Visa fullständig version : Pålägg utan E250 till mackan
Saknar köttiga pålägg på mackan sen jag börjat undvika E250, framför allt salami. Har köpt färdigskivad marinerad rostbiff ibland som komplement men tycker det tar slut lite för fort och är lite dyrt.
Har ni några tips på goda köttiga pålägg på mackan utan nitrit? Behöver lite variation till ostmackorna.
Eddie Vedder
2011-10-20, 20:00
Fisk, kött och fågel funkar ju på macka det också. Kycklingmackor, mackor med tonfiskröra, makrill etc.
King Grub
2011-10-20, 20:00
Ägg & kaviar.
Stek upp lite nötfärs och bre på lite kvarg på mackan och toppa med nötfärsen och lite stekt lök :P
Ägg & kaviar.
+10
Skulle kunna leva på den kombon.
dramodur
2011-10-20, 20:07
köttfärs, ost och ajvar är en höjdare :)
Ristretto
2011-10-20, 20:09
Hamburgare är gott pålägg.
Rostbiff
Stek
Skivad kyckling
En del konstiga människor äter kalla köttbullar *spy*
Ett par bra tips men går det att hitta påläggssalami/-skinka utan nitrit? Lufttorkad skinka brukar inte ha nitrit väl?
Pansartax
2011-10-20, 20:27
Kyckling är fint på macka.
Eddie Vedder
2011-10-20, 20:51
En del konstiga människor äter kalla köttbullar *spy*
Kalla köttbullar med majonnäs eller rödbetssallad är ju delikatesser. *drool*
Ristretto
2011-10-20, 20:52
Kalla köttbullar med majonnäs eller rödbetssallad är ju delikatesser. *drool*
+100000
Vad vore julen utan polarbröd, rödbetssallad och köttbullar mitt i natten?
Eddie Vedder
2011-10-20, 20:53
+100000
Vad vore julen utan polarbröd, rödbetssallad och köttbullar mitt i natten?
Byt Polarbrödet mot kavring och natten mot dag bara. :D
Byt Polarbrödet mot kavring och natten mot dag bara. :D
lol hur fan firar du jul egentligen? äter du på dagen?
Kalla köttbullar med majonnäs eller rödbetssallad är ju delikatesser. *drool*
Snäppet vassare med orientdressing ;)
Ristretto
2011-10-20, 21:32
Byt Polarbrödet mot kavring och natten mot dag bara. :D
Byta ut? Lägga till menar du.
vicarious
2011-10-20, 21:50
Stek upp lite nötfärs och bre på lite kvarg på mackan och toppa med nötfärsen och lite stekt lök :P
..och en skvätt ketchup, nom nom *cupid*
Vill du ha kött så laga kött själv. Skinkstek eller picnicbog från gris eller innan/ytterlår och fransyska från nöt är jättegott att ha på macka. De sistnämnda alternativen är ju i stort sett rostbiff.
Hommous!
Fast det behövde vara kött, va?
Ett par bra tips men går det att hitta påläggssalami/-skinka utan nitrit? Lufttorkad skinka brukar inte ha nitrit väl?
det lär vara ganska svårt. kolla upp mindre charkuterier och så. Nu vet jag iofs att på det charkuteriet jag jobbade på för länge sen så nyttjade vi nitrit, det var mer eller mindre statligt tvång på det om man skulle få sälja i butik osv.
Make your own Salami man ;)
Ett par bra tips men går det att hitta påläggssalami/-skinka utan nitrit? Lufttorkad skinka brukar inte ha nitrit väl?
http://ekodirekt.jetshop.se/salami-mild-p-476.aspx
SiSenior
2011-10-21, 07:56
Det absolut godaste brödpålägget innehåller inte E250. Makrill i tomatsås är King.
http://ekodirekt.jetshop.se/salami-mild-p-476.aspx
Nice! Nu är frågan om det går att få tag i den där i någon vanlig butik? och om det kan finnas någon risk att den kan innehålla dödsbakterien som nitriten vanligtvis håller undan? :)
Eddie Vedder
2011-10-21, 08:05
Snäppet vassare med orientdressing ;)
Ja dressing är fint det också. En köttbullemacka är ju i princip en hamburgare i annat format.
Byta ut? Lägga till menar du.
Kavring på dagen och Polarbrädet på natten då. :D Nej men skämt åsido. Kavring ska du testa om du inte gjort det. Näringsmässigt är det ett sån där bröd som ligger i gränslandet mellan matbröd och kaffebröd, precis som Lingongrova och Skogaholmslimpa. Men Kavring är godare än andra übersöta matbröd.
Hommous!
Fast det behövde vara kött, va?
Hoummos funkar ju bra för att köttet ska ligga stabilt. :)
Ja dressing är fint det också. En köttbullemacka är ju i princip en hamburgare i annat format.
En hamburgare äter man varm så det kan du inte försöka inbilla mig...
:D
En hamburgare äter man varm så det kan du inte försöka inbilla mig...
:D
Det var många år sen jag fick en riktigt varm burgare på vilket random burgarhak som helst :P
Gällande påläggskött, varför inte köpa rostbiff i bit, marinera, köra i ugn och sen skiva upp, det blir en jävla massa rostbiffskivor för en liten peng
vicarious
2011-10-21, 11:01
Gällande påläggskött, varför inte köpa rostbiff i bit, marinera, köra i ugn och sen skiva upp, det blir en jävla massa rostbiffskivor för en liten peng
Vill du ha kött så laga kött själv. Skinkstek eller picnicbog från gris eller innan/ytterlår och fransyska från nöt är jättegott att ha på macka. De sistnämnda alternativen är ju i stort sett rostbiff.
http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=5363461&postcount=17
:)
Ristretto
2011-10-21, 11:41
Kavring på dagen och Polarbrädet på natten då. :D Nej men skämt åsido. Kavring ska du testa om du inte gjort det. Näringsmässigt är det ett sån där bröd som ligger i gränslandet mellan matbröd och kaffebröd, precis som Lingongrova och Skogaholmslimpa. Men Kavring är godare än andra übersöta matbröd.
Jag har faktiskt aldrig provat. Får väl försöka få fram det på årets julbord.
Springer
2011-10-21, 15:32
Till kalla köttbullat på macka räcker det med lite skånsk senap för att det skall bli måltid för en kung. Pannbiff funkar också.
Jag har faktiskt aldrig provat. Får väl försöka få fram det på årets julbord.
Kavring är brödets heliga graal
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Nice! Nu är frågan om det går att få tag i den där i någon vanlig butik? och om det kan finnas någon risk att den kan innehålla dödsbakterien som nitriten vanligtvis håller undan? :)
Tillverkaren skulle inte sälja salamin ifall den inte gick att äta m a p Clostridium botulinum. Salami är mjölksyrad och tillverkaren kan alltså fermentera ( syra ) korven utan att Clostridium växer.
Lite OT nu men, vilka andra ämnen förutom E-ämnena bör man undvika när man handlar?
Bättre att läsa på om tillsatserna med E-nummer. Det är ingen homogen grupp utan har ofta helt olika effekter.
Dra inte alla e-ämnen över en kam. Det kan vara t.ex vanlig C-vitamin eller färgämnet som gör tomater röda.
E-250 tillhör väl en av de e-nummer man bör undvika så mycket som möjligt, även om man förstås inte kan eller bör utesluta alla varor som innehåller det till 100%. Lagom är bäst!
krubkungen
2011-10-21, 18:18
Fan jag som gillar pärsons rökta kalkon så mycket. :(
Är det "farligt" att äta kött som innehåller E250 då och då?
Eddie Vedder
2011-10-21, 19:27
Lite OT nu men, vilka andra ämnen förutom E-ämnena bör man undvika när man handlar?
Azofärgämnen har diskuterats som potentiell påverkan på barn. Att de blir hyperaktiva. Jag tror inte att vi ska friskriva aspartam all eventuell skadlighet heller.
krubkungen
2011-10-22, 19:48
Är det "farligt" att äta kött som innehåller E250 då och då?
Bump.
SiSenior
2011-10-22, 19:49
Bump.
Hur långt är ett snöre?
krubkungen
2011-10-22, 23:45
Hur långt är ett snöre?
you tell me.
antagligen inte
Ok.
Fan jag som gillar pärsons rökta kalkon så mycket. :(
Är det "farligt" att äta kött som innehåller E250 då och då?
Det generella rådet är att undvika det helt för att förebygga cancer. Se punkt 5 http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Maten-och-var-halsa/Cancer/
Gällande din fråga mer specifikt så är det nog ingen som kan ge något svar i stil med "det är riskfritt att äta två skinkskivor om dagen" eller "tre skinkskivor per dag ökar bara relativ risk för tjocktarmscancer med 0,05% så det är lungt" för att ingen kan säga något sådant med säkerhet.
Fan jag som gillar pärsons rökta kalkon så mycket. :(
Är det "farligt" att äta kött som innehåller E250 då och då?
Ät och var glad. Det är fortfarande såpass säkert att det är en tillsats som mer eller mindre måste tillsättas i en massa olika varor. Är du orolig så ät bara lite nån gång i veckan.
Jag har slutat bry mig om E250, för många övergoda saker innehåller det.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.