handdator

Visa fullständig version : Varför är kebaben så kass i Stockholm?


Alkro
2011-09-28, 20:58
Varför finns det bara kass kebab i Stockholm? Jag syftar på typen av kebab som ser ut som pressad köttfärs. I södra delarna av Sverige är ju kebaben lite annorlunda och påminner mer om pressade köttbitar.

Lelle Pelle
2011-09-28, 21:00
Du har uppenbarligen inte besökt falafelkungen.

Lundberg
2011-09-28, 21:02
eller palmyra, bara framröstad till stockholms bästa kebabhak. Asgod kebab där, och sen får man typ mat för 3 ;)

agazza
2011-09-28, 21:03
beror mycket på leverantörer och hur det tillreds.

Sylos i Norrland bör alla besöka som någon gång reser över höga kustenbron

Alkro
2011-09-28, 21:03
Typisk Stockholmskebab.
http://1.bp.blogspot.com/_wqLNxFgyBRs/S7y2m-1n6kI/AAAAAAAAA50/56H_2oC0Zew/s1600/001.JPG

Kebab från södra Sverige
http://4.bp.blogspot.com/-JAqX2oiEIXs/Tl8zNwavoUI/AAAAAAAADbY/M67PGVxDEX4/s320/kebabtallrik.gif

Rellos_87
2011-09-28, 21:04
Kebabkungen på Odengatan är riktigt fräscht!

Grotesk
2011-09-28, 21:07
Det på andra bilden ser mer ut som gyros, ej kebab. Finns båda sorter i vackra södra Sverige.

PepzAdept
2011-09-28, 21:07
Varför ser kebaben inte ut som kebab i södra sverige?

Sheogorath
2011-09-28, 21:07
Övre ser ut som kebab, nedre som gyros?

Alkro
2011-09-28, 21:07
Kebabkungen på Odengatan är riktigt fräscht!

Har de pressad köttfärs i långa volanger eller är det "riktigt" kött?

krellik
2011-09-28, 21:09
Det på andra bilden ser mer ut som gyros, ej kebab. Finns båda sorter i vackra södra Sverige.

Så är det, gyros från gris, den ickemuslimska varianten. Lite saftigare, fettigare och godare.

Alkro
2011-09-28, 21:09
Övre ser ut som kebab, nedre som gyros?

Övre är typisk pressad köttfärs i långa volanger.

Den nedre är också kebab, dvs den är från ett stort spett som man rakar med någon apparat. Skillnaden är att i Stockholm och andra ställen gör man spettet av köttfärs medan på andra platser gör man det av köttbitar av något större storlek. Tänk dig att man trycker på x antal "kotletter" på ett spett typ och sen pressar dem lite.

Fatalist
2011-09-28, 21:09
Kebab är alltid skabbigt (den pressade sorten). "Giros" från vagnen på medis är fint som fasen dock.

Cilia
2011-09-28, 21:11
*yawn*
man köper för faan inte kebab från korvmojjen då får man skit.

stolpskott
2011-09-28, 21:12
Fan nu blev jag sugen på kebabtallrik...

ddewe
2011-09-28, 21:12
Jag roadtrippade till Helsingborg för 2 år sen, och jag minns fortfarande vad stället jag åt på hette. Stattenagrillen. dear lord vilken god kebab den riktigt trevliga ägaren hade. *drool*

Alkro
2011-09-28, 21:13
Så är det, gyros från gris, den ickemuslimska varianten. Lite saftigare, fettigare och godare.

Jag har käkat många kebabtallrikar soms er ut som bild nummer två och vad jag vet har de flesta varit lamm/nöt. De går även under namnet "Kebabtallrik" på de ställen jag ätit det. Möjligt att ägarna har dålig koll om det är gyros eller kebab dock :D

Aptiten i Lund var ju iallafall tidigare känd för dels deras taskiga hygien men även deras sjukt goda kebabtallrik.

Sheogorath
2011-09-28, 21:14
Övre är typisk pressad köttfärs i långa volanger.

Den nedre är också kebab, dvs den är från ett stort spett som man rakar med någon apparat. Skillnaden är att i Stockholm och andra ställen gör man spettet av köttfärs medan på andra platser gör man det av köttbitar av något större storlek. Tänk dig att man trycker på x antal "kotletter" på ett spett typ och sen pressar dem lite.

Kebab. Gyros.

proteinsynthesis
2011-09-28, 21:15
Kebabkungen på Odengatan är riktigt fräscht!

Hette väl Orontes innan?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

PepzAdept
2011-09-28, 21:15
Ontopic. Prova Gyrella på götgatan.

agazza
2011-09-28, 21:16
Den där gyroskebaben är exakt samma som dom kallar ALL kebab i Norge. Det kanske är en konspiration?

Alkro
2011-09-28, 21:16
Kebab. Gyros.

Kan man säga om det är gyros eller kebab på utseendet? Enligt bilder på wikipedia ser de ganska lika ut.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5b/Gyros_mit_Pommes_frites_auf_Helgoland.jpg/800px-Gyros_mit_Pommes_frites_auf_Helgoland.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/Gyros_C5878.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ad/D%C3%B6ner_kebab_slicing.jpg

krellik
2011-09-28, 21:17
Gyrosen är från gris som sagt, jag fick lära mig skillnaden då jag inte gillar kebab (om det inte kommer från ett riktigt toppställe] och då jag nästan alltid uppskattar en gyrospizza.

LindaS
2011-09-28, 21:18
Det på översta bilden ser ju inte ens ätbart ut.

Alkro
2011-09-28, 21:18
Gyrosen är från gris som sagt, jag fick lära mig skillnaden då jag inte gillar kebab (om det inte kommer från ett riktigt toppställe] och då jag nästan alltid uppskattar en gyrospizza.

Men det måste ju även finnas andra skillnader då jag upplever att kebaben i stockholm är mer som köttfärs medan den i södra sverige är mer som solid kött.

Grotesk
2011-09-28, 21:19
Som sagts så är gyros "fetare" och betydligt mer kryddat.

Spiffy
2011-09-28, 21:20
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5b/Gyros_mit_Pommes_frites_auf_Helgoland.jpg/800px-Gyros_mit_Pommes_frites_auf_Helgoland.jpg

Seriöst, vad fan är det där för skit :MrT:

egge
2011-09-28, 21:22
Typisk Stockholmskebab.
http://1.bp.blogspot.com/_wqLNxFgyBRs/S7y2m-1n6kI/AAAAAAAAA50/56H_2oC0Zew/s1600/001.JPG

Så vill jag att min kebab ska se ut. Satan vad hungrig jag blev nu... :smash:

bustz0rz
2011-09-28, 21:22
Var du tvungen att starta en sån här tråd såhär sent på kvällen? Alla pizzerior är ju stängda såhär dags där jag bor! :furious:

MAXX
2011-09-28, 21:23
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ad/D%C3%B6ner_kebab_slicing.jpg

varför använder han världens största machete för att skära kebab? känns ju lite overkill.

Pdaddy
2011-09-28, 21:23
Seriöst, vad fan är det där för skit :MrT:

Gammal pölsa som de skurit med machete :D

Kan de va lamm ?

Om de inte skör med en såndär elkniv så blir ju bitarna mer ojämna och tjockare, ger ett annat intryck. Frågan är om översta bilden hör ihop med mannen som skär ??

M

Mr.Sjöborg
2011-09-28, 21:24
Kebab är alltid skabbigt (den pressade sorten). "Giros" från vagnen på medis är fint som fasen dock.

This!*cupid*

Pepz
2011-09-28, 21:25
kebabkungen på götgatan är bra.

palmyra är överskattat

Snobbe
2011-09-28, 21:28
palmyra är nice men jag tycker medisgyros är det bästa som finns<3.

Olegh
2011-09-28, 21:28
Potato potato. Om man kan kalla det övre kebab kan man banne mig kalla den undre (gyrosen) kebab också. "Äkta" kebab är så vitt jag vet lamm. Det har jag mycket svårt att tro att den där första, pressade, bleka och smaklösa historian enbart består av.

"Kebab" ska vara gjord på fläsk.

Pdaddy
2011-09-28, 21:50
många ställen har på tok för vidrig vitlöksås, mer yougurt me vitlök än en god sås.
Men ja har mina favvo ställen runt om ;)

mikaelj
2011-09-28, 21:53
Palmyras med extra kött är mumsig.

Proz
2011-09-28, 21:59
Har för mig? att Palmyra kör lamm(real stuff/döner style) men med pressad lammfärs kanske?

Annars är den undre kebabvarianten ofta fläskkarré, har käkat detta i Södertälje & Nyköping.
Vanliga standardvarianten är nog ofta nöt eller fläskfärs,

Rellos_87
2011-09-28, 22:08
Hette väl Orontes innan?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Orontes finns kvar, lite längre upp på Odengatan. De har också schysst kebab!

Osten80
2011-09-28, 22:13
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5b/Gyros_mit_Pommes_frites_auf_Helgoland.jpg/800px-Gyros_mit_Pommes_frites_auf_Helgoland.jpg


Jag har seriöst spytt upp mer inbjudande saker än det där.

ekmanc
2011-09-28, 22:37
Kebaben i sthlm är verkligen pinsamt dålig :P

För att inte tala om såserna... har ätit kebabpizza på 6-7 olika ställen i stockholmsområdet och ni har ju ingen kebabsås????

Man får nån röd röra och en vit sås helt utan smak, vad handlar detta om egentligen?

Varför två såser?

PepzAdept
2011-09-28, 22:39
Kebaben i sthlm är verkligen pinsamt dålig :P

För att inte tala om såserna... har ätit kebabpizza på 6-7 olika ställen i stockholmsområdet och ni har ju ingen kebabsås????

Man får nån röd röra och en vit sås helt utan smak, vad handlar detta om egentligen?

Varför två såser?

Kom på ett till tips, Folkets kebab på folkungagatan.


2 är bättre än 1? ;)

EDIT. Kom på att det finns ett bra ställe på kungsgatan också. Har iofs aldrig ätit där i nyktert tillstånd men bästa fyllekäket i stan tror jag ;)

Grapeman
2011-09-28, 22:49
En döner från Berlin vore fint att ha tillhands ibland. Vore fint om man hade samma klass på snabbmaten i Sverige, den finns ju, men inte i samma utsträckning. :ike :P

LeBron
2011-09-28, 22:50
Du jämför nötkött (övre bilden) med griskött/gyros (nedre bilden). Ja, det är en ENORM smakskillnad :D Men båda duger! Tycker nötköttet smakar bättre.

Exdiaq
2011-09-28, 23:01
Palmyra verkar onekligen populärt på Kolo och bland bekanta i Stockholms-området. Nästan så man vill se "what all the fuss is about".

Pdaddy
2011-09-29, 07:28
Kebaben i sthlm är verkligen pinsamt dålig :P

För att inte tala om såserna... har ätit kebabpizza på 6-7 olika ställen i stockholmsområdet och ni har ju ingen kebabsås????

Man får nån röd röra och en vit sås helt utan smak, vad handlar detta om egentligen?

Varför två såser?

Går ja in på ett hak för att köpa kebab och de bara har en röd och slaskig yougurtsås så går ja där ifrån.
det skall vara en kryddig och smakrik sås med eller utan vitlök, annars går det fetbort.

Nyköping rules, fanns ett ställe som hette Campino på Östra storgatan (osäker om gatan), nu heter den något annat. Men deras kebabrulle var gudomlig !!!

Pd

Kryss
2011-09-29, 07:38
Kebaben i sthlm är verkligen pinsamt dålig :P

För att inte tala om såserna... har ätit kebabpizza på 6-7 olika ställen i stockholmsområdet och ni har ju ingen kebabsås????

Man får nån röd röra och en vit sås helt utan smak, vad handlar detta om egentligen?

Varför två såser?

Eh ja, en vitlökssås och en tomatbaserad sås med lite sting i. Mycket trevligare än den ack så vanliga ljusröda smörjan som serveras lite varstans (eller helt enkelt bara en av de tidigare nämnda).

I övrigt så är folkets kebab mitt favoritställe i sthlm, falafelkungen är inte dumma de heller. Gyros har jag inte mycket för, alltsomoftast torrt och tråkigt kryddat i södra delarna av landet.

rooz
2011-09-29, 07:57
Palmyra.

Tråd låst // Allan.

Scratch89
2011-09-29, 08:22
Ni är alla välkomna ner till Göteborg så ni får smaka hur det ska smaka. Lämpliga pizzerior är Herkules pizzeria och Sannegårdshamnens pizzeria.

Asdf
2011-09-29, 08:43
ni är alla välkomna ner till göteborg så ni får smaka hur det ska smaka. Lämpliga pizzerior är herkules pizzeria och sannegårdshamnens pizzeria.

+1
Välkomna att äta finkebab i götet!

victor_n
2011-09-30, 10:24
Palmyra = #1 *lock this thread*

redbrigade
2011-09-30, 10:36
På första bilden är det döner kebab och på den andra är det shish kebab om det inte är gyros

Pepparkakssmurfen
2011-09-30, 10:59
Hette väl Orontes innan?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk


Nä,kebabkungen ligger dock ganska nära orontes.


Sent from my Iphone3,written with my dick.

Oljeblixten
2011-09-30, 14:19
Om ni är i Västerviks-trakten så käka kebab från Kebabmästaren, det kan helt seriöst vara Sveriges bästa kebab. Och då är jag inte ens ett stort kebabfan.

Magganyo
2011-09-30, 14:26
Lite sent ute, men jag är ifrån Stockholm men bor numera i Växjö. Kan inte äta kebab när jag är hemma, smakar skit jämfört med kebaben här nere. ;)

Gabriel174
2011-09-30, 15:57
Palmyra = överskattat

rooz
2011-09-30, 16:11
Palmyra = överskattat

Du kan va!

Jokester
2011-09-30, 16:14
Salams grill i Hallonbergen. Bästa kebaben i Stockholm.
























NOT.

Remas
2011-09-30, 16:17
Kom på ett till tips, Folkets kebab på folkungagatan.


2 är bättre än 1? ;)

EDIT. Kom på att det finns ett bra ställe på kungsgatan också. Har iofs aldrig ätit där i nyktert tillstånd men bästa fyllekäket i stan tror jag ;)

Kebabbuffén som de brukar ha på kvällarna när det är Ramadan är helt sjukt underbar *drool*

Pirko
2011-09-30, 16:30
Sam's Kebab och Lilla Rött i Sollentuna Centrum, två säkra kort. Be om att få starksås på Lilla Rött, då jäklar!

Gabriel174
2011-09-30, 16:30
Salams grill i Hallonbergen. Bästa kebaben i Stockholm.


NOT.


Kan berätta spökhistorier om den grillen i dagar

Alkro
2011-09-30, 16:57
Lite sent ute, men jag är ifrån Stockholm men bor numera i Växjö. Kan inte äta kebab när jag är hemma, smakar skit jämfört med kebaben här nere. ;)

Har bott i Växjö tidigare, kan starkt rekommendera Veronas kebab på söder.

Andreas Guiance
2011-09-30, 17:24
Palmyra.

Tråd låst // Allan.

Givetvis. Det har ju blivit lite inne att försöka dissa Palmyra, men de är naturligtvis bäst i landet – precis som de alltid varit.


("Har du smakat alla i landet då??!!1" No need;))

Snobbe
2011-09-30, 17:26
Vill man ha gyros så är självklart inte palmyra rätt ställe, men det är jävligt bra kebab det de har:) Såsbuffén e ju inte helt illa heller.

Kryss
2011-09-30, 17:27
Lite sent ute, men jag är ifrån Stockholm men bor numera i Växjö. Kan inte äta kebab när jag är hemma, smakar skit jämfört med kebaben här nere. ;)

Snurrigt, jag har gjort samma flytt och varje gång jag återvänder till sthlm äter jag mig mätt på kebab under ett par dagar - för väl tillbaks i växjö igen blir det inget med det. Har inte hittat ett enda ställe i stan där kebaben inte är antingen något fryst+stekt trams eller helt enkelt bara torr och tråkig.

PepzAdept
2011-09-30, 17:41
Kebabbuffén som de brukar ha på kvällarna när det är Ramadan är helt sjukt underbar *drool*

Det har jag missat helt! Måste jag kolla in nästa tillfälle :D

Kebabrullen i Alby centrum är (var kanske, länge sen jag var där nu) jäkligt bra också!

joker560
2011-09-30, 18:13
Bästa är ju första alternativet av dina bilder. Många gör sin kebab själv av packat kött som man sen skär så att det ser ut som på bild 1.

Tvåan ser ut som något färdigproducerat skitkött.

redbrigade
2011-09-30, 18:37
Den bästa kebaben kommer från Eskiltuna Kebab så den bästa kebaben hittar man i mälardalsområdet!

Kebab-Arne
2011-09-30, 18:41
Bästa är ju första alternativet av dina bilder. Många gör sin kebab själv av packat kött som man sen skär så att det ser ut som på bild 1.

Tvåan ser ut som något färdigproducerat skitkött.

Den bästa kebaben jag vet om ser ut som tvåan och det köttet kommer från en snurrande rulle men de skär upp det i bitar. Det är väl kanske gyros som vissa varit inne på, dock det man får om man beställer kebab där. De har iallafall den godaste kebabtallriken jag vet om. Finspång - Uppsala: 1-0 i kebabtallriksmatchen.