handdator

Visa fullständig version : hushållsost 17% från arla nackdelar med stora intag?


Fredrik_S
2011-10-05, 15:32
är 2,2 kg i veckan för mycket ost?

Bounga
2011-10-05, 15:36
det är 2,2 kilo för mycket hushållsost iaf! Lagrad ost 4 the win!

bustz0rz
2011-10-05, 15:40
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=143752

Där står det lite grand.

Vunnis
2011-10-05, 15:44
Mh. Det är väl kalciumintaget som man kan klura på om det blir för mycket. Utöver det vill väl en del försöka hålla nere mängden kasein man stoppar i sig, men gör man inte det så... *jorgen*

Fugly
2011-10-05, 15:59
Kalciumet är den största nackdelen.

SiSenior
2011-10-05, 16:15
Kalciumet är den största nackdelen.

Inte att förglömma den stora saltmängden som Eddie nämner i den länka tråden.

vicarious
2011-10-05, 16:16
Kalciumet är den största nackdelen.

Vad baserar du det på? Säger inte att du har fel men vore kul att veta varifrån du får den informationen. Kaseinet tror jag man bör se upp minst lika mycket med. Hur kosten ser ut i övrigt spelar ju också roll förstås.

Fugly
2011-10-05, 16:57
Vad baserar du det på? Säger inte att du har fel men vore kul att veta varifrån du får den informationen. Kaseinet tror jag man bör se upp minst lika mycket med. Hur kosten ser ut i övrigt spelar ju också roll förstås.

Det är ganska mycket kalcium i hårdost.

vicarious
2011-10-05, 16:58
Det är ganska mycket kalcium i hårdost.

Det var inte det jag menade. Jag menade på vad baserar du uttalandet om att kalciumet är det som är mest negativt med en hög konsumtion av ost? Du glömmer kaseinet.

Sverker
2011-10-05, 17:06
Varför skulle just kaseinprotein vara dåligt ?

Mycket protein blir det, men skulle det vara bättre att ersätta det med samma mängd från kyckling , eller torsk, eller äggvita eller...?

IronBug
2011-10-05, 17:09
Som sverker säger, vadup med kasseinprotein?

Fugly
2011-10-05, 17:11
Förstår inte heller vad som är felet med kaseinprotein, för att det är långsamt eller?

vicarious
2011-10-05, 17:19
Varför skulle just kaseinprotein vara dåligt ?

Mycket protein blir det, men skulle det vara bättre att ersätta det med samma mängd från kyckling , eller torsk, eller äggvita eller...?

Som sverker säger, vadup med kasseinprotein?

Förstår inte heller vad som är felet med kaseinprotein, för att det är långsamt eller?

Utsöndring av hormonet IGF-1. Kopplingar till ökad risk för vissa cancerformer. Kanske även diabetes har jag för mig.

vicarious
2011-10-05, 17:21
Prova gör en avancerad sökning på IGF-1 på forumet.

Lite läsning här b la http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=131554&highlight=igf-1

Talus
2011-10-05, 17:22
Utsöndring av hormonet IGF-1. Kopplingar till ökad risk för vissa cancerformer. Kanske även diabetes har jag för mig.

Men också bra för muskelbygget ;)

vicarious
2011-10-05, 17:23
Men också bra för muskelbygget ;)

Ja, fast det är ju annat protein också.

JB12K
2011-10-05, 17:25
Ja, fast det är ju annat protein också.


Inte lika bra uppenbarligen.

SiSenior
2011-10-05, 19:29
Inte lika bra uppenbarligen.

Jo.

Sverker
2011-10-06, 05:47
Utsöndring av hormonet IGF-1. Kopplingar till ökad risk för vissa cancerformer. Kanske även diabetes har jag för mig.

Är kasein helt ensam om den egenskapen:confused:

Verkar mysko.
Antar att andra källor till protein inte är lika noggrant undersökt.
Vassle och kasein är extremerna när det gäller fysikaliska egenskaper. De flesta andra protein hamnar någonstans mellan.

Eddie Vedder
2011-10-06, 08:12
Är kasein helt ensam om den egenskapen:confused:

Verkar mysko.
Antar att andra källor till protein inte är lika noggrant undersökt.

Nej inte ensamt. Precis som vassle inte är ensamt om att stimulera till insulinutsöndring. Men jag tror att kasein ger mer än till exempel nötkött och fisk. Men om det ger mer per kalori än olika kolhydratformer vet jag inte.

JB12K
2011-10-06, 11:14
Jo.

IGF-1 är alltså bluff och båg?

SiSenior
2011-10-06, 12:45
IGF-1 är alltså bluff och båg?

Vad har det med saken att göra? Vi pratade om muskeluppbyggnaden, inte cancerrisken.

JB12K
2011-10-06, 13:45
Vad har det med saken att göra? Vi pratade om muskeluppbyggnaden, inte cancerrisken.


IGF-1 gör alltså inget för muskeluppbyggnaden? Bluff och båg då.

SiSenior
2011-10-06, 15:09
IGF-1 gör alltså inget för muskeluppbyggnaden? Bluff och båg då.

Inte vad jag vet.

Eddie Vedder
2011-10-06, 15:13
IGF-1 gör alltså inget för muskeluppbyggnaden? Bluff och båg då.

Inte vad jag vet.

Jo IGF-1 har positiv inverkan i det fallet.

vicarious
2011-10-06, 15:36
Är kasein helt ensam om den egenskapen:confused:



Nej nej, inte så jag menade :) Finns ju mycket annat som också bidrar till utsöndring av IGF-1.

IGF-1 gör alltså inget för muskeluppbyggnaden? Bluff och båg då.

Jo. Hur kan ett kroppsligt hormon vara bluff och båg? :D

Eddie Vedder
2011-10-06, 19:21
Mer om IGF-1 och livsstilsvanor:

Abstract

Nutrition is one of the main regulators of circulating IGF-I. In humans, serum IGF-I concentrations are markedly lowered by energy and/or protein deprivation. Both energy and proteins are critical in the regulation of serum IGF-I concentrations. Indeed, after fasting, optimal intake of both energy and protein is necessary for the rapid restoration of circulating IGF-I. We believe, however, that in adult humans energy may be somewhat more important than protein in this regard. While the lowest protein intake is able to increase IGF-I in the presence of adequate energy, there is a threshold energy requirement below which optimal protein intake fails to raise IGF-I after fasting. When energy intake is severely reduced, the carbohydrate content of the diet is a major determinant of responsiveness of IGF-I to GH. The essential amino acid content of the diet is also critical for the optimal restoration of IGF-I after fasting, when protein intake is reduced. The exquisite sensitivity of circulating IGF-I to nutrients, the nycthemeral stability of its concentrations and its relative short half-life constitute the basis for its use as a marker of both nutritional status and adequacy of nutritional rehabilitation. For these indications, IGF-I measurement is more sensitive and more specific than measurement of the other nutrient-related serum proteins (albumin, prealbumin, transferrin, retinol-binding protein). Animal models have been developed to investigate the mechanisms responsible for the nutritional regulation of IGF-I. There is no doubt that many mechanisms are involved (Fig. 12). Decline of serum IGF-I in dietary restriction is independent of the diet-induced alterations in pituitary GH secretion. The role of the liver GH receptors is dependent on the severity of the nutritional insult. In severe dietary restriction (fasting), a marked decrease of the number of somatogenic receptors supports the role of a receptor defect in the decline of circulating IGF-I. In contrast, in less severe forms of dietary restriction (protein restriction), the decline of IGF-I results from a postreceptor defect in the GH action at the hepatic level. Nutritional deprivation decreases hepatic IGF-I production by diminishing IGF-I gene expression. Decline in IGF-I gene expression is mainly caused by nutrient deficiency and less importantly by the nutritionally induced hormonal changes (insulin and T3). Diet restriction also increases the clearance and degradation of serum IGF-I through changes in the levels of circulating IGFBPs

http://edrv.endojournals.org/content/15/1/80.full.pdf+html

Nutritional regulation of the insulin-like growth factors. Endocr Rev. 1994 Feb;15(1):80-101.