handdator

Visa fullständig version : Anna Olsson angående bänkpress


Nils
2003-12-21, 16:10
Läste just lite om hennes bänkande i tidningen. Helt OK. 120 kilo när hon bara väger 52 är ju aningen mer än vad jag gör ;)
De skrev att hon lyfte stången 30-35 cm på kraft medan den värsta konkurrenterna som varande gamla gymnaster kunde krumma med ryggen så att axlarna nästan kom ner till baken och lyftet bara var 4-10 cm!!?!!
Va e detta? Dels tröjor som gör att vikten knappt kommer ner till bröstet och regler som tillåter att man böjer runt kroppen så att man i princip inte behöver lyfta stången alls. Går det inte att få till regler så att det kan bli en mer respekterad idrott?
Nils

Karl_alfred
2003-12-21, 16:24
hyfsad brygga man måste ha om man bara behöver lyfta 4-10 cm. Jag som tyckte 30-35 cm lät väldigt lite.

DiZi
2003-12-21, 16:28
"...Dels tröjor som gör att vikten knappt kommer ner till bröstet och regler som tillåter att man böjer runt kroppen så att man i princip inte behöver lyfta stången alls..."

Hej hej, har också hört om sk. tröjjor! Nån som är lite in på detta och kan förklara hur en sådan här tröja fungerar? Vart det finns lite info och vart man eventuellt kan köpa osv? Vill gärna veta mer om detta! Nån som kan ta sig tid och förklara?

Mvh Daniel

emmzan
2003-12-21, 18:04
Originally posted by DiZi


Hej hej, har också hört om sk. tröjjor! Nån som är lite in på detta och kan förklara hur en sådan här tröja fungerar? Vart det finns lite info och vart man eventuellt kan köpa osv? Vill gärna veta mer om detta! Nån som kan ta sig tid och förklara?

Mvh Daniel

Tänk dig en riktigt tight tröja, sätt den bak och fram. Kan du få på dig den? Då ska du ha en storlek mindre :D

Eftersom tröjan tar emot så in i h-e kommer du få "hjälp" med att pressa upp vikten! Extrabonus är att man inte kan få ner armarna utan det knallar omkring tävlande med armarna rakt fram och en vattenflaska i ena handen och en korv i andra (har sett det :)).

Blåmärken är också en superbonus.

Jorgen
2003-12-21, 18:06
Skall du inte tävla i bänkpress så har du ingen som helst användning av en bänktröja. Här har du en tröja: http://www.voimaharjoittelu.net/product_info.php/name/Metal-dubbel-polyester/cPath/31/products_id/193

//jörgen

DiZi
2003-12-21, 18:10
Tack emmzan och görgen ;) Ville bara veta hur den funka osv... Tack!

hulken
2003-12-21, 20:26
Anna Olsson är mycket duktig,såg henne lytfta på bänk SM i Juni i år,då körde hon utan tröja och gjorde 107,5 kg väldigt lätt.

Många lyftare idag med enorma bryggor har fått det betydligt tuffare mot sig pga stången har en förmåga att hamna på magen då dessa bryggor utförs och då får dom underkänt av domarna i vissa fall för stången får inte ligga längre ner än bröstbenets slut,så det blir i vissa fall en svår bedömning.

Jag har sagt det förr och gör det igen,inför samma bänk som handikappbänkpressen har,dvs att man ligger på bänken med raka ben och då är det svårt att få någon brygga så då slipper man den diskussionen,och bort med tröjan.