xyvian
2012-01-10, 18:46
Hej! Jag stoltserar här med mitt första inlägg på kolozzeum och är ytterst tacksam för att ha hittat hit.
Jag har precis påbörjat min första deff någonsin och har lite frågor som jag inte hittat svar på i deffguiden.
Först så undrar jag hur lång tid man kan/bör hålla en deff? Alltså om det finns några riktlinjer för en maxlängd på en deff för en person som har? Jag förstår att detta beror helt och hållet på ens egen form. De förutsättningar jag kan ge är mina egna;
24år, kille
85kg, 178cm
kroppsfettsnivå: ca 17-20% alternativt 17kg kroppsfett
kaloriunderskott/dag: 500kcal alltså 2kg/månad
styrketränar 3gånger i veckan, springer 2gånger
Mitt tidigare mål var att göra mig av med 6kg på 3 månader. Men funderar nu på om det är möjligt att härda ut och kanske tappa så mycket som 8-10 kg. Dock skulle defftiden 4-5 månader.
Helt enkelt: Är det hållbart att hålla en deff så länge eller kommer det betyda att jag tappar alldeles för mycket muskler?
En andra fråga är om någon har koll på vad som händer när man fryser ner lagad mat? Förändras näringsvärdena på något sätt? Under lumpen berättade dom nämligen för oss att lagad mat snabbt tappar C-vitamin. Jag vet inte hur mycket sanning som ligger i det och mina googlekunskaper har svikit mig när det gäller frågan om lagad mat. Planen är att laga stora mängder mat och lägga upp i märkta matlådor så att man aldrig frestas till att slänga ihop något snabbt och onyttigt.
Tack så mycket på förhand. Säg till om det behövs mer information.
Jag har precis påbörjat min första deff någonsin och har lite frågor som jag inte hittat svar på i deffguiden.
Först så undrar jag hur lång tid man kan/bör hålla en deff? Alltså om det finns några riktlinjer för en maxlängd på en deff för en person som har? Jag förstår att detta beror helt och hållet på ens egen form. De förutsättningar jag kan ge är mina egna;
24år, kille
85kg, 178cm
kroppsfettsnivå: ca 17-20% alternativt 17kg kroppsfett
kaloriunderskott/dag: 500kcal alltså 2kg/månad
styrketränar 3gånger i veckan, springer 2gånger
Mitt tidigare mål var att göra mig av med 6kg på 3 månader. Men funderar nu på om det är möjligt att härda ut och kanske tappa så mycket som 8-10 kg. Dock skulle defftiden 4-5 månader.
Helt enkelt: Är det hållbart att hålla en deff så länge eller kommer det betyda att jag tappar alldeles för mycket muskler?
En andra fråga är om någon har koll på vad som händer när man fryser ner lagad mat? Förändras näringsvärdena på något sätt? Under lumpen berättade dom nämligen för oss att lagad mat snabbt tappar C-vitamin. Jag vet inte hur mycket sanning som ligger i det och mina googlekunskaper har svikit mig när det gäller frågan om lagad mat. Planen är att laga stora mängder mat och lägga upp i märkta matlådor så att man aldrig frestas till att slänga ihop något snabbt och onyttigt.
Tack så mycket på förhand. Säg till om det behövs mer information.