Visa fullständig version : Rosta bröd
Händer det något med näringen i brödet när man rostar det? Påverkas det överhuvudtaget? Bortsett från brödet blir "rostig".
Har för mig det skapas något ämne som inte är alltför nyttigt, aktinoider eller något blafs. Någon får rätt mig med stort nöje..
Så det kan vara så att det skapas något som inte är så hälsosamt? Finns det några andra saker det kan påverka, t.ex innehållet som kolhydrater?
Nej. Men det är ju inte farligt med rostat bröd för det, jag proppar ofta i mig 1½ paket varje helg.
Ett dussin rostade mackor och 1l oboy, opti frukost. Nomnomnom
King Grub
2011-12-19, 22:43
http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Kemiska-amnen/Akrylamid/JECFAs-utvardering-2010-av-akrylamid-i-livsmedel-/
En normal konsumtion av rostat bröd är inte farligt, men man kanske inte skall basera kosten på det.
Näringsvärdet förändras inte vid rostning. GI sjunker något.
Tack grub! Akrylamid hette det!
http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Kemiska-amnen/Akrylamid/JECFAs-utvardering-2010-av-akrylamid-i-livsmedel-/
En normal konsumtion av rostat bröd är inte farligt, men man kanske inte skall basera kosten på det.
Näringsvärdet förändras inte vid rostning. GI sjunker något.
Att GI, sjunker innebär att kolhydrater blir långsammare? Eller har jag det fel?
King Grub
2011-12-20, 21:04
Att GI, sjunker innebär att kolhydrater blir långsammare?
Det stämmer.
Perfekt då ska jag ersätta grötfrukosten med rostmackor! *flex*
Det stämmer.
Så med andra ord blir det bättre? Dvs. om målet är att ha långsammare kolhydrater till sin måltid
King Grub
2011-12-21, 12:03
Du undrar om långsammare kolhydrater är bra om man vill ha långsammare kolhydrater?
Du undrar om långsammare kolhydrater är bra om man vill ha långsammare kolhydrater?
:laugh:
Rostat bröd är för övrigt det bästa man kan få i sig. Typ som knaperstekt bacon.
JJOHANSSON
2011-12-21, 12:30
:laugh:
Rostat bröd är för övrigt det bästa man kan få i sig. Typ som knaperstekt bacon.
Det där behövde jag verkligen få höra, tack! <3
Det där behövde jag verkligen få höra, tack! <3
Brohug!
Hörde något om att anledningen till att rostat bröd är så gott är för att vissa smakämnen som vi gillar frigörs och förs med vattenångan. Vilket gör att smaken framhävs mer, alltså blir det godare.
Hörde något om att anledningen till att rostat bröd är så gott är för att vissa smakämnen som vi gillar frigörs och förs med vattenångan. Vilket gör att smaken framhävs mer, alltså blir det godare.
Har också hört det. I vilket fall tror jag de flesta är överens om att rostat bröd är en riktig hit! :D
Tack grub! Akrylamid hette det!Ja, hade det varit aktinoider (http://en.wikipedia.org/wiki/Actinoid) hade jag nog avrått från konsumtion. :)
Ja, hade det varit aktinoider (http://en.wikipedia.org/wiki/Actinoid) hade jag nog avrått från konsumtion. :)
Kanske det. :D
Ja, hade det varit aktinoider (http://en.wikipedia.org/wiki/Actinoid) hade jag nog avrått från konsumtion. :)
Fortfarande värt det.
Var lite oroande att läsa om de höga mängderna akrylamid i kaffe. Känns bra att jag dragit ned till 0-3 koppar om dagen.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.