handdator

Visa fullständig version : Dator problem


Kotten
2012-01-02, 21:15
Det brusar tydligen när jag pratar i ventrilo med headset, men när jag sätter handen på datorn slutar det.Vafan är det för fel

King Grub
2012-01-02, 21:18
Antagligen något med strömförsörjningen, jordningen.

Kotten
2012-01-02, 21:39
hmm oki. vad kan man tänkas göra åt det då

Kotten
2012-01-02, 22:47
Det skumma är att det funkar bra över msn men inte över mumble eller ventrilo

astrodog
2012-01-02, 22:48
Msn kanske filtrerar 50-60 Hz :D

Kotten
2012-01-02, 23:08
Och det innebär :)

MathiasF
2012-01-02, 23:09
Och det innebär :)

växelströmmen i ditt eluttag svänger i den frekvensen, därav störningen.

Edit: Borde innebära att problemet sitter i ditt nätaggregat eftersom strömmen ut från det är likriktad.

Kotten
2012-01-02, 23:11
Det skumma är ju att det funkar bra innan. Nu har jag bara haft datorn i 3 veckor så den är ny. Vad kan jag göra åt saken ?

MathiasF
2012-01-02, 23:12
Det skumma är ju att det funkar bra innan. Nu har jag bara haft datorn i 3 veckor så den är ny. Vad kan jag göra åt saken ?

Lämna tillbaka möget, byt till en annan i affären så du inte behöver vänta på felsökning.

Kotten
2012-01-02, 23:14
Tror inte bara det är att lämna tillbaka nu, har beställt på Inet. Men jag kan ju inte skicka dit hela datorn så det lär väl vara mitt problem att ta reda på vad det är som är fel, annars får jag väl betala ?. Kan det hjälpa att bara stoppa i datorn i ett annat utag. Men det borde väl vara lika i hela lägenheten antar jag

MathiasF
2012-01-02, 23:17
https://www.inet.se/support
Felanmälan / Återköp
Här kan du göra felanmälan/begära återköp

Kolla efter ett jordat uttag, är badrummet eller köket nyrenoverat så finns där.

King Grub
2012-01-03, 11:29
Dra inte förlängningssladd från ett rum med jordat uttag till ett rum med ojordade uttag bara. Man får inte blanda jordat och ojordat i samma rum.

Det är dock inga problem att köra i ojordad uttag; det låter mer som problem med nätaggregatet.

Du kan ju prova ett annat headset först, så felet inte är så enkelt.

Kotten
2012-01-03, 14:38
har provat både annat headset och annat uttag, funkar inte. Nu installerar jag om hela datorn, har dragit ur varenda sladd inne i datorn och satt dit igen, i ett sista försök. Annars får jag låna brorsans nätdel och se om det funkar med den. Annars kan det väl bara vara moderkortet

MathiasF
2012-01-03, 14:44
Dra inte förlängningssladd från ett rum med jordat uttag till ett rum med ojordade uttag bara. Man får inte blanda jordat och ojordat i samma rum.

Det är dock inga problem att köra i ojordad uttag; det låter mer som problem med nätaggregatet.

Du kan ju prova ett annat headset först, så felet inte är så enkelt.

Min poäng var att om jordfelsbrytaren går i ett jordat uttag så är där definitivt anledning att lämna tillbaka datorn.

Kotten
2012-01-04, 03:30
Hade 2 olika headset jag provade och det funkade inte med något av dom. Provade ett par nya headset och det funkade utan problem. Mina 2 headset måste ha gått sönder typ samtidigt.