handdator

Visa fullständig version : Fryst kycklinglåda - proteinmängd


IronBug
2011-08-28, 10:49
Hej och hå!

Näringsvärdena som anges på produkten är som bekant för ej tillagat livsmedel, 16g/100g protein. Vikten är på förpackningen 1100g. Detta torde ge 176g+-x protein i en låda. Innehållet är marinerade kycklingklubbor och kycklinglår. Efter tillagning och avlägsnande av ben/skinn är det kvar 375g kycklingkött. Jag har svårt att tänka mig att dessa 375g tillagat kycklingkött innehåller 170+g protein. Så var tänker farbror fel? Hittar inga uppgifter på vad skinnet kan tänkas ha för näringsvärden, kan det vara där ekvationen brister?

Mvh

vicarious
2011-08-28, 11:06
Du tänker 16g/100g med ben inräknat, vilket du inte ska. Det är alltså inte 11x16g protein utan vikten av den ätbara, otillagade delen multiplicerat med 16g.

IronBug
2011-08-28, 11:10
Du tänker 16g/100g med ben inräknat, vilket du inte ska. Det är alltså inte 11x16g protein utan vikten av den ätbara, otillagade delen multiplicerat med 16g.

Om du har rätt så anser jag det vara en väldigt konstigt sätt att ange näringsvärdena på. Fast det får väl stå för mig.

vicarious
2011-08-28, 11:14
Om du har rätt så anser jag det vara en väldigt konstigt sätt att ange näringsvärdena på. Fast det får väl stå för mig.

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=167104

IronBug
2011-08-28, 11:18
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=167104

Tack.

/end thread