handdator

Visa fullständig version : Näringsvärde på färdig kycklingklubba (bara köttet)


sumialic
2011-08-17, 22:52
Är det någon som vet ungefärligt näringsvärde på färdiglagad kycklingklubba med skinn utan själva benet då?

Fredrik_S
2011-08-17, 23:00
protein/fett 19/9 med skinn ca om den är mörad
19/4 brukar jag räkna med om jag tar bort det synliga skinnet

Det är ca 80% ätbart med skinnet på en klubba om du verkligen går på djupet och suger upp varenda liten köttslamsa du hittar inklusive det brunare köttet... ca 66% kött utan skinnet

sumialic
2011-08-17, 23:10
så cirka 160kcal och 19 protein per 100g färdiglagat kött jag ätit? Tackar!

Var väl ungefär vad slv sa, men blev osäker på deras rubricering!

Nils.R
2011-08-18, 06:44
så cirka 160kcal och 19 protein per 100g färdiglagat kött jag ätit? Tackar!

Var väl ungefär vad slv sa, men blev osäker på deras rubricering!


Nej, det är räknat på otillagad vikt.

Fredrik_S
2011-08-18, 07:05
så cirka 160kcal och 19 protein per 100g färdiglagat kött jag ätit? Tackar!

Var väl ungefär vad slv sa, men blev osäker på deras rubricering!

nej inte färdiglagat
Vikten är beräkna innan tillagning.
Beroen på hur mycket och hårt du tillagar går prtoeinprocenten upp samtidigt som vikten på köttbiten går ner då vätska försvinner. Men det är helt ointressant. Vägning ska ALLTID ske innan tillagning.

Springer
2011-08-18, 08:56
Är det någon mer än jag som väger före och efter tillagning, för att beräkna koncentrationen? Sen så väger jag det jag äter. Vi är ju flera som delar på maten.

Fredrik_S
2011-08-18, 12:50
vad ska du veta koncentrationen för? Den är ju helt ointressant. och försvårar bara beräkningarna