lite grönt fett på och sa att han brukar leta efter dessa bitar i frysdisken ;-)

Gober
2012-03-18, 20:54
Nötkött håller länge i kyla, ju längre det får ligga ju mörare blir det. Helst ska det ju ligga i sin förpackning men även utan håller det längre än folk tror. Gris är ju värre.

Silencer
2012-03-18, 21:00
Jag provade, det luktar jäst.
Jag är ledsen gober, du har nog rätt men jag är för feg. Får bli kvarg istället för kött ikväll, har inget annat upptinat.

Gober
2012-03-18, 22:04
http://stephaniemegan.blogg.se/images/2011/morberg2000_1237591w_139349904.jpg