erkki
2011-08-22, 12:42
Testade detta igår. Grymt gott!
200 g (3dl) linfrö
50 g (1dl) sesamfrö
50 g (0,75dl) hasselnötter
50 g (0,75dl) mandel
50 g kruska kli, fiberex eller fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor (finns färdigmixat i kryddhyllan)
Mixa allt till ”mjöl”
Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl turkisk yoghurt 10%
250 g keso
6 ägg
Gör så här
Mixa nötter och frön till ”mjöl” i till exempel en mixer.
Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, (jag tog lite solroskärnor på brödet). Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.
200 g (3dl) linfrö
50 g (1dl) sesamfrö
50 g (0,75dl) hasselnötter
50 g (0,75dl) mandel
50 g kruska kli, fiberex eller fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor (finns färdigmixat i kryddhyllan)
Mixa allt till ”mjöl”
Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl turkisk yoghurt 10%
250 g keso
6 ägg
Gör så här
Mixa nötter och frön till ”mjöl” i till exempel en mixer.
Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, (jag tog lite solroskärnor på brödet). Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.