handdator

Visa fullständig version : Helkroppspass.. splitt.. (!?) Förvirrad!


Ciirree
2011-11-25, 00:40
Jag har försökt träna sen i Januari fram och tillbaka men har slutat och tyckt att det inte blivit skillnad. Nu har jag äntligen börjat igen och denna gången är jag nog motiverad att det ska gå på allvar. Jag äter vanlig kost rätt ofta, och eftersom jag inte vill nå någon speciell vikt utan bara bli större så äter jag rätt mycket av de mesta. Jag dricker även proteinshakes för extra proteiner innan och efter träning.

Nu till de viktiga då.. jag började kolla runt lite här på forumet idag och blev förvirrad över att det var nästan 50/50 på det jag hittade om frågan ifall man skall köra helkroppspass eller splitta.

Eftersom jag inte tränat länge nog så ser jag mig själv som nybörjare och många här gav tips om att helkroppspass 2-3 ggr/veckan är bättre än att splitta, stämmer detta?

Sedan det här med set/reps. Jag har hört att man brukar börja på typ 3-4 set/8-12 reps.. stämmer det så om man vill öka i muskelmassa eller ska seten ökas till kanske 5-6?

Tack på förhand!

Popliteus
2011-11-25, 00:55
Allt beror ju på vad som passar just dig, vad du trivs med osv. Fördelen med helkroppspass för dig som tränar 2-3 ggr i veckan är att du hinner köra igenom varje muskelgrupp minst 2 ggr i veckan till skillnad från om du skulle köra en split.

När det kommer till reps och set är det du skrivit 3-4 sets om 8-12 reps det som ofta rekommenderas för att öka i muskelmassa. Men det kan även variera vad som passar dig bäst. Testa och se.

iPad
2011-11-25, 06:19
Kolla in http://kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=87454
Det är förslag på hur ett nybörjarschema skulle kunna se ut eller så kollar du på den klistrade 5x5 tråden http://kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=168071