handdator

Visa fullständig version : Hur att tillaga rostbiff så den blir som den i "affären"?


Ram Dass
2011-12-19, 02:01
Någon som vet hur dom gör?

Eller är det bara att low-tempa den i 125 C. med salt och peppar för att sedan skära den tunt i skärmaskinen?

Undrar även vad ett stycke rostbiff kan kosta (kilopris)?

Ram Dass
2011-12-19, 21:31
När jag säger "blir" så menar jag såklart smaken.

Verkar vara dåligt med rostbiffsproffs här dock, inge svar. :)

Nelli
2011-12-19, 21:42
Vet inte vad du menar med den i affären.. men du får fråga om kryddorna de använder.
Jag tycker rostbiff bli bäst, mörast, om du har den i ugn på ca 85 grader tills inner gtempen är 55 grader. Helt fantastiskt och mört. Tar lång tid men värt det *cupid*

Nelli
2011-12-19, 21:44
Såhär ser den ut då
http://i306.photobucket.com/albums/nn251/annelie1979/DSC_0676.jpg

Roger that
2011-12-19, 21:51
Såhär ser den ut då
http://i306.photobucket.com/albums/nn251/annelie1979/DSC_0676.jpg

Fan va gott det såg ut! Blir nog rostbiff imorrn ;)

Nelli
2011-12-19, 21:57
Fan va gott det såg ut! Blir nog rostbiff imorrn ;)

mmmm det var ett tag sen för min del med, tror jag slår till och gör en jag med haha

Ram Dass
2011-12-24, 01:43
Återkommer om min rostbiff blir som den i affären, när jag väl gör den. :)

Wikner89
2011-12-25, 03:07
yttrefilé av okse är ganska bra at använda till rostbiff. Kostar väl runt 250 kr/kg tror jag. När jag gör min så kryddar jag den rejält med salt och peppar. Örter som timian och rosmarin passar bra till den också. Riktigt gnid in kryddorna. Stek den sen i en panna på riktigt hög temperatur så att man får en fin yta på den. Jag skulle köra ca 160 grader tills den får en inner temperatur på runt 51-52 grader och låt den vila i 10 minuter innan du kyler ned den.

Ram Dass
2011-12-26, 05:56
Kan man verkligen laga rostbiff utav något annat än just rosbiff? Har väldigt svårt att tro det. Ytterfilé är dock heller inget ord jag gillar, då det är något matindustrin tagit fram för att det låter finare än benfri kotlettrad.

Pepz
2011-12-26, 09:33
Kan man verkligen laga rostbiff utav något annat än just rosbiff? Har väldigt svårt att tro det. Ytterfilé är dock heller inget ord jag gillar, då det är något matindustrin tagit fram för att det låter finare än benfri kotlettrad.

affärerna använder till 99% innanlår till sina "rostbiffar"

vicarious
2011-12-26, 12:08
affärerna använder till 99% innanlår till sina "rostbiffar"

+1. Köpa innanlår och göra egen rostbiff sparar man pengar på :)

ruhler
2011-12-26, 19:12
Innanlår eller fransyska funkar bra till rostbiff utöver rostbiff, jag brukar krydda med salt och svartpeppar på utsidan, i med en stektermometer och i mitten av ugnen i 125grader innertempen brukar jag ha 62-65grader men det är beroende på om man vill ha blodigt eller mer genomstekt. Affärerna använder nog någon typ av stek/grillkrydda alt marinad. Vet inte riktigt då jag i princip aldrig köper nötkött, äter till 99% mest nötkött från älg.