handdator

Visa fullständig version : Era favorit sätt att tillaga fläskfilé på?


Tumenago
2012-01-23, 18:33
Tjenare nu är det så att jag behöver tips på hur man tillagar fläskfilé?
Och om man bara ska steka dom i stekpanna hur länge och hur tjocka skivor skär ni då? :)

Tack på förhand!

vicarious
2012-01-23, 18:50
Helstekt i ugn. Löjligt enkelt och gott :) Bryn den i stekpannan först.

Tumenago
2012-01-23, 18:53
Okey tack för svaret, men hur länge och hur varmt på ugnen? :)

Zorban
2012-01-23, 20:56
Okey tack för svaret, men hur länge och hur varmt på ugnen? :)
Beror väldigt mycket på köttets tjocklek (och såklart hur du vill ha det lagat). Termometer är lättast.

Gober
2012-01-23, 22:50
Gott att göra någon snabb och enkel gryta.

Skiva medaljonger av fläskfilen och bryn med lök och champinjoner. Sen ösa i grädde, någon god fond, lite soya och kryddor. Serveras med pressad potatis eller ris. Eller samma sak fast byta ut fond och soya mot lite chilisås och starkare kryddor.

Three pigs
2012-01-23, 23:04
Skär lagoma skivor (inte för tunna och inte för tjocka, ca 1-2cm). Bryn lite lätt i panna så båda sidor får fin stekyta. På med salt och peppar, och sedan in i ugnen i 10-15 minuter (gärna med pommes eller annat tillbehör). Mört, saftigt och gott.

Gör sällan på något annat sätt.

Joanna
2012-01-24, 09:36
Gott att göra någon snabb och enkel gryta.

Skiva medaljonger av fläskfilen och bryn med lök och champinjoner. Sen ösa i grädde, någon god fond, lite soya och kryddor. Serveras med pressad potatis eller ris. Eller samma sak fast byta ut fond och soya mot lite chilisås och starkare kryddor.

+1. Så sjukt gott!

Baboom
2012-01-24, 11:02
Okey tack för svaret, men hur länge och hur varmt på ugnen? :)

Tills innertemperaturen är 72 grader, brukar jag göra.

Snobbe
2012-01-24, 11:38
Tills innertemperaturen är 72 grader, brukar jag göra.

Samma, samt ganska lågvärme på ugnen bryn först sen runt 100-125grader kanske. Vet ej vad som är bäst men det brukar bli gott:)

Alelale
2012-01-24, 17:00
Sist jag gjorde fläskfilé var i helgen och då stekte jag den i 2-3 cm tjocka skivor.

Nästa gång kommer jag nog köra in hela i ugnen då det tog ganska lång tid för allt att bli klar då den inte var helt tinad och sen hade jag 1.5kg ungefär.

wo0ord
2012-01-24, 17:05
Tjenare nu är det så att jag behöver tips på hur man tillagar fläskfilé?
Och om man bara ska steka dom i stekpanna hur länge och hur tjocka skivor skär ni då? :)

Tack på förhand!

Om du inte är rädd för lite grädde och ost kan du läsa detta.

Sätt på ugn. 200g.
Skiva fläskfilébitar, stek så de får lite "gyllenbrun" färg. krydda med det du gillar.
Lägg köttet i en form, häll över med matlagningsgrädde så det täcker köttet.
Strö över ost,lök,paprika och eventuellt nåt mer du vill ha. 20-25 min.

Servera med pressad potatis.

isterbuk
2012-01-24, 17:58
En gryta med senap, creme fraiche och marinerad vitlök. Servera med klyftpotatis.

professornord
2012-01-24, 19:13
helst smördegs inbakade med schampinion stuvning och en potatis gratäng

dooh
2012-01-24, 20:10
Stek i bitar, gör sås på enbart creme fraiche och creme bonjour vitlökost. Blanda sås med kött, salt och peppar. Världens enklaste, världens godaste.