Perramja
2011-10-01, 06:19
Hoj!
Eddie Vedder, King Grub, Sverker mfl så era kloka huvuden ihop här=)
Har en nära vän med ett problem som jag inte riktigt kan få klarhet i. Det gäller mjölkprodukter och allergiska reaktioner på dessa. Det hela startade för något år sedan. Personen i fråga gick på långa antibiotikakurer pga en borreliainfektion och hade innan dess inga som helst problem med några födoämnen. Efter antibiotikan började hela historian. Hon började då reagera på mjölk, riktigt kraftigt. Det räcker att hon får i sig minsta lilla för att reaktionen ska starta, halsen och ansiktet svullnar upp, magen blir som en ballong och hon hamnar i ett komaliknande tillstånd. Personen i fråga har varit i kontat med vårdcentralen och testats mot laktosintollerans och komjölksallergi flera gånger men de testerna har visat negativt varje gång. Laktosfria produkter går bra men ett stort intag av dessa resulterar också i en reaktion.
Så vad tror ni det är frågan om i detta fallet? Reaktionerna är ju så kraftiga och inte speciellt typiska för just laktosproblem. Mina misstankar var att pennicillinet rubbade hennes naturliga tarmflora tillfälligt och att nedbrytningen av laktos därför blev bristfällig, vilket kanske kunde ha lett till att kroppen bildade antikroppar mot laktos som fortfarande utlöser en allergisk reaktion? Men borde inte dessa observerats i proverna i så fall? Är ingen microbiolog så jag vill gärna höra era teorier kring det hela:)
Eddie Vedder, King Grub, Sverker mfl så era kloka huvuden ihop här=)
Har en nära vän med ett problem som jag inte riktigt kan få klarhet i. Det gäller mjölkprodukter och allergiska reaktioner på dessa. Det hela startade för något år sedan. Personen i fråga gick på långa antibiotikakurer pga en borreliainfektion och hade innan dess inga som helst problem med några födoämnen. Efter antibiotikan började hela historian. Hon började då reagera på mjölk, riktigt kraftigt. Det räcker att hon får i sig minsta lilla för att reaktionen ska starta, halsen och ansiktet svullnar upp, magen blir som en ballong och hon hamnar i ett komaliknande tillstånd. Personen i fråga har varit i kontat med vårdcentralen och testats mot laktosintollerans och komjölksallergi flera gånger men de testerna har visat negativt varje gång. Laktosfria produkter går bra men ett stort intag av dessa resulterar också i en reaktion.
Så vad tror ni det är frågan om i detta fallet? Reaktionerna är ju så kraftiga och inte speciellt typiska för just laktosproblem. Mina misstankar var att pennicillinet rubbade hennes naturliga tarmflora tillfälligt och att nedbrytningen av laktos därför blev bristfällig, vilket kanske kunde ha lett till att kroppen bildade antikroppar mot laktos som fortfarande utlöser en allergisk reaktion? Men borde inte dessa observerats i proverna i så fall? Är ingen microbiolog så jag vill gärna höra era teorier kring det hela:)