Marcelo_Garcia
2012-01-25, 04:03
Hur är det med soja nu för tiden? Av vad som poppar upp verkar det kunna vara allt från livsfara till mirakelmedel, och sanningen lär väl knappast vara någon av dessa ytterligheter. Har man kommit fram till något nytt under de senaste åren egentligen, eller är det fortfarande mest lobbyister från olika håll som står bakom de här mirakel-/dödenpositionerna som verkar vara standard på många forum?
Sedan undrar jag en grej, om någon vet: fermenterad (jäst) soja och icke-fermenterad sådan, hur stora är skillnaderna mellan skadliga ämnen i dessa varianter? Om jag fattat det rätt är väl all soja som finns i sojakorv (och färs, burgare, etc) icke-fermenterad?
Tacksam för svar, då den här sojadjungeln är lite svår att ta sig fram i ;)
Sedan undrar jag en grej, om någon vet: fermenterad (jäst) soja och icke-fermenterad sådan, hur stora är skillnaderna mellan skadliga ämnen i dessa varianter? Om jag fattat det rätt är väl all soja som finns i sojakorv (och färs, burgare, etc) icke-fermenterad?
Tacksam för svar, då den här sojadjungeln är lite svår att ta sig fram i ;)