handdator

Visa fullständig version : Sneda magmusklera - Bred midja?


gustav361
2012-02-28, 22:23
Jag har läst så mycket av folk som ställer sig på båda sidorna men som ofta verkar lite för okunniga för att utala sig. Så jag hoppas få klarhet här. För att bygga upp en snygg struktur på magen som också är funktionell vad bör man träna?

Vissa påvisar vikten av att träna obliques för den funktionella delen medan vissa bestämt hävdar att det endast bidrar till en bredare midja.

Är det någon skillnad på träning av inre/yttre obliques och i så fall hur träffar man dem bäst?

Bör man träna de sneda magmusklerna endast med kroppsvikt eller tyngre vikter?

Är det skillnad på hur vi träffar musklerna genom bålrotation/sneda crunches?

Vad är det rekommenderade att träna som en byggare men främsta fokus på utseende?

Sheogorath
2012-02-29, 07:01
Du jämför äpplen med päron. Att du hör olika bud handlar, förutom i de många fall som handlar om okunskap om att man talar om olika saker. Det är en sak vad vad som är bra i diverse sporter och en annan vad som är bra för byggarestetik.

"Funktionellt" är ett pretentiöst modeord och det enda värde som finns i det är när man kopplar det till en aktivitet. Det är funktionellt för en diskuskastare att vara stark i bålrotation och det är funktionellt för en kroppsbyggare att ha en harmonisk fysik rent estetiskt. Den första gör gott i att träna obliques separat i ett styrkeprogram, den andra sannolikt inte. Huruvida det blir "funktionellt" att träna obliques är alltså beroende av vem som tränar.

Masterpan
2012-02-29, 13:12
Dra ner din bf till ~10% så kommer vältränade obliques se snyggt ut, oavsett midja. Förutsatt att du har hyfsad fjong på lats och axlar..