handdator

Visa fullständig version : Onödiga kolhydrater


hehelol
2011-08-27, 11:26
Hej grabbar och tjejer!!

Jag ligger för tillfället på min deffdiet, och om jag har förstått det rätt så ska man fortfarande få ner tillräckligt med protein i kroppen. Tänkte göra någon typ av tonfisk sallad, där man kan kompensera kolhydraterna med något annat passande (kolhydraterna i detta fall är pasta). Kanske ägg? Sallad räcker inte för mig då jag har diabetes, och behöver något som håller blodsockret i styr lite längre än nån timme.

Tacksam för snabbt svar!

Mvh

SiSenior
2011-08-27, 11:45
Ägg är både nyttigt, gott och passar ihop med tonfisk, så varför inte.

hehelol
2011-08-27, 12:34
Är det någon skillnad på hårdkokt ägg och löskokt när det kommer till vilket som är nyttigast, något som har mer kalorier i sig? Alltid undrat!

StarkaUlf
2011-08-27, 12:39
Är det någon skillnad på hårdkokt ägg och löskokt när det kommer till vilket som är nyttigast, något som har mer kalorier i sig? Alltid undrat!

Nej.. hur skulle det kunna vara det? Samma ägg ju.
Ingen skillnad på det.

hehelol
2011-08-27, 12:43
Nej.. hur skulle det kunna vara det? Samma ägg ju.
Ingen skillnad på det.

Ingen aning om jag ska vara ärlig, hörde en fågel viska att hårdkokta ägg var bättre, men tack då vet jag :)

Snobbe
2011-08-27, 13:58
Ingen aning om jag ska vara ärlig, hörde en fågel viska att hårdkokta ägg var bättre, men tack då vet jag :)

Det handlar väl om att man inte kan ta upp allt protein från ägg när de är råa? Jag vet faktiskt inte hur det funkar när dom är löskokta eftersom gulan är ju i princip "rå" fortfarande då.

hehelol
2011-08-27, 14:45
Jo men proteinet är väl i vitan, eller?

Eddie Vedder
2011-08-27, 14:48
Jo men proteinet är väl i vitan, eller?

Nej det är mer protein i gulan. Kolla en livsmedelstabell.

King Grub
2011-08-27, 15:08
Det handlar väl om att man inte kan ta upp allt protein från ägg när de är råa? Jag vet faktiskt inte hur det funkar när dom är löskokta eftersom gulan är ju i princip "rå" fortfarande då.

Det där med proteinupptag från rått/tillagat ägg gäller vitan i vilket fall som helst.

NoGoodDeed
2011-08-28, 14:33
Läst en studie som ger bäst biotillgänglighet åt medium kokta ägg framför råa samt stekta. Om det är definitivt bevisat vet jag inte.

lofito
2011-08-28, 15:12
Vi snackar väl inga större skillnader?

Eddie Vedder
2011-08-28, 15:15
Vi snackar väl inga större skillnader?

http://traningslara.se/raa-agg-macho-coolt-och-smidigt-men-bra/

Jippyboy
2011-08-28, 16:58
Jo men proteinet är väl i vitan, eller?

Vitan innehåller ca 90% protein & 10% vatten. Gulan har inte samma höga procentuella proteinhalt men har fortfarande mer protein än vitan om man räknar grammen.

Sedan lär det inte bli någon lyckad deff om du bara helt och hållet tar bort masor saker utan att ersätta dem med något. Ett hög proteinintag kombinerat med ett lågt kolhydratsintag och en del fett funkar bäst för min del.

eriksvensson
2011-08-28, 19:16
Vitan innehåller ca 90% protein & 10% vatten..

Tvärtom menar du väl? 90% vatten och 10% protein?

SiSenior
2011-08-28, 19:39
Tvärtom menar du väl? 90% vatten och 10% protein?

Exakt. http://www7.slv.se/Naringssok/Naringsamnen.aspx?LivsmedelsId=1227

Pepz
2011-08-28, 19:43
keso är gott till sallad

Jippyboy
2011-08-29, 08:31
Tvärtom menar du väl? 90% vatten och 10% protein?

haha, lol. Naturligtvis menar jag tvärt om :)