Arwen
2003-12-22, 19:53
Här kommer ett trevligt recept till en av julbordets klassiker, nämligen leverpastej. (ska ej förväxlas med allehanda restprodukter som säljs under samma beteckning...)
400g kalvlever
1 gul lök
1 ägg
3,5 dl minimjölk
1 dl vetemjöl
1 tsk svartpeppar
1 tsk mejram
2 tsk salt
2 ansjovisfiléer
Sätt ugnen på 175 grader
hacka löken & fräs mjuk i lite olja
dela levern i mindre bitar
mixa lever, lök, ansjovis & kryddor till en smet
tillsätt mjöl & ägg - mixa
tillsätt mjölken - mixa hastigt
Häll upp i 2 st 1/2-liters aluminiumformar
sätt i ett vattenbad, in i ugnen ca 1,5 timme
Låt svalna & njut!
:eating: :eating:
400g kalvlever
1 gul lök
1 ägg
3,5 dl minimjölk
1 dl vetemjöl
1 tsk svartpeppar
1 tsk mejram
2 tsk salt
2 ansjovisfiléer
Sätt ugnen på 175 grader
hacka löken & fräs mjuk i lite olja
dela levern i mindre bitar
mixa lever, lök, ansjovis & kryddor till en smet
tillsätt mjöl & ägg - mixa
tillsätt mjölken - mixa hastigt
Häll upp i 2 st 1/2-liters aluminiumformar
sätt i ett vattenbad, in i ugnen ca 1,5 timme
Låt svalna & njut!
:eating: :eating: