Sparrisen
2003-12-30, 17:10
Hej,
Har under en längre tid använt mig av omega-3 kapslar som tillskott. Jag köper 100 kapslar för 75 kr. Inte så farligt kan det tyckas, men med min begränsade student-ekonomi så vill man ju skära ner på alla utgifter så gott det går.
Jag undrar därför hur mycket linfrön (krossade) som man måste stoppa i sig för att det ska motsvara 1 gram ren omega-3? Någon som vet? Kanske att det rent utav finns ännu bättre källor?
--------------------------------------------------------------------------
följande vad allt jag hittade på paulun.com:
"Omega-3-fettsyrorna är de allra mest uppmärksammade i forskningssammanhang, då de är fysiologiskt aktiva och faktiskt ger märkbara effekter. De bästa omega-3-källorna är fisk och linfröolja. Den sistnämnda oljetypen har fördelarna att den är mycket prisvärd och kan ge ett mervärde. Den innehåller nämligen även fytonutrienter, som kan påverka hormonbalansen positivt, och samtidigt skydda mot allvarliga sjukdomar som prostata- och bröstcancer. Linfröolja är det som på engelska kallas flaxseed oil. Den innehåller i stort sett det som linfrön innehåller, men det finns en mer raffinerad produkt, det som kallas linseed oil på engelska, som inte riktigt ger samma mervärde. Riktig flaxseed innehåller faktiskt en hel del fiber, och det är av den allra bästa typen, den som bland annat sänker glykemiskt index på maten du äter. Fisk är en mer renodlad omega-3-källa, och den som trots allt är mest undersökt. Omega-3 har rapporterats ha både fettförbrännande och muskelbyggande egenskaper. Troligen beror detta på att produktionen av de kraftfulla prostaglandinerna påverkas på ett positivt sätt. "
--------------------------------------------------------------------------
Har under en längre tid använt mig av omega-3 kapslar som tillskott. Jag köper 100 kapslar för 75 kr. Inte så farligt kan det tyckas, men med min begränsade student-ekonomi så vill man ju skära ner på alla utgifter så gott det går.
Jag undrar därför hur mycket linfrön (krossade) som man måste stoppa i sig för att det ska motsvara 1 gram ren omega-3? Någon som vet? Kanske att det rent utav finns ännu bättre källor?
--------------------------------------------------------------------------
följande vad allt jag hittade på paulun.com:
"Omega-3-fettsyrorna är de allra mest uppmärksammade i forskningssammanhang, då de är fysiologiskt aktiva och faktiskt ger märkbara effekter. De bästa omega-3-källorna är fisk och linfröolja. Den sistnämnda oljetypen har fördelarna att den är mycket prisvärd och kan ge ett mervärde. Den innehåller nämligen även fytonutrienter, som kan påverka hormonbalansen positivt, och samtidigt skydda mot allvarliga sjukdomar som prostata- och bröstcancer. Linfröolja är det som på engelska kallas flaxseed oil. Den innehåller i stort sett det som linfrön innehåller, men det finns en mer raffinerad produkt, det som kallas linseed oil på engelska, som inte riktigt ger samma mervärde. Riktig flaxseed innehåller faktiskt en hel del fiber, och det är av den allra bästa typen, den som bland annat sänker glykemiskt index på maten du äter. Fisk är en mer renodlad omega-3-källa, och den som trots allt är mest undersökt. Omega-3 har rapporterats ha både fettförbrännande och muskelbyggande egenskaper. Troligen beror detta på att produktionen av de kraftfulla prostaglandinerna påverkas på ett positivt sätt. "
--------------------------------------------------------------------------