Muaytudd
2004-01-03, 15:07
Här är en enkel sak som jag kommit på.
Ris med tonfisk!
nej allvarligt, men det är en variant.
Man börjar att koka riset. Låt oss nu säga att standardriset tar 10 min att koka. Efter 5 min så är "ytvattnet" borta och rämrs egentligen med lite vatten längst nere. Resten fixas av ångan ju.
Här kommer det fina. Eftersom du var så smart förra gången du handlade så köpte du även lite frysta grönsaker! Du vet sånna som blir mjuka och äckliga.
Lite örtor, broccoli och sånt. Nu när du har 5 min kvar på riset så strör du över lite av varje på bädden och lägger locket på. Efter 5 min när riset är klart så har du även ångkokat grönsakerna som då är krispigt goda och fulla med allehanda nyttigt. Ta av grytan från spisen och låt svalna lite. Sen häller du i två avrunna burkar med lite bättre tonfisk. Pepprar med svartpeppar (viktigt för smaken) och rör om. Tada! två portioner med byggmat. Häll upp hälften och ställ in grytan med lock i kylen och ät dagen efter.
Lätt som en plätt.
/C
Ris med tonfisk!
nej allvarligt, men det är en variant.
Man börjar att koka riset. Låt oss nu säga att standardriset tar 10 min att koka. Efter 5 min så är "ytvattnet" borta och rämrs egentligen med lite vatten längst nere. Resten fixas av ångan ju.
Här kommer det fina. Eftersom du var så smart förra gången du handlade så köpte du även lite frysta grönsaker! Du vet sånna som blir mjuka och äckliga.
Lite örtor, broccoli och sånt. Nu när du har 5 min kvar på riset så strör du över lite av varje på bädden och lägger locket på. Efter 5 min när riset är klart så har du även ångkokat grönsakerna som då är krispigt goda och fulla med allehanda nyttigt. Ta av grytan från spisen och låt svalna lite. Sen häller du i två avrunna burkar med lite bättre tonfisk. Pepprar med svartpeppar (viktigt för smaken) och rör om. Tada! två portioner med byggmat. Häll upp hälften och ställ in grytan med lock i kylen och ät dagen efter.
Lätt som en plätt.
/C