handdator

Visa fullständig version : Förflyttning av yttre muskelfäste till hamstring vid djup benpress


LillSkalman
2011-12-02, 14:02
I dagsläget är detta inte en skada, utan något jag uppmärksammat och nojjar mig över.

När jag går ner i benpressen och förbereder för att vända så har jag en olustig känsla i utsidan av vänster knä. Det som händer är att Biceps Femoris (http://sv.wikipedia.org/wiki/Biceps_femoris) tycks rulla ut på utsidan av Vadbenet (http://sv.wikipedia.org/wiki/Vadben) som vid bottenläget på nått vis tycks pressa sig in under just muskelfästet för Biceps Femoris, som såvitt jag vet fäster i Skenbenet (http://sv.wikipedia.org/wiki/Skenben).

Idag gör det inte ont, men det är klart märkbart i övningen och de små "hoppen" kan även observeras på filmen från passet.

Såvitt jag och min ortoped vet är vänsterbenet helt, kanske lite slitet pga överkompensering då jag skadade höger knäs yttre och inre ledband för nått år sen. Kan denna rörelse på utsidan av vänster knä komma att nöta ner eller skada mitt knä/hamstring på lång sikt?

Film från passet, Benpress uppvärmning 3:40, arbetsset 5:00. (1080p)
c1dTubvN6xo

Som student har jag inte råd att gå till specialist med varje litet icke-problem, jag har nog med problem som det är. Om någon är kunnig inom området och har insikt i detta vore det högst uppskattat om jag kunde få ta del av det. Tack på förhand! :)

TurningTorso
2011-12-03, 14:42
Är inte så kunnig men biceps femoris fäster "mest" i vadbenet så jag har svårt att se hur den kan hoppa över där iaf. Du känner ju senan ifrån BF på sidan av knät och den går ju ner till knölen på utsidan som är vadbenet.

IT-band brukar ju nämnas, men isf skulle den ju hoppa över utsidan på lårbenet, så jag vet inte riktigt...

Svårt att se hoppen på filmen men jag är lite halvblind...:)

LillSkalman
2011-12-05, 11:11
Bump av min egen tråd. Gick igenom ena settet med moviemaker och försöker förtydliga vad jag menar är det lustiga.

http://img825.imageshack.us/img825/3470/serie3klar.jpg
Det RÖDA representerar den benknöl som den GRÖNA muskelfästet rullar över.

Jag känner inte av detta när jag gör knäböj med vikt eller marklyft som på passet igår, söndag. Kanske är det för att jag involverar hamstring i dessa övningar men att den slappar i min benpress? När jag mellan setten benpress neg ner ATG så ploppade det runt likt i benpressen. Kanske är det ett "överfullt" vänster knä som är lite svullet pga ett knapps års kompenserande överbelastning som trycker ut "senan" när knät fälls ihop? Jag spekulerar nu givetvis.

TurningTorso
2011-12-05, 16:44
Jag tar tillbaka det jag sa. Såg som konstigt att den skulle hoppa just över vadbenet men det är möjligt men det verkar som man måste slita av några av fästena först.

Vad jag kunde läsa mig till så borde du, om det är den senan som är problemet, manuellt kunna trycka in senan med handen så att den inte hoppar över "knölen".