handdator

Visa fullständig version : gammalt vetemjöl


ryggontXXL
2011-11-17, 16:21
har 2kg vetemjöl som i princip bara legat och samlat damm, datumet har utgätt med 2mån. Ser normalt ut men jay vet ej. Förpackningen är öppen.

King Grub
2011-11-17, 16:23
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=60403

Idefi
2011-11-17, 16:24
Kanske hjälper lite;
http://www.kolozzeum.com/forum/archive/index.php/t-60403.html

Får ju räkna med att det behövs mer vatten än vanligt.

Från sverker i den tråden;

"Bakterier är inget problem i vetemjöl.

Det är tillsatt askorbinsyra/Vit-C för att förbättra bakförmågan på mjölet. Askorbinsyran är säkert förstörd nu och mjölet har aningen sämre bakförmåga ( jäser sämre ).

Vetemjölet är B-vitaminberikat. B-vitaminerna kan ha tagit stryk och vitaminhalten är lägre.


Summa: Ta du mjölet."

ryggontXXL
2011-11-17, 16:38
ok tack flr svaret

Tolkia
2011-11-18, 09:34
Smaka/lukta på det innan du använder det. Inte för att det skulle vara farligt, men om det har stått länge i öppen påse kan det smaka mindre bra.

Sverker
2011-11-18, 18:06
Fetthalten är låg i vetemjöl men fettet är fleromättat. Finns en risk att fettet har härsknat*spy*