handdator

Visa fullständig version : Kyckling i grädde, hur mycket fetare?


spinal
2011-11-11, 15:10
Hej,

Har tänkt på en sak. Hur pass mycket fetare blir kycklingen om man kokar den i gräddde jämfört om man kokar den i vatten eller steker den? Dvs hur mycket av grädden tas upp av kycklingen? Det borde väl inte bli jätte stor skillnad, förutsatt att man inte äter något av grädden/såsen den kokas i.

Har sökt på forumet och google men inte hittat några vettiga svar.

Idefi
2011-11-11, 15:17
Det är nog ganska svårt att säga för oss exakt hur mycket grädde/fett den tar upp. Finns nog inga studier som kollat det heller, men jag tror inte det är några större mängder.

daloatf
2011-11-11, 15:41
Drar till med 10%!

Tacos
2011-11-11, 15:42
Väg kyckling innan och sedan efter?

Springer
2011-11-11, 16:19
Det avgår nog mer vatten än det tas upp grädde, så vägning blir lurigt.

Eddie Vedder
2011-11-11, 16:20
Det avgår nog mer vatten än det tas upp grädde, så vägning blir lurigt.

+1

Dessutom dunstar ju gräddens vatten också.

Springer
2011-11-11, 16:42
I praktiken kanske du kan använda 4% margrädde och koka i? Då kan du nog äta såsen också. :-)

Rickard
2011-11-11, 16:49
I praktiken kanske du kan använda 4% margrädde och koka i? Då kan du nog äta såsen också. :-)

Eller själv späda riktig grädde.