handdator

Visa fullständig version : Ont i knät efter att jag slagit i det för en månad sedan.


hgus
2012-02-05, 01:49
För en månad sedan så ramlade jag i en trappa och tog emot hela smällen med vänster knä. Jag gick alltså ner på ett knä och tog smällen på det sättet.

Därefter har jag haft problem med att knät gör ont när jag böjer det. Om jag går ner på huk gör det ont när jag skall upp igen. Det gör ont att gå i trappor. Det gör även ont att komma in och ur bilar. Smärtan är som vanligt svårdefinierad men jag skulle vilja säga att den sitter på framsidan av knät, innanför knäskålen.

Vad som inte gör ont är att gå eller springa på plant underlag. Backar, både uppför och nerför, går bra om jag tar små steg. Knät är inte svullet eller tryckömt.

Någon som har en aning om vad som kan vara skadat och vad jag bör göra åt det? Bör jag söka läkarhjälp och i så fall vilken typ av läkarhjälp?

ronbe
2012-02-06, 10:19
Du bör du ju söka hjälp nu på en gång tycker jag, knäproblem är inget roligt kan jag skriva under på.
Eftersom det är ett direkt trauma mot knäskålen skulle jag nog gå till vårdcentralen och låta en läkare underöka. Röntgen kan ju vara lämpligt. Kan ju kanske vara en skada på knäskålen och/eller brosket bakom knäskålen.

hgus
2012-02-08, 23:44
Tack för svaret. Jag kommer kontakta vårdcentralen imorgon.

Nadreas
2012-02-10, 11:36
Gå till en sjukgymnast eller en specialistläkare som arbetar med knän och är erfaren i just knän. Jag vet inte hur många patienter jag har fått från vårdcentraler med knän som fått lång rehabilitering som inte hjälpt patienten ett skit...