handdator

Visa fullständig version : Knäpper i foten.


Jappse
2012-01-31, 13:06
Hej.

Innan jag köpte mina Vibram Fivefingers så sprang jag barfota ett antal gånger på löpbandet.

Vid ett av tillfällena fick jag en blåsa precis vid Flexor hallucis lite upp mot långtån?, och för att undvika blåsan sprang jag vidare fast kupade foten på ett sätt så detta kunde ske. Efter passet kändes det ok, men efter några dagar kände jag smärta runt omkring Extensor Digitorum Longus Tendons. Jag kunde trycka lätt med tummen och smärta uppstod. Dum som jag var så sprang jag i mina Fivefingers på löpband innan foten blivit "101% och det blev genast värre. Jag fick halta fram i några dagar.

Idag känns det bra men när jag står på govet eller en mjuk matta, på jobbet, så känner jag att det knäpper lite i foten precis innan maxläget på upp/ner -vägen.

Har kört vadpressar på gymmet och balansboll till och från, (när jag orkat) och det känns lite bättre. Men klickandet är fortfarande kvar. Foten ömmar lite på de ställen som jag beskrivit tidigare. Går jag i skor så känns det inget. Går jag i mina Fivefingers så känner jag lite i början men sedan går det över när jag värmt upp. Klickandet är dock fortfarande kvar.

Mvh
Ola


Bilder

Flexor hallucis
http://www.foottrainer.com/images/anatomy2.jpg

Extensor Digitorum Longus Tendons
http://thecountymedicalexaminers.com/wp-content/uploads/2011/06/Foot-Anatomy1.gif

espeto
2012-01-31, 13:55
Testa övningarna i denna filmen: GLfT-i3IsX0 :thumbup:

Jappse
2012-01-31, 15:17
Tack ska prova. Dock så kommer jag inte ner i squat, förutom om jag står bredare än vanlig. hur ska jag klara squat med ett ben? :O

espeto
2012-01-31, 15:20
Tack ska prova. Dock så kommer jag inte ner i squat, förutom om jag står bredare än vanlig. hur ska jag klara squat med ett ben? :O

Antingen så går du så långt ner du kan utan hjälp eller så håller du i ett rep/gummiband som du fäster i något framför dig :)