handdator

Visa fullständig version : 3 000 000 kr att investera för att få så bra avkastning i månaden som möjligt,hur?


sk0gs
2011-08-24, 16:05
Nu är de så att min familj mer eller mindre är tvungna att sälja ett av våra hus pga att diverse jobb skitit sig och lönen kommer inte vara så hög ett par månader framöver.

Iallafall så kommer summan vi har att röra oss med vara mellan 2.5-4 miljoner kronor och detta vill jag placera på något säkert ställe (gärna fonder då det känns ganska simpelt) för att iallafall kunna rulla runt dehär månaderna utan att bara "äta" av de pengar som existerar...

Vilka möjligheter har jag?
Vad kan jag räkna med att kunna ta ut per månad?
Finns de nå vettigare att göra kanske?

Skulle uppskatta era åsikter! :)

(vet att jag kanske borde ta mitt ärende till banken, men vill höra runt lite först.)

Mvh Sk0gs.

Nitrometan
2011-08-24, 16:27
Det finns en "bli rik"-tråd.

sk0gs
2011-08-24, 16:30
De var precis de jag var ute efter, att bli rik. Tack!

sk0gs
2011-08-24, 16:31
Kan dock gå med på att ni flyttar inlägget till en aktietråd eller liknande om de finns.

Minimjölk
2011-08-24, 16:31
Det låter som en kapitalspar är något för er. Sätt in och placera pengarna i aktie/ränte/obligations-fonder och välj hur mycket pengar du vill sätta in/ta ut på månatlig basis. beroende på hur riskbenägna ni vill vara så får det avgöra fördelningen. Dessa #mille, hur länge skall de räcka?

Är tanken att ni skall leva på "räntan" på dessa pengar så kommer det bli snålt om ni inte sätter allt i högrisk och har en förvånansvärt fin träffprocent.

LoTiX
2011-08-24, 17:19
Skog kanske kan vara något? Vi har det i familjen och det känns riktigt säkert, ger fin avkastning då trä säljs och det är mycket trevligare att gå omkring i sin egen skog jämfört med att stirra på siffror på datorskärmen.

KaptenKnäsvag
2011-08-24, 17:28
Typiskt kolo. Finns det en tråd med snarlikt ämne är man tydligen en idiot som besvärar alla genom att skapa en ny tråd.

MasterChief
2011-08-24, 17:31
Typiskt kolo. Finns det en tråd med snarlikt ämne är man tydligen en idiot som besvärar alla genom att skapa en ny tråd.

Eller så ville man påpeka att det finns en lång tråd med massor av tips redan?

Gabriel174
2011-08-24, 17:44
Eller så ville man påpeka att det finns en lång tråd med massor av tips redan?

Nu frågade han väl inte hur man blev rik, utan snarare hur man fick så bra avkastning som möjligt i månaden av redan befintliga pengar?

Vunnis
2011-08-24, 17:49
Nu frågade han väl inte hur man blev rik, utan snarare hur man fick så bra avkastning som möjligt i månaden av redan befintliga pengar?

Det är väl det de flesta andra undrar också, utöver hur man får sitt egna företag att bli fantastiskt och dra in tuuuuusen miljarder om dagen och hur man rånar riksbanken utan att åka dit.

r3mpuh
2011-08-24, 18:07
Växla allt till bitcoins! :)^

Edit: Nevermind, trodde det var långsiktlig avkastning det handlade om. :p

begt
2011-08-24, 19:11
Guld eller fonder känns inte så tryggt just nu. Med guld vet man inte, värdet kanske går upp till 1900-2000 eller till och med mer, men desto mer sannolikt är att det på sikt backar från de extremt höga värden vi sett på slutet. Faktum är att det inte används så mycket inom elektronik och att man blir bättre och bättre på att återvinna det. Smyckesbranschen står för större delen av guldanvändningen.

Guld och andra råvaror skulle jag undvika om jag hade en större summa att investera.

Finansmarknaden är extremt skakig just nu och ska man gå in med en större summa ska man veta jävligt väl vad man sysslar med. Asien och Afrika lär gå relativt bra de närmsta åren, men med USA och Europa ser det inte så ljust ut. Det finns inget större utrymme att pumpa in en massa pengar i systemet som det gjorde vid senaste finanskrisen (2008).

Tror det smartaste är att investera i tavlor eller motsvarande. Det finns alltid nån miljonär som kan tänka sig att pröjsa för en sådan. Annars är väl ett fastighetsköp ett mer konventionellt alternativ som också är ganska säkert. Det gäller förstås att avgöra om det är läge att köpa nu och om man kan förvänta sig en stabil värdeökning de närmsta åren.

Om man inte vill ha en jätteavkastning på beloppet så kan man ju gå till den bank som har högst ränta på sparkonto. I och med att det är ett så stort belopp så är nog bankerna angelägna att få en som kund. Om du väljer den här möjligheten se till att förhandla ordentligt så kan du få en riktigt bra ränta.

agazza
2011-08-24, 19:14
H&M, boliden, astra osv. fast att köpa in om typ ett halvår år.

Men är det kortsiktigt och säkert så är ju avkastningen på ett sparkonto rätt rejäl då det gäller den summan pengar

Att vänta ut folk på bostadsmarknaden nu framöver och köpa på sig 2-3 smålägenheter i sthlm och hyra ut dom i andra hand kan nog ge bra "avkastning" och värdeökning

Exdiaq
2011-08-24, 19:18
Som du själv nämner hade jag gått med banken så insatta personer får hålla på med det. Visst du kan tjäna mer om du sköter det själv, men det kräver att du kan dina grejer.

StarkaUlf
2011-08-24, 19:45
Köp guld

thunder
2011-08-24, 19:54
Bankkonto om du måste fråga på kolozzeum vad du ska göra med 3 mille.

jahaa
2011-08-24, 20:09
Du går minus med pengarna på ett vanligt sparkonto allafall, bästa skulle nog vara fastigheter.

Pirko
2011-08-24, 20:48
Med 3 miljoner kronor i dagens ekonomi har man ju världens möjligheter till att tjäna enormt med pengar.

Tänker dock inte säga hur ni ska förvalta era pengar, men jag skulle kört 100% aktier. Lite gamble är det just nu, men kör man på säkrare kort så vet man att man kommer få en relativt fet vinst efter det lugnat ner sig och börjat stiga.

Fettecke
2011-08-24, 21:28
Med 3 miljoner kronor i dagens ekonomi har man ju världens möjligheter till att tjäna enormt med pengar.

Tänker dock inte säga hur ni ska förvalta era pengar, men jag skulle kört 100% aktier. Lite gamble är det just nu, men kör man på säkrare kort så vet man att man kommer få en relativt fet vinst efter det lugnat ner sig och börjat stiga.

Jag hade gjort samma sak, iofs så handlar jag med aktier dagligen så det är väll kanske därför.

en trygg investering där du inte kan förlora något är vanlig bankränta, att låsa upp en summa pengar under några månader ger ofta bra betalt, upp mot 4.5%.

Löst räknat på dina 3 millar så blir de 135´000 före skatt. rätt schysst egentligen genom att bara ha pengarna liggandes...

Däremot om vi kollar aktiemarknaden så finns det goda chanser att hitta på en kursdubblare inom en 2-årsperiod... vilket ger dig alltså 3´000´000 istället för drygt 170´000 på den perioden (sjukt löst räknat)

Mina 5 cent =)

John M
2011-08-24, 21:39
Bankkonto i Brasilien - Högsta räntan på planeten med runt 10% ränta.

Över 300k i ränta första året om du sätter in 3 mille.

Spartansk
2011-08-24, 21:42
Lugnt, kompis, sätt in det på mitt konto så fixar jag det.

Ondskapelsen
2011-08-24, 21:47
läs "Så kan alla svenskar bli miljonärer".

stahlberg
2011-08-24, 22:23
Gör som Åke Blomqvist : sätt in det på Nordeas säkra fonder. Det gjorde Åke med 1 miljon euro. Och han förlorade alltsammans.

Har jag förstått rätt så har Nalle Wahlroos nu dessutom blivit styrelseordförande i Nordea. Så man kan tänka sig att kunderna måste klås riktigt ordentligt, in på bara kroppen, för att betala direktörernas säkert betydligt högre bonusar.

Som tur för dig så är Nalle bosatt i Finland, det är finska staten som betalr hans jordbruksundersstöd. Inte för att han besökt själva jordbruket, men han lär en gång i sin ungdom (då var han brinnande kommunist, nämligen) ha varit iklädd gummistövlar, vilket berättigar honom till Finlands största jordbruksunderstöd.

Att jag alltid ska skriva off-topic. Men jag börjar med vad du inte ska göra med miljonerna : placera dem inte i säkra fonder.

stahlberg
2011-08-24, 22:42
Nu fick jag en snilleblixt. Leta möbler på sophögen och investera miljonerna i konst. Jag känner en kvinna som gjorde just så.

En av de stora fördelarna med denna kvinna var att hon på en fest, där hela gräddan var församlad, sjöng för Björn Wahlroos (som jag omnämnde i mitt förra inlägg) "Vi blir alla kommunister när vi dör". Trots att Nalle inte längre är kommunist lär hans ansikte ha antagit en mycket klädsam kommuniströd nyans.

I varje fall kom denna mycket eleganta kvinna fram till mig, och sa : "Kan jag få låna din mobiltelefon?". Jag svarade : "Visst, men har du inte en egen?". "Jo men den har jag glömt hemma. Och nu är det så, att jag kom gående med GS (det var hennes man, vars namn jag inte nämner, det hör inte till histrorien och han är numera död, frid över hans minne). Då gick vi förbi en "roskis" (rikssvenskt ungefär en soplåda), och där såg jag att någon hade kastat bort en mycket fin länstol, som jag absolut vill ha". "Jaha, men var är GS?". "Han blev arg och sa, att om jag nödvändigt skulle ha länstolen så går han hem".

Sagt och gjort, jag lånade telefonen, hon beställde en taxi, och lyckades på något sätt frakta hem länstolen. Sedan kom hon tillbaka. Så sa hon : "Nu är det klart". Så svepte hon minkstolan bättre kring sina axlar och sa : "Vet du, igår köpte vi konst för 300000". (det var euro, ganska jämnt 3 miljoner kr på den tiden). Så bjöd hon mig på en skorpa, som hon hade köpt i en billighetsaffär och som jag tog emot av artighetsskäl (det var inte varje dag man blev bjuden på något av den kvinnan)

Av detta lär man sig, att om man letar efter möbler på soptippen och köper billiga skorpor, så kan man satsa en hel del på konst. Och på den kan det bli riktigt god avkastning. Gör det!

krellik
2011-08-24, 22:44
2 senaste posterna känns inte helt nyktra;)

stahlberg
2011-08-24, 22:48
Jag måste helt enkelt min vana trogen vara off-topic. Kvinnan i förra inlägget är iof mycket trevlig. Hon är dessutom mycket praktiskt lagd, tvekar inte att ta itu med mycket praktiska göromål. T.ex skulle hon en gång lära mig hur man stryker kläder.

Trots att hon är praktiskt lagd gör hon inte ett handtag hemma. För där har de anställd personal, minsann. Och inte vilka finska städare som helst, för de finska städarna har förstånd att begära någorlunda ordentligt betalt för sina tjänster. Istället har de filippinska städare.

Dessa städare kallar hon sedan för "aporna". Så går det till i de finare kretsarna, där även svenska kungen obehindrat rör sig när han besöker Finland.

stahlberg
2011-08-24, 22:51
Jag är alltid helt nykter numera, eftersom jag helt lagt av med att dricka alkohol, och nikotin (som jag tyvärr nyttjar desto mera) blir jag inte onykter av.

Om du tvivlar på sanningshalten i någon av mina tre senaste poster så kan jag upplysa dig om att det bästa med dem är att de är 100 % sanna. Om du anser att de är off-topic, så håller jag delvis med om detta, men upplyser dig om att min tendens att gå off-topic tyvärr har blivit alltmer påtaglig.

Det finns dock en s.k sens moral i inläggen. Nämligen följande : ta inte så allvarligt på pengarna, de kommer och går.

Jokester
2011-08-24, 22:53
Åk till Las Vegas och satsa allt på rött i roulette.

jesse
2011-08-24, 23:09
Du går minus med pengarna på ett vanligt sparkonto allafall, bästa skulle nog vara fastigheter.

Nej det gör han inte.

TS: Du får väga risk mot förväntad avkastning. Men om det handlar om några månaders placering skulle jag inte sätta dem i aktier om du inte är villig att chansa med pengarna.

Obligationer/sparkonton skulle jag kollat på.

stahlberg
2011-08-24, 23:11
Jag beklagar att jag lånar tråden för att vara off-topic. Någon kan alltid be en moderator censurera bort inläggen (men inte de två första, som innehåller råd om vad trådstartaren borde resp inte borde göra).

Jag vill inte låta påskina att jag någonsin skulle besökt Nalle Wahlroos fester på herrgården i Åbo. Men sägas vad man vill om Aatos Erkko - länge Finlands rikaste man (men inte nun mera) - så brukade inte han heller gå dit, även om han i motsats till mig var inbjuden. En som aldrig lär vara inbjuden är president Tarja Halonen (socialdemokrat), så jag är i gott sällskap.

En som däremot brukar vara inbjuden är presidenten före Halonen, Martti Ahtisaari (även han socialdemokrat och t.om påtänkt för Nobels fredspris). Eftersom presidenten före Ahtisaari - Mauno Koivisto (underligt, även han socialdemokrat) - hade varit en mycket bra idrottsman i sin ungdom, så ville Ahtisaari ha en idrottslig image under sin presidentkandidat. Han påstod att han spelat basketboll i sin ungdom.

Med tanke på att Ahtisaari var 170 lång och vägde 130 kg så tycker man att en annan gren en basketboll hade varit mer trovärdig. Men vem vet, han kanske hade spelat basketboll. Det kanske var han som var bollen.

Basketimagen lyckades så bra att Ahtisaari valdes till president. Sitt första statsbesök gjorde han till vårt kära grannland Sverige. Tyvärr kunde den f.d basketspelaren inte ha sportskor på sig i kungliga palatset. Statsbesöket inledees med hala skor och ett fall i nslottstrappan med efterföljande jack i pannan. Någon undrade om han helt enkelt gjort comeback i sin gamla gren, och rullade ner för trappan som en boll skulle ha gjort.

Presidenten före Koivisto hette Kekkonen. Då var det ordning och reda i Finland (eller, som många kallade landet, Kekkoslovakien).

Klein
2011-08-24, 23:39
Jag beklagar att jag lånar tråden för att vara off-topic. Någon kan alltid be en moderator censurera bort inläggen (men inte de två första, som innehåller råd om vad trådstartaren borde resp inte borde göra).

Jag vill inte låta påskina att jag någonsin skulle besökt Nalle Wahlroos fester på herrgården i Åbo. Men sägas vad man vill om Aatos Erkko - länge Finlands rikaste man (men inte nun mera) - så brukade inte han heller gå dit, även om han i motsats till mig var inbjuden. En som aldrig lär vara inbjuden är president Tarja Halonen (socialdemokrat), så jag är i gott sällskap.

En som däremot brukar vara inbjuden är presidenten före Halonen, Martti Ahtisaari (även han socialdemokrat och t.om påtänkt för Nobels fredspris). Eftersom presidenten före Ahtisaari - Mauno Koivisto (underligt, även han socialdemokrat) - hade varit en mycket bra idrottsman i sin ungdom, så ville Ahtisaari ha en idrottslig image under sin presidentkandidat. Han påstod att han spelat basketboll i sin ungdom.

Med tanke på att Ahtisaari var 170 lång och vägde 130 kg så tycker man att en annan gren en basketboll hade varit mer trovärdig. Men vem vet, han kanske hade spelat basketboll. Det kanske var han som var bollen.

Basketimagen lyckades så bra att Ahtisaari valdes till president. Sitt första statsbesök gjorde han till vårt kära grannland Sverige. Tyvärr kunde den f.d basketspelaren inte ha sportskor på sig i kungliga palatset. Statsbesöket inledees med hala skor och ett fall i nslottstrappan med efterföljande jack i pannan. Någon undrade om han helt enkelt gjort comeback i sin gamla gren, och rullade ner för trappan som en boll skulle ha gjort.

Presidenten före Koivisto hette Kekkonen. Då var det ordning och reda i Finland (eller, som många kallade landet, Kekkoslovakien).

Lol

stahlberg
2011-08-24, 23:56
Jag börjar få fler och fler fiender - eller vad man nu ska kalla det - här på Kolozzeum. Och det är faktiskt inte utan att jag är ganska nöjd över detta!

hultman
2011-08-25, 00:06
Leta upp en bra hedgefond.

stahlberg
2011-08-25, 00:23
Man tycker för övrigt att Klein, istället för att ta till internetförkortningar, skulle buga och bocka istället. För här har jag helt gratis gett en lektion i Finlands historia sedan år 1956 (då Kekkonen blev president).

Jag glömde iof bort en av Finlands absolut viktigaste presidenter, den första : president STAHLBERG. Sedan kan man sätta de övriga (Relander, Kallio, Svinhufvud, Ryti, Mannerheim och Paasikivi) inom parenets. Och det gjorde jag ju.

För så är det - fastän jag inte satt min fot som elev i grundskolan så kan jag räkna upp samtliga Finlands presidenter i ordningsföljd utan några som helst problem.

Men nu ska jag fösöka låta bli att vara mera off-topic i tråden, så att även Klein i lugn och ro kan återgå till att diskutera själva ämndet : hur investera 3 miljoner så bra som möjligt.

hultman
2011-08-25, 00:34
Haha. Stahlberg, du är då en lustig figur. Ibland dröjer det innan jag bestämt mig för att skratta eller gråta. Oftast väljer jag att skratta. Skulle kunna betala dyrt för att ge dig signaturen "lustigkurre" eller "putslustig" :D

stahlberg
2011-08-25, 01:48
hultman : Klokt gjort, det lyfter jag på hatten för. För om man måste välja mellan att skratta och att gråta så lönar det sig nästan alltid att välja skrattandet.

Tyvärr för många existerar jag IRL också. Som alla andra människor har jag flera sidor, och kan vara seriös ibland också. Men inte alltid.

T.ex när jag jobbade på psyksjukhus så drev jag säkert alla till vansinne (om de inte var vansinniga från förut, vilket somliga - framförallt av patienterna - redan var). Som jag berättade i en tråd om arbetsförmåner så har jag alltid lyckats ordna olika förmåner på mina arbetsplatser. En av mina förmåner här var bl.a att jag arbetade 50 % (dock mot endast 50 % av lönen, men iaf. Lönen var så dålig att jag inte hade råd att jobba mera där, utan måste tjäna pengar på andra jobb) och att jag hade rätt att skriva mina egna arbetslistor. Hur som helst - en av fördelarna var att jag jobbade som enda manliga vårdare på avdelningen, alla andra var kvinnor. Där var man som tuppen i hönsgården, personal resp patienter visste inte om de skulle skratta eller gråta. Min bror påstod att min enda arbetsuppgift var att gå omkring och berätta dåliga skämt.

Tyvärr fick även min i den finlandssvenska ankdammen betydligt mer kände namne, professor Krister Ståhlberg, en gång lida av min illa riktade humor (eller vad man nu ska kalla det, somliga tycker nog det är anti-humor). Ståhlberg hade blivit vd för stiftelsen Kulturfonden, varefter min telefon ringde titt och tätt och folk trodde jag var han. En av mina förmåner på sjukhuset var att jag som enda människa i personalen hade rätt att ha privat telefon på arbetet. Plötsligt får jag ett textmeddelande : "Detta är från finska radion. Jag har hört att du är på seminarium i Lovisa. Kan du ringa upp efteråt och berätta om dina intryck?Reporterns namn". Varpå jag sanningsenligt svarade : "Tyvärr sitter jag på psykiatriskt sjukhus bakom låst dörr och har ingen möjlighet att närvara i Lovisa. Krister Ståhlberg". Jag har på känn att Ståhlberg inte blev så glad över att behöva dementera att han fått psykiatrisk vård. (Han fick en sorts hämnd senare, men det går jag inte in på)

krellik
2011-08-25, 02:16
Jag är alltid helt nykter numera, eftersom jag helt lagt av med att dricka alkohol, och nikotin (som jag tyvärr nyttjar desto mera) blir jag inte onykter av.

Om du tvivlar på sanningshalten i någon av mina tre senaste poster så kan jag upplysa dig om att det bästa med dem är att de är 100 % sanna. Om du anser att de är off-topic, så håller jag delvis med om detta, men upplyser dig om att min tendens att gå off-topic tyvärr har blivit alltmer påtaglig.

Det finns dock en s.k sens moral i inläggen. Nämligen följande : ta inte så allvarligt på pengarna, de kommer och går.

Nej jag tror dej, fick bara känslan av att en eller annan öl var inblandad efter som det var lite charmigt rörigt.

hultman
2011-08-25, 06:49
Stahlberg:

Hahaha! polarN :D

shape
2011-08-25, 07:09
Korta räntefonder eller att helt enkelt låta kapitalet förränta sig på ett vanligt sparkonto.

Minimjölk
2011-08-25, 07:53
Alltså, sparkonto på kort sikt i alla ära men långsiktigt är det riktigt kass. Låt säga att man kan snitta en ränta på 4%. Efter skatten är betald så har tillgångarna ökat 2,8%. Låt säga att inflationen under dessa år är 2,5% i snitt. Då har du en ökning på 0,3% kvar. Skal ldu då leva på dessa pengar så är det inte mycket kvar, om det inte är så att det är ok att för varje nalla en ansenlig del av kapitalet.


I det läge som finns just nu skulle jag nog fördela pengaran 50/50 mellan högrisk och mer säkra investeringar. Konst må vara bra på sikt men som jag förstår det vill du kunna plocka ut lite pengar kontinuerligt från kapitalet?

shape
2011-08-25, 08:17
Alltså, sparkonto på kort sikt i alla ära men långsiktigt är det riktigt kass. Låt säga att man kan snitta en ränta på 4%. Efter skatten är betald så har tillgångarna ökat 2,8%. Låt säga att inflationen under dessa år är 2,5% i snitt. Då har du en ökning på 0,3% kvar. Skal ldu då leva på dessa pengar så är det inte mycket kvar, om det inte är så att det är ok att för varje nalla en ansenlig del av kapitalet.


I det läge som finns just nu skulle jag nog fördela pengaran 50/50 mellan högrisk och mer säkra investeringar. Konst må vara bra på sikt men som jag förstår det vill du kunna plocka ut lite pengar kontinuerligt från kapitalet?

Eftersom att vi varken vet futurisk inflationstakt eller räntenivå känns beräkningarsponeringar tämligen onödiga. Framförallt då ekvationen: sparkonto+ måttlig avkastning blivit lite av ett axiom, även för allmänheten.

Fördelningen 50/50 mellan högrisk-placeringar och "säkra" placeringar, beroende på definition och urval, känns spontant dumt - och någonting jag inte skulle rekommendera TS.

Låt universalreglerna även gälla giganterna på Kolozzeum:

"Behöver du fråga om priset har du inte råd"

Nuff said.

Minimjölk
2011-08-25, 08:36
Min poäng var att placerar man pengarna på ett räntekonto så brukar denna räntan följa inflationen hyffsat vilket ger ganska lite pengar i utdelning. 4% på 3.000.000kr må låta mycket men i verkligheten kanske det rör sig om futtiga 9000kr.

Jag skulle vidare vilja veta varför du tycker rådet att säkra upp hälften och gambla med hälften är ett dumt alternativ? Det är ju trots allt ett hyffsat kapital TS får loss och vill tjäna pengar/leva på.

Vidare förstår jag inte riktigt vad ditt sista exempel har med det hela att göra? Du menar att om man inte har någon inblick så skall man per default välja den enklaste och på sikt sämsta investeringsformen?

shape
2011-08-25, 09:03
Jag skulle vidare vilja veta varför du tycker rådet att säkra upp hälften och gambla med hälften är ett dumt alternativ? Det är ju trots allt ett hyffsat kapital TS får loss och vill tjäna pengar/leva på.


Gamla med 1,5 miljoner? TS vet inte ett smack om placeringsformer?

Nuff said.


Vidare förstår jag inte riktigt vad ditt sista exempel har med det hela att göra? Du menar att om man inte har någon inblick så skall man per default välja den enklaste och på sikt sämsta investeringsformen?

Du har uppfattat mig precist.

Du kan inte ett smack om motorer eller fordon. Din nya traktor går sönder mitt under skörden, -vafals tänker du?!

Du ställs inför två rimliga alternativ:

1. Ringa traktorlasse som vanligtivs är en hejare på att laga nya traktorer.
2. Ge dig på traktorn själv,i god Minimjölks regi, och sabba hela traktorn.

Vad väljer du? Att vara smart, eller att vara dum?

shape
2011-08-25, 09:10
http://stat2.shoppinggatan.se/public/images/productimages/traktor-med-slap-och-skopa-2455242_new.jpg

<-- Minimjölk. Lol.

Minimjölk
2011-08-25, 09:58
Ha ha, kul bild. Det är dock en rätt stor skillnad på att börja pilla med en motor där man inte har någon inblick eller att välja att investera pengarna i något annat än sparkonto trots att man inte har full koll på alla P/E-tal etc. Oftast räcker vanligt sunt förnuft för att uppnå betydligt bättre resultat än vad ett sparkonto kan ge.

shape
2011-08-25, 10:16
Ha ha, kul bild. Det är dock en rätt stor skillnad på att börja pilla med en motor där man inte har någon inblick eller att välja att investera pengarna i något annat än sparkonto trots att man inte har full koll på alla P/E-tal etc. Oftast räcker vanligt sunt förnuft för att uppnå betydligt bättre resultat än vad ett sparkonto kan ge.

Jag tycker inte heller att det är någon hjärnkirurgi med värdepapper och att bedömma risk/reward, även om det finns ett antal fällor.

Det tråkiga är väl att jag, men många andra, överskattar andras tolkning, och slutledningsförmåga, varför många, i efterhand sett, dåliga beslut tagits.

Summa summarum: Folk är korkade, och bränner sig enkelt.

Jag hoppas att du inte tog illa vid dig av bilden, tänkte bara att det var roligt :D

Minimjölk
2011-08-25, 11:31
Nej fan, jag tyckte den var rolig. Jag tror mig förstå vad du menar. När jag menade högrisk menade jag inte att man skulle sätta allt på svart på Roulette eller slänga in alla pengar på en aktie man fått nys om. Utan jag menade att man skulle välja och sätta sig in i diverse högrisk-investeringar med potentiellt högre avkastning än ett simpelt räntekonto kan ge. Hur väl man vill sätta sig in är väl upp till var och en men enligt mig behöver man inte vara så påläst innan man har goda chanser till att göra goda affärer. Sunt förnuft och lite psykoligi räcker för att se åt vilket håll det barkar.

jesse
2011-08-25, 12:16
Nej fan, jag tyckte den var rolig. Jag tror mig förstå vad du menar. När jag menade högrisk menade jag inte att man skulle sätta allt på svart på Roulette eller slänga in alla pengar på en aktie man fått nys om. Utan jag menade att man skulle välja och sätta sig in i diverse högrisk-investeringar med potentiellt högre avkastning än ett simpelt räntekonto kan ge. Hur väl man vill sätta sig in är väl upp till var och en men enligt mig behöver man inte vara så påläst innan man har goda chanser till att göra goda affärer. Sunt förnuft och lite psykoligi räcker för att se åt vilket håll det barkar.

Nu framgick inte riktigt TS placeringshorisont men som jag tolkade det var den inte ens ett år?

Att då ens börja snacka om högrisk känns sådär. Vi är dessutom inne i en väldigt volatil period och det gör inte ovanstående råd mer lämpliga om man säger så.

Xtreme-G
2011-08-25, 12:37
Bankkonto i Brasilien - Högsta räntan på planeten med runt 10% ränta.

Över 300k i ränta första året om du sätter in 3 mille.

Låna pengar i Sverige, "sätt in" pengar i Brasilien. Infinite profit!
Problem market?

Det visar sig att det är ett problem. Brasiliens valuta förväntas i det här fallet försvagas. Man måste växla för att sätta in pengarna och i slutändan växla tillbaka. Ränteparitet kallas det.

sk0gs
2011-08-25, 12:41
Oj, det var en jäkla massa svar!
Har nu läst allting och har en del funderingar/följdfrågor till vissa utav er, men har inte tid att ta allting nu så får återkomma ikväll. Tack för att ni har svarat så vettigt som ni gjort iallafall!

Doctor Snuggles
2011-08-25, 12:42
En bra bankrulle för att börja spela hold-em. ;)

Kappman
2011-08-25, 12:50
Låna pengar i Sverige, "sätt in" pengar i Brasilien. Infinite profit!
Problem market?

Det visar sig att det är ett problem. Brasiliens valuta förväntas i det här fallet försvagas. Man måste växla för att sätta in pengarna och i slutändan växla tillbaka. Ränteparitet kallas det.

-Ja, håll pengarna i Sverige och i svensk valuta om du ska använda dem i Sverige. Du verkar vilja ha en mer bekymmersfri tillvaro än att jobba aktivt med pengarna på börsen. Min mening är dock att fonder och aktier är för dyra just nu. Stoppa in pengarna (500 000 hos varje) på Collector, Marginalen, Volvo Finans, Lantmännen, Amfa Finans, GCC osv. De som erbjuder över 3% i inlåningsränta torde i alla fall rädda dig från ev. inflation. Nu är det väl inte heller uteslutet att vi är på väg in i deflation. Hur som helst så skulle jag aldrig kasta in 3 mille i aktier i ett negativt börsklimat.

BigNick
2011-08-25, 23:37
Bli inte lurad att köpa fonder med ruskiga avgifter bara, banken tänker ju trots allt på sig själva i första hand. Investera en stor del i antingen Avanza Zero, indexfond som följer sthlmsbörsen utan avgifter eller läs på lite om investeringar och investera i 11 stora stabila bolag, i stil med H&M, ssab osv. Sen skulle det väl kunna vara en bra idé att inte alla pengarna var beroende av sthlmsbörsen, så lite metaller eller utländska aktier kan vara ett bra komplement. Ingen vet var Börsen är påväg och om de påstår sig veta det skulle de kunna göra grova pengar genom att shortsella och en del av de som fick rätt förra finanskrisen hade ju haft fel ett antal gånger innan.