Logga in

Visa fullständig version : Näringsvärde hel kyckling UTAN skinn


muchcup
2011-09-11, 14:32
En hel kyckling som jag grillar i ugn har ju enligt kronfågeln dessa näringsvärden:
http://www.kronfagel.se/main/default.asp?id=13&langid=1&subid=2&subsub=Hel%20f%C3%A5gel&viewproduct=0170&StorageType=K

Energi 190 kcal
Protein 18
Kolhydrat <0,5
Fett 13

Om jag tar bort allt skinn på kycklingen innan grillning, vad bör jag uppskattningsvis räkna med för näringsvärden då? Jag har försökt söka på det men inte hittat något.

Proteinet är ju detsamma, men energi, fett och kolhydrater lär ju påverkas. Jag är mån om att komma ner så mycket i fett som möjligt och jag förmodar att det mesta sitter i skinnet. Jämför man med kycklingfilé är det ju stor skillnad i fett och kolhydrater.

Jokester
2011-09-11, 14:39
Är väl protein i skinnet också, om än lite?

muchcup
2011-09-11, 14:44
Är väl protein i skinnet också, om än lite?

Det känns som det är jävligt marginellt i så fall, proteinhalten på den färska kycklingen ligger på 18g vilket ju brukar vara ganska standard för kycklingkött.

*edit* Såg nu att jag sett fel gällande kolhydrater, det är <0,5g även i den hela kycklingen. Då är det väl bara fett och energimängden som ändras vid borttagning av skinnet.

Grazzafukkinrazzi
2011-09-11, 14:46
Är väl protein i skinnet också, om än lite?

Bör väl vara kollagenprotein som inte kan användas till muskeluppbyggnad om jag inte är helt fel ute. D.v.s. helt värdelöst och 0 i biologiskt värde

Beelz
2011-09-11, 15:21
En hel kyckling som jag grillar i ugn har ju enligt kronfågeln dessa näringsvärden:
http://www.kronfagel.se/main/default.asp?id=13&langid=1&subid=2&subsub=Hel%20f%C3%A5gel&viewproduct=0170&StorageType=K

Energi 190 kcal
Protein 18
Kolhydrat <0,5
Fett 13

Om jag tar bort allt skinn på kycklingen innan grillning, vad bör jag uppskattningsvis räkna med för näringsvärden då? Jag har försökt söka på det men inte hittat något.

Proteinet är ju detsamma, men energi, fett och kolhydrater lär ju påverkas. Jag är mån om att komma ner så mycket i fett som möjligt och jag förmodar att det mesta sitter i skinnet. Jämför man med kycklingfilé är det ju stor skillnad i fett och kolhydrater.


Om du nu måste ha EXAKTA värden varför inte ta något som är lättare att räkna på? Annars räknar du på 190kcal per 100g det gör jag iaf!

muchcup
2011-09-11, 15:25
Om du nu måste ha EXAKTA värden varför inte ta något som är lättare att räkna på? Annars räknar du på 190kcal per 100g det gör jag iaf!

Exakta värden behöver det inte vara, men det känns dumt att räkna på något som verkligen inte stämmer. Jag försöker följa leangains och då är 9g fett/100g rätt mycket i sammanhanget. En relativt bra uppskattning skulle duga.

Fishtank
2011-09-11, 15:39
Well file, vingar och lår brukar ligga runt 18-20/<0,5/1 så du kan ju räkna på det om du vill?

90 kcal

muchcup
2011-09-11, 17:42
Well file, vingar och lår brukar ligga runt 18-20/<0,5/1 så du kan ju räkna på det om du vill?

90 kcal

Nja, frysta vingar (med skinn) ligger på ungefär samma näringsvärde som en hel färsk kyckling

muchcup
2011-09-11, 17:48
Skinnet (+ lite fett) på en kyckling som väger 1.25kg var 200g. Någon måste ha en idé om en rimlig uppskattning på näringsvärdet?

Med skinn:
Energi 190 kcal
Protein 18
Kolhydrat <0,5
Fett 13

Utan skinn, uppskattat:
Energi 110 kcal
Protein 18
Kolhydrat <0,5
Fett 4

Jämförelse ivars kycklingfilé:
Energi 80 kcal
Protein 18
Kolhydrat 0-1
Fett 1

Vad tros?