handdator

Visa fullständig version : Övning för att stärka bakåtrotation av axlar.


exevision
2012-03-09, 10:15
Har problem med att jag är svagare i höger axel vid just rotationen bakåt. Kör jag bänkpress i brygga med axlarna ihop så vill höger axel rotera lite framåt vid tyngre vikter. Skivstångscurl så är det mycket svårt att hålla emot rotationen. Marklyft helt omöjligt på höger sida. Slappnar jag helt av i axlarna så kommer höger axel längre fram än vänster vid marklyft. Hantelrodd är samma sak, höger axel vill rotera framåt vid tyngre vikter.

Står jag avlslappnat så är väll höger axel lite lätt framåtroterad, men inte mycket i min mening. Jag är möjligen lite lätt stramare över bröstet på höger sida, men inte mycket, och det stretcher jag för att motverka. Tycker dock att "axelkulan" kommer lite långt fram vilket jag försöker motverka med denna töjning: http://www.shoulderdoc.co.uk/article.asp?article=1330
Och i den töjningen så är jag rätt mycket stramare i höger än i vänster. Jag är även svagare i höger utåtrotator än i vänster. Jag är annars starkare/har mer muskler på höger sida av ryggen. Inklusive Latissimus Dorsi.

Några förslag till övningar?

Zera
2012-03-09, 10:26
Måste bara fråga. Är det samma problem du har som beskrivs i denna tråden?

http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=180081

exevision
2012-03-09, 10:37
Nja, både och, men känner inte igen mig riktigt.

exevision
2012-03-09, 10:49
Så som jag känner det är att när jag står upp med armarna hängades, vill vrida armen/kulan i axeln så att biceps kommer närmare kroppen och triceps bort från kroppen. Detta tycker jag iaf ser bättre och även känns bättre.
Och det är väll detta som töjningen jag gör ska ordna?
http://www.shoulderdoc.co.uk/article.asp?article=1330

exevision
2012-03-09, 11:03
Trippel postar ;)

Ser man till detta: http://www.youtube.com/watch?v=qN6LnYMwS3Y&feature=related
Så har jag ju en tight bakre kapsel. Jag kan INTE få armbågen till mitten av kroppen utan att skulderbladet följer med väldigt mycket. Dock så kan jag inte det på vänster sida heller, men kommer närmare än höger. Men, nu vet jag inte om det har något alls att göra med min svaghet i att inte kunna motstå framåtrotation av höger axeln i flertalet övningar.