handdator

Visa fullständig version : Willys säljer nu ren äggvita


prOtotype
2012-02-16, 12:40
En liter för 30kr.
Per 100
9g protein
0g fett
1g kolhydrater

Gjorde just en halvliter äggröra. Ganska tam i smaken, men det finns säkert massa annat att kul att använda det till.

snarlik
2012-02-16, 12:42
Hur är hållbarheten på den? Färskvara eller konserverad?

312
2012-02-16, 12:43
Jaaa, äntligen!

prOtotype
2012-02-16, 12:44
3 månaders hållbarhet. innehåller konserveringsmedel.

Sniggel
2012-02-16, 12:45
Kan man köpa ren gula då också?
För en billigare peng?
Någon kanske vill ta hand om "biprodukterna" förutom majonnästillverkarna :P

vicarious
2012-02-16, 12:47
Kul. Synd att det nästan är dubbelt så dyrt som att köpa vanliga ägg, sett till gram protein per krona. Är det Willys egna märke eller Eldorado eller nåt annat?

prOtotype
2012-02-16, 12:57
Det finns inte äggula, dock vanliga ägg men då kan man ju som sagt lika gärna köpa vanliga.
Det är svenska lantägg som står för dom.

Det står att 100g motsvarar 3 äggvitor, så litern är 30ägg. 1kr/vita.

mysglenn
2012-02-16, 13:07
Kul. Synd att det nästan är dubbelt så dyrt som att köpa vanliga ägg, sett till gram protein per krona. Är det Willys egna märke eller Eldorado eller nåt annat?

Om du vill ha äggvitan så måste du ju ändå slänga ~ 50% av ägget...

mysglenn
2012-02-16, 13:08
Finns på en del ica maxi med, men ligger på ca 35kr/dunken där...

Spartansk
2012-02-16, 13:12
Hur många gram är en liter?

Bjern
2012-02-16, 13:21
Hur många gram är en liter?

1dl är ~100g, så runt 1kg då.

Spartansk
2012-02-16, 13:23
1dl är ~100g, så runt 1kg då.

Ååh, då är det ju nästan dubbelt så bra protein per krona som kvarg! *drool*

mysglenn
2012-02-16, 13:28
Ååh, då är det ju nästan dubbelt så bra protein per krona som kvarg! *drool*

~90gram protein för 30kr blir det för denna dunk.

vad betalar du för din kvarg? jag pröjsar 10.90 för 250g som ger ~30gram protein

dvs ~ samma protein/krona.. ELLER?

Bjern
2012-02-16, 13:31
Ååh, då är det ju nästan dubbelt så bra protein per krona som kvarg! *drool*

Men sen är ju kvarg, till skillnad från äggvita på burk, väldigt gott. Jag tycker att det är en väldigt kemisk och annorlunda smak på äggvita på dunk, tyvärr.

mysglenn
2012-02-16, 13:33
Men sen är ju kvarg, till skillnad från äggvita på burk, väldigt gott. Jag tycker att det är en väldigt kemisk och annorlunda smak på äggvita på dunk, tyvärr.

+1 äggvita på dunk gör sig bäst som ingrediens i tex pannkakor tycker jag, annars smakar det lite knepigt...

eway
2012-02-16, 14:08
Såg det igår med, de var väl 10,1 gram protein?

Spartansk
2012-02-16, 14:20
~90gram protein för 30kr blir det för denna dunk.

vad betalar du för din kvarg? jag pröjsar 10.90 för 250g som ger ~30gram protein

dvs ~ samma protein/krona.. ELLER?

Lättkvarg på Lidl. 12 kr för 500 g med 60 g protein i, dvs 5 g protein/kr.

90 g protein för 30 kr = 3 g protein/kr.

LOL! Jag tänkte helt fel. Det blir ju hälften så bra protein per krona för äggvitan. :smash:

Men sen är ju kvarg, till skillnad från äggvita på burk, väldigt gott. Jag tycker att det är en väldigt kemisk och annorlunda smak på äggvita på dunk, tyvärr.

+1 äggvita på dunk gör sig bäst som ingrediens i tex pannkakor tycker jag, annars smakar det lite knepigt...

Jag tycker stekt äggvita är väldigt gott... Har dock bara provat från hela ägg där man tagit bort gulan.

mysglenn
2012-02-16, 14:24
Lättkvarg på Lidl. 12 kr för 500 g med 60 g protein i, dvs 5 g protein/kr.

90 g protein för 30 kr = 3 g protein/kr.

LOL! Jag tänkte helt fel. Det blir ju hälften så bra protein per krona för äggvitan. :smash:





Jag tycker stekt äggvita är väldigt gott... Har dock bara provat från hela ägg där man tagit bort gulan.

hehe tänkte väl!

Jag betalar för ARLAs kvarg, har inte tillgång till Lidl där jag bor...

Lepras
2012-02-16, 14:56
Äggvita är klockrent!
Fått i mig runt 20 liter sen i julas,,smidigt som fan.
Häller 5-700g i en matlåda--10min i micron,på med lite krydda o rör runt-färdigt :)

Bjern
2012-02-16, 15:16
Jag tycker stekt äggvita är väldigt gott... Har dock bara provat från hela ägg där man tagit bort gulan.
Ja vanlig stek äggvita tycker jag också är gott, men den äggvitan på dunk jag hade (köpt ifrån bageriet på ICA Maxi i Mora) var inte alls i klass med ''vanlig'' äggvita smakmässigt.

Äggvita är klockrent!
Fått i mig runt 20 liter sen i julas,,smidigt som fan.
Häller 5-700g i en matlåda--10min i micron,på med lite krydda o rör runt-färdigt :)

Gjorde samma sak fast i en stekpanna med äggvitan på dunk jag hade, får kväljningar när jag tänker på smaken *spy*

timecet
2012-02-16, 15:16
Äntligen! Som jag har sökt. Äggröra+havregrynsgröt är den ultimata byggar frukosten i mitt tycke!

Rakanichy
2012-02-16, 15:40
Gjorde samma sak fast i en stekpanna med äggvitan på dunk jag hade, får kväljningar när jag tänker på smaken *spy*

Men lepras är en karlakarl som mixar kyckling och tonfisk med funlight medans vi andra dödliga mesar runt oss med aspartamsötad vassle och dylikt.

KalleTeodor
2012-02-16, 16:35
Ja vanlig stek äggvita tycker jag också är gott, men den äggvitan på dunk jag hade (köpt ifrån bageriet på ICA Maxi i Mora) var inte alls i klass med ''vanlig'' äggvita smakmässigt.



Gjorde samma sak fast i en stekpanna med äggvitan på dunk jag hade, får kväljningar när jag tänker på smaken *spy*

du måste ju krydda till det, du kan inte bara äta den som det är.

Bjern
2012-02-16, 16:48
du måste ju krydda till det, du kan inte bara äta den som det är.

Kryddade ganska duktigt, men smaken slog igenom ändå.

vicarious
2012-02-16, 17:04
Om du vill ha äggvitan så måste du ju ändå slänga ~ 50% av ägget...

Njae, gulan utgör ungefär 1/3. Eller så äter man hela ;)

Kryddade ganska duktigt, men smaken slog igenom ändå.

Smaken av vad? Ägg?

Bjern
2012-02-16, 17:08
Smaken av vad? Ägg?

Jag tycker att det är en väldigt kemisk och annorlunda smak på äggvita på dunk, tyvärr.

This^

VackraFia
2012-02-16, 18:23
Är det bara jag som är lite äcklad av att äta ägg på tetra?
känns det inte fräschare att knäcka ägget själv?

isterbuk
2012-02-16, 18:35
Är det något som kommer finnas i sortimentet hos samtliga Willys eller är det så att någon butik bara plockat in det?

Lepras
2012-02-16, 23:54
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150765755305760&set=a.350737845759.201029.687725759&type=3&theater

Spartansk
2012-02-17, 01:36
Är det bara jag som är lite äcklad av att äta ägg på tetra?
känns det inte fräschare att knäcka ägget själv?

Jo, men så kvackmagad får man inte vara. :)

MrBulk
2012-02-17, 06:12
Dyrt vatten med mindre än 10% protein, bättre att köra på helägg eller kvarg eller proteinpulver.

mysglenn
2012-02-17, 06:52
Njae, gulan utgör ungefär 1/3. Eller så äter man hela ;)



okej om vi kollar i livsmedelsverkets näringstabell så får vi:

Ägg konventionellt rått, fett 9.7%

Äggula konventionellt , fett 28.6%

så ja det stämmer :) Då betyder det att man måste vikta dunkens kg/pris med 2/3 för att få fram vad det skulle ha kostat som ägg kartong!

mysglenn
2012-02-17, 06:53
Dyrt vatten med mindre än 10% protein, bättre att köra på helägg eller kvarg eller proteinpulver.

om man inte vill ha massa fett i sig?

eller inte vill ha för mycket mjölkprotein heller?

eller hatar att knäcka ägg på morgonen

eller har råd med 100kr till i månanden på mat? ;)

OneManArmy
2012-02-17, 07:12
Köper nog en 5kg äggvita i månaden, dock ej från willys.
Är ju klockrent.. Äggvite omelett (200g äggvita + ett vanligt ägg) eller hälla i fluffet, i med det i pytten osv osv.

Äter man det rakt av utan kryddor är det ungefär lika gott som att sticka en sked rätt i en burk milbona kvarg och smaska i sig.

Spiffy
2012-02-17, 07:18
100g äggvita och två hela ägg blir perfekt tycker jag.

Bjern
2012-02-17, 09:49
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150765755305760&set=a.350737845759.201029.687725759&type=3&theater

Haha risgrynsgröt är ju första tanken iallafall! Bra simpelt iaf :thumbup:

RobinSilver
2012-02-17, 10:19
Finns det någon som kan ge ett GOTT exempel på hur denna äggvita kan förtäras på?

mysglenn
2012-02-17, 10:23
Finns det någon som kan ge ett GOTT exempel på hur denna äggvita kan förtäras på?

blanda med proteinpulver (smaksatt vassle), havregryn, vetemjöl, mjölk

stek i smör som pannkakor

BlötSnö
2012-02-17, 13:18
Nu fick man lite bra tips. Har varit förbi och handlat ett pack på Martin Olsson.
Deras variant smakar väl lite som jag antar att Willys smakar: lite lurigt och kemiskt.
Hade egentligen tänkt ha den till matlagning. Kanske slänga ner i en paj eller liknande, men man kanske skulle ta och blanda upp med 2 vanliga ägg och se var man landar.
Tyckte förresten av det var någon som frågade efter äggula på tetra. Det finns också på Martin Olsson, om man har möjlighet att handla där/någon polare/etc...

Lepras
2012-02-17, 14:52
Finns det någon som kan ge ett GOTT exempel på hur denna äggvita kan förtäras på?

400g lax
400g äggvita
100-200g ris
citronpeppar+ev andra kryddor

Stek laxen tills den blir genomstekt,mosa ner den i "strimlor/småbitar" häll i äggvitan och strax därefter riset o rör runt tills äggvitan är fast.

tycker det är skitgott och smidig mat-bara sleva i sig med sked :)