handdator

Visa fullständig version : Bulka!


gubbles
2011-07-21, 17:29
Tja!

Kort liten fråga.

Hur mycket i fett hinner man lägga på sig på 1 månad om man ligger på 1000 kalorier i överskott?

Tack

Andreas Guiance
2011-07-21, 17:41
Rent teoretiskt finns ju utrymme för ett kilo i veckan, men om man samtidigt tränar blir det förhoppningsvis mindre än så. (Eftersom en viss andel av överskottet blir muskler, vilket den för övrigt blir – om än i mindre utsträckning – även om man inte tränar.)

palanen
2011-07-21, 17:43
1000 kcal om dagen=7000 kcal i veckan
7000 kcal=1kg fett

Vet inte riktigt hur mycket av vikten man lägger på sig som är fett men man brukar ju säga att 1000 kcal om dagen är 1kg i veckan så runt 4kg, antagligen mindre för att en del blir muskler.

Någon annan får komma med mer exakta svar men detta kanske hjälper tills någon annan svarar.

young_george
2011-07-21, 17:50
Det beror främst på: dina gener, vad/om du tränar, och vad överskottet består av.

Ronn
2011-07-21, 19:24
Det beror främst på: dina gener, vad/om du tränar, och vad överskottet består av.

Du kan inte styra vad överskottet består av, du kan se till att få i dig en bra mängd protein och styrketräna för att omfördela ration mellan fett och muskelmassa som bildas.

Teoretiskt går det inte räkna ut eftersom det alltid både bildas fett och muskler men jag har för mig att jag läst att någon med bra förutsättningar använder 50-60% av överskottet till muskler.

kajjm
2011-07-22, 11:07
Som alla skriver är det ett överskott på 4kg vikt rent teoretiskt.


Men liite av det bör ju bli muskler, men dem väger också, så på vågen skall du teoretiskt gå upp 4kg i kroppsvikt

young_george
2011-07-22, 11:10
Du kan inte styra vad överskottet består av, du kan se till att få i dig en bra mängd protein och styrketräna för att omfördela ration mellan fett och muskelmassa som bildas.

Teoretiskt går det inte räkna ut eftersom det alltid både bildas fett och muskler men jag har för mig att jag läst att någon med bra förutsättningar använder 50-60% av överskottet till muskler.

Precis det jag skrev alltså.

50% för en smal styrketränande person med bra förutsättningar är alldeles för lågt räknat.

Ronn
2011-07-22, 11:16
Precis det jag skrev alltså.

50% för en smal styrketränande person med bra förutsättningar är alldeles för lågt räknat.

Jaså sitter du på några studier som visar på det? Dela med?

King Grub
2011-07-22, 11:33
In most situations involving a significant change in body weight, both fat-free body mass (FFM) and body fat participate, but the relative contribution of FFM and fat to the total weight change is influenced by the initial body fat content. Overfeeding: In thin people, the weight gain comprises 60-70% lean tissues, whereas in the obese it is 30-40%.

Annals of the New York Academy of Sciences 904:359-365 (2000)

http://www.ajcn.org/cgi/reprint/43/5/723.pdf

http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/127/5/943S

Ronn
2011-07-22, 11:35
Tackar grub!

Fugly
2011-07-22, 11:39
Annals of the New York Academy of Sciences 904:359-365 (2000)

http://www.ajcn.org/cgi/reprint/43/5/723.pdf

http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/127/5/943S

Det har ar med overatning pa ''riktig'' mat och inte t.ex. glass?

Ronn
2011-07-22, 11:40
Nu är det där bara en studie och på tvillingar, men intressanta procensatser med tanke på att dom inte tränade, undrar hur det ligger till för en person som styrketränar tungt?

Rättelse, två studier.

Ronn
2011-07-22, 11:42
Det har ar med overatning pa ''riktig'' mat och inte t.ex. glass?

Läs studien.

50% kolhydrater, 35% fett, 15% protein efter matprefernser som dom själva föredrog (vad dom gillade framgick inte).

Eddie Vedder
2011-07-22, 11:44
Det har ar med overatning pa ''riktig'' mat och inte t.ex. glass?

Från första länken:

Subjects were submitted to a 22-day period of overfeeding (positive caloric state)
in which their energy expenditure of activity,
as calculated from the schedule of daily activities of the
hospital, was supplemented by an additional 1000 kcal in
the form of a mixed diet (50% carbohydrate, 35% fat, and
15% protein). During the overfeeding period a dietitian
prepared and weighed all meals which were all consumed
in the hospital under supervision to assure compliance to
the overfeeding regimen. Snacks were available at specific
times throughout each day and administered by a dietitian
to compensate for food that was not consumed during
meal times. Subjects had a choice of three main dishes to
accomodate individual dietary preferences as much as
possible.

Fugly
2011-07-22, 11:47
Ok tack!

Ronn
2011-07-22, 11:50
Det här tolkar jag som att jag kan äte ännu mer, blir jag fet kan jag skylla på dom här studierna. :eating: