handdator

Visa fullständig version : En spinkis färd mot 85kg rippade muskler - The comeback!


Filthy
2011-11-08, 23:12
Tjena igen!
Jag har skrivit en träningslogg förut. Men jag tror den är ungefär lika gammal som mitt konto och den sammlar mer damm än ära. Jag tror inte ens den finns kvar i arkivet?
Hur som helst jag är en rätt spinkig pojk med ölmage men ändå varit intresserad av träning/sport/hälsa i nästan hela mitt liv. Tyvärr har destruktiv inställning och lathet varit en orsak till att man ser ut som man gör just IDAG. Men det är dags för ändring nu och jag tänkte att Kolozzeum ska jag ge en andra chans.
Har alltid haft respekt för experterna på den här sidan och har många gånger använt sidan som en del av mina källor och även tipsat runt om denna sida till folk som börjat träna. Nog om inledningen!

Träningshistoria
Jag gjorde ett försök på gymma rätt superseriöst redan från start förut i högstadiet. Jag är född 1984 så det var ett tag sen ;). Men som vanligt gick jag för hårt in i början! Jag har varit en prova på:are inom idrott hela mitt liv. Har sen 5 träningsterminer tillbaka (2,5 år) tränat kampsport och fastnat helt för det! Framförallt Jiu-jutsu. Det har ju mest givit mig en bättre cardio! Inte så mycket mer max-styrka direkt. Men jag hoppas ha en bra grund nu att UNDVIKA skador. Stark grundstyrka för min vikt i t.ex. bål och diverse partier folk normalt är lite otränade på ijämförelse med resten av kroppen (klassisk ryggproblems-makare annars). Jag tänkte nu köra mindre hardcore på kampsporten och fokusera på gymmandet och ha kampsporten i andra hand. Jag har fått prova på lite tävlingar och känner att med min ålder får bli en kampsportsmotionär mest!

Korta fakta
Född: 1984
Kön: Kille
Längd: 180
Vikt: ca 75 (måste köpa ny våg eftersom all teknik trotsar mig och går sönder).

Mål!
Nå 85kg som rippad!

delmål på vägen
#1. 3-siffrigt i mark, bänkpress och knäböj
#2: 20 dips
#3: 15+ chins (klarar nu bara 5)
Plats för mer delmål!

HJÄLP!...?
En av mina stora brister är att komma på en varierande kost.
Blir mest keso, kvarg, kyckling, tonfisk, ägg, fullkornsmackor och diverse fläskkköttsprodukter (vet att ryggbiff t.ex. är mer optimalt men fan vad dyrt).

Hoppas det finns utrymme för en till träningsjournal utan att bli helt utan tittare/följare! :)
Bilder kommer nog i övermorgon eftersom jag jobbar 4-4 skifft. Dvs jobbar 12 timmar om dagen 4 dagar sen ledig 4 dagar i skift i markstensindustrin! Relativt tunga lyft och utmattande vissa dagar. Men ska ändå ha som mål att träna iaf 2 av de 4 arbetsdagarna

:cheers://Tomp

Filthy
2011-11-08, 23:47
Kan väl lägga upp dagens pass också för den delen. Körde både rygg och axlar idag. Vet att många inte tycker man ska kombinera andra muskelgrupper ihop med ryggens! Men ja helt utvilad kände jag att jag klara av det iaf nu i början utan några konstigheter. Jag lämnade mycket utrymme för optimal teknikinvänjning.

Marklyft
Set1: 50kgx7
Set2: 60kgx7
set3: 65kgx6
set4: 65kgx5
set5: 65kgx4
Kommentar:ZLATAN, vad centrala ryggen/baksida lår är min svagaste länk i denna övning.

Kabelrodd V-style
Set1: 59kgx10
Set2: 64kgx11
Set3: 68kgx10
Set4: 73kgx9
Kommentar: Väldigt förvirrande många kg man kan dra på här trots strikt teknik. Kunde ge mer här egentligen. Dock lite orolig att jag tillsammans med bänken skulle göra en superman in i vikterna bara ;/. Var ju över min kroppsvikt

Maskin Pulldowns, böjd stång
Set1: 48kgx8
Set2: 48kgx6
Set3: 48kgx5
Kommentar: Frustrerande låga resultat. Men jag körde chins hemma 2 dagar innan:em:

Cable seated lateral slide (Vadfan heter den här på svenska? :confused:
Set1: 14kgx9 (vikt per axel)
Set2: 14kgx8
Set3: 14kgx6
Kommentar:Glömde jag säga att mina axlar är i akut behov av träning?:em:

Axelpress med hantlar
Set1: 30kgx6 (totalvikt på båda hantlar)
Set2: 30kgx7
Set3: 30kgx6
Set4: 30kgx6
Set5: 30kgx6
Kommentar: Dagens pump! Här började endorfinerna sätta in också. Första gången jag körde med hantlar och inte stång. Kan nog öka i vikter av ren teknikträning här. Min rygghållning var messed up här i utsträckningen. Kände mig som gymmets idiot när svanken satte in varje gång. Men ja jag är jävligt glad att jag provade på hantlar istället för låst stång.

Kabel raka upplyft framåt med en arm i taget (Vad heter den här?)
Set1: 10kgx10 (vikt per arm)
Set2: 10kgx9
Set3: 10kgx8
Set4: 10kgx10
Kommentar: Ännu en muskelgrupp som behöver akut träning. Tror det är tack vare bristen här som mina axlar kan vara ömma några perioder om året. Iaf enligt en massörs.

Passet var nu klart! Äntligen med ett nytt glädjerus som tack från kroppen för att man tränat så hoppa man in i duschen. Tänk om man fick spontana glädjerus efter varje pass.
Avd. <3Endorfin?

Några åsikter? :) Skulle uppskattas med alla typer av råd och perspektiv.

//Tomp

Sundqvist
2011-11-08, 23:50
Varför skulle "ryggbiff" vara mer optimalt än kyckling etc?

kör på det som är billigast med mest protein i! alt det du tycker är godast :)

Filthy
2011-11-08, 23:53
Varför skulle "ryggbiff" vara mer optimalt än kyckling etc?

kör på det som är billigast med mest protein i! alt det du tycker är godast :)

Jag syftade på det jag skrev precis innan. Att jag åt så mycket fläskkottletter/karré När det vankades "kött"-dags! :)
Är väl mycket mer protein/kg i t.ex. Ryggbiff? Så predikar diverse vänner för mig iaf :p. De kör strikt på sin ryggbiff/rostbiff

Sundqvist
2011-11-08, 23:57
Kolla på innehållsförteckningen bara :)

Kyckling innehåller gott och väl per måltid och är betydligt billigare än ryggbiff, kör på det som du anser är godast/billigast :)

Filthy
2011-11-09, 18:43
Sådärja! nu har man jobbat klart ännu ett tolvtimmar-pass och kan nu avnjuta 4 dagars "vila".
proppade i mig lite fullkornsmackor, bananer, en diet pro, en shake och till lunch blev det den klassiska rätten, Fullkornspasta med tonfisk i vinäger och till det pepprad minikeso!
Nu vankas middag och självklart ska man fira ledigheten! En stor hel kyckling. Färdiggrillad och varm från Ica. Marinerad och så jävla prisvärd! 50 kr för 2 stora portioner är kärlek.

Tänkte köra Bröst/Triceps en stund efter maten sen! Skulle nog egentligen behöva vila axlarna lite mer men jag vill få den första rundan avklarad så den oundvikliga, extrema träningsvärksrundan blir klar!:thumbup:

Ska försöka lista ut hur man tar kort med timer på Iphone också så ni kan få se lite vad jag har att jobba med. Hur jävla mycket jobb jag har framför mig. Renoveringsprojektet ;). :whipped:

//Tomp

Filthy
2011-11-09, 19:56
Då var det dags för att ladda upp foton då efter mycket om och men med mina ynka verktyg. En iphone och mspaint!
Har aldrig haft något att flexa så ni för ursäkta min orutin i poseringen! här får ni bak och fram! Förhoppningsvis används den i framtiden som en förebild.
Förlåt för den suddiga kvalitén!

http://i13.photobucket.com/albums/a293/Quickis/Traning/IMG_1161.jpg?t=1320864825

Filthy
2011-11-09, 23:24
Provade köra ett set bänkpress för att se om jag kunde köra bröst/trieps. 6x60 kg blev det. Det kändes alldeles för obehagligt i axlarna att köra det nu dagen efter ett axelpass så det blev biceps/mage idag! Det är just de här 2 muskelgrupperna som jag har sämst teknik i utförandet på. Ska försöka få med mig någon en biceps/mage-dag som spanar in vad jag gör för fel. För de här passet känns alltid kasst och man känner sig grymt osäker. Jag började iaf med biceps!

Stående bicepscurls med EZ-stång
Set1: 30kgx8
Set2: 32,5kgx7
Set3: 32,5kgx5
Set4: 32,5kgx4
Kommentar: Det gick väl ok antar jag. flöt på

Sittande koncentrerade hantelcurls(vikt/hantel)
Set1: 10kgx6
Set2: 8kgx8
Set3: 8kgx7
Set4: 8kgx7
Kommentar: Haaaaatar koncentrerade curls. Jag känner ingenting och det känns så obalanserat motstånd. Blir liksom lättare ju högre upp man kommer. Då menar jag inte lite. Sjukt noga med tekniken även om jag är i inlärningsfacen än säkert

Kabel-hammercurls med rep
Set1: 36kgx8
Set2: 36kgx6
Set3: 36kgx6
Set4: 36kgx5
Kommentar: Denna övning gillar jag. Känns ofta bra

Cable standing crunch
Set1: 50kgx10
Kommentar: Va i... :furious: Provade alla sätt kändes det som. Stod med vikterna mot ryggen men man måste ju typ vara 160 cm för att det ska funka. Provade sen med knäböjandes på bänk och det kändes som jag fuska varje gång. Körde 2 set så på liknande vikter och klarade alldeles för många reps. Tittade mig omkring i gymmet för att leta reda på ett vänligt ansikte som kunde ta en snabbtitt på mitt utförande medan jag körde men ja de flesta såg rätt macho ut! Så jag sket i den här övningen istället :p.

Hängande benresningar
Set1: 12
Set2: 8
Set3: 8
Set4: 8
kommentar: Försökte att enbart göra reps där jag klarade av att sänka benen långsamt och mindre vilda sparkar.

High Woodchops
set1: 32kgx13
Set2: 36kgx12
Set3: 41kgx12
Set4: 41kgx12
Kommentar: Ja jag var rätt förvirrad över vilken vikt jag skulle ha för att göra ett optimalt utförande. Blev väl lite klokare iaf antar jag!

Situps
Kommentar: Avslutade med att försöka göra 40 situps. Fyfan vad illa de såg ut enligt mig. Fick ta korta pauser mest hela tiden också. Ett tecken på att magpasset iaf påfrestat musklerna lite!



Summering!
ja jävla skitpass eller vad ska man säga. Jag har så mycket att lära på dessa muskelgrupper. hittar inga övningar som passar mig bra förutom ett fåtal.

f.ö. ska ni inte vara rädda att kritisera mig. Jag tål all ärlig kritik! Föredrar att få mina svagaste sidor blottade. Annars kan jag inte få perfektion! :)
Dags för en gainer och lite mer kyckling

//Tomp

Fastback
2011-11-09, 23:28
Grymt med så väldigt utförliga poster. Ser ut att vara goa pass du bränner av ändå! :) Kommer lätt följa detta! Lycka till (Y)

Filthy
2011-11-10, 12:51
Go'måååååårron go morron go morron!

Skönt med första lediga dagen av 4! Den här dagen brukar alltid vara som en söndag för mig. Soffhäng och bara vila sig pigg! Men nu när man är igång med gymmandet igen känner jag mig bara rastlös! Det är faktiskt enligt schemat tänkt att det här ska vara en vilodag. Men jag kan inte riktigt hålla mig ifrån gymmet känner jag så det kommer bli att ställa sig på löpbandet och försöka hålla konditionen någorlunda! Samtidigt så har vi just nu en tävling som går ut på att man ska gå x00 mil. Minns inte exakt hur många 100. Men vi är indelade i lag iaf och rejsar mot varandra med hjälp av våra nya söta stegräknare. Jag har väl varit en av de sämsta i mitt lag på att gå runt i cirklar på arbetstid så jag får väl ta ikapp det nu kanske. 1 timme på löpbandet vore trevligt!
Träningsvärken täcker nu hela kroppen från baksidalår och upp till skallen! Så hoppas man kan springa normalt och inte mumie-style ;).

Dagens frukost blir kokta ägg på macka! En gammal kärlek som kommit tillbaka faktiskt. Så otroligt gott! Får hoppas att jag inte ledsnar på det igen alldeles för snart. En liten prolle-shejk som bonus blev det också och ett par tuggor av gårdagens kyckling :eating:. Tror nog jag måste börja käka mina "Only one"-tabletter igen också så vitaminerna hänger med någorlunda. Ikväll blir det porkchops med kokta potäter och en skvätt bea :thumbup:. Som kvällsmål funderar jag på farsans favoritröra. Avocado+creméfraische+rödlök+massa rom. Undrar om man kan byta ut cremefraischenn mot kvarg? :D

Filthy
2011-11-10, 17:41
Jahopp då har man varit och kutat 48 minuter på ett löpband då med snitthastighet på 10km/h. Var sugen på att klara av milen men jag vill inte ta ut mig helt och hållet. Ska orka med ett bröst/triceps pass imorgon också! Men det var fan sista gången jag kutar inomhus utan en handduk. Kändes som ett litet saltkar hela tiden öste ner i mina ögon! Sen så är det så otroligt mycket lättare mentalt att kuta utomhus... att springa, springa, springa och enbart se siffror och en list är inte min grej!


Kul grej som hände senare idag var att jag frosta av frysen för första gången på 5 år. Frysen är uppdelad i 3 stora fack. Dessa var fulla med vatten. Det gick ju bra att dra ut dem först dessa tunga små as. Skulle ju tömma dem i diskhon! Men jävlar vad påmind jag blev om träningsvärken nu! Fick swinga upp skiten och bara ösa direkt ner! Det forsade vatten över allt. Diskhon blev full och en stor del rätt ner på golvet! Phu! Jag behöver en personlig assistent verkar det som ;/.

Hittade f.ö. en gammalbild som mest var för att visa upp min gadd när den var ny. Jag ser väl egentligen nästan exakt likadan ut för 4-5 år sen eller vad tycker ni? http://i.helgon.se/g/%7B9F3/%7B9F34A38D-E055-49FE-A8B9-1B7ADD8237C6%7D.jpg

Filthy
2011-11-11, 17:53
En spinkis färd genom galaxen fortsätter!(fan att man inte kan ändra topic)

Hallå eller!
En ny dag som avnjutits i min ensamhet faktiskt (förutom alla bekanta på gymmet då). Startade dagen med lite rester från igår! potatis och fläskkotletter och en whey80. Ett äpple till efterrätt :thumbup:. Nerdade hela förmiddagen och fram till 15:00. Då var man redo för dagens bröst och triceps-pass! Startar med den sedvanliga 10 minuter jogging på löpbandet and we're off!

Bänkpress
Set1: 50kgx6 uppvärmning
Set2: 60kgx9
Set3: 60kgx7
Set4: 60kgx6
Set5: 60kgx5
Kommentar: En PT tyckte sin klient skulle göra ALLA övningar på bänken som är vid bänkpressen. Tillslut när jag (egentligen var det en polare:em:) fråga dem hur länge så sa de att de var klara lustigt nog. Det blev höga antal reps denna gång vilket är en märkvärdig ökning från förra bröstpasset. Nästa gång höjer jag till mina PB-vikter

Bröst

Hantelpress lutande(vikt/hantel)
Set1: 22,5kgx7
Set2: 22,5kgx6
Set3: 22,5kgx6
Set4: 22,5kgx4
Kommentar: Började känna att tricepsen fick pump redan här. Sla prova på PB-vikter även här nästa bröstpass:confused:

Cable Crossover(vikt/hand)
Set1: 27kgx7
Set2: 27kgx6
Set3: 27kgx5
Kommentar: Det flöt på helt enkelt

Triceps

Overhead Bar Press(Ez)
Set1: 20kgx10
Set2: 25kgx6
Set3: 25kgx5
Set4: 25kgx4
Kommentar: Finslapde tekniken och såg verkligen till att mina överarmar var låsta och att jag kom lite djupare med stången. Resulterade att jag får vänta ett tag med pb 30kg.

Cable Overhead
Set1: 32kgx9
Set2: 32kgx5(DENIED!)
Set3: 32kgx5
Set4: 32kgx5
Kommentar: Kändes riktigt bra förutom att andra setet så blev mina triceps av något och övergav mig :(. Tappade nästan så pass att vikterna smällde

Pushdowns
Set1: 50kgx6 (PB!)
Set2: 50kgx5 (PB!)
Set3: 50kgx5 (PB!)
Set4: 50kgx5 (PB!)
Kommentar: Första gången jag är på 50 och har så pass mycket krut - eller ja knallpulver iaf - så det räcker att hålla sig kvar på 50 alla set. Det här är ju en av få övningar jag alltid haft rätt teknik i enligt mig. Så är väl därför denna inte är en högoddsare att vara först med pb i denna journal.

Summering: Även om det inte var många officiella PB så var det här nog mitt bästa bröst/triceps-pass någonsin med så pass strikt rörelser. Jävligt glad att jag tagit beslutet att vara perfektionist. Nu skäms man inte längre över att vara en av de mindre på gymmet. Så länge jag vet att jag gör rätt :naughty:.

1684_
2011-11-11, 18:24
Nice, kör hårt. Tjock å spinkig e du inte, du ser välbyggd ut och ha potential till att bli grov, tycker jag!

Filthy
2011-11-11, 22:15
Sådär då då är kvällsmyset fixat och tvättmaskinerna i full rull.
http://i13.photobucket.com/albums/a293/Quickis/Traning/IMG_1162.jpg?t=1321045718
Här har vi min fina avokadoröra som jag snacka om tidigare som blir kvällsmellis/fredagsgodis

Efter det blir det väl pilla på gitarren tills ögonlocken faller ihop. Det var ju tänkt att man skulle in till stan(sthlm) ikväll men det får bli imorgon efter ben-passet. Blev f.ö. en tonfisk i vinäger, pepprad keso med fiberberikad pasta igen till middag! Som sagt lite enformiga menyer jag ger mig själv i brist på fantasi och inspiration.

Nice, kör hårt. Tjock å spinkig e du inte, du ser välbyggd ut och ha potential till att bli grov, tycker jag!

Tackar! Ja nu har jag ju tagit charmiga flexbilder. Det ser ju lite bättre ut då! :p.
Hoppas du har rätt angående det där med grov. Det har varit helt omöjligt att påverka min naturliga kroppsvikt fram tills något år sen då plötsligt en gubbmage började växa :D. Det MÅSTE betyda att om jag kan lagra fett borde jag kunna bygga muskler äntligen! Att jag är väldigt stor i aptiten borde underlätta också. :eating:

Filthy
2011-11-12, 17:08
Oi oi!

Ännu en strålande segstartad ledig dag! Det ända man kunde klaga på var avsaknaden av aptit. Det var länge sen man hade det problemet i den här graden. Tvingade dock i mig 2 äggmackor och en prolleshejk med en banan som efterrätt! nerdade lite kolo~ sen bar det av till gymmet!
Idag var det ben:devil: på schemat! Den där muskelgruppen jag inte fokuserat på, på 8 år! Så det blev jääävligt balans och teknikbaserat. Till min stora glädje så var det väldigt lite folk på gymmet denna lördag. Lilla alkishålan ;)

Knäböj
Set1: 50kgx8
Set2: 55kgx8
Set3: 55kgx8
Set4: 55kgx8
Set5: 55kgx8
Set6: 55kgx8
Kommentar: Ja som redan förklarat så var det ju 8 år sen så nu var det bara att hitta balansen och tekniken. Tyckte tekniken satt som en smäck direkt men balansen njaaa. I set2 så höll jag på ramla baklänges i 6e repetitionen. Hade jag haft optivikter här hade det blivit grej of the year på det gymmet. Får kanske träna balans även nästa gång.

Maskin - Benspark
Set1: 35kgx10
Set2: 40kgx10
Set3: 45kgx10
Set4: 45kgx10
Set5: 45kgx8
Kommentar: Wohaaaa! Feel that burn whiteboy!:whipped:. Fick in schnitzen på fina lugna tillbakarörelser och explosiva sparkar där tycker jag allt!

Maskin - Lårcurl(sittande)
Set1: 45kgx10
Set2: 50kgx10
Set3: 55kgx10
Set4: 60kgx10
Kommentar: På de gym jag gått innan har de alltid varit liggande som gäller. Den här maskinen såg exakt ut som bensparken så jag var dagens mest vilsna på gymet där ett tag :Virro. Kändes grymt iaf! Brukade vara min hatövning förut på ben. Har mer att ge här!

Stående vadpress i Smithen(med trappsteg givetvis)
Set1: 58kgx12
Set2: 58kgx11
Set3: 58kgx10
Set4: 58kgx10
Kommentar: Återigen lite virrig. Tänkte köra med fristång egentligen. kunde balansera i 2 sekunder som max. Tänkte ska man prova den skumma sittande varienten med kuddar på knäna. I pity the fool who use this!:MrT:. Sen kom jag på smithen ja.. Ofcourse! förutom att man fick rätta till fötterna 2 ggr/set så var det en grym vadövning.



Summering: Tyckte allting gick "smärtfritt" ändå! Vart inga problem eller "why god why!?"-tankar. Får tacka ett av mina kosttillskott för min optimism på gymmet tror jag. Vill inte gå hem från gymmet längre. Jag får sparka ut mig själv!

Övrigt: Var inte rädda att kritisera eller komma med personliga åsikter. Även om jag skulle känna att det inte är något för mig så är jag ju tacksam för en gratis bump och det blir mindre ensamt i tråden :p. Tvivlar på att jag gör allting rätt enligt er.

Filthy
2011-11-12, 17:28
Tänkte även att ni skulle få se en avslappnad bild av mig så ni får lite korrekt formbesked så här nu i starten! Förhoppningsvis blir det en fröjd att se efterbilden!


http://i13.photobucket.com/albums/a293/Quickis/Traning/IMG_1165.jpg?t=1321115128
Sudda bort ansiktet då jag såg alldeles för koncentrerad ut på denna bild! Jag var faktiskt stark i benen en gång i tiden. Lite tragiskt! Men rykten säger att det man tappat tar man väldigt lätt igen. Jag hoppas!

Filthy
2011-11-13, 15:51
Funderar på att lägga om träningsschemat lite. Byta plats på rygg-axlar med Biceps-mage. Annars kommer jag inte klara av att köra mark idag! Så det blir nog allt så! Idag blir det hat-passet som aldrig tar som det ska!

subway och onyttiga skogaholmsmackor blev dagens frukost :o
En liten lunch nu sen bär det av till gymmet!

mikaelj
2011-11-13, 19:37
Om dina mål är att bli stark i böj, bänk, mark, har du då funderat på att börja träna på en atletklubb? I brist på det, har du kollat upp träningsprogrammet Stronglifts 5x5?

Filthy
2011-11-13, 21:41
Big up for all the papaz!



Inledning: Först och främst vill jag bekänna att det vart faktiskt 66cl starköl och en 6a whiskey igår :smash:
Det vart som sagt ommöblering av schemat pga att jag gjort en liten miss. Kan inte köra rygg direkt efter ben. Så idag vart det Biccar och maggish! Inget annat utöver det vanliga att tillägga faktiskt vad jag kan komma på.


Biceps

Stående Bicepscurls
Set1: 30kgx8
Set2: 35kgx8 (PB!)
Set3: 37,5kgx4 (PB!)
Set4: 37,5kgx4 (PB!)
Kommentar: JA! Jävla bicepsjävlar! Där vakna ni äntligen!:D Ökade med 5kg! klarade precis mitt krav på 4 rep som minimum. Var lite nervöst sista repetitionen

Kabelbicepscurl (böjd stång)
Set1: 41kgx8
Set2: 41kgx8
Set3: 45kgx8
Set4: 50kgx5
Set5: 50kgx5
Kommentar: Snacka om förvirrat här. Första setet var på rekordvikt och jag klarade 8 hur lätt som helst. Tänkte att det kanske var tyngre vid de andra kabelvikterna. klarade 8 lätt där också och började nu känna mig som någon jävla hulken när jag hade 10 kg mer än rekordet. Så kom jag på att det var ju med REP jag skulle köra här = ICKE rekord. Vet inte vad jag kört på här innan. Suck!

Sittande konentrerad bicepscurl med hantel (vikt/hand)
Set1: 9kgx6
Set2: 9kgx6 (PB!)
Set3: 9kgx6 (PB!)
Set4: 9kgx6 (PB!)
Kommentar: Dagens överraskning! Jag trodde jag hade tagit 8kgs hantlarna som jag låg på sist. Det var först när jag la tillbaka dem som jag märkte. 1 ynka kg som ökning är inte mycket men det är alltid något.


Mage

Hängande benlyft(inga vikter
10x
12x
9x
6x
Kommentar: Orkade 1 mer rep än sist men ja lite svårt att avgöra PB här så skriver inget. Det viktiga är att jag får skiten överstökat så får man kolla på resultatet i slutändan!

Bosu Russian Twist
Öste på med 3-2-1kg medicinboll.
Kommentar: Gryyym övning. Var länge sen man kände av magen så här smärtsamt! Tog ett bra tag och många roliga vurpor innan man började sätta den här övning någorlunda. Skam den som ger sig! 1kg medicinboll var den jag nöjde mig med denna gång.

Situps
Öste på med händerna på axlarna... ca 30-40.
Kommentar: Inga konstigheter mer än att jag var helt slut i magen redan från första situp'en!


Summering: Bicepspasset kändes bättre än vanligt och magen med tack vare en ny övning! Kändes lite mer naturligt denna gång! Återigen lite folk på gymmet :thumbup:



Om dina mål är att bli stark i böj, bänk, mark, har du då funderat på att börja träna på en atletklubb? I brist på det, har du kollat upp träningsprogrammet Stronglifts 5x5?

Jag ska kolla upp det till en skål spagetti och köttfärssås om en liten stund. Tack för tipset! :cheers:

Filthy
2011-11-13, 23:46
Om dina mål är att bli stark i böj, bänk, mark, har du då funderat på att börja träna på en atletklubb? I brist på det, har du kollat upp träningsprogrammet Stronglifts 5x5?

Sådär. Nu har jag kollat upp exakt vad som menas med atletklubb! Tydligen en förening som fokuserar på huvudsakligen tävlingar i form av styrkelyft och diverse. Det låter som något som är till för folk som redan är starka i de 3 stora? Inte för något som mig - En som vill sluta ligga på pinsammt 2 siffrigt. Rätta mig om jag har fel!

Angående stronglift 5x5 (http://kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=168071) har jag märkt av framförallt här som en växande trend. Jag kan förstå varför. Det är ju jävligt roliga och viktiga övningar man fokuserar på. Kanske något jag byter till sen helt klart! Jag vill dock ta lite mer allround nu i början. Har rätt stor fokus på rejäla rörelsemönster osv.

Men stor chans att jag skiftar över sen! Speciellt om det börjar gå onödigt trögt i min egna metod. Tack för tipset återigen!

Filthy
2011-11-15, 22:32
en trött djävels noteringar


Inledning: Kom hem efter andra dagen på skiftet. Ännu ett 12timmar pass avklarat alltså. Vilodag avklarad dagen innan. Ja jäklar vad tröttheten slog mig hårt sådär lagom till en timme innan jag skulle träna. Hade iaf hunnit få maten klar och då bara kunde glida mina tunga fötter mot gymmet!... Som var smockfullt! Jävlar! Fick inte ens ett skåp. Det var en riktig gymfest och folk hade snott mina resurser! Inte det bästa upplägget det här. Snickrade ihop så jag fick öppna med mina marklyft iaf.

Rygg

Marklyft
Set1: 50kgx8
Set2: 70kgx8 (PB!)
Set3: 70kgx6 (PB!)
Set4: 70kgx4 (PB!)
Set5: 70kgx3
Kommentar: Nu körde jag all in på mark'en. Fick slita som ett odjur för att inte tappa hållningen här och tvivlar på att sista repen i 3 sista seten var så snygga som man kunnat önska. Trött + marklyft = mental prövning.

kabelrodd sittandes
Set1: 73kgx11
Set2: 73kgx12
Set3: 77kgx12
Set4: 82kgx10
Set5: 86kgx8
Kommentar: nya höjder av vikter jag inte vandrat på tidigare. Men vem bryr sig :/. Att göra den här på vanlig kabelmaskin funkar fan inte för mig. Jag får fokusera på att inte flyga av stolen och blir distraherad av att bänken rör sig kanske. Ska ersätta denna med framåtlutande enarms rodd med hantlar.

Lats Pulldowns (böjd stång)
Set1: 48kgx8
Set2: 54kgx5
Set3: 48kgx6
Set4: 48kgx5
Kommentar: Perkeleövning som jag så gärna vill bli bra på! Känns helt obalanserat med motståndet. Dröjer nog ett tag innan musklerna utvecklats så pass att det blir ett jämnt motstånd hela vägen verkar det som.


Axlar

Cabel side lateral raise
Set1: 14kgx8
Set2: 14kgx9
Set3: 14kgx7
Set4: 14kgx6
Kommentar: Inget nytt här tyvärr! men en biff bredvid körde på samma vikter så man kanske utvecklas ändå fast resulterar kanske bara i bättre teknik. Tid får utvinna.

Axelpress med hantlar(totala vikt)
Set1: 30kgx10
Set2: 30kgx10
Set3: 30kgx8
Set4: 30kgx7
Kommentar: Visserligen en del PB i form av reps. Men jag räknar inte med dem pga att jag körde denna övning lite tidigare i ordningen än vanligt.

Kabel framåtlyft
Set1: 10kgx10
Set2: 10kgx9
Set3: 10kgx8
Kommentar: Identiska reps som förra passet fast då körde jag den innan axelpress. I like!


Summering: Trots mycket motgångar så känner jag att det här var ett helt ok pass ändå! För jag dog nästan av marklyften och aldrig haft sådan stor respons av axelövningarna! Jag kommer nog köra axlar i den här ordningen ett tag.

Filthy
2011-11-17, 23:21
Lite bröst och Triceps kanske?


Inledning: Jobbade sista dagen på skiftet idag och har inte återhämtat mig alls från den stora tröttheten. har bara blivit 4-6 timmars sömn nu under det här skiftet. Så det var återigen tunga steg. Men det var ju som tur var mitt favoritpass. Nämligen bröst och triceps!

bröst

Bänkpress
Set1: 50kgx6
Set2: 62.5kgx8
Set3: 62.5kgx7
Set4: 62.5kgx6
Set5: 62.5kgx5
Kommentar: Jag trodde 62.5kg var min rekordvikt men tydligen har jag gjort ett bra pass på 65kg i sommras. Jag tror jag gjorde en stark ökning sen förra passet iaf! Känns grymt! Ska bli trevligt att slänga på 65kg nästa gång!

Hantelpress (vikt/hantel)
Set1: 25kgx7 (PB!)
Set2: 25kgx5
Set3: 25kgx5
Set4: 25kgx4
Kommentar: Skönt att vara uppe i rekordform redan. Jag som har tappat så i bröst! Skönt att känna att den stora tröskeln är avklarad.

Kabel Crossover
Set1: 27kgx9
Set2: 27kgx7
Set3: 27kgx6 (PB)
Set4: 27kgx5 (PB)
kommentar: Kändes riktigt bra. Jag hade extra kort vila här men kom ändå starkt på slutet

Triceps

Overhead barpress liggande(EZ)
Set1: 25kgx8 (PB)
Set2: 25kgx6
Set3: 25kgx4
Set4: 25kgx4
Kommentar: Jag började här med att be en vän som var på gymmet just då, att spana in om jag fuskar med tekniken. Han påpekade att mina armbågar pekade utåt. Jag erkännner att jag inte tänkt på den detaljen och såg till att köra rätt på mina 4 set. Fan vad kontakt jag fick nu!

Kabel overhead med rep
Set1: 36kgx5 PB!
Set2: 36kgx6 PB!
Set3: 36kgx5 PB!
Set4: 36kgx5 PB!
kommentar: Fan vad skönt att man kan öka och öka här. Hade så otroligt låga vikter i sommras. De är fortfarande låga men synd att klaga när man höjer nästan en platta per pass! :D. Det här var f.ö. dagens kriga mot mjölksyran. Därav de udda antal rep-följderna.

Kabel Pushdowns
Set1: 50kgx6
Set2: 50kgx7 (PB!)
Set3: 50kgx6 (PB!)
Set4: 50kgx6 (PB!)
Kommentar: Jag vilade knappt en sekund mellan förra och denna övning. Mjölksyran som fanns kvar gjorde sitt. Skakade av den lite till set2.



Summering: Åh vad skönt pass! Nu är man inne på 3e varvet på mitt seriösa träningsschema som jag satt igång. Nu känner man att det är på riktigt. Börjar komma ikapp alla mina PB. Uppförsbacken är avklarad nu är det dags för nerförsbacke! :whipped:
Fick mina maskiner riktigt snabbt idag också! Det är man tacksam för. Ska piska mig att sova min behövliga dos också när jag jobbar så kan det här faktiskt gå riktigt bra! Imorgon är det dags att plåga benen igen!

Filthy
2011-11-19, 01:24
Burn legy burn!

Inledning: Äntligen ledighet igen! 4 färska dagar att se fram emot att förbruka. Hade lite träningsvärk när jag vaknade imorse och fick fundera lite kring om jag verkligen skulle köra ben idag. Skulle knäböjen funka snyggt eller inte. Tog tillslut beslutet att köra ett sent pass och se hur det kändes. Det var helt ok ju mer man körde! Kom till ett lagom tomt gym.
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/384672_10150546302434202_596479201_11359688_658249 588_n.jpg


Ben

Knäböj
Set1: 50kgx8 (uppvärming)
Set2: 65kgx8 (benen dog och återupplivades i rep7)??
Set3: 67.5kgx8
Set4: 67.5kgx8
Set5: 67.5kgx7
Kommentar: Har gjort 90kg i knäböj i gymnasiet. Så PB dröjer någon månad eller 3 iaf. Märks att jag inte har vanan inne för den här. Tar så jävla mycket mer så fort man hamnar i lite obalans. Men nu är vi uppe på mina seriös vikter snart. Ska höja lite mer även nästa pass. Underbart att ha tomt gym så även vi spinkisar får låta som vikingar när vi pressar :thumbup:

Benpress
Set1: 70kgx13
Set2: 90kgx12
Set3: 100kgx10
Set4: 100kgx11
Kommentar: Nu rann svetten som efter en halvtimmes spurtande. Hade fått ha blöja på mig om jag varit skitnödig samtidigt här!:hbang: Skönt att ha med den här som komplement och kunna mörda lite extra när knäböjen börjar bli läskigt mjölksyriga!

Benspark
Set1: 45kgx12
Set2: 50kgx10
Set3: 50kgx9
Set4: 50kgx8
Kommentar: Tog bra. Spagettibenen var ett faktum. Brukade öka en platta per pass här förut. Än så länge håller trenden i sig verkar det som.

Lårcurl
Set1: 55kgx12
Set2: 65kgx8
Set3: 65kgx8
Set4: 65kgx6
Kommentar: Baksida lår är den del av benen jag har svårast att få kontakt med. Troligtvis pga att allt springande i mitt liv kanske. Men nog kändes det alltid! inte minst i blodflödet.

Vadpress Stående i smithen
Set1: 64kgx14
Set2: 68kgx12
Set3: 68kgx8
Set4: 68kgx9
Kommentar: Med tanke på 10kgs höjningen sen sist var jag beredd på sjukt jävla motstånd. Men vadpressade ju nästan sönder topplösningen pga att de flög upp lite för fort :p. En övning många fuskar med i Bålsta och gör bara halva rörelsen. Upp på tårna! :whipped:

Summering Grymt nöjd över dagens benpass. Jag har lite för mycket respekt för knäböjen så pass att jag nästan fruktar den lite. När jag blir mer kompis med den kommer nog vikterna flygga uppåt. Iofs slängde jag på över 10 kg mer än sist i många övningar! Men som sagt jag var som starkast i ben fram tills jag kom in i jobb/nerdlivet. För många 1000 timmar i datorstolen har varit som att någon filéat bort allt sakta men säkert ;(. Men ja det är mina ben som är det enda ställe på min kropp där jag har lätt att lägga på mig massa så låt oss hoppas på att kycklingbenen har tagit ny form till deffen 2012.

Offtopic

Dagens pepplåtar!
För er som gillar mer åt det digitala hållet
http://open.spotify.com/track/5uJSW6sDJf7HTSe5tcE8e6
För er metal-freaks får ni höra på en av mina favoritgrupper sen länge
http://open.spotify.com/track/6OptR6EHe5yEhZcWdQB9VU

mikaelj
2011-11-19, 13:36
Sådär. Nu har jag kollat upp exakt vad som menas med atletklubb! Tydligen en förening som fokuserar på huvudsakligen tävlingar i form av styrkelyft och diverse. Det låter som något som är till för folk som redan är starka i de 3 stora? Inte för något som mig - En som vill sluta ligga på pinsammt 2 siffrigt. Rätta mig om jag har fel!

Angående stronglift 5x5 (http://kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=168071) har jag märkt av framförallt här som en växande trend. Jag kan förstå varför. Det är ju jävligt roliga och viktiga övningar man fokuserar på. Kanske något jag byter till sen helt klart! Jag vill dock ta lite mer allround nu i början. Har rätt stor fokus på rejäla rörelsemönster osv.

Men stor chans att jag skiftar över sen! Speciellt om det börjar gå onödigt trögt i min egna metod. Tack för tipset återigen!

Nejdå, alla är välkomna på atletklubbar. Det första brukar faktiskt vara att fixa en dålig teknik i lyften, så ju förr du kommer till en klubb, desto bättre. Alla klubbar jag besökt har varit både snälla och hjälpsamma.
Postat via en mobil enhet

Filthy
2011-11-20, 18:07
Nu har man kommit hem från tjejen! Spagetti-o-köttfärssås-lasset är klart. I med lite pepp-drink efter det och sen bär det av till gymmet att träna mage och biceps! Magen har jag dock rätt grov träningsverk i för att vara magen pga gårdagens godnattaktivitet :naughty:


Nejdå, alla är välkomna på atletklubbar. Det första brukar faktiskt vara att fixa en dålig teknik i lyften, så ju förr du kommer till en klubb, desto bättre. Alla klubbar jag besökt har varit både snälla och hjälpsamma.
Postat via en mobil enhet

Ah ok, Ja jag skulle kunna tänka mig byta till "Bista Atletklubb"-gymmet igen och be någon av rossarna titta lite på min teknik. Men att gå med i själva klubben vettefan! Känns lite halvhjärtat när mina mål inte är tävlingsinriktade på något sätt! :)
Känns som att allt förutom knäböjarna har relativt bra teknik. Men jag tror allt kommer sitta tillslut så länga jag är självkritisk. Jag måste hålla tvångstankarna om att höja vikter borta så är nog allt på det torra!

Filthy
2011-11-20, 21:38
Den stora fasan - WAR!


Inledning: Ja som tidigare sagt så har man kommit hem från att varit borta något dygn i andra sidan sthlm. Har suttit och drömt mig bort till dagens pass medan jag var snäll mot tjejen och sällskapade henne på Twilight efter mycket tjat från hennes sida. F.ö. en av de segaste filmerna jag någonsin sett. Var 10 minuter slagsmål på vad som kändes över 2 timmar lång film. Tillslut var jag fri iaf. Nu till dagens pass som var det som brukar vara tråkigast. Mage och biceps. Träningsvärk i magen redan innan som sagt.

Biceps

Stående bicepscurl (EZ)
Set1: 37.5kgx8 (PB!)
Set2: 37.5kgx6 (PB!)
Set3: 37.5kgx5 (PB!)
Set4: 37.5kgx4
Kommentar: Var lite orolig över hur det skulle gå här men så jävla skönt att se vikterna flyga upp. Kändes riktigt bra och nu kunde man pusta ut lite över dagsformen.

Kabel hammercurls
Set1: 41kgx10 (PB!)
Set2: 45kgx7 (PB!)
Set3: 45kgx6 (PB!)
Set4: 45kgx6 (PB!)
Kommentar Wtf? ökning med 9 kg jämfört med 2 biceps-pass sen. Blev fortfarande stabila och många reps! Fyfan vad kul att se att det inte blir som annars att plötsligt dör bara batterierna. *flex*

Koncentrerade hantelcurls sittandes
Set1: 9kgx10
Set2: 10kgx9 (PB!)
Set3: 10kgx8 (PB!)
Set4: 10kgx6 (PB!)
Kommentar: JA! Nu slipper jag använda ful-hantlarna och kunde äntligen lyfta av den normala sorten. Fortfarande klarades det av för höga rep så det blir att pröva på 11kg hantel nästa gång! Aldrig varit så ådrig på armarna som jag var här btw!

Mage

hängande benlyft
Bosu Russian Twist
Situps (klarade inte av en enda haha)
Kommentar: Mördade magen rätt bra här eftersom jag inte klarade en enda situp. Var bara att nöjt hoppa in i duschen!

Summering: Bästa biceps/mage-passet i mitt liv faktiskt. Fan vad kul med de höga ökningarna. Känns redan nu att man börjar göra framsteg. Tjejen tyckte jag gått ner i vikt. Blev orolig nu och ska genast köpa mig en våg innan frukost imorgon för att börja kolla nyvakenvikten!
Undrar om det var att jag fick komma till skott i helgen som gjorde att man fick superkrafter? :o. Ska ta ett snack med henne om det! Nu blir det lite leftovers av den där smaskiga köttfärssåsen och ska nerda resten av natten :thumbup:

Filthy
2011-11-21, 23:40
FAIL!


Inledning: Hade dålig aptit hela dagen idag. Gick nog under opti kcal-intag idag ganska säkert eftersom jag hoppade över en-två mål. Fick i mig de viktigaste målen innan träning iaf. Rörde mig annars inte mycket på mig alls. Idag var det dags för Rygg och axlar

Rygg

Marklyft
Set1: 50kgx4
Set2: 70kgx4 (FAIL!)
Set3: 60kgx4 (FAIL!)
Set4: 50kgx4
Set5: 50kgx4
Kommentar: Jahopp.. Jag var tydligen helt jävla död i bålen sen bålpasset nyligen. Bra att jag inte räknat ut den detaljen innan

Enarms Rodd hantel (vikt/hantel)
Set1: 17.5kgx12
Set2: 22.5kgx8 (PB!)
Set3: 22.5kgx8 (PB!)
Set4: 22.5kgx7 (PB!)
Kommentar: Så jävla trångt det ska vara på detta gym. Tappade koncentrationen i den ihopklämda miljön med flygande vikter och folk som hoppar framför spegeln. Kul att se att det hänt grejer här när man kört misslyckade kabelrodd istället.

Latsdrag Bred Stång
Set1: 48kgx10 (PB!)
Set2: 54kgx4 (VAFAN! *grr27*)
Set3: 48kgx6
Set4: 48kgx5
Set5: 41kgx8
kommentar: Alltså vad jag hatar mina lats. Så jävla envisa. Kommer vara kvar på 48kg i all evighet! Alltid haft problem att utveckla dem. Legat på 5 chins i oändlighet med. Trodde verkligen att jag skulle greja 54kg idag hela vägen ut.

Axlar

Axelpress med hantlar sittande (vikt/hantel)
Set1: 17.5kgx9 (misslyckad teknik)
Set2: 17.5kgx6 (misslyckad teknik)
Set3: 15kgx8
Set4: 15kgx8
Kommentar: Fick höra att jag slarvade med svanken här. Återigen spökade alltså bålen! Jävligt synd eftersom jag kände mig annars grymt stark här.

Cable Side Lateral Raise
Set1: 14kgx6
Set2: 14kgx6
Set3: 14kgx5
Set4: 14kgx5
Kommentar: Var lite tyngre idag än annars. Nåja.

Cable Front Raise
Set1: 10kgx12 (PB!)
Set2: 10kgx11 (PB!)
Set3: 10kgx10 (PB!)
Set4: 10kgx9 (PB!)
Kommentar: Alltså PB i antal reps för de seten. Ska börja med att bara registrera vikt pb eller total vikt*rep*set-PB efter denna gång.

Summering: Ja som sagt jag märkte här att schemat fungerar inte. Jag kan inte köra bål så pass nära ett rygg/axlar-pass. Faktum är att jag behöver den så fräsch som möjligt hela tiden. Så jag kommer för tillfället ta ut den helt ur schemat. Fick rådet av en av PT-biffarna på gymmet. Tränar den så pass ändå i alla basövningar jag kör. Får se hur det känns.
Funderar även på att ha 5 pass i rullning istället för 4 som nu. Vill ha enbart rygg när jag tränar ryggen och inga andra muskelgrupper i fokus. Frågan är bara vart ska jag klämma in Axlarna isf? Får nog bli ett extra pass där jag kör bara axlar. Så av 7 dagar kommer jag köra 5 dagar träning och 2 vilodagar.

Exempel:
Dag1: Bröst, Triceps
Dag2: Rygg
Dag3: Vila
Dag4: Axlar
Dag5: Biceps, Mage
Dag6: Vila
Dag7: Ben
Börja om på dag1

Om ni har bättre förslag så kom gärna med dem. För hur jag än gör så bråkar muskelgrupperna med varandra. Funkar inte det här får jag rulla på 8 dagar med en extra vilodag.

Fastback
2011-11-22, 00:11
Gött med en massa PB:n! :D Uppläget ser kanon ut imo! Bara kötta på!

Filthy
2011-11-24, 23:25
Gött med en massa PB:n! :D Uppläget ser kanon ut imo! Bara kötta på!

Fan vad gött att du tycker det. Känns som du har bra koll på det där med snabba resultat.

Min fördelning är ju dock inte densamma på rep och set. Jag kanske får switcha för lite mördar-resultat! *flex*

Filthy
2011-11-24, 23:57
...Och så kör vi igen


Inledning: Igår kom man hem från jobbet, åt upp min färdiggrillade höna och somna direkt efter. Det resulterade i att jag äntligen kom ikapp i sömn vilket jag låg så grovt efter med. Skulle annars egentligen kört ett pass igår. Men det känns som jag gjorde rätt val. Har ingen lust att vara utmattad flera pass på raken om man kan fixa det med att offra en dag. Idag var det Bröst och triceps. Det roligaste!

Bröst

Bänkpress
Uppvärmning: 50kgx6
Set1: 65kgx8 (PB!+2rep)
Set2: 65kgx7
Set3: 65kgx6
Set4: 65kgx4
Totalt antal reps: 25 (PB!+6)
Kommentar: Då var man tillbaks på PB-vikter efter att ha tappat mycket. Var lite nervös om jag ens skulle kunna köra på vikten alla set. Men som det gick! Helt galant! Kanske t o m provar ny vikt nästa bröstpass.

Hantelpress Lutande
Set1: 25kgx8 (PB!+1rep)
Set2: 25kgx5
Set3: 25kgx4
Set4: 25kgx5 (ja fråga mig inte)
Totalt antal reps: 22 (PB!+1)
Kommentar: Djuuupa fina! Går ju åt rätt håll även här!

Cable Crossover
Set1: 27kgx10 (PB!+1rep)
Set2: 27kgx8
Set3: 27kgx6
Set4: 27kgx6
Totalt antal reps: 30 (PB!+3)
Kommentar: Börjar äntligen kännas stabilt i den här övningen. Inte lika mycket balansproblem och liknande som tidigare. Känns som jag gör rätt som väntar med att öka vikter här.

Triceps

Overhead Bar Press
Set1: 25kgx11
Set2: 25kgx8
Set3: 25kgx7
Set4: 25kgx4
Kommentar: Ja nu börjar det bli högreppat här. Nästa gång är det dags att slå på rekordvikterna 30kg :thumbup:

Cabel triceps Overhead med rep
Set1: 36kgx8 (PB!+3rep)
Set2: 36kgx6
Set3: 36kgx6
Set4: 36kgx5
Totalt antal reps: 25 (PB!+4)
Kommentar: Känner mig bara starkare och starkare i den här. Kanske pga pilen uppåt i resultat!

Kabel Pushdowns
Set1: 50kgx8 (PB!+1rep)
Set2: 50kgx6
Set3: 50kgx6
Set4: 50kgx6
Totalt antal reps: 26 (PB!+1rep)
Kommentar: hade hoppats på att man skulle flyga upp i resultat här med. Men nåja! Går åt rätt håll som sagt.


Summering: Dagens utropstecken är att få sätta PB i Bänkpress redan. Första myrsteget närmare en av mina delmål. Ska min bänk gå om mina patetiska mark och böj-siffror? hmm!
Riktigt nöjd med att det går framåt och kontakten i musklerna var lika underbar som förra bröst/triceps-passet. Riktigt kul. Äntligen kan man jobba med ett leende på läpparna igen när man dagdrömmer. Mina muskler har börjat få mycket bättre återhämtning nu också. Behöver snart bara vila 60 sekunder mellan seten utan att mjölksyran förstör i stort sett allt.

Filthy
2011-11-26, 02:11
så var det dags igen!

Inledning: Äntligen superfredag! 4 dagar ledigt, en äkta fredag plus lön! Jobbade klart mitt skift åt en höna sen hoppa man ner i säng och sov 2 timmar för att sedan ladda upp inför ett gympass! Nästan tomt gym en fredagkväll åter igen :thumbup:.

Biceps

Stående Biceps curl EZ
Set1: 40kgx5 (PB! +2.5kg)
Set2: 37.5kgx7
Set3: 37.5kgx6
Set4: 37.5kgx5
Kommentar: Var väl inte så snyggt utförande på 40kg. Fick ta i ända från ändtarmen annars känns det som att man var starkare än sist iaf.

Kabel HammerCurl Rep
Set1: 45kgx10 (PB! +3rep)
Set2: 50kgx7 (PB!+5kg)
Set3: 50kgx6
Set4: 50kgx5
Kommentar: Återigen. Mina omöjliga hammercurls ger ju rekordresultat. Kul. Får nog börja högreppa den här snart så stabiliseringsmusklerna hakar på också. Än så länge funkar det! Men man får fokusera mer och mer

Koncentrations curl sittandes med hantel(vikt/hantel)
Set1: 10kgx9
Set2: 10kgx9
Set3: 10kgx7
Set4: 10kgx6
Kommentar: Inte mycket att säga här. Pumpade på bra återigen

Mage

Hängande benlyft
Crunchmaskin
Situps
Kommentar: inte särskillt hardcore. Men ja de fick lite stryk iaf!

Summering: Riktigt skönt pass. Biceps börjar bli kul att träna nu när de faktiskt går att utveckla äntligen. Ska bli intressant hur länge den positiva trenden håller i sig! Imorgon "bitti" blir det att plåga benen innan man drar in till södra sidan om Sthlm och hälsar på fruntimret och firar hennes käre far.

Fråga: Har börjat få acne lite här och där. Kör pwo, gainer, pro-bars, och whey som kosttillskott plus vitaminer då. Kan det vara deras fel? Eller är de oskyldiga och är det all flottigt kött som är skurken?

Filthy
2011-11-27, 17:59
Skulle egentligen kört ett härligt benpass igår. Men försov mig som fan så det uteblev. Istället skulle man ta det idag. Men vad gjorde man inte igår om inte tappa bort min korthållare. Det händer aldrig. Är det något jag alltid har koll på så är det korthållaren, telefon och nycklar. Efter mycket letande på de platser jag kom åt så var det tillslut dags att spärra av visa-kortet :/. Inga pengar hade försvunnit konstigt nog. Eftersom det måste varit en ficktjuv eller något som lyckats slå till. Så även mitt körkort försvann igår. Men värst av allt. Jag kan inte träna ben ikväll för att mitt 24/7-kort försvann på köpet ;(. Blir ett frukostpass imorgon helt enkelt om de tillåter mig! Osäker på hur de gör när man tappat sitt kort.

Så imorgon blir det en runda i centrum. Polishuset -> Banken -> Gymmet.

Filthy
2011-11-27, 21:51
Uppdatering!

Mina kort är hittade. De låg i tjejens byrålåda bland en massa kläder.
Klart som korvspad! Nåja. Dröjer till eftermiddagen tills jag får det kortet så förhoppningsvis räcker det med legitimation på mitt frukostpass imorgon

Filthy
2011-11-29, 00:36
Griniga kycklingben böjer vidare


Inledning: Vilken otorlig anusledighet man haft. Varit så irriterad och ilsken. Jag orkar inte ens skriva ner allting som gått fel för det kommer bara förstöra mitt humör igen. Kort och gott har det gått åt otroligt många timmar till att fixa till problem och åter problem. Har fått skjuta upp mitt böjande 2 dagar pga några av problemen. Nåja jag har åter mitt gymkort iaf så nu var det bara att pressa även om dagens måltider vart helt F'd upp av diverse problem. Ett problem som är relaterat till träningen är iaf att hela min logg på mobilen är borta då det tydligen inte finns till senaste OS på iphone. *gah!*
Tur att jag har den här journalen som säkerhetskopia på mina resultat.

Ben

Knäböj
Uppvärmning: 50x7
Set1: 60kgx8
Set2: 70kgx6 (PB!+2.5kg)
Set3: 70kgx6
Set4: 70kgx4
Set5: 60kgx7
Set6: 60kgx6
Kommentar: Jag körde extra många set för jag var så ilsken plus att smärtan och pressandet var otroligt stimulerande för mitt sinne. När jag sa tidigare att jag gjorde 90kg. Stryk det. Vågar inte ens tänka på hur dålig teknik jag hade där. 70kg är det första jag pressat ordentligt. En fråga dock. Visst har man rätt balans så länge axlarna pekar framåt och man tar i 100% från hälarna?

Benpress
Set1: 100kgx10
Set2: 110kgx8 (PB!+10kg)
Set3: 110kgx8
Set4: 110kgx6
Kommentar: Jag ville bara vråla här. Det tog så jävla hårt och fick knappt nog med syre trots tung andning mellan. Fan att man är så svensk (och spinkig). Riktigt frustrerande att hålla inne. Som att hålla käften under en orgasm det är fan inte ok och distraherar en så in åt helvete.

Benspark
Set1: 65kgx8 (PB!+15kg)
Set2: 65kgx6
Set3: 65kgx6
Set4: 65kgx5
Kommentar: Nu kör jag på rätt rep-antal och rörelsen går finfint. Sparkar upp ordentligt precis så kuddarna nästan lämnar skenbenet. Nästan komiska pb nu så här i början. Det här är ju bara 3e benpasset.

Lårcurl
Set1: 70kgx8 (PB!+5kg)
Set2: 70kgx8
Set3: 70kgx7
Set4: 70kgx6
Kommentar: Ok nu är det inte min hatmuskel längre. Nu är det favoritmuskeln på benet. Helvete vad det tog bra i baksida lår. Jävligt viktigt eftersom jag tror det är baksida lår som sabbar min teknik lite i knäböjen. Dagens pump!

Stående Vadpress i Smithen
Set1: 68kgx12
Set2: 78kgx8 (PB!+10kg)
Set3: 78kgx7
Set4: 78kgx6
Kommentar: Börjar repa rätt här också. Återigen lite larvigt höga PBn. Men kul att ribban snart sitter rätt iaf.

Summering: Var helt död i benen som back in the days. när trappor var livsfarliga efter ett pass. Ska steka en hög kycklingfiléer nu så det här resulterar i nå fint. Jag mår så mycket bättre nu. Nu kan man lägga alla problemen bakom sig nästan. Kul att öka en massa. Kommer fortsätta knäböja på 70 ett pass till iaf så man får lite ordning. Min balans är inte 100%. Ibland är man böjd lite för långt fram och ibland lite för långt bak genom överkompensering. Grymt iaf! Ser fram emot att få plåga de här äckliga kycklingbenen igen om ungefär en vecka.

Knaz
2011-11-29, 00:40
Inge dåligt pass de där !

Grattis till alla pb ! :)

Fastback
2011-11-29, 00:46
Sjukt gött med så många PB:n på ett pass! :D Gött! :thumbup:

Filthy
2011-11-29, 01:04
Tack som fan grabbar! :cheers:
Det är väl lite som det ska vara i benpass #3. Stora ökningar när man får in trygghet, stabilitet och vana. Men jag kände i böjen att det faktiskt går framåt i styrka också! :) Likaså i Bensparken. Alltid varit bästis med bensparken när vi väl ses *love*

iPad
2011-11-29, 05:43
Saftigt benpass du bränner av!

Filthy
2011-11-29, 21:01
Ännu en dag - ännu en mantity makeover


Inledning: Skönt med en smärtfri dag äntligen. Inge strul eller skit som trycker ner mitt humör alls idag. Tröck i mig massa kyckling och lövbiff och äggmackor för att sedan preppa inför ännu ett bröst, triceps-pass!

Bröst

Bänkpress
Uppvärmning: 50kgx6
Set1: 67.5kgx8 (PB!+2.5kg)
Set2: 67.5kgx6
Set3: 67.5kgx6
Set4: 67.5kgx4
Kommentar: Fan vad gött att kunna slänga på 2.5kg extra ännu ett pass och ha i stort sett samma repantal. Det händer grejer med tuttarna uppenbart :)

Hantelpress
Set1: 25kgx8
Set2: 25kgx6
Set3: 25kgx5
Set4: 25kgx4
Totalt antal reps: 23 (PB!+1)
Kommentar: Inte mycket att kommentera här. Allt flöt på.

Cable Crossover
Set1: 27kgx10
Set2: 27kgx8
Set3: 27kgx7
Set4: 27kgx6
Totalt antal reps: 31 (PB!+1)
Kommentar: Verkar som resultaten mest syns på bänkpressen

Triceps

Overhead Barpress EZ
Set1: 27.5kgx10 (PB!+2.5kg)
Set2: 30kgx7 (PB!+2.5kg)
Set3: 30kgx5
Set4: 30kgx4
kommentar: ökade inte vikter förra gången utan slog reprekord. Nu kunde man öka 5 kg(!). Fyfan vad gött det var. Kommer ikapp mina bicepscurl-vikt om det fortsätter så här.

Kabel Triceps Overhead med rep
Set1: 36kgx9 (PB!+1rep)
Set2: 36kgx7
Set3: 36kgx7
Set4: 36kgx6
Totalt antal reps: 29 (PB!+4rep)
Kommentar: Gjorde nästan ont i triceps här. Var beredd på bristningar!*flex*

Kabel Pushdowns
Set1: 50kgx9 (PB!+1rep)
Set2: 50kgx8
Set3: 50kgx7
Set4: 50kgx6
Totalt antal reps: 30 (PB!+4rep)
Kommentar: Ska se om man kan lägga på en platta nästa pass!

Summering: Favoritmuskelgrupperna att träna avklarade och jag var extra bra polare med dem idag! Gladaste överraskningen är ju bänkpressen som tar små kliv framåt hela tiden, Skullcrushern var inte dålig heller för den delen! Känns grymt viktigt och nu kan man hoppa på jobbskiftet imorn med ett leende! Jag hoppas verkligen den här trenden håller i sig. Då kanske man ser lite resultat sen i sommar på formbilderna! och tack för all pepp! Det gör det extra lätt att sparka iväg sig till gymmet återigen.

Sundqvist
2011-11-30, 04:40
Riktigt många PBS! riktigt kul! fortsätt så här så kommer du bli riktigt tunga vikter inom en kort framtid!

Filthy
2011-11-30, 22:35
När man kommer till en tråkig insikt på gymmet

Inledning: Första dagen på jobbet. Kryptiska allvarliga sms från tjejen. Förutom det så fanns det inte mycket som distrahera en idag. Ännu en dag man med hel kropp kunde ta sig till gymmet :thumbup:. Idag stod det Rygg på schemat!

Rygg

Marklyft
Set1: 50kgx6
Set2: 50kgx6
Set3: 50kgx4
Set4: 50kgx5
Set5: 50kgx4
Set6. 50kgx5
Kommentar: Efter att ha fixat till min teknik tills jag är helt nöjd hamna jag tydligen så långt ner som på 50kg. Den tydligt lägsta vikten av mina "3 stora". Väldigt, väldigt förvånande och riktigt besviken. Frustrerande att kunna flyga upp med vikterna på 50 men samtidigt få kriga för att ryggen ska vara spikrak. Det är tyvärr centrala ryggpartiet som är som bortblåst. Men jag fick grym kontakt i den redan i 3e setet. jag SKA upp till 100kg i mark oavsett. Skiter i denna facepalm... men just nu känns min centrala rygg som en förbannelse :/

Latsdrag med bred stång
Set1: 48kgx12
Set2: 54kgx8 (PB!+4rep)
Set3: 54kgx6
Set4: 54kg5
Kommentar: JA! Jag lyckades komma upp på en ny platta i latsdrag. Det händer inte ofta! Dagens tröstpris!

Hantel Rodd
Set1: 25kgx10 (PB!+2.5kg)
Set2: 25kgx10
Set3: 25kgx7
Set4: 25kgx7
Kommentar: Nya vikter och de kändes lätta! Vet inte om jag ska bli glad eller orolig när övre del av ryggen drar ifrån.

Latsdrag i maskin (ny övning)
Set1: 65kgx6
Set2: 60kgx6
Set3: 60kgx6
Set4: 60kgx5
Kommentar: Ny övning. Funkade riktigt bra som avrundning på ryggpasset! Den hittade rätt.


Summering: Ja passet förföljdes ju av besvikelsen och insikten i marklyft. Känns overkligt att man måste ner på så låga vikter för att kunna hålla en rak rygg. Jag fattar ingenting där egentligen. Men ja. Nu har jag kommit till insikt, ribban är placerad. Nu ska jag ta mig härifrån botten och klättra uppåt. Mot 100kg+ i mark!
Slängde in en maskin som avrundning. Funderar på att slänga in en till ryggmaskin som avrundning. Men helst vill jag nog fortsätta köra många set på markylft tror jag.

Filthy
2011-12-01, 19:39
Sköna återhämtning



Sådå. första vilodagen efter 3 dagar på på raken med stenhårda pass! Ska bli skönt att framförallt få sova en massa och bli av med lite träningsvärk. Har ju nu från topp till tå. Känner av som mest den övre delen av ryggen. Hade önskat att jag var helt död i centrala delen med men lite känner man där allt. Blir den vanliga maten. Ett par bananer, ett lass fullkornsmackor med hamburgerkött, en massa fk-pasta med köttfärssås och tidigare och innan det så vart det ett lass lättkeso och tonfisk i vinäger.

Jag har funderat lite mer kring Marklyften. Det måste vara någon form av teknikfail jag gör. Jag kan inte vara så vek.... eller? Lyckas väl inte fokusera på muskeln ordentligt eller något. Längtar till nästa ryggpass hur som helst! För enligt mig så är en biffig rygg det jag tycker är snyggast på the man body:naughty:. Vet att koloister generellt säger axlar. Men de ser jag mer som en inramning för en snygg rygg ;). Min rygg är ju ett livsprojekt dock tydligen! Men jag ser fram emot att få bygga på den. Ser på den som en konstnär ser på ett tomt ark. Dags att färglägga! :thumbup:.

Ni kommer höra från mig imorgon efter ett härligt Axel-pass!

Filthy
2011-12-01, 19:51
Jag hann inte editera mitt inlägg så får göra ett till ;S.

köpte en ny våg idag äntligen! Hoppas den här håller längre än den förra. Jag vägde mig nyligen innan "middag" och vägde då 75.9kg. Vilket är den högsta siffran en våg någonsin påstått mig väga! Fan vad gött. Då äter jag förhoppningsvis inte för lite. Jag kommer börja skriva upp min morgonvikt i en logg för mig själv och slänga upp min vikt här när det hänt något noterbart.

Filthy
2011-12-02, 22:40
Mörda axlar!


Inledning: Nästsisda dagen på arbetsskiftet. La huvudet på kudden när man kom en snabbis. Jäklar vad tungt det var att få upp huvudet igen! Ville bara somna. Men proppade i mig lite kycklingfiléer och en PWO sen var det dags för dagens Axelpass. Första gången jag kör enbart axlar på ett pass. Fredag = Nästan tomt gym :D

Axlar

Axelpress med hantlar Sittandes(vikt/hantel
Set1: 17.5kgx9 (PB!+2.5kg)
Set2: 17.5kgx9
Set3: 17.5kgx7
Set4: 17.5kgx6
Set5: 17.5kgx5
Kommentar: Fortfarande riktigt tungt att hålla ryggen rakt här. Vilket distraherar en hel del. Men jag var nöjd!

Cabel side lateral raise
Set1: 14kgx8
Set2: 14kgx7
Set3: 14kgx6
Set4: 14kgx3 (aj)
Kommentar: Började kännas konstigt i set 3 i ena axeln. Gjorde ont i 4e setet så jag slutade i rep3.

Cabel Framåtlyft
Set1: 10kgx11
Set2: 10kgx10
Set3: 10kgx10
Set4: 10kgx10
Kommentar: Inte mycket att tilläga.

Drag till hakan (ny övning!)
Set1: 22kgx11
Set2: 22kgx10
Set3: 22kgx7
Set4: 22kgx8
Kommentar: Riktigt grym övning. Jag spände underarmna lite för mycket bara. För de tog verkligen stryk och fick t o m pump i dem. Men men. Bra att även de får smisk. ;)

Baksida axel i kabel
Set1: lol
Kommentar: nej vi skiter i denna övning. Kändes bara riktigt konstigt och bökigt. Istället gick jag till kärringhantlarna

Baksida axel framåtlutad med hantlar(vikt/hantel)
Set1: 3kgx10
Set2: 4kgx14
Set3: 5kgx12
Set4: 6kgx10
Set5: 6kgx8
Kommentar: Prövade mig fram här lite. Jävligt bra övning som tog bra tycker jag allt. Även om folk fick kisa med ögonen om jag verkligen höll i hantlar eller om jag bara stod och showa röven


Summering: Riktigt nöjd med de nya övningarna som kommit in i passet. Tycker allt jag har ett väldigt komplett axel-upplägg nu och ser fram emot att öka i dessa övningar!

övrigt.. Ska bli skönt att få köra sista passet imorgon på jobbet för återigen få 4 dagar ledigt! :hbang:

Knaz
2011-12-02, 22:52
Testat att köra militärpress istället för press med hantlar ? Personligen är militärpress en favorit ! :)

Filthy
2011-12-02, 23:04
Jo jag körde militärpress i smithen förut.
Provade senare med hantlar och tyckte det kändes bättre. Inte helt omöjligt att jag växlar tillbaka sen när jag vill ha lite omväxling eller bara vill se hur mycket man ökat. Men så länge jag får bra resultat här så känns det dumt att byta tillbaka.

Knaz
2011-12-02, 23:12
Testa med fri stång ! :)

Filthy
2011-12-02, 23:14
Testa med fri stång ! :)

Ja jag är klar med smithandet känner jag. Ogillar allt som är låst egentligen.
Men kommer växla över 12kg-stången sen som sagt så fort axelpressarna slutar belöna mig med extra styrka! :p. Har lika mycket respekt för båda övningarna så känns dumt att utesluta den andra. De ger bra kontakt! Så det kanske tillslut blir vartannat pass.

Knaz
2011-12-02, 23:38
De låter bra de ! :) Enda som smithen duger till är stående vadpressar ! ^^

Filthy
2011-12-04, 00:42
Lite nattlig discotraining en lördagnatt?


Inledning: Ja då var återigen 4x12h skift på jobbet avklarat! Dags för 4 dagar ledigt igen. De ska innehålla massvis med sömn, träning och nerdande i form av spel tror jag allt. Sov 2 timmar "powernap" efter jobbet, proppade i mig min sedvanliga höna med fk-ris och en pwo sen var det yalla yalla lingonfralla.

Biceps

Stångcurl EZ
Set1: 40kgx7 (PB!+2rep)
Set2: 40kgx6
Set3: 40kgx5
Set4: 40kgx4
Kommentar: Skönt att kunna ligga hela omgången på 40kg nu

Cabel Hammercurls rep
Set1: 50kgx10 (PB!+3rep)
Set2: 55kgx7 (PB!+5kg)
Set3. 55kgx5
Set4: 55kgx5
Kommentar: Lassar på platta efter platta i denna övning. Skönt! Eftersom jag är så grymt mycket efter i just hammercurls känner jag.

Koncentrerade hantelcurles sittande bredbent
Set1: 10kgx11 (PB!+2rep)
Set2: 10kgx10
Set3: 10kgx8
Set4: 10kgx7
Kommentar: Denna övning hittar så jäkla rätt. Brukade hata koncentrerade curles men nu har det blivit en mer balanserad rörelse ju mer jag nöter.

Mage
Hängande Benlyft
Crunch-maskin
Kommentar: Boom boom boom.. Tråkiga jäkla muskel att träna. Det enda roliga med mage är när man får den där extrema kontakten så det nästan rinner en tår. men ja. kul att träna något som ligger gömt 6 feet under? NIX! Speciellt inte med de tråkiga övningarna som existerar. Men någon gång ska man deffa fram den så


Summering: Man tänker inte på hur många pb man sätter förens man kommer hem och börjar analysera. Ännu en frisk dag. Ännu ett steg åt rätt håll! Har f.ö. satt som ribba att vägra deffa innan 90kg eller innan mars månad. 14 kg kvar dit så. Ska bli feeet:hbang:

Filthy
2011-12-04, 16:47
Le legs!


Inledning: Skönt att få sova ut. Skulle egentligen ha en vilodag idag. Men efter att ha läst lite träningsjournaler till morgonkaffet fick jag bara ångest över att vara hemma... Så jag smet iväg:em:


Ben

Knäböj
uppvärmning: 50kgx6
Set1: 60kgx8
Set2: 72.5kgx4 (Failteknik)
Set3: 70kgx6
Set4: 70kgx5
Set5: 50kgx12
Kommentar: Försökte på PB-vikter men jag hamnade lite FÖR djupt för min smak. Dvs djupare än låren vertikalt med golvet. Fick böja mig framåt för att komma upp och nästa reps faila på annat vis. Bl.a. hamna för långt fram direkt. Nåja. Inge pb men benen straffades så.

Benpress
Set1: 110kgx8
Set2: 120kgx6 (PB!+10kg)
Set3: 120kgx6
Set4: 120kgx5
Kommentar så inihelveddi tungt med benpress. Önska man kunde ta i mer från hälarna i benpress för att stärka mina knäböj sen.. Men ja verkar omöjligt om man samtidigt vill gå djupt.

Benspark
Set1: 65kgx10 (PB!+2rep)
Set2: 70kgx8 (PB!+5kg)
Set3: 70kgx8
Set4: 70kgx7
Kommentar: Göttit. Benspark never disappoint! Men vad ont i skenbenet det gjorde idag :confused:

Lårcurl
Set1: 75kgx0... Göääääh!
Set1: 70kgx6
Set2: 70kgx6
Set3: 70kgx5
Set4: 70kgx4
kommentar: Jävlarrrr vad tungt pb-försöket kändes.

Vadpress Stående Smith
Set1: 58kgx10
Set2: 68kgx10
Set3: 78kgx10
Set4: 80.5kgx8 (PB!+2.5kg)
Set5: 80.5kgx8
Kommentar. Riktigt skönt. Kände mig verkligen starkare i vaderna idag än sist. Fina rörelser enligt mig. Klarade av PB trots en tight brud i för tajta byxor som bestämde sig för att göra hantelrodd när bara jag och hon var kvar. :Virro


Summering: Härligt pass! Hade ju gjort min dag om jag fick till tekniken perfekt i böj men den övningen är fan ingen lek. Träna simultanförmågan samtidigt som hjärnan är rätt påfrestad är inte min grej! men ett myrsteg i rätt riktning känns det som ändå. F.ö. är det väldigt svårt frustrerande att träna Böj utan en riktig böjställning. Speciellt eftersom jag tränar ensam. Läskigt varje gång man råkar böja för djupt i sista repsen eller när låren plötsligt bara dör i nedersta läget.

Knaz
2011-12-04, 17:00
Summering: Man tänker inte på hur många pb man sätter förens man kommer hem och börjar analysera. Ännu en frisk dag. Ännu ett steg åt rätt håll! Har f.ö. satt som ribba att vägra deffa innan 90kg eller innan mars månad. 14 kg kvar dit så. Ska bli feeet:hbang:

Grisbulka inte bara .. Du kommer ångra dig sen när du ska deffa ^^

Filthy
2011-12-04, 17:09
Grisbulka inte bara .. Du kommer ångra dig sen när du ska deffa ^^

Haha ja jag tänkte lite fel kom jag på sen. Tänkte att det är 6-8 månader kvar till deffen/mars. Men egentligen var det ju sommaren jag tänkte på då. Så ja jag kommer inte hinna gå upp till 90 kg :D. just nu verkar jag gå upp 1-2kg/månaden (morgonvikt). Det är lagom. 8kg till kan jag allt bulka upp. En bulk på 10 kg är en rätt mesig bulk. Fast jag hade ju 6~ kg för mycket bodyfat redan i starten så. Går det som planerat landar jag väl på runt 84kg innan jag tokdeffar.

Botte 1992
2011-12-04, 19:08
Keep the good work up :)

Filthy
2011-12-06, 02:52
Keep the good work up :)

Danke och ska bli! :cheers:

Filthy
2011-12-06, 03:17
Skumt pass


Inledning: Ja hela dagen var grymt seg eftersom jag hade huvudvärk sen jag vaknade. Kände mig riktigt klen också när jag hasa mig iväg till gymmet när huvudvärken väl hade släppt. Vid sådär midnatt. Det påverkade nog passet som idag var bröst och triceps

Bröst

Bänkpress
Uppvärmning: 50kgx6
Set1: 70kgx5 (PB!+2.5kg)
Set2: 67.5kgx5
Set3: 65kgx5
Set4: 65kgx5
Kommentar: Alltså fan vad musklerna bara försvann fort här! Fick kriga varenda rep. Kändes som förr i tiden när man inte tog träningen seriöst nog när musklerna bara la av. Kanske borde tagit en vilodag trots allt.

Hantelpress
Set1: 25kgx5
Set2: 25kgx4
Set3: 22.5kgx5
Set4: 22.5kgx5
Kommentar: Men va? Det var nå fel på mina bröst idag! Kände i översta delen, precis därinnan axlarna börjar att det tog som fan idag. Skumt var det iaf. Trist också!

Cable Crossover
Set1: 27kgx12 (PB!+2rep)
Set2: 32kgx7 (PB! +5kg)
Set3: 32kgx6
Set4: 32kgx5
Kommentar: Ahopp. jag blir inte klok på brösten. Här slår man pb? Nåja! Får väl tacka för miraklen. Var grymt tungt på 32 dock.

Skullcrushers EZ
Set1: 30kgx9 (PB!+2rep)
Set2: 30kgx7
Set3: 30kgx6
Set4: 30kgx4
Kommentar: Var orolig att tricepsen inte skulle vilja vara med alls idag men blev lättad efter första setet sen kände man sig game igen. Med en jävla massa ilska går det mesta. Kommer upp en film på ett av seten.

Kabel overhead med rep
Set1: 41kgx10 (PB!+5kg)
Set2: 45kgx6 (PB!+4kg)
Set3: 45kgx5
Set4: 45kgx5
Kommentar: Dagens stora glädje. Höjer med 9 kg på ett pass! :D

Pushdowns
Set1: 55kgx9 (PB!+5kg)
Set2: 55kgx7
Set3: 55kgx7
Set4: 55kgx6
Kommentar: jag klarade den planerade ökningen galant och förlorade inte ett enda rep. Precis som libero när man böjer så känns det tryggt! Ladda plattor!

Kommentar: Alltså när jag var på gymmet så gick jag bara runt och svor och ville avreagera mig på något sätt. Kände mig så underlägsen alla vikter idag. Ungefär som att undermedvetet tänkte man "shit det här kommer gå åt helvete hur ska jag klara det?". Även om man egentligen försökte peppa sig som fan hela tiden. Men nu när man skriver ner facit så gick det ändå rätt bra. Men det kändes inte bra när man var på gymmet. Var väl väldigt psykologiskt att göra fritt fall i ork i de 2 första övningarna antar jag. Ska se om jag fattar hur man ska lägga över filmer från telefon till youtube nu då.

Filthy
2011-12-06, 04:12
så vad sägs om lite teknikvideos

Ber om ursäkt för att det blev smalt! och värt att notera att mina bröstmuskler var allmänt förstörda idag av någon anledning som ni kan se på mina set. Därav lite snabba fall för att ens kunna köra! :/

Bänkpress: 67.5kg
pf3T9isZtJw&

Bänkpress 65kg
aZQdA1lJFSY

Scullcrushers 30kg
Ew5XGidXPVw

Filthy
2011-12-07, 16:30
Ryggpass med rätt teknik = Win!


Inledning: Slarvat en hel del med dygnsrythmen men så här sista lediga dagen så lyckades man faktiskt snubbla så pass att man kände sig ganska fräsh idag ändå när man vaknade. Eftersom PWOn inte hjälpte mig ett skit sist så fick det bli en halv skopa extra. Det gjorde susen! Ska försöka sluta träna så sent. Tror det påverkar det mentala ganska mycket. Idag blev det nästan ett lunchpass dock :thumbup:. Har längtat efter den här dagen. För idag skulle jag fixa ett stort error i min teknik. Dvs att jag inte drog stången längs benen utan en bit ifrån. Inte konstigt att man var tvungen att ta av så mycket vikter.

Rygg

Marklyft
Set1: 50kgx5
Set2: 55kgx6 (PB!+5kg)
Set3: 60kgx4 (PB!+5kg)
Set4: 60kgx5
Set5: 60kgx6 (FILM)
Set6: 65kgx2 (PB!+5kg)
Kommentar: Fick in tekniken mer och mer. Hade stora problem att titta åt sidan samtidigt som man lyfte så jag bad en kille filma tillslut.

Latsdrag brett grepp
Set1: 54kgx12 (PB!+4rep)
Set2: 54kgx7
Set3: 54kgx6
Set4: 54kgx5
Kommentar: Blir alltid lika glad när det går framåt i lats. Är så van att försöka öka och misslyckas. Vill ha liiite bredd iaf(egentligen mycket).

Hantelrodd
Set1: 27.5kgx9 (PB!+2.5kg)
Set2: 27.5kgx8
Set3: 27.5kgx5
Set4: 27.5kgx5
Kommentar: Det gick som jag hade hoppats på!

Latsmaskin
Set1: 65kgx7 (PB!+1rep)
Set2: 65kgx6
Set3: 65kgx5
Set4: 65kgx5
kommentar: Fokuserade på att hålla kvar vikterna i slutläget några sekunder. Det är alltid sista biten som sabbar för mig i latsdrag.

Backextensions (ny övning)
uppvärmning: kvx6
Set1: 10kgx14
Set2: 10kgx12
Set3: 10kgx10
Kommentar: Rätt kul att försöka stå upp efter man kört det här. Skönt att hela ryggen finns med på programmet ordentligt nu. Bred rodd skulle vara fint och kunna klämma in på nå vis.

Summering: Känns så jävla skönt att det var tekniken som var orsaken till att man tappade gigantiskt med kg förut mot vad man trodde man kunde köra. Nu känns det iaf lite mer naturligt. Även om benen ligger en mil före ryggen. Men det är väl så det ska vara i början. Skönt att benen får vila lite extra också ;).

Marklyften då. Finns säkert vissa som vill att man ska gå 100% upp. Men är det verkligen nödvändigt? Jag gör ju hela rörelsen ändå kan man tycka plus att nu får aldrig vikten vila på kotorna fullt ut. Men ös på med era teorier och kritik ändå. Jag suger åt mig allt som en svamp.
eDz4iODyzME

Fastback
2011-12-07, 17:05
Fan va roligt med filmer! :) Bra bänkar där! :D

Bänkbjörnen
2011-12-07, 17:29
1. Vilka otroligt låga mål du har. 3-siffrigt i 3 stora klarar du väldigt fort. Du kommer märka snart. Dock bra att du satt upp mål. Under hur lång period har du tänkt att dessa mål ska sitta uppe?

2. Skippa dips, årets skadeövning och ger dig egentligen inte speciellt mycket. Antar att du tränar för att få Beachbody 2012? ;)

3. Dina marklyft? Inte för att vara sån, men hur tror du att dina ben kommer må när du stryker med 150 kg längs låren och benen. Påminner om rumänska marken fast ändå inte... Gällande att du inte stretchar ryggen: du MÅSTE väl inte göra det om du inte vill, men utan att jag på rak arm kan garantera, kan jag nästan lova att det är mer än direkt skadligt att låsa ryggen i det läget som du låser i.
Övningen är till för att du ska nå toppen och overstretcha lite och låsa i en-två sekunder.
Det blir dessutom en form av statisk träning du sysslar med för korsryggen, du använder den knappt om än alls? Och vid statisk träning blir du inte mycket större jämfört med dynamisk.
Du gör ju som du vill, men hett tips, gör riktiga marklyft från grunden så blir det inte fel längre fram. För att låsa fast 150 kg i det läget... Aj!
I övrigt har du rak rygg, vilket är bra, dock ska du använda ryggen mer.

4. Du ser rätt ojämn ut, tänker på att du trycker ner 55 kg i pushdowns, hur pass bra utförande har du där? Får du kontakt?

5. Bänken ser ut att vara bra, försök att filma lite mer framifrån så att man ser hela utförandet, du göms väldigt bra bakom vikterna.

6. Bra jobbat, fortsätt slit på gymmet så blir det bra.

Filthy
2011-12-07, 17:44
1. Vilka otroligt låga mål du har. 3-siffrigt i 3 stora klarar du väldigt fort. Du kommer märka snart. Dock bra att du satt upp mål. Under hur lång period har du tänkt att dessa mål ska sitta uppe?

Hmm jag måste formulera mig dåligt när jag skrev att det är delmål. För det var en annan som trodde det var mina huvudmål också. Vet inte riktigt vad jag ska kalla de målen nu men det jag menade var att det är en bit på vägen. Trivs verkligen inte med att ligga under 3siffrigt. Kommer jag över den biten så kan jag börja känna mig lugn men kommer ju vilja öka mer sen efter det såklart :).


3. Dina marklyft? Inte för att vara sån, men hur tror du att dina ben kommer må när du stryker med 150 kg längs låren och benen. Påminner om rumänska marken fast ändå inte...

Hmm. Det var någon som verkade kunna sin sak som la upp någon jänkares film på hur man ska göra marklyften.
De sa att stången ska gå längs skenbenet och över knät. Hela rörelsen mot kroppen alltså. Men då blir jag ju iaf automatiskt nyfiken på hur du vill att jag ska göra istället?


Gällande att du inte stretchar ryggen: du MÅSTE väl inte göra det om du inte vill, men utan att jag på rak arm kan garantera, kan jag nästan lova att det är mer än direkt skadligt att låsa ryggen i det läget som du låser i.
Övningen är till för att du ska nå toppen och overstretcha lite och låsa i en-två sekunder.
Det blir dessutom en form av statisk träning du sysslar med för korsryggen, du använder den knappt om än alls? Och vid statisk träning blir du inte mycket större jämfört med dynamisk.
Du gör ju som du vill, men hett tips, gör riktiga marklyft från grunden så blir det inte fel längre fram. För att låsa fast 150 kg i det läget... Aj!
I övrigt har du rak rygg, vilket är bra, dock ska du använda ryggen mer.

Allrigh, jag förstår.. I fortsättningen går jag hela vägen upp och drar axlarna bakåt. För det är så det står i kolos övningsbank.


4. Du ser rätt ojämn ut, tänker på att du trycker ner 55 kg i pushdowns, hur pass bra utförande har du där? Får du kontakt?


Det är väl inte så konstigt? Det är ju den lägsta vikten på hela kolo med tonåringar inräknat :). Kör man 30 kg i Scullcrushers är väl 55 ganska normalt?
Kontakten är extrem. Både pump och skön smärta. jag står med benen ihop. Något framåtlutad, smått böjda knän och pendlar mellan bröstkorg och lår. Med låsta överarmar såklart.


5. Bänken ser ut att vara bra, försök att filma lite mer framifrån så att man ser hela utförandet, du göms väldigt bra bakom vikterna.

jo det finns ingenstans att lägga kameran var därför det blev så dåligt. Men jag ska be någon filma åt mig nästa gång så får du ta en ny titt.


6. Bra jobbat, fortsätt slit på gymmet så blir det bra.


Tack! Tack till dig med, Fastback! :cheers:

Filthy
2011-12-07, 17:50
2. Skippa dips, årets skadeövning och ger dig egentligen inte speciellt mycket. Antar att du tränar för att få Beachbody 2012? ;)


Ja lite ytliga mål är det ju. Planerar ju inte deffen lagom till vår helt utan baktanke:D Men jag vill ha en bra och stabil grundstyrka också. Därav är det att göra bra i de 3 stora mina riktlinjer :).

Filthy
2011-12-07, 18:08
Men snyggt av mig. Jag svarade på första stycket i punkt3 inuti quotet.

3. Dina marklyft? Inte för att vara sån, men hur tror du att dina ben kommer må när du stryker med 150 kg längs låren och benen. Påminner om rumänska marken fast ändå inte...

Hmm. Det var någon som verkade kunna sin sak som la upp någon jänkares film på hur man ska göra marklyften.
De sa att stången ska gå längs skenbenet och över knät. Hela rörelsen mot kroppen alltså. Men då blir jag ju iaf automatiskt nyfiken på hur du vill att jag ska göra istället?

och hur ska jag använda ryggen mer? luta mig mer framåt? Ställa fötterna annorlunda?

Bänkbjörnen
2011-12-07, 19:24
Men snyggt av mig. Jag svarade på första stycket i punkt3 inuti quotet.


Hmm. Det var någon som verkade kunna sin sak som la upp någon jänkares film på hur man ska göra marklyften.
De sa att stången ska gå längs skenbenet och över knät. Hela rörelsen mot kroppen alltså. Men då blir jag ju iaf automatiskt nyfiken på hur du vill att jag ska göra istället?

och hur ska jag använda ryggen mer? luta mig mer framåt? Ställa fötterna annorlunda?

Du får jättegärna länka den filmen, för det är ju så du gör ett marklyft.
Du ska ha stången och dra den längs skenbenet och över knät. Men du ska inte släpa den längs skenbenet för att fortsätta släpa vikten upp över låren för att sen inte räta ut alls.
Tänker lite på stela/rumänska marklyft där man är sugen på att nå kontakt med baksida lår, då är utförandet mer likt ditt.

Marklyftet är ju för att aktivera korsryggen, du ska ju dra upp vikten med ryggen. Det är ju ett lyft, inte böj.

Visste inte vem jag skulle visa, men Axon känns som en bra måttstock då han kör utan bälte etc.
Såhär ser ett marklyft ut:
http://www.youtube.com/watch?v=qff4FVVBnMs

Dock tycker jag att man ska starta och avsluta lyft med helt rak rygg, särskilt för nybörjare.

Filthy
2011-12-07, 19:44
Marklyftet är ju för att aktivera korsryggen, du ska ju dra upp vikten med ryggen. Det är ju ett lyft, inte böj.


Jo visst är det så. Det är därför jag har övningen på ryggdagen.
Men om vi ska ta det rent teknikmässigt då. Du tycker jag har rumpan för långt ner och lutar mig för lite mycket framåt?

Kollade klippet nu. Det jag märker att han gör annorlunda för att aktivera ryggen är väl det jag fråga lite om. Han hör röven högt uppe och lutar sig nästan 90 grader framåt. Om jag gör det nästa pass... Går upp hela vägen och samtidigt på plats försöker förstå vad du menar med att inte släpa mot kroppen men ändå vara emot den så gör jag förhoppningsvis rätt? :)

Jag letade i forumet efter videon jag syfta på men den måste haft någon vilseledande titel. Det var som ett föredrag iaf och en stod och filma. En herre kommenterade medan en dam körde lätta marklyft.

och tack för att du tar dig tid. Det är sådant här man behöver höra i början innan man hittat sin väg.

Bänkbjörnen
2011-12-07, 19:53
Du gör allting som man ska göra, förutom att du inte använder ryggen...
Vad jag kan se står du rätt, du har ryggen rätt, du greppar rätt, men du använder bara inte ryggen. :D
Om du tittar så låser du ryggen i ett läge och använder den inte alls, du lyfter bara vikten rakt upp.

Allt ser bra ut, förutom ryggen, använd den.

Knaz
2011-12-07, 19:55
Ta och kolla in bland annat de här klippet med Rippetoe.

Syt7A23YnpA

Bänkbjörnen
2011-12-07, 20:45
Den där är skitbra! Gör som i filmen som Knaz länkade och du fixar till det.

Filthy
2011-12-12, 03:02
Ni ska allt få se på teknik nästa gång grabbar ;).

Filthy
2011-12-12, 03:20
Efter 3 dagars ofrivillig vila


Inledning: Vad skönt att få vara tillbaka igen efter bristande sömn och julbord! Lite för mycket vila men med ett glatt humör och en fräsh och utvilad kropp tog man sig till gymmet för dagens axelpass.

Axlar

Stående Militärpress (ny övning)
Set1: 32kgx8
Set2: 37kgx8
Set3: 37kgx7
Set4: 37kgx6
Set5: 37kgx5
Kommentar: Kändes helt ok. Ligger väl på de vikter jag räknade med ungefär.

Cabel side lateral raise
Set1: 14kgx9
Set2: 14kgx7
Set3: 14kgx6
Set4: 14kgx5
Kommentar: Skönt att jag klarade alla 4 set utan smärta som avbryter den här gången

Front Raise
Set1: 10kgx14 (PB!+2rep)
Set2: 14kgx7 (PB!+4kg)
set3: 14kgx6
Set4: 14kgx5
Kommentar: Gött att man hela tiden orkar mer i den här. Hade räknat med att stå stilla i den här ett tag.

Drag till hakan
Set1: 22kgx12 (PB!+1rep)
set2: 24.5kgx9 (PB!+2.5kg)
Set3: 24.5kgx9
Set4: 24.5kgx7
kommentar: Börjar få in schhhnitzen lite.

Baksida axel framåtlutad med hantlar(vikt/hantel)
Set1: 6kgx12 (PB!+2rep)
Set2: 8kgx8 (PB!+2kg)
Set3: 8kgx7
Set4: 8kgx6
Set5: 8kgx6
Kommentar: Jävligt gött!


Summering: Märktes att man var riktigt utvilad i kroppen nu när man tvingats till 3 dagars inaktivitet. Var underbart att få stå och göra lite militärpressar som start. Man kände att man var tillbaka i rätt rutin igen och viktiga pb för mina små minaaxlar.

Ganska nybliven singel. Men det var ett gemensamt beslut så det besvärar mig inte så jättemycket. Ska t o m hälsa på en tjej nere i Lund om några timmar bestämde jag mig för en stund sedan. Blir att sova på tåget tror jag. Hon är också träningstokig så det blir 2 pass där nere. :thumbup:

Knaz
2011-12-12, 21:32
Ni ska allt få se på teknik nästa gång grabbar ;).

Låter bra de !

Fina pressar senast !

Filthy
2011-12-13, 17:27
Låter bra de !

Fina pressar senast !

Thx man! :cheers:



Nu blir det att dra iväg för ett Biceps&Mage-pass!
Med mig har jag min nya träningskamrat och host här i Lund Josefina!

Kötta! :hbang:

Filthy
2011-12-14, 21:24
En träningsdag i Lund


Inledning: Jag var då på besök i södra Sverige med en vänster handled som börjat värka mer och mer. Hoppas den slutar med det och manar upp! Det här är alltså gårdagens pass.

Biceps

EZ-curles
Set1: 30kgx8
Set2: 40kgx5
Set3: 40kgx4
Set4: 40kgx4
Kommentar: Kändes tyngre än sist men jag körde extra strikt idag.

Hammercurles rep
Set1: 30kgx5
Set2: 27.5kgx7
Set3: 27.5kgx6
Set4: 27.5kgx5
Kommentar: Intressant kabelstation eftersom man bara kunde ta hälften så mycket kg här än i hemmatrakterna.

Koncentrerade hantelcurles sittande bredbent
Set1: 11kgx8 (PB!+1kg)
Set2: 11kgx6
Set3: 11kgx7
Set4: 11kgx6

Mage

Crunchmaskin

situps till you drop
Kommentar: Fick snabba på här lite och kanske sluta lite tidigare men kände ändå att jag smiska magen lite:whipped:


Summering: Ja var lite distraherande att dra på annat gym och kändes ändå som man gick åt rätt håll även om det inte vart något WOW!-pass. Men man kan väl kanske inte göra stora framsteg hela tiden även om vi har ena mirakelmänniskan efter den andra på det här forumet *avis*.
Ska bli skönt med benpass nu så handlederna får vila lite.

Knaz
2011-12-14, 21:30
EZ-curles
Set1: 30kgx8
Set2: 40kgx5
Set3: 40kgx4
Set4: 40kgx4
Kommentar: Kändes tyngre än sist men jag körde extra strikt idag.


Med fri stång ?

John M
2011-12-14, 22:30
Träningsdagboken som jag inte läst på 10 år :) Kommer kika in lite då och då.

Filthy
2011-12-14, 23:17
Träningsdagboken som jag inte läst på 10 år :) Kommer kika in lite då och då.

Ja det här är ju inte original journalen från 2002 tyvärr. Tänkte att jag börjar om på nytt. Är ju trots allt 9 års uppehåll (damn) :o.

Med fri stång ?

Just ja. Finns ez-bar till kabeljäveln också. Brukar alltid kalla den för böjd stång bara.
Men japp. Fri stång var det jag körde.

Knaz
2011-12-14, 23:32
Just ja. Finns ez-bar till kabeljäveln också. Brukar alltid kalla den för böjd stång bara.
Men japp. Fri stång var det jag körde.

De va inte dåligt ! Tror inte jag klarar en enda på den vikten utan att disco curla ! ^^

Filthy
2011-12-14, 23:52
De va inte dåligt ! Tror inte jag klarar en enda på den vikten utan att disco curla ! ^^

Kan erkänna att sista repen i de 2 sista seten kan vara ganska fula haha. Jag gungar inget. Men böja sig bakåt i ren jävla envishet kan förekomma. :p

Filthy
2011-12-15, 00:23
Squata Squata yogaMATTA


Inledning: Skönt att vara hemma i Bålsta igen i ett mer stabilt och mindre distraherande gym. Var bara att proppa i sig lite mat när man kom hem en liten pwo sen iväg man gå för att mörda lite ben än en gång.

Ben

Knäböj
Set1: 50kgx9
Set2: 72.5kgx6 (PB!+2.5kg)
Set3: 72.5kgx6
Set4: 72.5kgx7 (PB!+1rep)
Set5: 72.5kgx6
Kommentar: JA! Äntligen efter flera försök att öka i vikt så gick det att böja ner rumpan och det kändes ovanligt stabilt. Även om man kom lite fel i böjen så var det lätt att ordna till det i rörelsen. Kändes lite förädiskt lätt för plötsligt så dog bara benen i nedersta läget. Finns ingen böjställning så därför lite udda rep-antal. Man blir lite feg utan passopp. Nu hoppas jag på ett stadigt ökande i vikter

Benpress
Set1: 120kgx8 (PB!+2rep)
Set2: 120kgx7
Set3: 120kgx7
Set4: 120kgx6
Kommentar: Lika mördande som vanligt.

Sparkmaskin
Set1: 70kgx8
Set2: 75kgx8 (PB!+5kg)
Set3: 80kgx7 (PB!+5kg)
Set4: 80kgx6
Kommentar: Som vanligt!*cupid* Tänk om baksida lår kunde utvecklas i samma takt. Inte snyggt med mina avlånga lår som ser ner normala ut från sidan och som nålar framifrån..

Lårcurl sittande
Set1: 70kgx8 (PB!+2rep)
Set2: 70kgx8
Set3: 70kgx8
Set4: 70kgx7
Kommentar: Hade kuddarna lite fel först. Rättade till i set2 eller 3.

Vadpress Stående Smith
Set1: 68kgx12
Set2: 83kgx10 (PB!+2.5kg)
Set3: 83kgx9
Set4: 83kgx8
Set5: 83kgx7
Kommentar: Bygga vader!

Summering: Jävligt utmattande och mördande pass. Så som det ska vara. Börjar få mer och mer kontakt. Ser fram emot ett bröst/triceps pass imorgon.

Bänkbjörnen
2011-12-15, 00:29
Liten fråga...

Hur kommer det sig att du endast tar 72,5x6 i knäböj men plockar 80x7 i leg extension och 70x8 i lårcurl?!
Du kan OMÖJLIGT ta ut dig fullt, du måste vara grymt mycket starkare i knäböjen. Samma i benpressen, du kan inte krossat benen i både knäböj och sen benpress för att sen plocka hem så mycket i lårcurl och leg ext.

Jag kräver SVAR! ;)

Filthy
2011-12-15, 00:39
Liten fråga...

Hur kommer det sig att du endast tar 72,5x6 i knäböj men plockar 80x7 i leg extension och 70x8 i lårcurl?!
Du kan OMÖJLIGT ta ut dig fullt, du måste vara grymt mycket starkare i knäböjen. Samma i benpressen, du kan inte krossat benen i både knäböj och sen benpress för att sen plocka hem så mycket i lårcurl och leg ext.

Jag kräver SVAR! ;)

Du undrade ju lite över mina vikter i Pushdowns. Det är ju en maskin som varierar jävligt mycket från gym till gym beroende på hur linan korsar axlar/hjul osv. t.ex. nu när jag körde i Skåne fick jag köra på halva vikterna för att få samma motstånd som hemma. Så maskiner och cables är ju inget man kan utgå styrka ifrån eller jämföra med om man inte kör på exakt samma sorts modell då. Däremot så är det mycket möjligt att jag nog skulle kunna öka mer i knäböj. Men som sagt man blir lite feg i böjarna att gå djupt som fan utan skydd-räcke eller en gym-mate :). Hoppas kunna öka till 75kg i böj i nästa pass utan problem. Men om du undrar hur stark(läs:klen) jag är i ben så ska du nog bara titta på knäböj och vadpressarna.

Filthy
2011-12-15, 17:46
Ännu en dag i pressarens tecken


Inledning: Ja jag kom upp i lagom tid och kände mig taggad direkt efter frukost för att dra och gymma lite. Precis så som det borde vara :). Inga konstigheter direkt mao. Ovanligt tidigt pass för att vara jag

Bröst

Bänkpress
Uppvärmning: 50kgx6
Set1: 72.5kgx4 (PB!+2.5kg)
Set2: 70kgx5
Set3: 70kgx4
Set4: 70kgx4
Kommentar: Vad fint att jag klagade dagens mål. Att åtminstonde fixa 4 rep på rekordvikt.

Hantelpress (vikt/hantel)
Set1: 25kgx8
Set2: 27.5kgx6 (PB!+2.5kg)
Set3: 27.5kgx5
Set4: 27.5kgx5
Kommentar: Sådärja! Skönt att känna att orken håller hur länge som helst.

Cable Crossover
Set1: 32kgx8 (PB!+1rep)
Set2: 32kgx6
Set3: 32kgx5
Set4: 32kgx5
Kommentar: Kändes grymt helt enkelt. Bra avrundning på titsen som alltid

Triceps

Skullcrushers
Set1: 32.5kgx8 (PB!+2.5kg)
Set2: 32.5kgx6
Set3: 32.5kgx4
Set4: 30kgx4
Kommentar: Triceps vart rätt slut redan i brösttränandet idag tror jag. Så väntade ut för lite mjölksyra.

Kabel Overhead med Rep
Set1: 50kgx5 (PB!+5kg)
Set2: 45kgx6
Set3: 45kgx5
Set4: 45kgx4
Kommentar: Grymt :)

Pushdowns
Set1: 59kgx8 (PB!+4kg)
Set2: 59kgx5 *gah!*
Set3: 59kgx6
Set4: 59kgx5
Kommentar: Vettefan vad som hände i set 2 men kände direkt att det fanns inget driv alls i armarna.


Summering: Det roligaste passet var inte tråkigare denna gång! Kul med tydliga framsteg när allt annat varit en bitch till och från. Tänkte slänga upp lite tutt och eventuellt en tricepsbild. Kan vara kul att titta tillbaka på om 1-2 år eller när jag nått mitt mål som topic lyder :).

Filthy
2011-12-15, 17:55
Lite bilder då

Slacker överkropp
http://i13.photobucket.com/albums/a293/Quickis/Traning/IMG_1462.jpg?t=1323967860

Spännistuttar
http://i13.photobucket.com/albums/a293/Quickis/Traning/IMG_1483.jpg?t=1323967857

Misslyckat försök till triceps-pose. Vettefan varför jag inte sträckte ut. Hade väl för lite blod i hjärnan eller något.
http://i13.photobucket.com/albums/a293/Quickis/Traning/IMG_1465.jpg?t=1323967857


Värt att notera att man fortfarande är pluffsig!

Knaz
2011-12-15, 20:19
Fint med lite PB !

Bänkbjörnen
2011-12-15, 20:53
Du undrade ju lite över mina vikter i Pushdowns. Det är ju en maskin som varierar jävligt mycket från gym till gym beroende på hur linan korsar axlar/hjul osv. t.ex. nu när jag körde i Skåne fick jag köra på halva vikterna för att få samma motstånd som hemma. Så maskiner och cables är ju inget man kan utgå styrka ifrån eller jämföra med om man inte kör på exakt samma sorts modell då. Däremot så är det mycket möjligt att jag nog skulle kunna öka mer i knäböj. Men som sagt man blir lite feg i böjarna att gå djupt som fan utan skydd-räcke eller en gym-mate :). Hoppas kunna öka till 75kg i böj i nästa pass utan problem. Men om du undrar hur stark(läs:klen) jag är i ben så ska du nog bara titta på knäböj och vadpressarna.


Kör du själv? Hur djupt går du i böjarna? Du borde inte försämra utförandet pga att du inte har någon som passar.
75 KG är inga tunga vikter, det borde du klara, men förstår din oro om du inte har någon som passar eller ett räcke.

Filthy
2011-12-15, 20:57
Fint med lite PB !

Thanks man!

Bänkbjörnen; Jo jag såg att jag lämnade stort utrymme för att misstolka det jag skrev. Jag offrar inte teknik för att jag är feg. Jag går ju djupt ner varje gång. Men jag vågar kanske inte köra en extra rep när man är lite tveksam om man har ork så det räcker. För går man ända ner finns det risk att man plötsligt inte kommer upp igen haha.
Har iofs räddat mig några gånger på ryggens bekostnad med att få vikten lite framåt.
Ja 24/7 får fan lära sig att bygga ett riktigt gym någon gång. Annars får jag byta till atletklubben som ligger här i Bålsta. Där får man både kvalitet och framförallt kvantitet. Det ligger dock några km längre bort och min bil är en soab atm.

matsson
2011-12-16, 09:01
Gött med en massa PB! :D Denna skall följas! Grym tatuering dessutom :)

Bänkbjörnen
2011-12-16, 11:31
Thanks man!

Bänkbjörnen; Jo jag såg att jag lämnade stort utrymme för att misstolka det jag skrev. Jag offrar inte teknik för att jag är feg. Jag går ju djupt ner varje gång. Men jag vågar kanske inte köra en extra rep när man är lite tveksam om man har ork så det räcker. För går man ända ner finns det risk att man plötsligt inte kommer upp igen haha.
Har iofs räddat mig några gånger på ryggens bekostnad med att få vikten lite framåt.
Ja 24/7 får fan lära sig att bygga ett riktigt gym någon gång. Annars får jag byta till atletklubben som ligger här i Bålsta. Där får man både kvalitet och framförallt kvantitet. Det ligger dock några km längre bort och min bil är en soab atm.

DÅ hänger jag med, det är förståeligt att man inte vill kräma ur sig på sista 1-2 repsen. Lite jobbigt att inte komma upp igen och skicka vikterna baklänges.

Äsch, du får hitta dig en passare helt enkelt, eller en gymbuddy. Eller så går du till lyftarklubben istället.

Filthy
2011-12-16, 19:07
Gött med en massa PB! :D Denna skall följas! Grym tatuering dessutom :)

:thumbup:
Tackar!

Dagens agenda


Riktigt sugen på att hoppa över denna vilodag och bara smita ner till gymmet för att få köra lite rygg! Men har haft riktigt störande ont i handen i 3 dagar så jag passar på att lyda schemat trots allt. Jag hoppas på att den blir lite bättre till imorgon men ja de tar ju stryk på jobbet också. Annars får jag undvika de övningar som sliter mest på handlederna ett litet tag. Som t.ex lyft till hakan. :/

Filthy
2011-12-18, 20:05
Fortfarande ont i handleden. Speciellt när man försöker rotera på enbart handen eller anstränger den i knogarnas riktning.

Får se om jag ens kan köra några marklyft eller någonting över huvud taget. Men jag ska allt göra ett försök :/

Thelder
2011-12-18, 21:12
Fina pass, och fin form! Denna kommer följas! :)

Filthy
2011-12-19, 00:33
Den trasiga handen


Inledning: Ja min handled har ju spökat en hel del som sagt. Varje senförflyttning i handleden har märkts av känns det som. Men när jag väl kom till gymmet så glömde jag nästan bort. Kände ingen smärta alls förutom när jag skulle prova växla grepp mellan varje rep som en på gymmet påpeka att man bör göra för att få jämn axelbelastning. Aldrig hört förut. Nåja det var bara att börja kötta rygg! Idag var det ju dags att använda 100 rätt teknik efter en massa feedback på att jag går för långt ner med rumpan. Det märktes på viktökningen kan man säga.

Marklyft
Set1: 50kgx4
Set2: 60kgx5
Set3: 70kgx6 (PB!+5kg)
Set4: 75kgx4 (PB!+5kg)
Set5: 80kgx4 (PB!+5kg)
Set6: 80kgx4
Kommentar: Sådärja! Nu ligger jag iaf på tjejvikter i marklyft. Inte lika lång väg till 3siffrigt Thank god! Tänk vad mycket lättare det går när man inte använder enbart superduperdjupa böj haha.

Breda latsdrag mot bröst
Set1: 54kgx12
Set2: 61kgx6 (PB!+7kg)
Set3: 54kgx7
Set4: 54kgx6
Kommentar: Har inte hänt så mycket här ändå mer än att jag prova på en ny vikt.

Hantelrodd
Set1: 30kgx8 (PB!+2.5kg)
Set2: 30kgx7
Set3: 30kgx6
Set4: 30kgx5
Kommentar: Rätt kul. Jag trodde jag hade tagit 27.5kg-hantlarna. Så genom seten var jag mest missnöjd över att jag tappat en rep. Sen när man skulle ställa tillbaka hanteln så var det ju upptaget där. Kollade först snett på han bredvid som använde hantlar. Sen såg jag att jag råkat ta en 30kg hantel. PB!

Latsmaskin
Set1: 65kgx8 (PB!+1rep)
Set2: 65kgx6
Set3: 65kgx5
Set4: 65kgx4
Kommentar: Blablabla

Backextensions
Set1: 10kgx16 (PB!+2rep)
Set2: 10kgx14
Set3: 10kgx12
Kommentar: Vet inte riktigt vad man ska göra sen när man vill öka mer i vikt. Bära på en gigantisk 15kgs?

Summering: Fan vad kul att ha mer realistiska siffror i marklyft äntligen. Har fått torteras i över en månad nu med frågan över varför mina marklyft är så totalt värdelösa när jag känner mig så pass stark i ryggen. Riktigt pinsamma teknikmisstag man har fått sudda ut men ja jag har typ världens sämsta kroppskontroll eller något. Jag vet inte. Jävligt kul att handleden hängde med relativt bra. Blev dock helt slut i underarmarna av det här passet märkligt nog. Men det är bra att de får sitt också.



Fina pass, och fin form! Denna kommer följas! :)

Fan vad gött! Ju fler ju roligare :)

Bänkbjörnen
2011-12-20, 00:13
Ser bra ut, hur har det blivit med utförandet i marken? Vore supergrymt med nya filmer så man kan få se hur utförandet ser ut.

Oavsett, bra att du ökar och börjar komma upp i riktiga vikter. ;)

Filthy
2011-12-20, 15:52
Idag blir det ett axelpass som egentligen skulle varit igår men som några gånger förr så slockna jag så fort jag kom hem från jobbet. Nu är min semester äntligen igång iaf så nu jävlar kommer det köras på bra! Slipper pendla på julafton mellan olika stationer i år också verkar det som. Det skapar ännu mer utrymme för ett bekvämt träningsschema. Tappat lite aptit igen. Försöker hitta trix som man kan ta sig till när man känner att "nää mat har jag ingen lust att äta just nu.. om det ens får plats".


Ser bra ut, hur har det blivit med utförandet i marken? Vore supergrymt med nya filmer så man kan få se hur utförandet ser ut.

Oavsett, bra att du ökar och börjar komma upp i riktiga vikter. ;)

Utförandet sitter som det ska nu i stort sätt! Vart ju mycket lättare när man använde mer rygg också, att hålla den rak.
osäker på om jag böjer lite för mycket på knäna fortfarande dock. Isf är det pga stelhet men ja jag ska försöka fixa att någon filmar igen om det bjuds på läge :).

Thx man!

Filthy
2011-12-21, 06:34
Ett litet nattpass

Inledning: Min vänstra handled spökar fortfarande riktigt mycket så man var lite orolig att det här skulle gå åt helvete eftersom axelpassen belastar den handrörelsen mest som gör ont. Men det gick faktiskt rätt så bra. Iaf efter ett set i varje övning konstigt nog. En arbetskollega mötte man som skulle ta ett träningspass innan han började jobba.

Axlar

Militärpress
Set1: 42kgx7 (PB!+5kg)
Set2: 42kgx6
Set3: 42kgx5
Set4: 42kgx3
Kommentar: kändes bra för att vara så sent ändå

Cabel side Lateral raise
Set1: 14kgx12 (PB!+3rep)
Set2: 14kgx10
Set3: 14kgx9
Set4: 14kgx7
Kommentar: Skönt att äntligen öka lite här. 1a setet gjorde ont i handleden

Front Raise Kabel
Set1: 14kgx8 (PB!+1rep)
Set2: 14kgx10 (PB!+2rep)
Set3: 14kgx9
Set4: 14kgx7
Kommentar: Åter igen gjorde första setet ont i handleden

Drag till hakan rak stång
Set1: 27kgx10 (PB!+2.5kg)
Set2: 27kgx9
Set3: 27kgx8
Set4: 27kgx7
kommentar: Trodde inte jag skulle kunna köra den här övningen alls pga smärtor men det gick att ta sig igenom utan större problem.

Framåtlutande med hantlar baksida axlar
Set1: 10kgx8 (PB!+2kg)
Set2: 10kgx8
Set3: 10kgx7
Set4: 10kgx7
Set5: 10kgx7
Kommentar: Blev lite onödigt lång vila mellan seten pga snackig arbetskollega :p

Summering: Återigen ett pass med enbart en massa framsteg. Känns så jäkla gött. Axlarna är min viktigaste utveckling nästan. De är så små!

Filthy
2011-12-22, 04:53
Ännu en natt


Inledning: Då var det dags igen. Ännu en natt med trasig handled. Det Fuckade up dagens pass lite grann men det kändes ändå grymt när man var klar.

Biceps

EZ-Curles Fri Stång
Set1: 30kgx8
Set2: 40kgx5
Set3: 35kgx10
Set4: 37.5kgx7
Set5: 37.5kgx5
Kommentar: Ja min handled gick inte med på 40kg alls. Måste nog börja träna med lindor runt handleden. Får ta PB nästa gång.

Hammercurls kabel med rep
Set1: 59kgx7 (PB!+4kg)
Set2: 59kgx5
Set3: 55kgx6
Set4: 55kgx5
kommentar: Återigen spökande handled. Börjar bli tjatigt. Men det gick att öka iaf.

Sittande bredbent koncentrerade Curles
Set1: 12.5kgx7 (PB!+1.5kg)
Set2: 12.5kgx6
Set3: 12.5kgx5
Set4: 12.5kgx5
Kommentar: Ökat varje gång jag kört den här (som tur är). kändes grymt lätt idag. Var riktigt skönt för det mentala.

Mage

Magmaskin

Situps

Kommentar: La på 2 plattor på magmaskinen och körde på bra med reps ändå!
Mördade sen magen med situps med så lite vila som möjligt mellan seten

Summering: ja man måste som sagt börja träna med en linda nu ett tag har jag kommit fram till. Får hoppas det känns bättre då!
Kändes riktigt bra idag och passade på ta lite bilder

http://i13.photobucket.com/albums/a293/Quickis/Traning/IMG_1504.jpg?t=1324525626http://i13.photobucket.com/albums/a293/Quickis/Traning/IMG_1494.jpg?t=1324525938
Spinkisbicepsen. The beginning!

marcusbranden
2011-12-22, 08:57
Ser bra ut! kommer fortsätta följa det här! keep goin' !

Filthy
2011-12-22, 17:17
Ser bra ut! kommer fortsätta följa det här! keep goin' !

Tackar, man! :thumbup:
Ju fler ju roligare.
-----------

Handla, äta sen blir det ett benpass

Filthy
2011-12-23, 06:07
Ännu en natt - Ännu mer böj!


Inledning: Det har varit en skön slapp dag. Råkade sova en lite för lång p-nap på något vis så det blev väldigt sent gymmande inatt med. Men det var bara skönt. Då kunde jag koncentrera mig på min böj-teknik i fred. Läst lite i träningsforumet här på kolo och upptäckte tipset "ha stången längre ner så kommer det kännas stabilare än att lägga dem ovanpå trapsen". Tänkte att jag ska testa lite längre ner trots allt.


Ben

Knäböj
Uppvärmning: 50kgx10
Set1: 75kgx6 (PB!+2.5kg)
Set2: 77.5kgx6 (PB!+2.5kg)
Set3: 80kgx6 (PB!+2.5kg)
Set4: 80kgx6 (FILM)
Kommentar: Ja jag tyckte det kändes grymt mycket stabilare att gå djupt när man hade stången ner mot ryggen istället för ovanpå trapsen. Grrrrymt kul att få lägga på lite kg i böjen! Började nästan undra om stabila ökningar i ben endast kunde ske i mina yngre dagar. Nu jävlar! Tror jag kan säga redan nu att jag kommer kunna lassa på mer även nästa gång.

Benpress
Set1: 130kgx6 (PB!+10kg) (FILM!)
Set2: 130kgx5
Set3: 130kgx5
Set4: 130kgx4
Kommentar: Fuckalama vad tungt det var. Som en orgasm i benen.

Benspark
Set1: 80kgx7
Set2: 85kgx7 (PB!+5kg)
Set3: 85kgx7
Set4: 85kgx6
Kommentar: Återigen *cupid*

Lårcurl Sittandes
Set1: 75kgx8 (PB!+5kg)
Set2: 80kgx7 (PB!+5kg)
Set3: 80kgx7
Set4: 80kgx6
Kommentar: YEAH! :hbang:.. Baksida lår ni är välkomna!

Vadpress iiin the Smith
Set1: 68kgx12
Set2: 85k.5kgx8 (PB!+2.5kg)
Set3: 85k.5kgx7
Set4: 85.5kgx6
Set5: 85.5kgx5
Kommentar: Jag må ha satt ett nytt PB i vikt. Men jag tappa 5 1RM :/. Måste ha slarvat i tekniken sist eller något.


Summering: Ett jävligt bra benpass. Livet kändes väldigt fint på vägen hem efter den mäktiga ökningen i Knäböj. Enough said! Här kommer lite videos.


Knäböj@80kg.. Sista setet med högsta vikten så är det något set som min teknik prövades så var det här. Ber om ursäkt för kasst perspektiv. Man ser inte knävinkeln men man kan lista ut med lite ansträngning ;)
z-rwe1fXXe8&context

Bänprez@130kg
H5xQGZhc-Uo

Vi slänger in lite kycklingben också. Så nu tror jag alla delar är uppe på bild. Nu blir det paus med bilder ett par månader ;p.
http://i13.photobucket.com/albums/a293/Quickis/Traning/IMG_1517.jpg?t=1324617331

Knaz
2011-12-23, 11:07
Fint pass ! Tycker böjen ser helt okej ut !

Kesella
2011-12-24, 01:59
Tappat lite aptit igen. Försöker hitta trix som man kan ta sig till när man känner att "nää mat har jag ingen lust att äta just nu.. om det ens får plats".

Hade jag kunnat ge dig av min STORA aptit så hade jag! ;) Mina fyra bästa tips för ökad aptit är: sov för lite, ät choklad och/eller smörgåsar, drick alkohol samt proppa i dig lite kvinnliga könshormer som gör dig svängig som en jojo.
Inte? Hepp :)

Grattis till ökningarna på benpasset och GOD JUL!

Filthy
2011-12-24, 02:12
Fint pass ! Tycker böjen ser helt okej ut !

Tackar! kanske bara böjer 80 grader istället för 90... Hade man haft en böjställning eller passare hade man ju kunnat gå efter 95 :). Men men. Byter till atletklubb efter deffen.

Hade jag kunnat ge dig av min STORA aptit så hade jag! ;) Mina fyra bästa tips för ökad aptit är: sov för lite, ät choklad och/eller smörgåsar, drick alkohol samt proppa i dig lite kvinnliga könshormer som gör dig svängig som en jojo.
Inte? Hepp :)

Grattis till ökningarna på benpasset och GOD JUL!

Det roliga är att när jag är på jobbet och hela tiden rör mig så äter jag det dubbla mot vad en genomsnittssvensson äter. Sen kommer man hem är ledig och kommer på "just ja.. mat? hm njeh :/." Så tvingar man i sig sakta sakta.
Alkohol har det iofs blivit väldigt lite av sen sommaren tog slut! Östrogen har jag så det räcker verkar det som med tanke på mina mantitties!:naughty:
Choklad har jag ätit denna vecka faktiskt så det hjälpte inte. Fick ju 2 chokladaskar av jobbet. Sova för lite är jag expert på också :P.
Så nu vet jag iaf varför jag äter mer än alla andra på jobbet hehe. Jag kanske får börja gå promenader och skit eller städa hela dagarna. För att hålla mig aktiv och därmed magen i schack.

GOD JUL på dig med! Nu är det dags för ett bröst/triceps pass. Sov gott och tungt så har du nog en present i strumpan när du vaknar :p

Filthy
2011-12-24, 05:20
Midnatt råder, Filthy pressar bröst


Inledning: när jultomten lägger paket är man och pressar lite på gymmet. Jag har ätit mindre än vad jag kunnat önska i sisådär 3-4 dagar. Ska nazitvinga i mig mat nu framöver här. Tur att det dukas julbord imorgon! hoppas jag inte blir utsparkad innan det är dags att slå sig ner där.


Bröst

Bänkpress
Uppvärmning: 50x6
Set1: 72.5kgx4
Set2: 70kgx5
Set3: 70kgx4
Set4: 70kgx4
Kommentar: Fan också! Identiska stats sen förra bröst passet. :/

Lutande hantelpress
Set1: 27.5kgx6
Set2: 27.5kgx6
Set3: 27.5kgx5
Set4: 27.5kgx5
Kommentar: Återigen blev det identiskt med förra passet :S.

Cable Crossover
Set1: 32kgx10 (PB!+2rep)
Set2: 32kgx8
Set3: 32kgx7
Set4: 32kgx6
Kommentar: Bara skönt att man var klar med bröst.

Triceps

Skull Crushers
Set1: 35kgx8 (PB!+2.5kg)
Set2: 35kgx6
Set3: 35kgx5
Set4: 35kgx4
Kommentar: Lassar på vikter och tappar inte en rep.. Tvärtom :thumbup:

Kabel Overhead med Rep
Set1: 50kgx5
Set2: 50kgx4
Set3: 45kgx5
Set4: 45kgx4
Kommentar: No pb? :<

Pushdowns böjd stång
Set1: 64kgx7 (PB!+5kg)
Set2: 64kgx6
Set3: 64kgx6
Set4: 64kgx6 (FILM)
Kommentar: Lassar på med vikter igen utan att tappa så mycket i reps.


Summering: Ännu ett bröstpass man inte var så supertaggad på. Skärpning med kosten sen borde det flyga upp lite nya vikter även i bröst. För nu räcker det med kassa siffror i bröstpass. Jag fixade en liten film eftersom bänkbjörnen vart lite fundersam över om jag fuska i pushdowns ;D


Le me doin puhs dawns @64kg
D0zIhfCDXvc

Knaz
2011-12-24, 15:19
Hur kommer de sig att du alltid tränar mitt i natten?

De är bara att fortsätta träna och äta så ska du se att resultaten kommer! Eftersom du verkar ha svårt att få i dig mat så kanske gainer skulle vara nått?

Filthy
2011-12-24, 23:41
Hur kommer de sig att du alltid tränar mitt i natten?

De är bara att fortsätta träna och äta så ska du se att resultaten kommer! Eftersom du verkar ha svårt att få i dig mat så kanske gainer skulle vara nått?

Jag vet inte. Först då jag börjar bli klar med allt annat eller något. Är så seg av mig.
Dricker redan Gainer :p. Även en och annan whey som mellanmål ibland.

Filthy
2011-12-25, 00:08
De tre tränande julbröderna


Inledning: Jag hade ju lovat mig själv att ha vilodag idag. Men när det erbjöds att träna med 2 av bröderna efter julklappsutdelningen så var det ju bara att smita iväg och köra! Vi drog iväg till lillbrorsans gym som är den lokala Atletklubben.


Rygg


Marklyft
Uppvärmning: 50kgx6
Set1: 70kgx6
Set2: 85kgx6 (PB!+5kg)
Set3: 85kgx4 (FILM)
Set4: 85kgx3
Kommentar: Ja det kände återigen bättre i tekniken. Men ligger på vikter nu som verkligen är på gränsen till vad jag klarar av. Hoppas få in allt rätt här snart.

Pulldowns
4set
Kommentar: Alltid lika svårt att känna något när man tränar lats. Men men. Bara att nöta på så ska det väl komma. Ingen idé att skriva vikter eftersom det var ny maskin.

Hantelrodd
Set1: 30kgx8
Set2: 30kgx7
Set3: 30kgx6
Set4: 30kgx5
Kommentar: Så jäkla svårt att köra med det här gymmets hantlar. De är extra breda i jämförelse med de jag är van vid och fick hålla greppet annorlunda. Greppet som f.ö. tog slut med kraft vilket var riktigt distraherande.

Latsmaskin
4 set
Fick lassa på mer vikter efter varje set. Mina händer fortsatte att mördas. Inte enbart med mjölksyra. Allting på detta gym var som rivjärn att håll i.:hbang:

Backextensions
Set1: 10kgx14
Set2: 10kgx10
Set3: 10kgx7
Kommentar: Märktes i tappet här att marklyften idag gjorde sitt. Man börjar komma igång nu med ryggpassen på allvar!


Le me och mina julgymmande bröder
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/401150_10150451962014962_744039961_8867076_2252965 12_n.jpg


Le me doin Marklyft@85kg. Medveten om mitt stora problem. Det är i tillbakarörelsen ner till marken. Vet att så gott som alla bara låter stången falla i marken. Men känns som jag vill lära mig att kunna göra en kontrollerad nedsättning. Än så länge har jag lite problem med hur jag ska lyckas snyggt. Men det kommer
cuhuspxYMF8&feature

Filthy
2011-12-25, 23:37
Vilodag!
Proppat i mig massor med julmat. Jag är helt uppsvullen men det ska nog i lite mer laxmackor snart och en liten shake.

F.ö. har det här varit det mest frustrerande dagen på länge. Vill träna men borde vila.
Blir cockteasad av 5 fulla främlingar på tunnelbanan hem plus cocktease-mms rammlar in på mobilen men ingen polare som är sugen på att dra in och parta. För fan vad sugen jag blev på att klubba lite.

http://s3.amazonaws.com/kym-assets/entries/icons/square/000/003/619/Untitled-1.jpg

Filthy
2011-12-26, 23:29
Arrrgh. Pressa pressa!


Inledning: Efter världens längsta vilodag var det dags för ännu ett axelpass. Handleden kändes mycket bättre idag så det skulle bli intressant hur det här skulle gå.


Axlar

Militärpress Stående
uppvärmning: 32kgx8
Set1: 42kgx8 (PB!+1rep)
Set2: 44.5kgx6 (PB!+2.5kg)
Set3: 44.5kgx4
Set4: 44.5kgx2
Kommentar: Kändes som man hade bra press idag! Var bara att nöta på.

Cabel Side Lateral Rise
Set1: 14kgx14 (PB!+2rep)
Set2: 18kgx7 (PB!+4kg)
Set3: 18kgx6
Set4: 14kgx10
Kommentar: Ok ska aldrig mer satsa på att repa normalt här. Började göra ont när jag höjde till 18kg. Högrep it is.

Frontlyft kabel
Set1: 14kgx10 (PB!+2rep)
Set2: 14kgx12 (PB!+2rep)
Set3: 14kgx10
Kommentar: Gjorde ju ont här nu också i högra axeln. :/. Men men. Bra ökning och fan vad man började få pump i axlarna nu. Körde inget 4e set pga känningarna.

Drag till Hakan med Rak Stång
Set1: 32kgx8 (PB!+5kg) oO
Set2: 32kgx7
Set3: 32kgx6
Set4: 32kgx5
Kommentar: *flex* Var tänkt att jag skulle höja 2.5kg men räknade lite fel som vanligt. Så efter ett set märkte jag att jag lassat på 5kg mer än sist.

Framåtlutande med hantlar, Baksida Axlar
Set1: 12.5kgx6
Set2: 10kgx8
Set3: 10kgx7
Set4: 10kgx6
Set5: 10kgx5
Kommentar: 12.5kg är PB-vikter men så fult utförande som jag hade så räknas det inte. Men idag kände man verkligen muskelgrupp det är man tränar här. God Damn


Summering: Fan vad högeraxel värkte. Men jäklar vilken kontakt jag börjar få på axelpass. Mina axlar som bara var en benkota större delen av mitt liv. Kände aldrig något när jag tränade dem förut. Nu var jag lika svettig som efter ett benpass. Dagens lol var att jag fick pump i mina traps. Kanske lite för mycket stöt i mina övningar? Men ja jag stöter ju inte från knäna isf. Men det kanske ökar skaderisken? Hur som jag kände mig tjock i spegeln idag efter gymmet vilket gjorde mig glad faktiskt. Känt mig frustrerat undernärd i snart 2 veckor. Blev nästan deppig.


Bildbeviset på le pump i ze traps
http://i13.photobucket.com/albums/a293/Quickis/traps.jpg

Filthy
2011-12-28, 01:48
beachträningsdagen!


Inledning: Finns inte så mycket att säga faktiskt förutom att jag har nästan inga problem alls längre i min vänstra handled. Man kände av den lite i hammercurlsen men man glömde bort den lika snabbt igen. Var bara att ta sin slappa röv till gymmet och rycka lite vikter.


Biceps

EZ-Curles Fri Stång
Uppvärmning 30kgx8
Set1: 40kgx7
Set2: 40kgx6
Set3: 40kgx5
Set4: 40kgx4
Kommentar: Nu är jag uppe på identiska reps som jag gjort förut innan jag började med ett uppvärmningsset.

Hammercurls Rep Kabel
Set1: 59kgx8 (PB!+1rep)
Set2: 59kgx5
Set3: 55kgx6
Set4: 55kgx7
Kommentar: Förväntar mig inte så stora ökningar i biceps. Känns som de ligger lite före resten av min kropp.

Sittandes bredbent Koncentrerade Curles
Set1: 12.5kgx10 (PB!+3rep)
Set2: 15kgx5 (PB!+2.5kg)
Set3: 12.5kgx7
Set4: 12.5kgx6
Kommentar: *flex*.. Det går bra i den här.

Mage

*Crunch-maskin
*Situps 'til you drop!
Kommentar: Gör ruskigt stora ökningar i magmaskinen. Ökat både i plattor och reps på samma gång 2 magpass på raken nu.


Summering: Det är sällan man taffsar mer på sig själv än efter ett bicepspass/mage-pass. Det kändes riktigt bra idag igen. Inga konstiga trösklar eller andra hinder som ville sabba mitt pass idag. Det var bara att kriga på.

Filthy
2011-12-29, 03:05
Vi kör bha!



Ben

knäböj
Uppvärmning: 50kgx8
Set1: 80kgx6
Set2: 85kgx6 (PB!+5kg)(FILM!)
Set3: 85kgx4
Set4: 85kgx4
Kommentar: Grymt tungt men målet avklarat iaf. Dvs att få öka 5kg.

Benpress
Set1: 130kgx8 (PB!+2rep)
Set2: 130kgx6
Set3: 130kgx5
Set4: 130kgx4

Benspark
Set1: 85kgx9 (PB!+2rep)
Set2: 85kgx7
Set3: 85kgx6
Set4: 85kgx6

Lårcurl Sittandes
Set1: 80kgx9 (PB!+2rep)
Set2: 80kgx7
Set3: 80kgx6
Set4: 80kgx5

Vadpress i smithen
Uppvärmning: 68kgx12
Set1: 88kgx8 (PB!+2.5kg)
Set2: 88kgx7
Set3: 88kgx6
Set4: 88kgx5

Summering: Ja det kändes inte som man hade det där lilla extra krutet i benen idag. För lite explosivitet. Men benen har gått väldigt bra och jag gjorde ju framsteg idag med även om de var små. Så rätt gött. Passade även på att filma rekordsetet i böjen eftersom min förra film var lite snål med bra vinkel

Böj@85kg
6OD6uUJWVGc

deviantART
2011-12-29, 05:00
Arrrgh. Pressa pressa!



Summering: Fan vad högeraxel värkte. Men jäklar vilken kontakt jag börjar få på axelpass. Mina axlar som bara var en benkota större delen av mitt liv. Kände aldrig något när jag tränade dem förut. Nu var jag lika svettig som efter ett benpass. Dagens lol var att jag fick pump i mina traps. Kanske lite för mycket stöt i mina övningar? Men ja jag stöter ju inte från knäna isf. Men det kanske ökar skaderisken? Hur som jag kände mig tjock i spegeln idag efter gymmet vilket gjorde mig glad faktiskt. Känt mig frustrerat undernärd i snart 2 veckor. Blev nästan deppig.


Sänk ned skulderbladen. Överutvecklade traps gentemot axlar (främre, mitt) tyder på för höga vikter och ostrikta övningar. Översträck inte axelleden vid hantellyft åt sidan, då trapsen tar över mestadels av arbetet. Bra att du får bättre kontakt. Undvik stötar. Har du några problem med axlarna isig? Du ser nämligen ut att ha framåtroterade axlar, kan vara relaterat till trapsen.

Filthy
2011-12-29, 05:18
Sänk ned skulderbladen. Överutvecklade traps gentemot axlar (främre, mitt) tyder på för höga vikter och ostrikta övningar. Översträck inte axelleden vid hantellyft åt sidan, då trapsen tar över mestadels av arbetet. Bra att du får bättre kontakt. Undvik stötar. Har du några problem med axlarna isig? Du ser nämligen ut att ha framåtroterade axlar, kan vara relaterat till trapsen.

Alltid tyckt axlarna pekar framåt ja. Ja jag hade en hel del ont i axlarna förut. Att lederna knakade till för mycket när man med raka armar gjorde cirkelrörelser framåt och bakåt. Oftast relaterat till överansträngningar. Har knappt märkt av något sådant senaste åren dock. Men ja som du säger. I Lateral raise och frontlyft i kabelmaskinen så får jag nog sikta på låg vikt och högreppat tror jag.
Inte tänkt på om skulderbladen är sänkta. Troligtvis inte. Man sänker dem genom att sänka axlarna antar jag?

Hmm ok googlade lite nu på framåtroterade axlar. Om händerna pekar snett när man står med bra hållning så skulle man ha det. Mina pekade lite snett faktiskt.
Sidans rehabträning innehöll träning för baksida axlar (check), hantelrodd (check) sen även Prone Cobra som de tyckte var ett måste. De vill hellre att man tränar diagonallyft än framåtlyft också. hmm Borde jag alltså ta bort Framåt och sätta in Diagonal?

Här har du länken jag googla fram btw
http://www.hemmaträning.se/ovningar/traning-som-motverkar-framatrullande-axlar

Halice
2011-12-29, 07:03
Bra jobbat! *flex*

Massa blåa PB på varje pass ju!
Är det julmaten som gjort det kanske! :D

Filthy
2011-12-29, 10:29
Bra jobbat! *flex*

Massa blåa PB på varje pass ju!
Är det julmaten som gjort det kanske! :D

Tackar! Det går framåt iaf.
Ja jag tror julmaten inte varit ivägen ;). Jag hoppas den utvidgade magsäcken lite nu på köpet så man kan lassa i massa mer mat:eating:! Vikten går sakta men säkert upp också.

Idag blir det f.ö. en skön vilodag. Så hoppas jag på ett bra bröstpass efter det. Pattarna har ju valt att börja trotsa lite de 2 senaste passen*grr*

Filthy
2011-12-31, 14:00
Det har blivit lite vila men så får det vara. Tror kroppen bara mår bra av det efter min chockstart för 1-2 månader sen så diverse leder och skit får rehaba plus att började ana att vissa delar blev övertränade ändå. På måndag är det back on track igen så ska jag äta riktigt gott idag. Jag kanske hinner med ett träningspass idag innan firandet börjar. Vi får se.

Annars kan jag bara säga Gott nytt och drick lagom ;)
gIdtwizIiMQ

deviantART
2012-01-01, 17:13
. I Lateral raise och frontlyft i kabelmaskinen så får jag nog sikta på låg vikt och högreppat tror jag.
Inte tänkt på om skulderbladen är sänkta. Troligtvis inte. Man sänker dem genom att sänka axlarna antar jag?


Bara att sänka hela axelpartiet, precis som vid latsdrag. När jag tränar sid-delts prioriterar jag kontakt framför vikt. Vid axelpress/militär så ska skiten bara upp :)

De vill hellre att man tränar diagonallyft än framåtlyft också. hmm Borde jag alltså ta bort Framåt och sätta in Diagonal?

Jag kör aldrig hantellyft framåt, blir onödig stor påfrestning på axelleden(har ej 100% koll nu, men när armen är inåtroterad som den är vid den övningen; blir stressen högre på någon slemsäck som kan bli inflammerad. Du kan söka mer om ämnet om du är intresserad.). Dessutom är den generella uppfattningen att framsida axlar tränas ordentligt i andra övningar så att de behöver ingen specialträning´. Olika pressövningar räcker oftast.
Gott nytt.

Filthy
2012-01-03, 00:47
Bara att sänka hela axelpartiet, precis som vid latsdrag. När jag tränar sid-delts prioriterar jag kontakt framför vikt. Vid axelpress/militär så ska skiten bara upp :)



Jag kör aldrig hantellyft framåt, blir onödig stor påfrestning på axelleden(har ej 100% koll nu, men när armen är inåtroterad som den är vid den övningen; blir stressen högre på någon slemsäck som kan bli inflammerad. Du kan söka mer om ämnet om du är intresserad.). Dessutom är den generella uppfattningen att framsida axlar tränas ordentligt i andra övningar så att de behöver ingen specialträning´. Olika pressövningar räcker oftast.
Gott nytt.

Allright. Jag kanske ska utesluta den helt då så får vi se hur det resulterar. Samtidigt fokusera på axelposition i lateral raises...
Tack för tipsen! :thumbup:

Filthy
2012-01-03, 01:35
Jag hatar bröst


Inledning: Ja det vart en rejäl fylla tyvärr på nyårsafton. Jag tänkte att jag skulle bara köra på mina 6 öl hela kvällen. Men sen när de tog slut och man borde ha gått hem så lyckades jag få tag på någons baginbox som någon bjöd mig på. Bad idea! Ovanpå det får jag någon dramafjortis över mig sista halvtimmen som vägrar släppa ämnet och ska skriktjaffsa. Suck. Aja skönt att det där är bakom en kvällen var bra innan vinet dök upp. Man kände fortfarande att kroppen var lite rubbad av alkoholen så här 2 dagar efter. Men det var bara att dra till gymmet och göra sin plikt. Redan vilat i 2-3 dagar.

Bröst

Bänkpress
Uppvärmning: 50kgx6
Set1: 72.5kgx5 (PB+1rep)
Set2: 72.5kgx4
Set3: 70kgx5
Set4: 70kgx4
Kommentar: Suck.

Lutande Hantelpress
Set1: 27.5kgx6
Set2: 27.5kgx5
Set3: 27.5kgx4
Set4: 27.5kgx5
Kommentar: Ja det enda som har hänt är att återhämtningen var sämre än sist.

Cable Crossover
Set1: 32kgx8
Set2: 32kgx5
Set3: 32kgx5
Set4: 32kgx4
Kommentar: Inte nöjd med mitt utförande längre i denna övning. Det blir alldeles för mycket vikt som drar mig bakåt vilket gör att min hållning blir helt F'd up. Ska köra högreppat här i fortsättningen alternativt byta ut den mot hantel flyes.

Triceps

Skull Crushers
Set1: 37.5kgx6 (PB+2.5kg)
Set2: 37.5kgx4
Set3: 35kgx4
Set4: 35kgx4
Kommentar: Kändes bra. Lite dålig återhämtning men det får vara så idag.

Kabel Overhead med Rep
Set1: 50kgx5
Set2: 50kgx4
Set3: 45kgx5
Set4: 45kgx4
Kommentar: Blev inte helt oväntat inget PB. Kände mig helt slut i tricarna
Pushdowns
Set1: 64kgx7
Set2: 64kgx5
Set3: 64kgx5
Set4: 64kgx6
Kommentar: Jag var nöjd över att musklerna började återhämta sig igen. Det räckte så.

Summering: Ja jag hade inte haft en karatefylla på 6 månader och nu vill jag slå det rekordet igen med ännu fler månader. Fyfan vad ovärt att dricka så mycket. Speciellt eftersom jag kan ha lika roligt utan att dricka som en 14åring. Jag blir tokig på mina bröst även om det här kanske är fel dag att bli det. Men jag kommer ta bort CC och sätta in flyes där istället. Jag känner aldrig att tuttarna får superkontakt. Funderar även på att göra hantelpressarna platt, utan lutning. Men det kanske inte blir så snyggt byggande då. Hmm nä förresten lutande får vara kvar.
Bara att proppa i sig mat och hoppa på bättre fortsättning. Det är ett nytt år och nu kan man börja om brösttänket på nytt! Starta från noll! Nu kör vi! :hbang:

Knaz
2012-01-03, 09:22
Blev ju ett bra pass fast du inte kände dig riktigt bra i kroppen !

Filthy
2012-01-03, 11:47
Blev ju ett bra pass fast du inte kände dig riktigt bra i kroppen !

Jo kanske. Men jag känner mig så osäker kring bröst ändå. Jag borde kunna få mer kontakt. Men jag ska köra cableflyes istället för crossovers. Då lär det bli opti! :)

Mina mål är att öka minst 20 kg i de 3 stora under året. Gör jag inte det blir jag riktigt besviken. Jag får hoppas brösten vaknar till liv nu bara.

Knaz
2012-01-03, 13:05
Va har du för pb i de 3 stora nu?

Bänkbjörnen
2012-01-03, 19:44
Börjar se bra ut det här! Dina mark har helt klart blivit bättre, de är inte perfekta riktigt än, men på god väg.
Gällande dina knäböj tycker jag att du saknar djup, du klarar av att komma längre ner, du är knappt under 90 grader.
Kommer bara bita dig i ändan om du inte korrigerar det, belastar knäna för mycket. Inte nog med det, du är egentligen svagare än vad du tror då ditt djup är betydligt lättare än att köra full rom.

Men fortsätt kriga!

Filthy
2012-01-03, 19:56
Va har du för pb i de 3 stora nu?

Ja vad är det... Om vi tar 5RM då
så är det väl i stil med.
Bänk: 72.5
Böj: 85 men jag ska börja göra så djupa som möjligt så man kan väl ta bort 10kgdå.
Mark: 80kg

Om jag inte missminner mig.

Börjar se bra ut det här! Dina mark har helt klart blivit bättre, de är inte perfekta riktigt än, men på god väg.
Gällande dina knäböj tycker jag att du saknar djup, du klarar av att komma längre ner, du är knappt under 90 grader.
Kommer bara bita dig i ändan om du inte korrigerar det, belastar knäna för mycket. Inte nog med det, du är egentligen svagare än vad du tror då ditt djup är betydligt lättare än att köra full rom.

Men fortsätt kriga!

Hmm all right vet inte vart jag fått ifrån att man ska sikta på precis över 90 grader. Men jag kan börja med så djupa vigheten tillåter om det ger en bättre muskelutveckling.

Filthy
2012-01-04, 01:54
Dags att ge sig på de där jävla marklyften!


Inledning: Ja det känns som bittra tider. Resultaten flyger inte in direkt plus att man upptäcker mer och mer slarv vilket resulterar i lägre och lägre vikter. Det är ju trist. Men om man ska vara positiv så blir jag mer och mer nöjd över det jag ser i spegeln och jag gillar viktkurven som sakta men säkert glider uppåt. Blir en lagom deff sen om det fortsätter så här. Även om jag ska börja schemalägga mina mattider ihop om änn mer kcal/dag för säkerhetsskull. Idag var det rygg och jag ska för ryggens skull göra marklyft där jag inte går långsamt ner.

Rygg

Marklyft
Uppvärmning: 50kgx6
Set1: 70kgx6
Set2: 85kgx4
Set3: 85kgx3
Set4: 80kgx3
Set5: 80kgx3
Kommentar: Det tar några sekunder för lång tid att i spegeln ställa sig i rätt läge. Men med lite vana så löser det sig sen! Annars kändes det bra.

Latsdrag med bred stång
Set1: 54kgx11
Set2: 54kgx8
Set3: 54kgx5
Set4: 54kgx5
Kommentar: Ogilla

Hantelrodd
Set1: 27.5kgx9
Set2: 27.5kgx8
Set3: 27.5kgx7
Set4: 27.5kgx6
Kommentar: Insåg under vilan att jag nog inte varit strikt nog. Sänkte därför vikterna sen förra passet och fick nu mycket bättre kontakt.

Latsmaskin
Set1: 65kgx8
Set2: 65kgx7
Set3: 65kgx6
Set4: 65kgx5

Back Extensions
Set1: 10kgx20 (PB!+4rep)
Set2: 10kgx14
Set3: 10kgx12


Summering: Jag gick till gymmet i spöregn och gick hem på ett snötäcke med ännu mer snö farande ner. Det symboliserar lite hela kvällen faktiskt. Gick till gymmet med huvudet lågt och tyckte att lite väl mycket gick emot en nu. Men jag känner att jag fick bra kontakt ändå. Vet inte varför jag inte ökar så mycket i vikter. Kanske är det att jag hela tiden kör med striktare teknik. Jag får hoppas på det iaf. Mer mat ska nog hjälpa också. Jag gillade det jag såg i spegeln idag efter passet iaf. Tyckte jag såg en rekordbra rygg. Även om det var en illusion så fick det en att höja huvudet lite iaf.

Filthy
2012-01-05, 11:26
Igårkvällens pass


Inledning: Ja det man kände redan i förrgår var att en träningsvärk började bilda sig i triceps. Grejen var bara att igår så hade den träningsvärken blivit ännu större plus att jag nu även hade lite träningsvärk i axlar och väldigt mycket i bröst. Det skapade ju inte bästa förutsättningarna för ett axelpass kanske. Jag fick sådan där ordentlig, stel träningsvärk som man får när man inte tränat på minst 2 veckor. Jag vet inte riktigt varför den kom. Men det gjorde den. Funderade först på om jag skulle köra benpasset istället men jag hade träningsvärk i baksida lår så jag körde på bara. Det skulle ändå bli lite högrep-thema ikväll så.


Axlar

Militärpress
Uppvärmning 32kgx8
Set1: 44.5kgx7 (PB!+1rep)
Set2: 44.5kgx5
Set3: 44.5kgx3
Set4: 42kgx4
Set5: 37kgx5
Kommentar: Riktigt förvånad över att jag orka sätta pb här med möra triceps och axlar.

Cabel Side Lateral Rise
Set1: 10kgx16
Set2: 10kgx14
Set3: 10kgx11
Set4: 10kgx9
Kommentar: ja jag körde på nästan halva vikten sen sist men kunde verkligen fokusera på rörelsen nu iaf. Insåg nu att min axel faktiskt alltid varit i lägsta läget vid start. Det blir ju så naturligt i denna övning. Svårt att fuska där. Högrep = Fin kontakt

Drag till Hakan Rak Stång
Set1: 27kgx10
Set2: 27kgx10
Set3: 27kgx8
Set4: 27kgx6
Kommentar: Sänkte vikterna för att få lite mer högreppat även här och fokusera på rätt rörelsemönster. Undvika Trapsstötar. Nu hade man fan fått bra kontakt i axlarna. Pump som aldrig förr. Kändes på gränsen till kramp.

Framåtlutad, Baksida Axlar med Hantlar
Set1: 10kgx8
Set2: 10kgx6
Set3: 10kgx6
Set4: 10kgx5
Kommentar: Sänkt vikterna även här. Jag var så jävla slut i axlarna här så det var inte sant. Rörelsen här börjar bli mindre klumpig känns det som.


Summering:Med dagens förutsättningar vart det här ett guldpass. Trodde träningsvärken skulle vara ett stort problem. Men det gick bra även om det inte vart några pb alls nästan. Återhämtningen var ju kass också idag. Men sådant skiter jag i. Ett tecken på att jag sänkt min vilotid mellan seten lite. Sagt det så många gånger förr men jag gillar det man ser i spegeln. Om man inte får muskler så är den grymma pumpen bara den värd att gymma för*flex*. Tänk om man fick behålla den formen även om man börja lata sig.
Jag har snart gått upp mitt 3e kg över min rekordvikt(morgonvikt såklart). Mitt diagram på ungefär 1hg varannan dag fortsätter. :thumbup:

Filthy
2012-01-06, 23:35
Lite disco, lite kyckling


Inledning: Hmm jag hade massa tankar innan jag gick till gymmet men det verkar som jag glömt alla så vi slänger upp passet helt enkelt! Återigen fokus på korrekt utförande så pb-storm kunde man inte förvänta sig.

Biceps

EZ-curles Fri stång
Uppvärmning: 30kgx8
Set1: 40kgx7
Set2: 40kgx5
Set3: 40kgx3
Set4: 35kgx6
Kommentar: höll mig till 1min vila hela tiden därav det snabb droppet. Det kändes lättare än vanligt även om det inte blev något PB. Kändes stabilt.

Kabel Hammercurles med Rep
set1: 59kgx6
Set2: 55kgx5
Set3: 55kgx5
Set4: 55kgx5
Kommentar: Fick så bra kontakt i fristången att man var lite mör inför den här.

Sittande bredbenta koncentrerade Curles
Set1: 12.5kgx11 (PB!+1rep)
Set2: 12.5kgx8
Set3: 12.5kgx6
Set4: 12.5kgx5
Kommentar: Vilket mäktigt PB! Räddade hela passet *bs*

Mage

Crunchmaskin
Situps med extra lutning
Diagonala situps
Kommentar: Här blir det iaf tydliga PB varje gång. Kanske försöker magen komma ikapp och resten av musklerna är artiga och väntar in.

Summering: Lite tråkigt att man inte kan göra som andra journalskrivare att skriva 5kg PB i alla övningar alla dagar. Men gubben börjar väl bli gammal eller något. Det är skönt att det händer saker i spegeln/mentalt iaf. Man bryr sig mindre och mindre om 85kgsmålet men samtidigt har roligare och roligare med min träning.

Kesella
2012-01-07, 12:15
Återigen fokus på korrekt utförande så pb-storm kunde man inte förvänta sig.

Det kändes lättare än vanligt även om det inte blev något PB. Kändes stabilt.[/I]

Summering: Lite tråkigt att man inte kan göra som andra journalskrivare att skriva 5kg PB i alla övningar alla dagar. Men gubben börjar väl bli gammal eller något. Det är skönt att det händer saker i spegeln/mentalt iaf. Man bryr sig mindre och mindre om 85kgsmålet men samtidigt har roligare och roligare med min träning.

Meh! Det händer ju som sagt saker mentalt, i spegeln plus att det känns lättare och blir roligare... NJUT av det istället för att banna dig över att du inte gör personbästa i varenda pass.:)

Filthy
2012-01-07, 12:33
Meh! Det händer ju som sagt saker mentalt, i spegeln plus att det känns lättare och blir roligare... NJUT av det istället för att banna dig över att du inte gör personbästa i varenda pass.:)

Närå, som sagt det är lite tråkigt bara men det känner man ju först när man ska skriva ner här. På gymmet känns det som sagt hur bra som helst och jag gillar det jag ser i spegeln och att nå ny rekordvikt på vågen börjar bli till en vana :).
Börjar väl rikta in mig lite på deff om ca 2-3 månader. Det ska också bli grymt kul! ^^
Få se hur ripad jag klarar av att bli.

Bänkbjörnen
2012-01-07, 23:26
Det är bara bra att du kör hårt på lite vila, vila är underskattat. Dock skulle jag personligen se vid så lite vila att du faktiskt sänker vikten lite för att kunna öka repsen. Du är väl ute för volymbygge?

PB-hunting är endast för omogna gymmare. I slutändan är det väl ändå snyggast att ha bra muskler och framförallt en oskadat kropp vs dåliga muskler och skador?

Filthy
2012-01-07, 23:43
Det är bara bra att du kör hårt på lite vila, vila är underskattat. Dock skulle jag personligen se vid så lite vila att du faktiskt sänker vikten lite för att kunna öka repsen. Du är väl ute för volymbygge?

PB-hunting är endast för omogna gymmare. I slutändan är det väl ändå snyggast att ha bra muskler och framförallt en oskadat kropp vs dåliga muskler och skador?

Jag sänker vikten för att fortfarande kunna ligga på 4-6 reps alternativt för att fortfarande ha korrekt teknik. Man måste inte köra 1 rep för att få volym? Har t o m sett flera på träningsavdelningen här på kolo som skrivit varför man ska köra högreppat för att få volym utan att få protester. Väldigt förvirrande jag vet. Men om du kollar in nybörjarprogrammet som finns som sticky så propagerar de att man ska köra runt 10-14 reps eller något sådant där ;). Så du som vill ha i närheten av 1 borde ju vara tacksam :D. Plus att lägre vikter mindre skador som du själv sa! :thumbup:

Ja antingen omogna gymmare eller styrkelyftare eller folk som är ute efter resultat. Jag antar att jag tillhör allt förutom SL ;).
Jag tänker fortsätta jaga pb men inte på bekostnad av min kropp eller teknik. Notera att jag tänker fortsätta ha sänkta vikter tills kanske 6 månader in på min träning och sköta ett så korrekt utförande som möjligt.

Filthy
2012-01-08, 01:33
Förbannat



Inledning: Idag var en sådan där dag när allting bara gick fel. Helt jäkla spontant och helt utan förvarning började allt kollapsa framför mig kändes det som. Jag var så förbannad att det var tur att det var ben idag så man kunde få lite distraherande smärta. Mitt pwo var slut också såklart. Så man kunde inte få något mentalt upplyft därifrån heller såklart.


Ben

Knäböj
uppvärmning: 40kgx8
Set1: 60kgx8
Set2: 75kgx6 (FILM!)
Set3: 80kgx5
Set4: 80kgx4
Set5: 80kgx3
Kommentar: Det blev ett extra set pga att jag kände efter lite med djup och så. Jag ska prova gå ännu djupare nästa gång men det kändes som att även om jag gick djupare om så med bara stången hade jag tappat balansen. jag är väldigt stel vid knäna. Kan t.ex. inte ens sitta på mina egna hälar när man sitter på knä. F.ö. såklart denna underbara dag hade någon satt stång-räcket i någon form av mittemellanhöjd och skruvat åt muttrarna med verktyg verkade det som*screwy*

Benpress
Set1: 130kgx9 (PB!+1rep)
Set2: 130kgx5
Set3: 130kgx5
Set4: 130kgx5

Sparkmaskin
Set1: 85kgx9
Set2: 85kgx7
Set3: 85kgx6
Set4: 85kgx6
Kommentar: Identiskt med förra passet

Lårcurles
Set1: 80kgx9
Set2. 80kgx7
Set3: 80kgx5
Set4: 80kgx5
Kommentar: Ganska identiskt.

Vadpress i smithen
Set1: 68kgx12
Set2: 88kgx8
Set3: 78kgx8
Set4: 78kgx7
Set5: 78kgx6
Kommentar: Sänkte lite vikter för jag kom inte upp riktigt på tå idag.


Summering: Ja det ska bli intressant det här med knäböjen om jag kan komma nå djupare. Jag får köra hardcorestrething eller något. inte bra att träna stel heller. Det är ju en vanlig orsak till skador.

Knäböj@75kgx5
vXsltqccmRs

Filthy
2012-01-08, 12:05
Ja då har man köpt en kaliper. En sådan där billigare plastig icke-digital. Den kanske har fel 1-2% men det får man leva med. Jag har ingen lust att lägga 4000 kr på att mäta fett%. Så jävla nojig är jag inte över om min kropp är opti eller inte :D

Det är bara bra att du kör hårt på lite vila, vila är underskattat. Dock skulle jag personligen se vid så lite vila att du faktiskt sänker vikten lite för att kunna öka repsen. Du är väl ute för volymbygge?


Såg nu att jag läste fel på nå vänster igår. Jag hoppar ju ner i reps sen när det hamnar under 4. Jag går dock som sagt i de 2-3 senaste passen mot att att köra fler och fler reps bara för att få grundtyrkan och leder och skit ska kunna komma ikapp om de nu ligger efter.

Hamnar på 8-12 reps i fler och fler övningar. Ska köra så ett par månader sen gå tillbaka till 4-8 reps.

iamdisapuint
2012-01-08, 12:16
Värm upp mer i marken. Bara ett tips, går illa om man bara gör 1 halvset uppvärming. Hellre 20min extra på gymmet än veckor hemma.

Filthy
2012-01-08, 14:44
Värm upp mer i marken. Bara ett tips, går illa om man bara gör 1 halvset uppvärming. Hellre 20min extra på gymmet än veckor hemma.

Vad tror du är bäst? köra uppvärmningssetet till fail eller köra 2? Eller kanske 2 uppvärmningsset till fail?

Filthy
2012-01-08, 15:37
Lunchpasset!


Inledning: Ja det är sista dagen på min längsta vintersemester någonsin. Det har varit gött! Man har sovit lite för sent kanske vilket har pajat dygnsrhytmen lite bland annat måltider osv. Men det får man ta för nu är det dags igen. Det märktes direkt att man var och tränade i primetime. Vart jag än gick i gymmet så fanns det någon rosa tight 30-40taggare med alldeles för mycket parfym. *screwy*.
Tänkte f.ö. ta bort CC och sätta in flys. Återigen tänkte jag sänka i vikter också.

Bröst

Bänkpress
Uppvärmning: 50kgx8
Set1: 70kgx6 (PB!+1rep)
Set2: 70kgx4
Set3: 65kgx6
Set4: 60kgx8
Kommentar: Tog av vikter sen sist blev några få reps. Inte så många fler som jag hade önskat men det får duga. Körde 2 extra reps i uppvärmningen idag också.

Lutande Hantelpress
Set1: 25kgx8
Set2: 25kgx6
Set3: 25kgx6
Set4: 25kgx5
Kommentar: Ja jag tyckte jag fick bättre kontakt i bänken innan så kanske var därför det inte blev nå rpb. Det var ju trots allt ett tag sen man körde på 25kg.

Maskin Flys (ny övning)
Set1: 54kgx9
Set2: 54kgx9
Set3: 54kgx6
Set4: 54kgx5
Kommentar: Grymt! jag har förvirrande nerver dock. Var likadant när jag tatuerade vid pecsen. Känns som det tar i axlarna huvudsakligen. Men tror jag aldrig haft så här svullna tuttar.

Triceps

Skull Crushers
Set1: 35kgx8
Set2: 35kgx6
Set3: 35kgx5
Set4: 30kgx6
Kommentar: Inte helt nöjd med stabiliteten trots lägre vikter. Ska nog sänka till 32.5kg nästa gång.

Kabel Overhead med Rep
Set1: 45kgx7
Set2. 45kgx5
Set3: 41kgx5
Set4: 36kgx7
Kommentar: 41kg kändes helt klart stabilast. Kommer nog hålla mig där.

Pushdowns
Set1: 59kgx8
Set2: 59kgx6
Set3: 59kgx6
set4: 59kgx6
Kommentar: Lägre vikter även här.


Summering: Lassade av vikter på det mesta. Tuttar och lats har ju varit de 2 delar jag aldrig fått kontakt i nästan. Men idag kände man faktiskt av pattarna. Så det känns som ett steg i rätt riktning det här. Kanske slänger upp lite överkroppsbilder strax om det blir något roligt resultat av fotandet.

Knaz
2012-01-08, 17:31
Tycker du ser ut att stå lite ostadigt i böjen, kanske ska testa att byta ut löparskorna mot några mer stabila ?

Filthy
2012-01-08, 18:25
Tycker du ser ut att stå lite ostadigt i böjen, kanske ska testa att byta ut löparskorna mot några mer stabila ?

Du har helt rätt. Joggingdojor är verkligen fel skor. De är ju gjorde för att falla framåt med en sula som går uppåt vid tårna. Plus att de är väldigt mjuka i sulan så man kan falla åt sidorna och bakåt med lite obalanserad vikt.

Nästa lön kommer gå till någon form av gymskor. Vet inte vilka men så länge de är platta och har en hårdare sula så duger de.

willtjam
2012-01-08, 19:09
Vad sägs om ett par Vibram? :thumbup:

Filthy
2012-01-08, 19:28
Vad sägs om ett par Vibram? :thumbup:

Är det de stadigaste dojjorna då? Eller är de bara en utökning till folk som har onepiece? ;D
Hur funkar det med strumpor/fotsvett/skavsår? :O

andeem
2012-01-08, 19:34
Tvättas i maskin. Men det finns strumpor med separata tår också.

Knaz
2012-01-08, 19:52
Är det de stadigaste dojjorna då? Eller är de bara en utökning till folk som har onepiece? ;D
Hur funkar det med strumpor/fotsvett/skavsår? :O

Jag har ett par som jag använder på gymmet och jag gillar dom starkt ! Finns strumpor med tår, fotsvett upplever jag inte att jag får och skavsår har jag inte heller fått ! :)

willtjam
2012-01-08, 20:22
Är det de stadigaste dojjorna då? Eller är de bara en utökning till folk som har onepiece? ;D
Hur funkar det med strumpor/fotsvett/skavsår? :O

Som sagt så finns det tunna tåstrumpor och skavsår är nästintill en omöjlighet då skon sitter tajt som en strumpa. Bra grepp och platt sula.

Filthy
2012-01-08, 20:47
Hmm. Jag får nog googla upp denna produkt trots allt då. 3 röster för.

Filthy
2012-01-09, 20:34
Vilodag


Första dagen på jobbet efter 3 veckors julsemester. Det började med att min slitna 740 inte gick att starta alls. Så jag fick gå 40 minuter promenad istället direkt på morgonen. Kommer ge fan i den där bilen under vintern nu. Så det kommer bli 80 minuter extra promenad på schemat varje arbetsdag. Det kommer sitta fint sen när deffen börjar. Det kommer vara slavgöra i 2 veckor diiiirekt på jobbet. Servicestopp = putsa en hel fabrik så den blänker *spy*.

Min dubbla beställning pwo kom idag på posten så det är skönt. F.ö. en jäkla tur att det är vilodag idag. För jag är så sjukt trött. Ska ta en powernap för att ens orka steka ihop lunch till imorgon nu. Sen direkt ner i säng igen och sova. Gäsp!

Knaz
2012-01-09, 21:03
Vilken pwo blev de ? ^^

Filthy
2012-01-09, 21:31
Jag kör alltid på Crack

Knaz
2012-01-09, 21:58
Okej ^^ Antar att den är bra eftersom du alltid kör den ?

Filthy
2012-01-09, 22:29
Ja den ger mig perfekt buzz!
Kickar igång rätt bra till den. Även om effekten avtagit nu när jag är inna på min 3e burk. Men skönt när man är trött och är tveksam till att träna. efter ett stort glas av det där så är man iväg inom 15 minuter ^^. Man brukar aldrig riktigt vilja lämna gymmet.

Provat Jack3d också men av den kände jag inte av någonting alls faktiskt.

Knaz
2012-01-09, 22:34
Låter bra de! Kanske ska testa den sen när mina 3 burkar är slut ^^

Filthy
2012-01-10, 18:40
Låter bra de! Kanske ska testa den sen när mina 3 burkar är slut ^^

vad använder du nu?

Dagens stora fundering som jag även funderat på tidigare är om jag kanske ska ge kreatin en chans. Jag måste dock plugga på lite mer om just varför man ska äta det. Vad jag förstått så är det ett av ämnena i musklerna som behöver återhämtas för att orka igen? t o m alla rutinerade farbröder som ogillar kosttillskott generellt verkar ju vara torsk på just kreatin.
Jag undvek det förut när det var en sådan jäkla hysteri kring det här tillskottet bland alla vänner.

Nu steks det upp ännu ett storlass med köttfärssås till en skål med spagetti. :eating: Sen blir det iväg och Nöta av ett ryggpass.

Knaz
2012-01-10, 18:46
vad använder du nu?

Köpte hem 1 burk jack3d och 2 burkar anabolic beast. Va ett bra erbjudande på den sista så de va därför jag köpte den ^^

Filthy
2012-01-10, 22:46
Trött arbetare provar rygglyckan


Inledning: Man var återigen en sliten man när man kom hem från jobbet. Men piggare än igår iaf så jag kom igång direkt med mina rutiner vilket jag var tvungen till för att hinna träna också. Jag hann precis! Ska ringa honan jag har siktet på och snacka mig till sömns direkt efter det här :). Var lite skeptisk till hur det skulle gå dettta köttiga ryggpass. Krävs ju full ork helst för en bra marklyftar-dag. Men nu har jag återigen PWO så jag hällde i mig en saftig dos och for iväg. Hellsike vad mycket folk det var på gymmet när man anlände. Som tur var så var alla utspridda över hela och jag behövde aldrig vänta på något.


Rygg

Marklyft
Set1: 50kgx9
Set2: 60kgx8
Set3: 70kgx5
Set4: 80kgx4
Set5: 80kgx4
Set6: 80kgx4
Kommentar: Lovade att värma upp bättre och mer än så här kan ni inte kräva! Börja på nästan halva vikten och stegra uppåt. Kändes grymt! Fan vad vikterna flög upp idag. Har inte haft sådan här explosivitet sen en bra bit innan jul.

Latsdrag Bred Stång
Set1: 54kgx13 (PB!+1rep)
Set2: 54kgx8
Set3: 54kgx5
Set4: 48kgx8
Kommentar: Kändes explosivt här. Men jag är bara stark första 3e delen. Det är så grymt störande. Alltid varit så. Det är därför man droppar så hårt i antal reps varje set.

Hantelrodd
Set1: 27.5kgx8
Set2: 25kgx8
Set3: 25kgx7
Set4: 25kgx7
Kommentar: Jag var mycket klenare på höger sida av någon anledning. Fick även sämre kontakt där och hade sämre kontakt på den sidan. Lite frustrerande. Måste tröttat ut den sidan på jobbet eller något.

Lats Maskin
Set1: 65kgx8
Set2: 65kgx7
Set3: 65kgx5
Set4: 60kgx6
Kommentar: Var rätt så slut i latsen redan.

Back Extensions
Set1: 10kgx23 (PB!+3rep)
Set2: 10kgx15
Set3: 10kgx15
Kommentar: Kunde säkert gjort fler. Men blev illamående av allt farande haha. Var inte det bekvämaste. Så jag blev inte rekordslut direkt.


Summering: Kändes hur grymt som helst. Fick lite känningar i ena axeln i hantelrodden bara. Men det var samma känningar jag fick på jobbet. Tror jag belasta den lite för mycket där. Vända frusna pall borde givit mig biffaxlar. Men ingenting är gratis i min värld.

Filthy
2012-01-11, 22:15
kötta med en övertränad axel?


Inledning: Ja jag var sådär enormt trött precis som i måndags direkt efter jobbet. De här påtvingade p-walksen för att komma hem verkar vara lite som ett headshot på mig efter 12 timmar på jobbet. Hade problem att bara få mig iväg och handla mat men efter en lite realitycheck så var man i rörelse igen. Min högra axel är lite överansträng. Kulan i axeln hoppar flitigt men jag ville inte vila. Tänkte att med bra uppvärmning går det säääkert prima.

Axlar

Militärpress
Set1: 22kgx12
Set2: 32kgx12
Set3: 39.5kgx9
Set4: 39.5kgx7
Set5: 39.5kgx5
Set6: 32kgx8
Kommentar: Körde stegrande vikter idag för bättre uppvärmning

Cabel Side Lateral Rise
Set1: 10kgx16
Set2: 10kgx12
Set3: 10kgx9
Set4: 10kgx9
kommentar: Kändes grymt

Drag till hakan med Rak stång
Set1: 27kgx12 (PB!+2rep)
Set2: 27kgx10
Set3: 27kgx7
Set4: 27kgx6
Kommentar: Kändes riktigt bra även här.

Baksida Axlar Framåtlutande med hantlar
Set1: 10kgx9 (PB!+1rep)
Set2: 10kgx7
Set3: 10kgx6
Set4: 10kgx5
Kommentar: Den enda övning som kändes riktigt tungt att köra. Får ta det som ett kvitto på att man nött ut redan rätt bra under passet!


Summering: Kan nu dra slutsatsen att träna för att sen slappa hela dagarna är det sämsta jag kan göra. Jag ökade ju ingenting under semestern. Nu tränar jag hur trött som helst men känner mig ändå så mycket starkare och får äntligen den där känslan av framgång igen när jag är på gymmet. Att man klarar sig bättre än förra gången. Nu äter jag ju som en gris igen också. Dubbelt så många måltider och måltiderna är större än när jag har semester.

Filthy
2012-01-13, 18:52
Öhrrrr


Inledning:Ledigheten börja idag. Vaknade tidigt och bra. Tvingade i mig 4 stora maxmackor med keso och 4 ägg till Brunch. Sen efter lite andra sysslor bar det av till gymmet. Råkade somna igår direkt när jag kom hem efter jobbet så musklerna råkade få vila lite för mycket :/.

Biceps

EZ-curles fri stång
Set1: 30kgx12
Set2: 37.5kgx8
Set3: 37.5kgx5
Set4: 37.5kgx4
Set5: 35kgx5
Kommentar: Sänkte vikter igen. Körde uppvärmning till fail i lugna rörelser

Hammercurls i kabel
Set1: 50kgx10
Set2: 50kgx8
Set3: 50kgx6
Set4: 50kgx6
Kommentar: Rätt komiskt att man inte satte PB på denna vikt som jag inte kört på en månad.

Sittande bredbent koncentrerade hantelcurls
Set1: 12.5kgx9
Set2: 12.5kgx6
Set3: 12.5kgx5
Set4: 12.5kgx5
Kommentar: Jahopp

Mage

*Crunchmaskin
*Situps
Kommentar: Liiiiiiiten förbättring.


Summering: Riktigt jävla rövpass resultatmässigt. Men det här med tidiga pass verkar inte vara min grej kanske. Eller hade det något att göra min mystiskt låga morgonvikt i morse? Vad vet jag? En bra bild var det iaf.. eller?
Nåja jag skiter i hur mycket min skitkropp vägrar. Jag ska fortsätta ge den stryk med intensiv tränande. Någon vacker dag kommer resultaten. Kanske ska jag byta till ett SL-program? Ska jag börja med dropsets? äta mer skräpmat för att få enorma överskott? Den som lever får se! Imorgon blir det ben iaf. Då ska vi se om jag kan komma ännu djupare. För då ska jag köra knäböj i bara strumpor hade jag tänkt. Nu ska jag skära upp över ett kg kött och steka och koka några potäter till.

Ado2000
2012-01-13, 19:15
Öhrrrr


Inledning:Ledigheten börja idag. Vaknade tidigt och bra. Tvingade i mig 4 stora maxmackor med keso och 4 ägg till Brunch. Sen efter lite andra sysslor bar det av till gymmet. Råkade somna igår direkt när jag kom hem efter jobbet så musklerna råkade få vila lite för mycket :/.

Biceps

EZ-curles fri stång
Set1: 30kgx12
Set2: 37.5kgx8
Set3: 37.5kgx5
Set4: 37.5kgx4
Set5: 35kgx5
Kommentar: Sänkte vikter igen. Körde uppvärmning till fail i lugna rörelser

Hammercurls i kabel
Set1: 50kgx10
Set2: 50kgx8
Set3: 50kgx6
Set4: 50kgx6
Kommentar: Rätt komiskt att man inte satte PB på denna vikt som jag inte kört på en månad.

Sittande bredbent koncentrerade hantelcurls
Set1: 12.5kgx9
Set2: 12.5kgx6
Set3: 12.5kgx5
Set4: 12.5kgx5
Kommentar: Jahopp

Mage

*Crunchmaskin
*Situps
Kommentar: Liiiiiiiten förbättring.


Summering: Riktigt jävla rövpass resultatmässigt. Men det här med tidiga pass verkar inte vara min grej kanske. Eller hade det något att göra min mystiskt låga morgonvikt i morse? Vad vet jag? En bra bild var det iaf.. eller?
Nåja jag skiter i hur mycket min skitkropp vägrar. Jag ska fortsätta ge den stryk med intensiv tränande. Någon vacker dag kommer resultaten. Kanske ska jag byta till ett SL-program? Ska jag börja med dropsets? äta mer skräpmat för att få enorma överskott? Den som lever får se! Imorgon blir det ben iaf. Då ska vi se om jag kan komma ännu djupare. För då ska jag köra knäböj i bara strumpor hade jag tänkt. Nu ska jag skära upp över ett kg kött och steka och koka några potäter till.




Det är ändå bra vikter du kör på, du kanske är bara för hård mot dig själv ag kan förstå att man snabbt börjar tänka på vad man klarade innan och vad man klarar nu (nu har varit där själv, e inte så säker på om detta stämmer in på dig)men helt klart stabila vikter du kör på, bättre det än att köra för tung och börja ta i med ryggen som många gör med bicepsen

Filthy
2012-01-13, 21:49
Det är ändå bra vikter du kör på, du kanske är bara för hård mot dig själv ag kan förstå att man snabbt börjar tänka på vad man klarade innan och vad man klarar nu (nu har varit där själv, e inte så säker på om detta stämmer in på dig)men helt klart stabila vikter du kör på, bättre det än att köra för tung och börja ta i med ryggen som många gör med bicepsen

Jo jag har ju gått ner rätt mycket bara för att få perfekt rörelsebanor. Jag Gungade inte upp innan men jag krökte på ryggen lite för att få in sista repet ibland. Plus att jag hade fått för mig att låga antal reps är bra. Men det är väl först när man är klar med första halvåret av intensiv träning man ska fokusera på sådant. Kanske byter till ett sl-program då.


Jag använde min kaliper idag för första gången. Gjorde om mätningen några gånger för att få in lite trygghet. Enligt den har jag 11%bf. Jag vet inte om det är bra, dåligt eller lagom. Vet inte vad folk snittar. Jag har alltid sett mig som lite slapp iaf.

tänkte använda min bänkpress som ligger här hemma. Ska köra några set ikväll. Har insett att musklerna får mer vila än vad de behöver. iaf t.ex bröst, biceps och baksida axlar. Funderar på om jag kan köra 1 benpass hemma också. Jag äger en bänkpress-ställning med tillhörande 10kg-skivstång.. runt 70kg i vikter till. Sen har jag ez-stång och hantlar som man kanske kan lassa på 10 kg per hantel.

Filthy
2012-01-14, 01:52
Jag la mig ner på bänken och pressade lite.. Blev dock bara 5 set eftersom min ena axel inte riktigt är 100%.

Bänkpress
Set1: 60kgx8
Set2: 60kgx11
Set3: 60kgx11
set4: 60kgx8
Set5: 60kgx9

Reggade mig även på sidan som ado2000 rekommenderade. Basövningar ger rikligt med xp ;).

Filthy
2012-01-14, 18:50
Squat 'till you tappa skorna


Inledning: Andra lediga dagen. Blev en fin brunch även idag med lite mer än ett halvt kg kött och lite potäter. Hällde i mig en protte också. Sen var det dags att trängas igen på gymmet. Fast glömde bort att det var lördag så idag fanns det gott om plats! Idag skulle det provas på att gå ännu djupare. Problemet har ju varit att jag ramlar om jag gått djupare. Idag skulle det därför provas att böja i bara strumpor i hopp om att man inte skulle ramla framlänges mer.

Ben

Knäböj
Set1: 50kgx8
Set2: 60kgx8
Set3: 70kgx8
Set4: 80kgx6
Set5: 80kgx5
Set6: 80kgx5
Kommentar: Gött mos var det att köra i strumpor bara! Nu kom jag så djupt mina leder tillät! Jag kan tyvärr inte sitta på hälarna men det kan jag inte ens göra om jag sitter på knä. Men jag är någon dm eller 2 ovanför hälarna röffen! Det enda negativa med det här var att jag försvann i spegeln :D. Kändes rikligt i rumpan idag btw. Min rygg blev inte ansträngd heller. var orolig ifall jag skulle tappa vinkeln med rygg. Gött mos:thumbup:

Benpress
Set1: 130kgx8
Set2: 130kgx5
Set3: 130kgx5
Set4: 130kgx5
Kommentar: Tungt :o

Leg-extensions
Set1: 85kgx9
Set2: 85kgx7
Set3: 85kgx7
Set4: 85kgx6
Kommentar: Tunga vikter det där. Känns som jag kan behärska dem mer och mer även om jag inte ökar i reps.

Leg-Curls sittande
Set1: 80kgx8
Set2: 80kgx6
Set3: 80kgx5
Set4: 80kgx5
Kommentar: Tüngt

Calf Raise i Smithen
Set1: 68kgx12
Set2: 78kgx8
Set3: 78kgx8
Set4: 78kgx7
Set5: 78kgx7
Kommentar: Provade utan dojjer. Fan vad ont det gjorde :o


Summering: Ja det kändes grymt idag. Fick lite adrenalin och endorfiner i knäböjen idag. Det behövdes efter allt träningsdepp man haft senaste veckorna. Bara att fortsätta kötta. Lite tråkigt att min morgonvikt bara gjorde fritt fall en morgon. Förhoppningsvis hoppar den tillbaka lika oväntat som den ramla ner. Fortfarande ingen kommentar på att jag fick fram 11%bf? Är det högst osannolikt? Är det bra eller dåligt? har jag bulkat för snålt?

Filthy
2012-01-14, 19:25
Gjorde om mitt bf%-test och fick nu 22%.. Visste inte att man skulle försöka greppa med en dm mellan fingrarna. Kändes overkill men nu låter fett% mer trovärdig. Den ska ner till nära 10 sen när det är deff iaf.

Slänger in en liten formbild också. bara för att

http://i13.photobucket.com/albums/a293/Quickis/IMG_0061.jpg

Ado2000
2012-01-14, 19:43
Jag la mig ner på bänken och pressade lite.. Blev dock bara 5 set eftersom min ena axel inte riktigt är 100%.

Bänkpress
Set1: 60kgx8
Set2: 60kgx11
Set3: 60kgx11
set4: 60kgx8
Set5: 60kgx9

Reggade mig även på sidan som ado2000 rekommenderade. Basövningar ger rikligt med xp ;).

Då vet jag det nu :P , kommer bli en hel del bänk och mark från å med nu för min del, måste se till å börja med knäböjen nästa vecka också, fett tatuering förresten, hmm om jag skulle utgå i från din kroppsform som är nästan likadan som min tror jag väger lite mer än dig dock skulle jag väl då säga att jag ligger också nånstans på 23-25% bf, vilket enligt mig är inte så farligt, 100kg here I come :laugh:

Filthy
2012-01-15, 11:47
Då vet jag det nu :P , kommer bli en hel del bänk och mark från å med nu för min del, måste se till å börja med knäböjen nästa vecka också, fett tatuering förresten, hmm om jag skulle utgå i från din kroppsform som är nästan likadan som min tror jag väger lite mer än dig dock skulle jag väl då säga att jag ligger också nånstans på 23-25% bf, vilket enligt mig är inte så farligt, 100kg here I come :laugh:

Tackar! :)
Jag växlar mellan 76 och 77 kg i morgonvikt just för tillfället.
Haha eller hur. Känns som man kan bulka lite till! mot 30%! Närå ^^.
Får se om jag börjar med deffen lite halvt i mars eller inte.

Filthy
2012-01-16, 13:17
Gårdagens bröstpass

Inledning: Ja här kommer passet jag körde igår. Det var bröst och triceps på schemat. Idag tänkte jag slänga in ett extra uppvärmningsset i bänk samt köra fler reps i uppvärmningarna.

Bröst

Bänkpress
Set1: 50kgx12
Set2: 60kgx10
Set3: 70kgx6
Set4: 70kgx5
Set5: 60kgx10
Set6: 60kgx6
Kommentar: Mitt bästa bänkpass på länge! Jag kom upp i pb-reps i set3. Kändes som jag orkade bra igenom alla set också. Det kändes inte lika tungt idag helt enkelt. Får hoppas mina axlar förlåter mig mer i bänk nu.

Hantelpress lutande
Set1: 25kgx8
Set2: 25kgx5
Set3: 25kgx6
Set4: 25kgx5
Kommentar: Så nära på att få PB här. Extra mycket bänk hjälpte nog inte. Så nästa bröstpass så jävlar.

Flys Maskin
Set1: 54kgx9
Set2: 54kgx6
Set3: 54kgx6
Set4: 54kgx6

Triceps

Skull Crusher
Set1: 35kgx8
Set2: 35kgx5
Set3: 35kgx4
Set4: 30kgx6

Kabel Overhead med Rep
Set1: 45kgx7
Set2: 45kgx5
Set3: 41kgx6
Set4: 41kgx6

Pushdowns
Set1: 59kgx7
Set2: 59kgx7
Set3: 59kgx6
Set4: 59kgx5

Summering: Jävligt roligt pass och jag var riktigt nojjig över att den dubbelt så ansträngande uppvärmningen skulle leda till ännu lägre vikter. Men det blev ju bland de bästa resultaten iaf. Sen hängde resten inte riktigt med. Nu har man iaf lite hopp om nästa bröst och triceps-pass.

Kesella
2012-01-16, 13:46
Gårdagens bröstpass

Idag tänkte jag slänga in ett extra uppvärmningsset i bänk samt köra fler reps i uppvärmningarna.

Summering: Jävligt roligt pass och jag var riktigt nojjig över att den dubbelt så ansträngande uppvärmningen skulle leda till ännu lägre vikter. Men det blev ju bland de bästa resultaten iaf.

Hur kom det sig att du bestämde dig för ett extra uppvärmningsset och fler reps i uppvärmningen?

Filthy
2012-01-16, 13:55
Hur kom det sig att du bestämde dig för ett extra uppvärmningsset och fler reps i uppvärmningen?

Tänkt eftersom det är en viktig basövning plus att min ena axel har protesterat ett par veckor. Den verkar ta som mest stryk i just bänkpress.
Plus att jag ville få lite mer kontakt och har inspirerats av andra träningsjournaler som kör runt 8 set på alla basövning. Plus att jag ville hets fram lite resultat ;).

Ado2000
2012-01-16, 14:14
Tänkt eftersom det är en viktig basövning plus att min ena axel har protesterat ett par veckor. Den verkar ta som mest stryk i just bänkpress.
Plus att jag ville få lite mer kontakt och har inspirerats av andra träningsjournaler som kör runt 8 set på alla basövning. Plus att jag ville hets fram lite resultat ;).


Eller så gjort du det bara för att kunna logga in mer på fitocracy för att levla :naughty:

Filthy
2012-01-16, 14:19
Eller så gjort du det bara för att kunna logga in mer på fitocracy för att levla :naughty:

Haha ja! Där satt den. ;D
Nej men helt klart en smaskig bonus. Tyvärr så är hantelpress och bänkpress det enda som ger xp i stort sett av det jag körde ;/. Tricepsextensions borde vara värt mer cred. Grym övning. Jag kör väl på för låga vikter i de andra övningarna eller något.

nej men huvudsakliga motivationen var att person jag följer lite som förebilder såsom Fastback och diverse muskelgiganter bara flaxar upp PB efter PB på sina redan monstruösa vikter för sin ålder. De kör mycket dropsets också. Men jag väntar lite med det till ifall resultat fortfarande uteblir. Det lär slängas in som omväxling ibland dock. Fast inte idag. Idag fick det bli mer uppvärmning som omväxling :p. Man måste känna sig fram vad kroppen reagerar bäst på tror jag. Få lite rutin.

Fastback
2012-01-16, 22:21
nej men huvudsakliga motivationen var att person jag följer lite som förebilder såsom Fastback och diverse muskelgiganter bara flaxar upp PB efter PB på sina redan monstruösa vikter för sin ålder. De kör mycket dropsets också. Men jag väntar lite med det till ifall resultat fortfarande uteblir. Det lär slängas in som omväxling ibland dock. Fast inte idag. Idag fick det bli mer uppvärmning som omväxling :p. Man måste känna sig fram vad kroppen reagerar bäst på tror jag. Få lite rutin.

Nu blir jag riktigt rörd! *cupid* Värmer grymt mycket! :thumbup: Ser ut att gå bra för dig nu du! Bara kötta på ! :hbang:

Filthy
2012-01-16, 23:21
Das rygg gebygge!


Inledning: Sista lediga dagen men imorgon börjar första av 3 dagar fackutbildning. Så det blir mycket kaffe och nicka till tröttsamt framöver. Nåja då får axeljäveln slippa bli misshandlad iaf. Bulkade som ett odjur idag sen var det bara att smita till gymmet. Som var fullt av skrikande, viktslängande, nerstökande kids. Nåja var bara att roffa åt sig Marklyftsrutan så fort det gick.

Rygg

Markylft
Set1: 50kgx8
Set2: 60kgx8
Set3: 70kgx6
Set4: 80kgx4
Set5: 80kgx5
Set6: 80kgx5
kommentar: Jag kunde pressat några fler reps på 80 men kände gång på gång att syret tog slut. Jag stannade kvar i toppläget 2-4 sekunder för mycket. Men ja man vart distraherad av all jäkla cirkus omkring en. Ska prova 82.5kg nästa pass.

Pulldowns breda
Set1: 61kgx9 (PB!+3rep) AAAAAW YEAAAH! *springer R-varv i gymmet*
Set2: 61kgx6
Set3: 54kgx7
Set4: 54kgx6
Set5: 54kgx4
kommentar: Fy helvete vad gött att köra 2 stabila set på 61kg... 3 set nästa gång? Var på tiden man satte pb. I en av de 2 trögväxande musklerna på mig också.

Hantelrodd
Set1: 25kgx9
Set2: 25kgx9
Set3: 25kgx7
Set4: 25kgx5
Kommentar: Märks att man körde på för tunga vikter förut när jag ligger på samma antal reps. Tror att jag är grymt svag i baksida axlar sabbar en heeeel del också. Men nu får de lite extra träning. Synd att jag tränar axlar dagen efter bara.

Latsmaskin
Set1: 65kgx8
Set2: 65kgx7
Set3: 65kgx5
Set4: 60kgx6

Backextensions
Set1: 10kgx 20
Set2: 10kgx16
Set3: 10kgx15
Kommentar: så jävla tråkigt många reps :p.

Summering: Kände mig extra stark återigen. Även om det kanske inte syntes. Men 80kg flyger lätt upp. bara ibland som något rep tar emot. Ser fram emot att få höja i mark. Jag gick ju ner för att jag ville känna mig trygg på vikterna jag körde. Inge segslowmo-lyft. hoppas på få samma explosion sen på 82.5 med. Dagens förvåning var när att man klarade 61kg så lätt i latsdrag. *flex*
Om inte kreatin kommer hjälpa mig något på en burk kommer jag prova på ZMA..

Knaz
2012-01-16, 23:32
Hmm, varför backextensions när du redan kör mark ?

Filthy
2012-01-16, 23:35
Hmm, varför backextensions när du redan kör mark ?

För att min ländrygg är enbart en ryggrad. Finns knappt några muskler där. Eller det fanns iaf inte. Förut fanns det ingenting. Bara en platt matta. Nu finns det 2 små bebisbulor. :p.
Jag har ländryggskomplex.

Knaz
2012-01-16, 23:37
För att min ländrygg är enbart en ryggrad. Finns knappt några muskler där. Eller det fanns iaf inte. Förut fanns det ingenting. Bara en platt matta. Nu finns det 2 små bebisbulor. :p.
Jag har ländryggskomplex.

Okej.. Men hade jag vart dig så hade jag nog skippat dessa, marken ger tillräckligt.

Filthy
2012-01-16, 23:40
Okej.. Men hade jag vart dig så hade jag nog skippat dessa, marken ger tillräckligt.

Är det inte framförallt centrala delen av ryggen man tränar med mark? Även om ländryggen får lite smisk den också.
Det är en helt annan känsla efter att ha piskat ryggen i backextensions. Då känns det betydligt längre ner. Precis ovanför röven. :)
Av mark får jag grym kontakt mest precis under vingarna...

Knaz
2012-01-17, 15:01
Är det inte framförallt centrala delen av ryggen man tränar med mark? Även om ländryggen får lite smisk den också.
Det är en helt annan känsla efter att ha piskat ryggen i backextensions. Då känns det betydligt längre ner. Precis ovanför röven. :)
Av mark får jag grym kontakt mest precis under vingarna...

Tränar väl hela ryggen men främst ländryggen ? Men om de funkar som du kör nu så är de bara att köra på ! Alla är vi olika ! :)

Filthy
2012-01-17, 16:08
Jafan, det är en heeeelt annan känsla efter backextesions och har gott om kraft för att köra det. Så länge ingen påpekar anledningar till varför man inte ska köra kommer det fortsättas. Fått bra ökningar där. Hade jag kommit på ett smidigt sätt att köra med mer än 10kg så hade nog ökningarna fortsätt flyga upp.
Jag slutar ju inte träna bröst bara för att jag kört bänkpress och slutar inte heller träna ben efter lite knäböj :). Komplementövningar är ju vanligt förekommande i många monsters schema.

Helt galen träningsvärk i ländryggen idag btw. Jag gick som en gammal gubbe hem från dagens fackmedlems-kurs.
Snart blir det gymmet igen för lite axlar! :cheers:

Filthy
2012-01-17, 20:27
Axlar och kurser


Inledning: Var på fackmedlemskurs idag då så kroppen fick en fin vila istället för allt slitage som det är på jobbet. Så jag struntade i min vilodag och smet iväg och körde mitt axelpass.

Axlar

Militärpress
Set1: 22kgx12
Set2: 32kgx12
Set3: 42kgx8
Set4: 42kgx5
Set5: 42kgx5

Cabel Side Lateral Rise
Set1: 10kgx19 (PB!+3rep)
Set2: 10kgx14
Set3: 10kgx9
Set4: 10kgx9
Kommentar: Sådärja

Drag till hakan rak stång
Set1: 27kgx16 (PB!+4rep)
Set2: 27kgx10
Set3: 27kgx9
Set4: 27kgx6
Kommentar: Ökat i denna 2 pass på raken nu. Totalt 6 reps. Kanske prova på att lägga på 2.5kg nästa gång.

Framåtlutat Baksida Axlar Hantlar
Set1: 10kgx7
Set2: 8kgx9
Set3: 8kgx8
Set4: 8kgx7
Kommentar: Får köra på 8 kg tror jag allt.

Summering: Ja det gick ju relativt bra det här. Jag ska slänga in en extra övning för baksida axlar nästa gång. Ska börja köra facepulls tror jag allt den heter.

Filthy
2012-01-21, 01:32
B-b-b-böööööj!


Inledning: Ja efter 3 kursdagar var det dags för att jobba en dag också innan man hoppade på 4 dagars ledighet igen. Har varit grymt trött hela veckan trots rekordmycket sömn. Nu hade jag redan sovit bort ett pass tidigare i veckan så det var bara att proppa sig full med mat och dra mot gymmet efter dagens hockey. Det var inte skönt att träna ben proppmätt.

Ben

Knäböj
Set1: 50kgx8
Set2: 60kgx8
Set3: 70kgx8
Set4: 80kgx8 (PB!+2rep)
Set5: 80kgx5
Set6: 80kgx5
Kommentar: Äntligen tydliga framsteg. Går djupare än jag satte pb sist på 80kg. jag kör även hårdare uppvärmning. Det här behövde jag för egot.

Benpress
Set1: 130kgx8
Set2: 120kgx9 (PB!+1rep)
Set3: 120kgx8
Set4: 120kgx7
Kommentar: Kändes mycket bättre på 120kg. Ska köra vidare på det tills det blir högreppat där. Nu jäklar rann svetten.

Legextensions
Set1: 80kgx8 (PB!+1rep)
Set2: 80kgx7
Set3: 75kgx7
Set4: 75kgx7
Kommentar: Var så trött i framsida lår redan när jag börja. De tog slut på benpressen idag. Därför viktdroppet

Legcurl Sittande
Set1: 75kgx10 (PB!+2rep)
Set2: 75kgx9
Set3: 75kgx7
Set4: 70kgx8
Kommentar: Det var la gött! Träffade bra

calf raise i smithen
Set1: 68kgx13
Set2: 68kgx9
Set3: 68kgx9
Set4: 68kgx8
Set5: 68kgx8
Kommentar: Träffade bättre nu på de här lägre vikterna och ökade knappt någonting i reps så jag stannar nog på de här.


Summering: Skönt att göra lite framsteg och känna att man faktiskt blir starkare av träna intensivt på gym och bomba i sig mat och diverse tillskott. Hoppas på att kunna lägga på några extra kg nästa pass. Krävs dock att musklerna gör framsteg dock! Jag får hålla tummarna.

Filthy
2012-01-21, 01:42
Gårdagens biceps/magepass

Inledning: Jag orkar inte skriva någon inledning för jag skrev ner det här passet igår men sidan verkar inte ha gått med på det någonstans *screwy*


Biceps

Ez-curl fri stång
Set1: 30kgx14
set2: 35kgx8
Set3: 35kgx5
Set4: 30kgx7

Hammercurl Kabel Rep
Set1: 50kgx8
Set2: 45kgx7
Set3: 41kgx8
Set4: 36kgx9

Sittande bredbent koncentrerade hantelcurl
Set1: 10kgx9
Set2: 10kgx9
Set3: 10kgx9
Set4: 10kgx9

Mage

Crunchmaskin
Situps til u drop

Summering: Det var tänkt att jag skulle köra högreppat den här dagen men det vart en rekordsvag dag då biceps bara var helt döda trots att jag kände mig pigg i armarna och huvudet. magen gick som förra passet ungefär.

Filthy
2012-01-21, 22:28
Lite tuttar och lite arm


Inledning: Ledig idag första dagen. Som vanligt lite trögt att få i mig mat men tillslut så! jag måste sluta sova till 11:00. Men det är svårt när man somnar så fort man stängt av larmet på sina lediga dagar. Jag är en av Sveriges tröttaste 27åringar. Lördagkväll = lite folk så det var ju skönt. Tänkte gå ännu mer mot högreppat eftersom det faktiskt verkar ge mig framsteg!

Bröst

Bänkpress
Set1: 50kgx12
Set2: 60kgx12 (PB!+1rep)
Set3: 70kgx6
Set4: 65kgx7
Set5: 60kgx8
Set6: 60kgx7
Kommentar: Hade kunnat kräma på några till på andra setet :o.

Hantelpress Lutande
Set1: 25kgx9 (PB!+1rep)
Set2: 25kgx7
Set3: 20kgx10
Set4: 20kgx7
Kommentar: Kändes grymt nu. Pumpen kom hårt när jag sänkte vikterna

Maskin-Flys
Set1: 54kgx11 (PB!+2rep)
Set2: 54kgx8
Set3: 48kgx11
Set4: 48kgx9
Kommentar: Det går bra nu.

Triceps

Skull Crushers
Set1: 35kgx10 (PB!+2rep)
Set2: 35kgx6
Set3: 30kgx8
Set4: 30kgx5
kommentar: Trodde aldrig jag skulle sätta nå pb här. hade ju pump över allt efter brösten.

Overhead med Rep
Set1: 41kgx7
Set2: 36kgx9
Set3: 36kgx8
Set4: 36kgx8

Pushdowns
Set1: 55kgx11 (PB!+2rep)
Set2: 55kgx8
Set3: 55kgx8
Set4: 55kgx7
Kommentar: Lite högreppat då! Underbart.

Summering: Äntligen börjar mina pb ramla in igen. Nu har det varit 3 av 4 pass som faktiskt gått framåt. Jag tror jag hittat min väg för att få lite resultat igen. Många repetitioner får vara vägen att gå.

Filthy
2012-01-22, 20:48
Jag har en helt enorm tränningsvärk i benen och jag får väl köra en vilodag idag då så man kan marka ordentligt imorgon tidigt. Folk snackar om att muskler ska behöva max 24-48 timmars återhämtning. för mig är det snarare 48-72 timmars återhämtning. :s
Är det läge att börja med kreatin då eller?
Träningsvärken i tuttarna och armarna är tydliga de också men de kommer väl också hårdare imorgon.

Näää lite yoga på det här tror jag. Jag har Sveriges kortaste leder eller något för jag kan inte göra fulla rörelser ibland. Kan t.ex. inte sitta ordentligt på knä. Ni vet få ner rumpan till hälarna. Det tar stopp innan och stramar till i knäet av alla ställen. Jag tror det är samma stelhet som gör att min höft är lite framåtroterad. Vilket gör att jag får lite svank och en sådan där liten putmage. Sen har vi mina axlar då som är framåtroterad. Vad beror det på då? Jo att de är stela åt ena hållet. Vilket tydligen bara kan rehabas med stretching och träning av baksida axlar. Vilodagar får helt enkelt bli Yoga-dagar. Men fy helvete vad det är jobbigt för någon så stel som jag. 15 minuter yoga tar fan lika mycket på psyket som 90 minuter thaiboxnings-träning ;/. Knäckande. Men fan vad bra man mår när man är klar. Som en liten befrielse.

Ado2000
2012-01-22, 21:43
Jag har en helt enorm tränningsvärk i benen och jag får väl köra en vilodag idag då så man kan marka ordentligt imorgon tidigt. Folk snackar om att muskler ska behöva max 24-48 timmars återhämtning. för mig är det snarare 48-72 timmars återhämtning. :s
Är det läge att börja med kreatin då eller?
Träningsvärken i tuttarna och armarna är tydliga de också men de kommer väl också hårdare imorgon.

Näää lite yoga på det här tror jag. Jag har Sveriges kortaste leder eller något för jag kan inte göra fulla rörelser ibland. Kan t.ex. inte sitta ordentligt på knä. Ni vet få ner rumpan till hälarna. Det tar stopp innan och stramar till i knäet av alla ställen. Jag tror det är samma stelhet som gör att min höft är lite framåtroterad. Vilket gör att jag får lite svank och en sådan där liten putmage. Sen har vi mina axlar då som är framåtroterad. Vad beror det på då? Jo att de är stela åt ena hållet. Vilket tydligen bara kan rehabas med stretching och träning av baksida axlar. Vilodagar får helt enkelt bli Yoga-dagar. Men fy helvete vad det är jobbigt för någon så stel som jag. 15 minuter yoga tar fan lika mycket på psyket som 90 minuter thaiboxnings-träning ;/. Knäckande. Men fan vad bra man mår när man är klar. Som en liten befrielse.



Det sägs ju att dom större musklerna behöver 48 timmar vila å dom mindre räcker det med 24, I feel ya på stelheten alltså efter gårdagens ryggpass känns det som att min ryggrad är gjord av en stål pine, hela ryggen känns jävligt hård å böja mig är verkligen inte kul heller, 2-3 rygg träningar till så är nog ryggen van vid marklyften :P

Filthy
2012-01-22, 21:58
Det sägs ju att dom större musklerna behöver 48 timmar vila å dom mindre räcker det med 24, I feel ya på stelheten alltså efter gårdagens ryggpass känns det som att min ryggrad är gjord av en stål pine, hela ryggen känns jävligt hård å böja mig är verkligen inte kul heller, 2-3 rygg träningar till så är nog ryggen van vid marklyften :P

Jo det var ju det jag sa :/.
Tyvärr så är det 48h-72h för mig verkar det som. Men samtidigt verkar jag vara den enda som inte dricker kreatin. Vet inte riktigt varför jag bojkottat det men nu känner jag ju mig tvungen att testa. Jag blir understimulerad i hjärnan när jag inte får träna.
Ja stretcha är ju så sjukt viktigt. Jag har varit grymt slarvig med det. Dags att ta sig i kragen.

Filthy
2012-01-23, 18:22
Slakta lite rygg


Inledning: Stel som en frusen kotlett så stack jag till gymmet. Frustrerande dålig återhämtning i min kropp som sagt men förhoppningsvis blir den bättre på den fronten ju mer man tränar. Proppade i mig massa entrecote och stekt potatis hela förmiddagen sen bar det iväg.

Rygg

Marklyft
Set1: 50kgx8
Set2: 60kgx8
Set3: 70kgx8 (PB!+2rep)
Set4: 80kgx6 (PB!+1rep)
Set5: 85kgx4
Set6: 80kgx4
Kommentar: Känns bättre och bättre varje gång jag kör. Men 85kg var bra jävla tungt! Började bli lite slut där redan innan jag börja. Det får bli lite på den vikten nästa ryggpass också

Pulldowns Breda
Set1: 61kgx10 (PB!+1rep)
Set2: 54kgx8
Set3: 48kgx8
Set4: 48kgx6
kommentar: Ja man märkte att återhämtningen var kass

Hantelrodd
Set1: 25kgx9
Set2: 25kgx9
Set3: 25kgx8
Set4: 25kgx8
kommentar: Får så mycket bättre kontakt på den ena sidan. Jag försöker verkligen gå till roten om det har med teknik att göra men jag tror jag är väldigt varierande stark här.

LatsMaskin
Set1: 65kgx8
Set2: 60kgx8
Set3: 55kgx8
Set4: 50kgx9
kommentar: Jag höll kvar vikterna i bottenläget här i ett par sekunder. Fan vet det tog!


Summering: Ett jäkligt skönt pass faktiskt. Även om folk är grymma på att vara ivägen hela tiden på det här gymmet. Är de inte ivägen så är det någon som har 2 hinkar parfym på sig så att man får ont i halsen. Luktar kemiskt avfall om dom. Varför ska folk spruta på sig en massa i omklädningsrummet? *screwy*
Jag ska nog sänka vikter ännu mer i hantelrodd alternativt börja med stångrodd istället. Jag får ju inga ökningar där.

Bänkbjörnen
2012-01-23, 21:37
Gällande din rodd, försök att fokusera draget med trapzen och latsen.
Blir lätt att man kopplar in armarna som drar för mycket av vikten och även att man gungar för att nå vikten lättare.

Personligen gillar jag inte hantelrodd alls, skönare med skivstångsrodden då man kopplar in fler muskler i utförandet. Go for skivstångsrodd istället!

Fastback
2012-01-23, 22:29
Fan va du manglar på då! :D Gött me två mark-PB på samma pass! :D

Filthy
2012-01-23, 23:33
Gällande din rodd, försök att fokusera draget med trapzen och latsen.
Blir lätt att man kopplar in armarna som drar för mycket av vikten och även att man gungar för att nå vikten lättare.

Personligen gillar jag inte hantelrodd alls, skönare med skivstångsrodden då man kopplar in fler muskler i utförandet. Go for skivstångsrodd istället!

Jo som sagt det blir nog stångrodd. Annars kommer jag bara träna ojämnt här verkar det som plus att hantelrodd verkar inte funka för mig. Att jag är sjukt klen i baksida axlar hjälper nog inte mitt utförande. Stongrod på låga vikter får det bli så kommer nog ökningarna även här.

Fan va du manglar på då! :D Gött me två mark-PB på samma pass! :D

Jafan jag försöker iaf! Även om det har varit en svacka resultatmässigt verkar kurvan gå åt rätt håll igen nu när pb gör kära återbesök. Moralen var inte på topp där ett tag kan jag säga.:D
Att jag kör stegrande vikter på basövningar har jag snott lite från dig. Det funkar ju bäst bevisligen *kissass*

willtjam
2012-01-24, 00:32
Ang. hantelrodd: har du sett Arnes roddfilm? Han visar specialsättet som är det enda rätta. :P
MSQKI1UIH74
Första halvan av repsen ska armbågen vara så nära kroppen som möjligt för att aktivera latsen, och andra halvan ska armbågen vara utåt 90 grader för så mycket baksida axlar och traps som möjligt. Om jag har förstått det rätt alltså. Testa och se ifall du får bättre kontakt!

Ado2000
2012-01-24, 09:28
Ang. hantelrodd: har du sett Arnes roddfilm? Han visar specialsättet som är det enda rätta. :P
MSQKI1UIH74
Första halvan av repsen ska armbågen vara så nära kroppen som möjligt för att aktivera latsen, och andra halvan ska armbågen vara utåt 90 grader för så mycket baksida axlar och traps som möjligt. Om jag har förstått det rätt alltså. Testa och se ifall du får bättre kontakt!


varför vrider han huvudet varje gång ???

willtjam
2012-01-24, 12:21
varför vrider han huvudet varje gång ???

Han vrider på hela överkroppen för att få ut maximal ROM. :)

Filthy
2012-01-25, 00:05
Ang. hantelrodd: har du sett Arnes roddfilm? Han visar specialsättet som är det enda rätta. :P

Första halvan av repsen ska armbågen vara så nära kroppen som möjligt för att aktivera latsen, och andra halvan ska armbågen vara utåt 90 grader för så mycket baksida axlar och traps som möjligt. Om jag har förstått det rätt alltså. Testa och se ifall du får bättre kontakt!

Jo hans ROM är helt klart mycket större än min... Och alla andra jag sett på gymmet hehe. Det där känns ju mer opti så det blir helt klart lite av den där varan sen när man går tillbaks till hantlar. Nu blir det ju stång.

Filthy
2012-01-25, 00:35
Dags för lite bredd


Inledning: Sista dagen på ledigheten. Jag var väldigt dålig på att vara effektiv med min lediga tid idag så det blev klassis stress och tidsångest på den senare delen av dagen. Funderade ett tag på om jag skulle skita i träningen för att hinna tvätta istället. Men efter kort övervägande så vägra jag hoppa över. Det har jag inte råd med så mot gymmet bar det!

Axlar

Militärpress
Set1: 22kgx14
Set2: 32kgx12
Set3: 42kgx7
Set4: 32kgx9
Set5: 32kgx7

Drag till Hakan fri stång
Set1: 29.5kgx12 (PB!+2.5kg)
Set2: 29.5kgx9
Set3: 29.5kgx8
Set4: 27kgx9
Kommentar: Kändes bra att få höja i något tillslut

FacePulls (Ny övning)
Set1: 27kgx14
Set2: 32kgx14
Set3: 36kgx14
Set4: 41kgx10
Set5: 36kgx11
Set6: 36kgx8
kommentar: Inte den stabilaste övningen men fortfarande dubbelt så skön som framåtlutat med hantlar.

Cable Lateral Raise
Set1: 10kgx16
Set2: 10kgx12
Set3: 10kgx9
Set4: 10kgx8
Kommentar: Flyttat denna övning till sist då. vill ändå träna den med så låg belastning som möjligt.


Summering: Ännu ett skönt axelpass. Känns bra att ha bytt övning för baksida axlar. Var inte riktigt nöjd med att köra med hantlar. Kändes som jag var lite för klen för att göra det ok. Jag får återkomma till den övningen lite senare.
Nu blir det sängen för att starta ett 4dagars skiftande ;/.

Ado2000
2012-01-27, 16:10
va händer här då ser att du inte loggat in några av dina senaste pass på fitocracy redan tröttnat lr :P

Filthy
2012-01-27, 18:34
Haha jag har varit sjukt trött bara. Därför har det blivit 2 vilodagar. Jag vet inte om det är mitt imunförsvar som tickat igång på något men jag är helt knockad hela dagarna. Jag sover de timmar jag borde behöva men vaknar helt förvirrad trots att jag troligtvis sovit så djupt som det går. Sen hela min vakna tid längtar jag bara efter att komma i säng.

Ska försöka tvinga mig till gymmet idag dock. Ångesten efter 2 vilodagar är värre än tröttheten. Imorgon är sista dagen på skiftet sen 4 vilodagar igen <3. Man kan ju logga upp till en vecka tillbaka på fitocracy. så ska se hur många pass jag kan få in. Borde vara max 2 som inte kommer med.

Filthy
2012-01-29, 16:27
Ok mitt koma är över. Nu kör vi!


Inledning: Det här är alltså gårdagens pass. jag har sovit extra mycket denna vecka men fortfarande för lite verkar det som. Det har resulterat i 2 pass för lite denna vecka. Skulle som sagt gissa på att det var imunförsvaret eller liknande som gick i högvarv. Brukar kunna bli så här trött innan jag blir sjuk. Efter att ha hällt ut crack över min GT-ratt och över hela mitt modem så gick jag till gymmet.

Biceps

Fristång-curls EZ
Set1: 30kgx16 (PB!+2rep)
Set2: 35kgx10
Set3: 35kgx5
Set4: 30kgx8
Set5: 30kgx6
Kommentar: Smärtande kontakt. Det blev iaf högreppat denna gång tillskillnad från sist.

Hammercurles med rep
Set1: 50kgx9
Set2: 45kgx7
Set3: 41kgx8
Set4: 36kgx9

Koncentrerade hantelcurls sittandes bredbent
Set1: 10kgx9
Set2: 10kgx8
Set3: 10kgx8
Set4: 10kgx7

Mage

crunchmaskin (PB!)
Situps 'til u drop
Kommentar: Satte några extra repsi maskinen.

Axlar

Facepulls
Set1: 41kgx13 (PB!+3rep)
Set2: 41kgx10
Set3: 36kgx10
Set4: 32kgx11
Set5: 36kgx9
Kommentar: Kände att jag måste börja piska baksidan av mina axlar mer så de kommer ikapp.


Summering: Ett gött pass! Även om man var lite smågrinig på gymmet. Men ja jag skyller på pwo of destruction som kletade ner alla mina electriska pryla i stort sett. Fick hålla på i en halvtimme med att försöka återuppliva.
Sen idag blir det ett benpass :)

Filthy
2012-01-30, 15:27
Gårdagens benpass


Inledning: Ja det var bara fortsätta nöta. Första lediga dagen var det också. Efter lite för mycket sömn var man som en fungerande människa igen. Var lite grinig fortfarande vilket jag tog med till gymmet.


Ben

Knäböj
Set1: 50kgx8
Set2: 60kgx8
Set3: 70kgx8
Set4: 80kgx10 (PB!+2rep)
Set5: 80kgx8
Set6: 80kgx6
Kommentar: Fan vad skönt att sätta pb 2 böjpass på raken! Det blir att köra på 85kg nästa pass :). Jag hade nog klarat 1-2 rep till på set4 men jag vågade inte.

Benpress
Set1: 130kgx7
Set2: 120kgx9
Set3: 120kgx7
Set4: 110kgx9
Kommentar: Vart helt slut.

Leg Extensions sittande
Set1: 80kgx8
Set2: 75kgx7
Set3: 70kgx7
Set4: 70kgx6

Leg Curls
Set1: 75kgx12 (PB!+2rep)
Set2: 75kgx7
Set3: 70kgx8
Set4: 65kgx9
Kommentar: Riktigt gött! kanske kan höja tillbaka till 80kg nästa pass

Calf Raise i smithen
Set1: 68kgx13
Set2: 68kgx10
Set3: 68kgx9
Set4: 68kgx8
Set5: 68kgx8
Kommentar: Trist att vader ska vara så jävla svåra att utveckla. Tycker man nästan får mer kontakt med tyngre vikter även om man inte får fullt ROM då.


Summering: Ett riktigt skönt benpass med viktiga PBn. Benen tillsammans med min svaga rygg är ju mina komplex! Man vet att man kommer djupare och djupare i knäböjen när brallorna spricker lite mer hela tiden. Jag borde kolla efter hur stort hål man har där bak egentligen haha!:em:

Idag kommer det bli 2 pass. Ska dra iväg till gymmet efter jag stekt och frossat lite pannkakor. Sen ska jag faktiskt besöka Dojon igen. Inte tränat Brasiliansk ju-jutsu sen i oktober. Det svider rätt hårt faktiskt. Börjar ändå bli lite för tjock så. Sen när deffen drar igång så blir det även lite Thaiboxning, mma och crossfit skulle jag tro. Alla de kan jag köra på klubben :thumbup:

Filthy
2012-01-30, 21:25
Comeback på mattan


Summering: Jag var då tillbaks på mattan för att rulla lite med gubbarna. Det var väldigt skönt att få köra bjj igen nu. Har ju inte kört sen i oktober pga nonstop byggande. Var lite orolig över hur ringrostig man skulle vara. Idag var det sidecontrol på tapeten. En av mina svagheter. Men det kändes riktigt bra. Lyckades med mina nya tekniker gång på gång och balansen kändes bättre än någonsin. Kände mig även grymt stark och passade på att köra ett 0 teknik 100% styrke-svep så det dunka i mattan haha. Han hade redan vunnit en ny position så kände att jag var tvungen att testa lika gärna. Tiden gick lite för fort och man hade nästan lite för kul. Jag är hungrig efter mer och kommer nog dra på crossfitpasset som är imorgon. På fredag och lördag kommer Marcello. Förhoppningsvis kör de inte för tidigt så jag kan få vara med. För när Marcello är på besök så kan man få nytt bälte! och fler och fler säger att mitt blåa bälte borde kommit för länge sen. Inte för att det är viktigt för mig. Jag vet ju vart jag står någonstans i klubben och det går oftast riktigt bra! Hade jag haft lite mer vapen från full mount eller sidecontrol hade jag kunnat vara grymt giftig. Men det är sådant jag får sätta upp som mål sen.
Men vilket glädjerus på vägen hem. Man var så optimistisk och kändes som kunde bestiga vilket berg som helst egentligen. Fick t o m en sådan där underbar stund när jag stod och snacka strunt vid utgången. En av de snyggare judo-tjejerna vågade inte gå förbi mig förens hennes och mina ögon möttes och man kunde låta bli att le och hon log tillbaka blygt och charmigt. *cupid*.
Fick nästan hålla mig i styr så man inte dansa på vägen hem. Endorfiner much? :thumbup:

Det blir nog strax ett bröst/triceps-pass på gymmet också innan det blir att förbereda sig för sängen...

Ado2000
2012-01-31, 00:08
oj oj oj ser framemot fler bjj träningar från dig då å uppdateringar om den här tjejen :D

Filthy
2012-01-31, 22:03
oj oj oj ser framemot fler bjj träningar från dig då å uppdateringar om den här tjejen :D

Haha jag är för blyg och får aldrig tummen ur röven. http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQPnfGalOjRGksCwIhO2U8bkf3FI1X8Z 4SQ0PD-52u8mZFVSfIgdAJag flörtar mest och hoppas på flörtar tillbaka. Men hade varit ballt med en judotjej. Hon hade kunnat göra mig grym på det stående game't :o.


Ännu en rolig dag på mattan! -Crossfit


Summering: Ja när jag skulle dra hem igår från brassen så stod man och snacka skit ett bra tag. Man har saknat att göra det kring kampsporten. Tillslut kom det upp att det är ju crossfit dagen efter (idag). Så jag beslut ju mig då att den ska jag fan gå på :).
Så dit drog man och väl där så var det dags.. 5 kg tyngre var man sen sist och det kändes faktiskt. Kanske hade min cardiobrist sen oktober lite med saken att göra också. Vi började med dragövningar. Springa med rep runt midjan som en kamrat släpas efter med. efter 10 minuter av den varan så kände man verkligen att man kommit lite sent och missat stor del av uppvärmningen. Pulsen verkade hart i halsen :p.
Sen vart det cirkelträning på 8 stationer. Bl.a. oviktadeknäböj med upphopp, en hel del bålövningar, Skivstångsrodd, hammra däck, kontinuerlig ryggresning med militärpressliknande rörelse med armarna, lägga sig ner och ställa sig upp med rakarm med kettlebell, utfall och även rövövning på balansboll.... Phju! Efter det vart det lite robinsonliknande tortyrövningar. Plankan och kusinutmaningar till den kan man säga.

Man kan väl säga att jag var inte i optiform när det gäller cardio. Imorgon är det bjj men jag måste orka klämma in bröst/tricepspass på lunchen också. Jag ska klara av att köra 2 pass på lediga dagar utan att jag är för lat.

Sen så har man spenderat några timmar idag hos veterinären pga att min kombo åkt in på sjukan. Dvs min katt... Zelda ;(
Hon är hemma nu även om lite zombie pga smärtstillande och smärtor. Får hoppas hon kryar på sig. Tydligen fått en redig smäll någon gång på bakre del av ryggen.

Knaz
2012-02-13, 20:11
Va händer här då ? Hamnat på latsidan ?

Halice
2012-02-13, 21:00
Va händer här då ? Hamnat på latsidan ?



ja, exakt. Vad händer ? :MrT:

Ado2000
2012-02-13, 21:43
såg uppdatering trodde han äntligen hade loggat in något tyvärr inte

Filthy
2012-05-30, 13:15
Jag hamnade på latsidan faktiskt pga distraheringar. Önska man hade en träningspolare som gav mig en rättvärdig facepalm i sådana där lägen.
de senaste 4 veckorna har det blivit ett par gymbesök och ännu fler besök ute i spåret.

Försöker peppa mig själv att komma tillbaka på rätt sida igen!
Hoppas det har gått bättre för er!
Om jag nu gör comeback så kommer jag dock bara träna för tränandets skull och inte ha lika mycket optitänk. Min kropp har problem att öka har man märkt iaf :). men att lata sig blir det fan inte bättre av ^^

Kesella
2012-06-20, 11:56
Jag hamnade på latsidan

Försöker peppa mig själv att komma tillbaka på rätt sida igen!


Jasså så DU hamnade där själv? ;)

Man behöver faktiskt inte pepp. Den som kan peppa sig själv har det bra, men sitter man och väntar in att man ska bli peppad och sugen så kanske det kan dröja rejält. Ibland handlar det bara om att göra. Inte motivera, inte resonera, bara göra.

Så GÖR.

Filthy
2012-09-30, 21:14
Jag föll av hästen igen! Jag blev nämligen sjuk veckan efter senast jag skrev här tror jag. Med mitt svaga periodar-psyke så försvann jag återigen från gymmet.

Ska kriga för att orka med att både köra på gymmet och i Dojon. Ny terminstart på jujutsun och jag har även varit ett par vändor nu i veckan och kört konditionsrodd och löpning. Jag har även börjat med lite rehabövningar för mina framåtroterade axlar. Nyhetsmorgon (av alla medium) tog upp just det ämnet och tog upp lite övningar och tips. Framförallt den vanligaste orsaken mer än att man är "övertränad på fel sida". Hon sa att folk som spänner sig mycket eller belastar sig med att bära framför kroppen vilket jag gör både på jobbet och allt mitt datorsittande, får problemen. Hon sa även om man har opropertionerligt stora traps, vilket jag definitivt har (det finns t o m bildbevis i tråden) så måste man lära sig att slappna av också och att man faktiskt alltid ska dra bak axlarna lite och ha dem så sänkta som möjligt och försöka göra det till en ny vana i vardagen. Jag har provat det där lite med att dra bak axlarna i min vardagspose och om inte annat så ökar det blodflödet till mina ständigt mystiskt iskalla händer. Det känns även behagligt på något ansträngt sätt. Ungefär som en bra pump är väl det närmaste jag kan beskriva, utan svullnaden såklart.
Av de 2 övningar hon rekomenderade är jag väldigt skeptisk till den ena som bara såg ut att belasta just trapsen och framsidan av axlarna. Vilket isf skulle förvärra mina problem? Hon stod i "upward dog-pose" och sen skulle man lyfta och sänka ryggen mot taket. Nej den övningen skippar jag tack. Däremot så sa hon även den egentligen klassiska övningen när man ligger på mage och reser huvud och ben så mest brestet har kontakt med marken, sen ska man rita ett "O" med raka armar bakom sig... klappa händerna en bit fram huvudet sen i en båge gå bak till rumpan med händerna.. På så vis träna baksida axlar och sätta vingarna i rätt rörelse. Denna övning får jag sjuk kontakt med, när jag bara använder armarna som vikt om jag fokuserar till max. Det tyder ju på att jag hittat ett av mina svagaste områden plus att mina axelsmärtor försvinner helt när jag gjort den här övningen tills jag är fullt uppvärmd i den inriktade muskulaturen. Väldigt kul eftersom ett av mina nuvarande mål är att få en korrekt hållning framförallt. Jag kommer börja igen med stretchningen av baksida lår framförallt men även resten av kroppen. Jag tror att mina stelhet i baksida lår har roterat min höft på ett sätt som kan leda till ryggskador extra lätt. Jag har nämligen en naturlig svank. (men man får snygga höft/ljumsklinjer på bild ;) )

Trist att se att många av mina Wanttogetbig-kolegor på sidan också försvunnit. Men får hoppas ni kommer tillbaka och börjar skriva i era journaler. De tjejbekanta man har här krigar på för fullt ser jag iaf. Skönt det! ^^.
Nu blir det en tidig sänggång i hopp om att mina slitna fotleder och annat som inte tyckte om mitt uppehåll ska vara 100% imorgon. En vända på löpbandet blir det iaf och lite rehabövningar.

Cya soon, Gym-cowboys

Knaz
2012-09-30, 21:24
Kände du på dig att jag va in här och kolla för max 30 min sen eller? :) Skulle se om du hade uppdaterat nå :p

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

Filthy
2012-10-02, 17:24
Det vart ett lite intensivare pass på löpbandet igår än gångerna innan. Ska trappa upp tills jag orkar springa milen på 45 minuter igen. Det är dock inte så bra för min kropp att springa på löpband känner jag. Eller så är det ett positivt obehag? Vi får se. Precis hällt i mig en liten pwo och popar The Hives varvat med Judas Priest för att få lite pepp! Det var sista dagen på skiftet idag och sovit dåligt de 2 senaste dagarna och det kändes verkligen hela dagen men det börjar ordna upp sig. Lite adrenalin på det här och folk ska få rulla och bendas! Det är nämligen dags för ett BJJ-pass strax. Ska bli skönt eftersom jag knappt tränade det förra terminen pga en tänkt helsatsning på gymandet.

Kände du på dig att jag va in här och kolla för max 30 min sen eller? :) Skulle se om du hade uppdaterat nå :p

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

Ja jag fick dåligt samvete helt plötsligt precis innan. Måste ha varit det. ;)
Har du slutat skriva eller träna? Eller har jag bara slarvat bort prenumerationen på din journal? *jorgen*

Knaz
2012-10-03, 07:36
Ja jag fick dåligt samvete helt plötsligt precis innan. Måste ha varit det. ;)
Har du slutat skriva eller träna? Eller har jag bara slarvat bort prenumerationen på din journal? *jorgen*

Haha :)

Jag har bara slutat skriva, hade inte så mycket tid till det tyvärr.. Men jag tränar på som aldrig förr :) Kommit upp till en 3a på 105 i bänk iaf :p

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

Ado2000
2012-10-04, 14:39
kul å se att du e tillbaka hoppas d håller längre denna gången ;)

Filthy
2012-10-04, 17:26
Det blev
Det har hunnit bli ett rodd-pass och ett bjj-pass sen senast jag skrev. Kände mig helt outtröttlig på bjjn. Iofs var det mycket färskingar men det är oftast de som tar i allt för mycket och det blir mer styrka än teknik nästan. Så ett gott tecken ändå. Tyvärr värkar jag missa kvällens pass eftersom tjejen jag träffar nu krånglar lite och jag måste lappa ihop det. Sov middag och hinner knappt ens käka middag. Nåja. Alltid ska vi killar få offra oss ;o.

Haha :)

Jag har bara slutat skriva, hade inte så mycket tid till det tyvärr.. Men jag tränar på som aldrig förr :) Kommit upp till en 3a på 105 i bänk iaf :p


Ahh men en gång i månaden kan du väl skriva en liten kommentar väl om du ändå sitter här inne och spanar? ;)

kul å se att du e tillbaka hoppas d håller längre denna gången ;)

Mjoo gäller att sluta falla av hästen hela tiden :smash:

Knaz
2012-10-06, 10:56
[QUOTE=Filthy;6019877]
Ahh men en gång i månaden kan du väl skriva en liten kommentar väl om du ändå sitter här inne och spanar? ;)
/QUOTE]

Vi får se hur de blir, sitter oftast på mobilen när jag är här inne och tittar och då orkar jag inte skriva i journalen :)

Men de kanske får mer tid över när jag får egen lägenhet i december :)

Filthy
2012-10-06, 17:03
Varit hos tjejen jag träffar nu sen i torsdags så det har inte blivit någon annan form av träning än den klassiska. :kinky:

Förutom nu när jag kom hem då ;). Hade huvudvärk hela gårdagen och det började komma tillbaka idag också. Vet inte riktigt varför men var likblek och svart under ögonen också. Hällde i mig en Rage sen när det började klia var det bara att tuta och köra. Började med att jogga ett par minuter på löpbandet. Är man otaggad för att träna så brukar det alltid gå att springa till sig suget. Dagens fokus låg på pressövningar på väldigt låga vikter bara för att komma igång. Det var ju första styrke passt på över 3 månader och man var ruskigt klen kände jag. Betade av marklyft först på 50kg för att sen öka till 60 kg. vart från 10 reps ner till 6 reps. Jag som brukade ligga på 80kg hade nu alltså fullt upp med 60 :S. Var lika svettig efter 3 set som efter ett helt benpass ungefär. Nötte på med 5 set.
Fortsatte sen med bänkpress. Jag har ju märkt att min axel är trasig sen tidigare men hoppades på att det skulle vara lite bättre idag. Men jag som brukar starta på 50kg kunde nu inte ens dra en rep på den vikten utan att det klonka till 2 ggr smärtsamt på uppvägen. Efter 2 smärtsamma set så hoppade jag ner på 40 kg men det gjorde ju ont även där tills jag fokuserade på att försöka hålla armbågarna lite framåt. Då försvann smärtan men då tog det ju huvudsakligen på underarmar och triceps. Jag kanske får ta det lugnt med bänkpress ett tag framöver tyvärr vilket är synd eftersom jag ligger efter i bröst och triceps så hårt jämfört med nästan hela överkroppen. Jag hoppade sen vidare till militärpressen. Även här var det extremt låga vikter. Körde alla set på 15 kg med runt 12 reps i snitt med fokus på långsamma sänkningar och korrekt hållning. Mjölksyran kom hårt ändå kan jag säga.
Avslutade senare med Facepulls även de på mycket lägre vikter än jag kört innan. En av anledningarna till de låga vikterna är för att kunna göra rörelserna med så lite traps som möjligt involverat.

Summering: Det var faktiskt ett riktigt skönt pass. Jag är lite mer fokuserad på att få bort fettet just nu och mindre fokus på snabbaste ökningen i vikter. Det kommer bli mycket BJJ-pass i höst blandat med cardio och ett och annat press-pass...


Vi får se hur de blir, sitter oftast på mobilen när jag är här inne och tittar och då orkar jag inte skriva i journalen

Men de kanske får mer tid över när jag får egen lägenhet i december

Så du menar helt enkelt att du är för lat för att skriva en kommentar i din egna journal en gång i månaden? pfft ;).

Halice
2012-10-08, 07:54
Välkommen tillbaka!

Kul att se att du tränar på!!!

Nu vill vi ha mer updates...

capishe ? :whipped:

Filthy
2012-10-09, 20:09
Inte helt oväntat så fick jag en helt galen och smärtsam träningsvärk efter helkroppspasset ett par dagar. Så pass att jag var tvungen att avstå från ett frukostpass igår. Jag har ändrat mig lite och tänker inte deffa utan att försöka hitta en minibulk tillsammans med att prova på det så populära SL5x5-programmet. Lite problematiskt bara när jag inte kan köra bänkpress öht och knappt armhävningar utan att det gör ont.
Idag vart det dock ett brassepass! Fortfarande sjuk träningsvärk i ryggen men inte så att man var helt försvarslös i den. Äntligen fick jag mitt Blåa bälte!:hbang:.
Ett styrkepass för att fira ledigheten imorgon efter jobbet vore ju på sin plats. Nu lite mat sen vila inför sängdags

Välkommen tillbaka!

Kul att se att du tränar på!!!

Nu vill vi ha mer updates...

capishe ? :whipped:

YES, MAM! ;)

Knaz
2012-10-09, 20:20
Så du menar helt enkelt att du är för lat för att skriva en kommentar i din egna journal en gång i månaden? pfft ;).

Är man slö så är man ;) Tragiskt men sant :)

Fastback
2012-10-10, 12:01
Kul att du är tillbaka! Kör hårt! :hbang:

Filthy
2015-09-03, 15:00
Efter att ha varit och kört strikt på gymmet precis innan semester, över hela semestern och nu ett par veckor efter semestern och fortfarande känner extrem positivitet kring träningen så ska jag ÅTER igen göra ett försök med journalen och mina mål att gå upp till idealvikten rippad.

Kör i stort sett liknande schema. Jujutsu på tisdagar och torsdagar när det hinns sen blir det gym så ofta det finns luckor och realistiskt chans för ett pass. Jag jobbar än 12 timmar om dagen i fyra dagar och ledig fyra dagar.

Jag har en helt ny träningsmetod dock som kanske kommer svida i ögonen på folk. Jag kör bara på rent flyt och spontanitet över hur jag lassar på vikter. Kör varje set till fail så gott det går när man tränar solo. Som sagt har varit otroligt bra balans i skallen senaste tid och jag har alltid känt mig som han som tar ut sig mest på gymmet när jag varit där. Medvinden är mig konstant i ryggen. Det kan bero på att jag äter bättre nu också även om jag behöver tips på bra byggarmat. Tänkte bulka 1-2 kg i månaden förhoppningsvis fram till att jag känner att jag måste göra en liten beachdeff för att hålla psykologin på topp och må bra. Gissar på att man bulkar fram till Februari iaf.

Ikväll är det jujutsun och sitter med en underbar träningsvärk i magen och bålen efter igår. Förhoppningsvis är bålen lite återhämtad till imorgon då det blir Rygg med bl.a. marklyft.

Finns det några man känner igen som fortfarande hänger kvar här? :P

andeem
2015-09-28, 08:29
Jag kommer ärligt talat inte ihåg dig så väl men jag följde tydligen din journal. Kul att du är tillbaka, om du nu är tillbaka ... :D

Filthy
2015-09-29, 00:11
Jodå jag krigar på!
Man är dock inte lika duktig med att sitta och skiva vid burken efteråt märker jag haha. Får se om jag skärper mig. Imorgon är det både Bröst/Triceps-pass och sen på kvällen Jujutsu. Får lägga upp ett hårt vräkaimigmat-schema om det här ska hålla.
Hade en veckas vila nu efter 3-4 månaders hårdnötande. Plötsligt kunde jag lägga på 15 kg på marklyften som jag annars körde på barnvikter (fortfarande låga 85kg) i stort sett. Tror jag hade lite för mycket bål-belastande-dagar :). Men det var lite läskigt att man låg och körde lika lite vikt på bänken som man gjorde i mark. Fick första hårda träningsvärken i rygglimporna då dessutom.

Jag hoppas nu på att fortsätta kunna lägga på vikter på bänkpressen imorgon! Mina vikter är allt för pinsamma men har gått rätt stadigt uppåt ala noobie-gains.