handdator

Visa fullständig version : Tips på tillagning av Kyckling


MuscleEast
2011-09-08, 16:46
Börjat tröttna lite på smaken av enbart stekt kyckling och även Arlas smaksatta Crème Fraiche (Karljohansvamp, timjan och citron) så undrar om nån har något tips på nån marinad eller w/e som är go. :P

SiSenior
2011-09-08, 17:48
http://www.tasteline.com/ReceptSok/kycklingfil%C3%A9
http://www.recept.nu/1.118748?search=true&searchString=kycklingfil%C3%A9&rcp_recipeCategory=&rcp_kitchenCategory=&rcp_themeCategory=&rcp_mainIngredientCategory=&rcp_tvShowCategory=&rcp_chef=

Mell
2011-09-08, 17:50
Möjligheterna är ju oändliga! :-) Beror lite på vad du föredrar.

Detta tycker jag passar bra till kyckling i alla fall,

Guacemole:
http://deffamedpizza.blogspot.com/2011/09/guacemole.html

Creme fraiche-sås (franska örter + parmesan och vitlök):
http://deffamedpizza.blogspot.com/2011/08/kyckling-och-tortellini-med-creme.html

Pastasås + kvargmix för den med fettfobi:
http://deffamedpizza.blogspot.com/2011/09/pastasas-till-kyckling-och-ris.html

Currysås:
http://deffamedpizza.blogspot.com/2011/09/currykyckling-med-ris.html

MuscleEast
2011-09-08, 18:16
Möjligheterna är ju oändliga! :-) Beror lite på vad du föredrar.

Detta tycker jag passar bra till kyckling i alla fall,

Guacemole:
http://deffamedpizza.blogspot.com/2011/09/guacemole.html

Creme fraiche-sås (franska örter + parmesan och vitlök):
http://deffamedpizza.blogspot.com/2011/08/kyckling-och-tortellini-med-creme.html

Pastasås + kvargmix för den med fettfobi:
http://deffamedpizza.blogspot.com/2011/09/pastasas-till-kyckling-och-ris.html

Currysås:
http://deffamedpizza.blogspot.com/2011/09/currykyckling-med-ris.html

Den Crème Fraiche såsen måste provas direkt :D Kryddar du med citronpeppar på kycklingen?

Mell
2011-09-08, 18:23
Den Crème Fraiche såsen måste provas direkt :D Kryddar du med citronpeppar på kycklingen?

Nope, jag är inget fan av citronsmak i tillagad mat men gillar du det så ser jag inte varför det inte skulle funka :).

När jag gör mycket kyckling brukar jag köra de i ugnen så här:
http://deffamedpizza.blogspot.com/2011/07/den-perfekta-kycklingfilen.html

StarkaUlf
2011-09-08, 18:41
Kör i ugnen 175-200 grader (175 om den är fryst). 25-30 minuter om den inte är frusen, 45-50 minuter om den är frusen.
Krydda med vad fan du vill ;) jag tycker att salt, peppar, vitlök och paprika var riktigt gott.

sterrrn
2011-09-08, 18:56
Snitta på mitten, fyll med någon ost, typ cantadou eller en röra på fetaost, oliver, schalottenlök, pressad vitlök och lite olivolja. Linda in i bacon eller någon skinka. Mycket gott!

Om man inte har orken, tid eller lust att stå och mecka i köket är gott att pensla filéerna med någon bbq-sås ett par gånger under tiden de ligger i stekpannan.

Niclasa88
2011-09-08, 22:53
http://starksomfan.blogspot.com/2011/09/brynar-bengts-bastanta-bulkarbiffar.html

Gör så med din kycklingfilé!

Endorah
2011-09-09, 18:05
fun light och kyckling som lepras ;)

Wikner89
2011-09-13, 17:26
70 talet hær kommer vi, Cordon Bleu.
Banka ett kyckling brøst. En skiva ost och en skiva skinka. Dubbelpannera och stek i panna sen in i ugnen tills den ær færdig. Går bra ihop med nån sallad och schysst dressing

HardAsHell
2011-09-13, 18:06
Kör i ugnen 175-200 grader (175 om den är fryst). 25-30 minuter om den inte är frusen, 45-50 minuter om den är frusen.
Krydda med vad fan du vill ;) jag tycker att salt, peppar, vitlök och paprika var riktigt gott.

Kanon-tips när han säger att han är trött på bara stekt kyckling... :-)

Mitt tips, om du vill hålla det enkelt, är att steka kycklingen och sedan slänga i lite grädde som du har rört i lite honung och chilikrydda i. Blir som en egengjord, och godare, sweet chili...

Lobello
2011-09-16, 10:46
Möjligheterna är ju oändliga! :-) Beror lite på vad du föredrar.

Detta tycker jag passar bra till kyckling i alla fall,

Guacemole:
http://deffamedpizza.blogspot.com/2011/09/guacemole.html

Creme fraiche-sås (franska örter + parmesan och vitlök):
http://deffamedpizza.blogspot.com/2011/08/kyckling-och-tortellini-med-creme.html

Pastasås + kvargmix för den med fettfobi:
http://deffamedpizza.blogspot.com/2011/09/pastasas-till-kyckling-och-ris.html

Currysås:
http://deffamedpizza.blogspot.com/2011/09/currykyckling-med-ris.html

Bra tips, bra blogg. keep it up!

Mell
2011-09-16, 10:52
Tack! :-)

entropy
2011-09-16, 23:16
Jag brukar tina fryst kyckling, skära den i bitar och marinera den innan jag steker den. Lika delar soja, citronsaft och honung, rejält med pressad vitlök och chili är otroligt gott. Gör lite mer marinad än vad kycklingen drar till sig och häll över när det stekts ett tag. Jag brukar även steka wokgrönsaker i samma panna när jag häller över marinaden och har då perfekt deffmat.

LeBron
2011-09-16, 23:22
Någon som har koll på näringsvärdena på Icas färdgrillade kyckling? :)

Dirty South
2011-09-17, 01:57
Strimla kycklingfile och stek med salt och peppar, tillsätt matlagningsgrädde och soja, smakar mycket bra!

Nielsen
2011-09-18, 00:12
sambal oelek, sirap, olja och en skvätt soja. Marinera kycklingen, sen in i ugnen. Smaskens.

bear.flowertwig
2011-09-18, 11:20
Flera bra tips i den här tråden som ska testas :thumbup:

j0nte
2011-09-18, 11:35
Vinäger + kryddor. Pensla på kycklingen = gott.

Djionsenap + kycklingfile +ugn 200grader 20 min = gott

Löpsko
2011-09-24, 21:27
Har ett toppenrecept som grund sedan kan man göra de lite till vad man vill...

700g kyckling file
1ägg
1dl kokos
2 vitlökar
2 tsk curry
halv tsk salt
persilja (fryst använder jag)
1 morot

Så vad gör man av detta? Jo släng ner allt i en matberedare och gör en smet av det helt enkelt.
Nu står man inför några svåra val. 1: Rulla köttbullar stek dem i olivolja ett par minuter på varje sida sedan under lock ett par minuter så de blir riktigt genomstekta.
2: som jag gör pga av att ja suger på att rulla köttbullar, så gör ja biffar av dem, steker och slänger i en gryta där ja förstekt lite lök i sesamolja. stek alla biffar släng i och kör på 1 burk kokosmjölk och sweetchilisås(söt), och varför inte skära ner lite paprika. Om man gillar salt kan man väll köra i lite soya.
Låt det koka ihop så att biffarna som är lite större än köttbullarna blir helt genomkokta.

grundreceptet kommer från primalblueprint.

agazza
2011-09-24, 21:32
Lergryta, citronpeppar, dill, persilja, basilika, salt, vitlök.

Såsen blir creme fraiche med riven parmesanost.

Enkelt, annorlunda, gott.

Falle_
2011-09-25, 13:09
NYTTIGT OCH LÄTT MARINAD TILL KYCKLINGEN

Det kan vara väldigt svårt ibland att veta hur man kan göra för att få in så mycket smak som möjligt i kycklingen.
Ett sätt som jag brukar använda mig av är en klassisk marinad. Men med en liten nyttigare touch.
VAD BEHÖVER DU ?
2 msk riven ingefära

1 tsk Havsalt

1 Citron

1 Röd Chilifrukt

3 dl Olivolja

3 Klyftor Vitlök

1 näve med Koriander.



HUR GÖR DU DÅ?

Och detta är väldigt enkelt att göra. Grov hacka vitlöken och chilin ner med det i en bunke, tillsätt havssaltet, och ta en träsvlev och mosa det här tillsammans. Sedan häller du ner den rivna Ingefäran och fortsätter att mosa till ingredienserna.

Ta sedan citronen och riv av det gula på skalet. Dela sedan på citronen och pressa över en halva, och tillsätt sedan olivoljan.
Och avsluta med Koriandern.



Sedan kan du lägga ner Kycklingen i denna smarriga marinad.

För att få in så mycket smak som möjligt brukar jag göra små snitt i kycklingen och massera sedan kycklingen så att så mycket smak som möjligt tränger sig in i kycklingen.

Taget från:http://nyttigtpatjugo.blogg.se/index.html
- Personligen den godaste marinaden jag käkat till kyckling!

Sandra81
2011-09-25, 15:05
Börjat tröttna lite på smaken av enbart stekt kyckling och även Arlas smaksatta Crème Fraiche (Karljohansvamp, timjan och citron) så undrar om nån har något tips på nån marinad eller w/e som är go. :P

Uncle bens har massa färdiga burkar som är jättegoda. sen om dom är nyttiga för alla som träna vet jag inte :p

Eddie Vedder
2011-09-25, 15:14
VAD BEHÖVER DU ?
2 msk riven ingefära

1 tsk Havsalt

1 Citron

1 Röd Chilifrukt

3 dl Olivolja

3 Klyftor Vitlök

1 näve med Koriander.

Skippa olja eller skär ner kraftigt på den. Olja i marinad stjälper mer än det hjälper eftersom det lägger sig som en hinna på köttet och inte låter det suga åt sig ordentligt av marinaden. Det blir alltså bara massa kladd som inte alls ger smak i den omfattning det borde eftersom fettet är i vägen.

Gurkyngel
2011-09-25, 16:45
Snabb, thaiinspirerad wook

- Strimlad kycklingfilé
- Ris/nudlar/mirakelnudlar (beroende på inställning til carbs)
- Grönsaker. T ex morot, lök, paprika, broccoli, groddar, vitkål, minimajs, bambuskott, vattenkastanjer eller färdig wookmix
- Kryddor: koriander, ingefära, chili, limesaft, ostronsås, soya, mynta. Mängder efter eget tycke och smak.
- Olja till stekning.

Börja med att rosta de torra kryddorna i oljan. Släng sedan ned kycklingen och bryn. Koka nudlar/ris enligt anvisning och släng ned detta med kycklingen. Wooka tills det fått lite färg och "krispighet". Sedan i med alla grönsakerna. Ös på med de blöta kryddorna och smaka av. Wooka bara snabbt för att behålla tuggmotstånd i grönsakerna.

Mums filibabba :D

p.s kycklingen kan med fördel bytas ut mot nöt-/fläskkött eller tofu

Falle_
2011-09-25, 22:08
Skippa olja eller skär ner kraftigt på den. Olja i marinad stjälper mer än det hjälper eftersom det lägger sig som en hinna på köttet och inte låter det suga åt sig ordentligt av marinaden. Det blir alltså bara massa kladd som inte alls ger smak i den omfattning det borde eftersom fettet är i vägen.

Mer än vad jag visste. Tackar för informationen, blir att testa det nästa gång. Skulle det fungera att "spä" ut marianden med motsvarande mängd vatten istället?
Eller behövs det inte alls?

anton2000
2011-09-25, 22:15
NYTTIGT

3 dl Olivolja


Does not compute

Nils.R
2011-09-26, 08:42
Mer än vad jag visste. Tackar för informationen, blir att testa det nästa gång. Skulle det fungera att "spä" ut marianden med motsvarande mängd vatten istället?
Eller behövs det inte alls?


Soya, worchestersås etc

Nattkryp
2011-09-28, 12:55
Skippa olja eller skär ner kraftigt på den. Olja i marinad stjälper mer än det hjälper eftersom det lägger sig som en hinna på köttet och inte låter det suga åt sig ordentligt av marinaden. Det blir alltså bara massa kladd som inte alls ger smak i den omfattning det borde eftersom fettet är i vägen.

Håller med. Synd på olivoljan!

Det finns en hel del olika tankar och idéer från olika experter gällande marinering, men som jag förstått det så är de flesta mot olja. Jag är beredd att hålla med, efter flertalet praktiska experiment, utförda i något som är långt i från labbmiljö. Alltså i mitt kök med budgetkvalitet på råvarorna :).

Mest smak i köttet får iallafall jag genom att gnugga in marinaden med händerna. Att ta ut köttet ur kylen ungefär 30 minuter innan tillagning så att det hinner bli rumstempererat är också viktigt. Om inte annat för att se till att köttets lägre temperatur inte ska påverka stekpannans i samma utsträckning.

Degpekka
2011-10-01, 17:08
Lägg filéerna i en plastpåse, häll i lagom mängd grillolja och låt stå, ju längre desto bättre. Sen på med lite grillkrydda på filéerna och släng på en plåt med bakplåtspapper, tar ca 25min i ugnen på cirkus 200grader.