handdator

Visa fullständig version : Axelskada: Vart ska jag vända mig?


Klicken
2011-11-20, 03:02
Jag har gått hos sjukgymnast i 1 år för ryggskada. Efter några månader sa jag även till att jag hade problem med axlarna. Sjukgymnasten tittade lite på dem och gav mig ett par övningar. Nu ca 5-6-7 månader efter att jag började med axel-rehab så märker jag INGEN förändring. När sjukgymnasten säger något i stil med "jag tror dina axlar kan bli bättre, men det tar nog FLERA år" så blir man ju inte supermotiverad direkt.

Jag har alltså inte haft någon läkare som undersökt mina axlar. Jag bor i en relativt liten stad och jag tror det finns typ 2 sjukgymnaster totalt här. Så..."borde" jag gå till en läkare och be han undersöka mig i hopp om att en få röntgen/ortoped/liknande?

Det känns som sjukgymnasten jag går hos inte vet vad felet i mina axlar är, och efter upp till 7 månaders träning utan resultat så vet jag inte vart jag ska vända mig. Detta är extremt viktigt för mig då det påverkar min vardag. När det gör ont att lyfta en halvtom tvättkorg, ja då förstår ni att det är svårt att hitta arbete också. Skadorna beror förmodligen på felaktig träning på gymmet och mycket datorsittande.

aranada05
2011-11-21, 10:56
Hur uttrycker sig besvären?

Annars kan jag, som haft mycket problem med min ena axel, tipsa om att du inte ska be om en tid, inte be om röntgen. Kräv det, säg att du vill ha röntgen.
Extra bra blir det om du är lite av "din egna doktor" och med det menar jag att du försöker att själv diagnostisera vad du har och sen använder sjukvården som redskap/bollplank.

Vild spekulation nu då, men om de märker att du har lite koll på grejer och sen kan du gärna flika in att det hindrar dig i vardagen och att du ibland vaknar på nätterna, samt att du sportar och därmed behöver få bukt med problemet fort och inte pallar massa generella råd/tester de ger till alla.... så kanske det blir lite fart på dem :-)

Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk

kaer
2011-11-21, 11:16
har sjukgymnasten klämt ur sig någon slags diagnos? Eller iallafall preciserat mer noggrant vad det är som är fel?

Klicken
2011-11-21, 13:07
Hej! Tack för svar.
Sjukgymnasten sa att det kan har varit någon slitning eller något i bakre delen av axlarna, mer fick jag inte veta. Fick 3-4 olika övningar för baksida axel och jag har inte blivit det minsta starkare eller bättre på något sätt.

Själv tror jag det har att göra med att jag tränade väldigt hårt under en tid utan att veta vad jag höll på med, jag övertränade mig i bröst och sånna övningar som slet på mina axlars baksidor, jag tror aldrig jag ens tränade baksida axlar. Jag visste inte hur man skulle träna, detta med mååååååånga timmars datorsittande i princip varje dag.

I vilket fall som helst så ska jag ringa och boka en tid hos läkare och "kräva" en röntgen eller att få en specialist av något slag. Kan även tillägga att jag skickats runt hit o dit för min ryggskada, skickades först till en vanlig röntgen. Då tyckte min läkare att jag skulle få en ortoped. Ortopeden tyckte annorlunda, drog tillbaka remissen och skulle ge mig MRI röntgen eller vad det heter. 3 månader senare, har jag fortfarande inte sett röken av remissen. Min erfarenhet av sjukvården har inte varit särskilt bra. Men jag får väl helt enkelt ligga på dem och fråga.

Tack för tipsen iaf, ska försöka testa dem.

Klicken
2011-11-23, 12:41
Finns det något annat än sjukgymnast man kan ringa för inflammation i axlarna? Läkaren verkade mena att jag ska fortsätta träna mina rehab övnignar för axlar trots att det inte har hjälpt. Helt jävlar fucking otroligt.

aranada05
2011-11-23, 16:05
Jadu Klicken, kan inte heller påstå att jag är nöjd med läkarvården alltså. Bara massa bollande fram och tillbaka, dock har jag haft tur som har en flickvän som har föräldrar som är läkare (vilket har gjort att jag kan få snabba remisser f.f.a till RÄTT STÄLLE)

Naprapater är ju kunniga inom muskel-området (såväl som anatomi givetvis) så om det handlar om en inflammerad muskel torde en naprapat kunna hjälpa dig. Men det kan ju vara så mycket mer än bara inflammationer, kan ju vara en början på artros eller något annat.

Men vad är det i dina axlar som gör ont? Kan du liksom "hitta punkten" på axeln och klämma där och utlösa smärtan eller sitter det mer "inne" i leden?