handdator

Visa fullständig version : Infektion


El Paso
2012-03-07, 08:26
Hej jag tror mig ha fått en infektion i ögonen vi vatten i örat (det högra). Det började med att göra ont som satan efter några dagar i örat och när ja tuggade, den smärtan gick sedan över och lite vatten började komma ut. Nån dag efter när jag vaknade på morgonen hade mitt högra öga blivit lite rött och efter det har det bara fortsatt. Nu är båda mina ögon sprängröda samt uppsvullna, dessutom är jag fortfarande täppt i högra örat där jag har nedsatt hörsel. Nyss testade jag att rensa lite med en tops (jag vet att det var dumt men jag var bara tvungen) och kom ut någon äcklig liten vax-likande sörja som luktade riktigt illa, lite gråaktigt.

Jag har gått till läkaren (befinner mig i syd amerika) och fått först ögondroppar som inte fungerade. Nu käkar jag antibiotika och har fått någon kräm som ja ska smörja in under ögonen och det fungerar inte heller, jag börjar få panik och överväger att avbryta resan. Jag frågar er om någon upplevt något liknande, är det vattnet som har startat allt, kan jag få permanenta skador på hörseln, kommer mina jävla ögon någonsin se normala ut och inte som att jag har rökt 75 majaplantor i streck? Jag börjar bli desperat och ärligt talat rädd, har ni någon som helst information om något dela gärna med er. Juste, har dessutom fått som en liten blåsa på strängen (den som sitter vid ollonet) men jag tror inte att det har något med saken att göra, ville bara få med alla symptom som jag i detta nu har.

Ps. Vattnet fick jag i öronen för exakt 2 veckor sen.Tack på förhand.

hahavaffan
2012-03-07, 08:33
Fy fan, ångest. Om du har möjlighet och råd (antar att det är dyrt) så ring den svenska sjukvårdsupplysningen. Det kanske är lättare att förklara symptom och sånt för en svensktalande, även om jag antar att dom snackar rätt schysst engelska där du är.

El Paso
2012-03-07, 08:39
Råd får man väl ta sig, ska göra ett sista försök idag. Har tid hos en ögonspecialist idag men fungerar inte det blir det att åka hem igen. Tack för tipset och kom gärna med fler gott folk. Som sagt, rädd och desperat.

Danne2k
2012-03-07, 10:21
Som sagt, fan vilken jobbig situation, trist :(

Sjukvårdsupplysningen var det första jag tänkte också. Sen kanske du kan be någon här hemma försöka få tag i en läkare eller speciallist för att få bättre råd och tips. Sjukvårdsupplysningen i all ära men de har ju inte alltid full koll.

Hoppas det löser sig!

hahavaffan
2012-03-07, 10:37
Jag hade också lite problem med öronen på min 6-månadersresa 06/07, men det höll sig till öronvägsinflammation typ, med lite allmänt ont i öronen som följd. Jag undvek dyk och onödiga dopp av huvudet så var det lugnt, men hade typ bara behövt en öronspolning som man gör själv, men det är ju lätt att vara efterklok. Hade jag fått ut en grå sörja som luktar illa vet jag fan inte vad jag gjort. Det var svårt nog att få vård även i ett land som Australien. Dock var det helt gratis när jag väl kom till rätt klinik!

Lycka till som sagt!

El Paso
2012-03-07, 15:47
Ja jävlar vilket skitproblem det var från början och titta vad det har utvecklat sig till. Tack så mycket för tipsen, fortsätt dela med er. Idag blir det sjukhuset och en specialist. Wish me good luck