Visa fullständig version : gammalt vetemjöl
ryggontXXL
2011-11-17, 16:21
har 2kg vetemjöl som i princip bara legat och samlat damm, datumet har utgätt med 2mån. Ser normalt ut men jay vet ej. Förpackningen är öppen.
King Grub
2011-11-17, 16:23
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=60403
Kanske hjälper lite;
http://www.kolozzeum.com/forum/archive/index.php/t-60403.html
Får ju räkna med att det behövs mer vatten än vanligt.
Från sverker i den tråden;
"Bakterier är inget problem i vetemjöl.
Det är tillsatt askorbinsyra/Vit-C för att förbättra bakförmågan på mjölet. Askorbinsyran är säkert förstörd nu och mjölet har aningen sämre bakförmåga ( jäser sämre ).
Vetemjölet är B-vitaminberikat. B-vitaminerna kan ha tagit stryk och vitaminhalten är lägre.
Summa: Ta du mjölet."
ryggontXXL
2011-11-17, 16:38
ok tack flr svaret
Smaka/lukta på det innan du använder det. Inte för att det skulle vara farligt, men om det har stått länge i öppen påse kan det smaka mindre bra.
Fetthalten är låg i vetemjöl men fettet är fleromättat. Finns en risk att fettet har härsknat*spy*
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.