handdator

Visa fullständig version : Starta bulk, lite frågor


Dennis93
2011-11-26, 14:03
Tjena!

Efter jag äntligen fått till en ok deff (efter allt dumt små deffande hit och dit innan) så tänkte jag nu lägga på mig massa, tänker kort och gott äta mer bra mat nu och kolla vikt, måt, spegeln osv för att reglera om jag ska äta mer/mindre.

Några frågor jag har är var och hur tycker ni man ska mäta? Överarmar, bröst, midja, lår, vader, axelparti är det allt? Och mäter man alltid på största stället, eller hur gör ni?

Sedan till den fråga som alltid kommer fram är hur ska man träna... Jag skulle vilja träna 4-5 gånger i veckan i alla fall. Jag var ganska säker på hur jag ville köra tills man börjar söka runt på nätet, och det börjar snurra helt enkelt *screwy* Skulle vilja testa nån slags byggarsplit för jag har nästan alltid kört lite stronglifts stil (inte just bara stronglifts) men liknande, inte så höga reps, mycket basövningar, lite komplement osv. Men jag vet att helt byggarstil kanske inte är bäst för en vanlig svagis ;) Så jag hade tänkt kanske nån 5/3/1 fast med lite mer volym på komplement delen eller nåt. Ja som ni ser så e jag lite förvirrad här så förslag skulle inte sitta fel. Målet är i alla fall att lägga på sig massa, styrkan är viktig men kommer på andra plats.

Förövrigt:
1RMs
Bänk: 75kg
Mark: 115kg
Böj 90kg
@ 61kg kroppsvikt

Bild:
http://img194.imageshack.us/img194/2200/4321q.png (http://imageshack.us/photo/my-images/194/4321q.png/)

Kortfattat:
• Hur och var är bästa sätt att mäta?
• Vilket program skulle ni kört under bulk för att lägga på sig massa?
• Har ni några andra tips ?

Tack på Förhand! :thumbup: