chickenleg
2011-09-20, 15:26
Till frukost brukar jag äta jag för tillfället havregryns gröt och blandar i lite vassle och mjök. Havregryn har underskott av aminosyran lysine(?) och vassle samt mjölk har överskott på den(?) Så då blir alltså mitt proteinet i havregrynet fullvärdigt?
Har också börjat äta en del ärtsoppa och gula ärtor är ju väldans proteinrika men består av icke fullvärdigt protein? Vilken aminosyra är det brist på och med vad kan jag ersätta den?
Sista frågan: Om jag äter ett icke fullvärdigt protein som vi säger har brist på någon aminosyra, hur lång stund har man på sig att tillsätta den? Kan man äta mer av den nästa måltid och proteinet blir fullvärdigt, eller hur funkar det?
En nybörjares funderingar!;)
Har också börjat äta en del ärtsoppa och gula ärtor är ju väldans proteinrika men består av icke fullvärdigt protein? Vilken aminosyra är det brist på och med vad kan jag ersätta den?
Sista frågan: Om jag äter ett icke fullvärdigt protein som vi säger har brist på någon aminosyra, hur lång stund har man på sig att tillsätta den? Kan man äta mer av den nästa måltid och proteinet blir fullvärdigt, eller hur funkar det?
En nybörjares funderingar!;)