handdator

Visa fullständig version : 100g, brownrice(råris) - 23g kolhydrater?


Lobello
2011-09-22, 20:51
Va på affären idag, va nyfiken på fullkorns pasta men speciellt råris.
Det jag såg: per 100gram
Energi 1500kJ/360kcal
Protein 8 g
Kolhydrat 74 g varav sockerarter 0

Nu ska jag följa ett program där dem äter bl.a 1 cup(cirka) råris 4-5 ggr per dag.
1 cup = ~200g.. 720*4=2880kcal, 592kolh... OLOGISKT

Sen googlade jag och hittade detta vilket är lite mer logiskt..
http://www.fatsecret.com/calories-nutrition/usda/brown-rice-%28long-grain-cooked%29?portionid=62445&portionamount=100.000

Fråga:Vad har jag missat? Är det nåt speciellt råris?

Rickard
2011-09-22, 20:52
Du jämför otillagad och tillagad vara?

Lobello
2011-09-22, 20:57
Du jämför otillagad och tillagad vara?

Förstår vad du menar men.. Händer nåt under tillagnings processen?
Mäter/köper dem bara "cooked" i usa? går ju inte ens!
Hur ska man veta tillagade näringsinnehållet?

Redhaad
2011-09-22, 21:01
det tillagade näringsinnehållet är det väl ingen skillnad på, men vikten är väl dubblad om inte tripplad jämfört med om den är okokt.

Lobello
2011-09-22, 21:05
det tillagade näringsinnehållet är det väl ingen skillnad på, men vikten är väl dubblad om inte tripplad jämfört med om den är okokt.

Så USA folket kokar då upp 1kilo råris t.ex
Sen tar dem 1 cup som då består av de kokta näringsinnehållet?
LOGIK!

vicarious
2011-09-22, 21:07
Förstår vad du menar men.. Händer nåt under tillagnings processen?
Mäter/köper dem bara "cooked" i usa? går ju inte ens!
Hur ska man veta tillagade näringsinnehållet?

Ja, riset suger åt sig vatten. Tillagade näringsinnehåll finns i livsmedelstabeller, men det är ju inte säkert att de stämmer överens med just det du har lagat. Därför är det alltid bäst att väga och räkna på otillagad vara, får då kan du gå efter näringsvärdet som står på paketet.

Magnus N
2011-09-22, 21:08
Så USA folket kokar då upp 1kilo råris t.ex
Sen tar dem 1 cup som då består av de kokta näringsinnehållet?
LOGIK!

Eller så har dem bara just 1 cup som en måttangivelse på vad dem säger man ska äta enligt programmet ? Sedan får väl var och en bestämma hur dem vill tillaga den portionen, antingen en stor sats man delar upp eller så får man räkna ut vad det är otillagat etc.