handdator

Visa fullständig version : Behövs mat inför lågintensiv prestation?


Springer
2011-07-21, 16:00
Inför dagens skogsarbete, laddade jag upp med en kolhydratrik frukost. För jag tycker det är så gott! *cupid* 1300 kcal på yoghurt, flingor och mackor.

Sedan har jag varit ute och jobbat i skogen i nästan fyra timmar effektiv tid, säg fem timmar med pauser. Uppskattar att jag gjorde av med ung. lika mycket kalorier som jag hade i frukosten.

Det jag funderar över, hade jag kunnat göra samma prestation utan att äta en sådan här kraftig frukost? Det borde gå att förbränna tillräckligt fett, min puls var strax över halva maxpulsen i snitt. Men hur hade det gått med blodsockert till hjärnan, hade jag blivit mer slö/matt?

Nu skall jag äta lite, vila och sedan åka och köra styrka.

SiSenior
2011-07-21, 16:28
Är du inte van vid att fasta på morgonen hade det nog kunnat ställa till problem. Detta är däremot vardagen för många av kolos medlemmar som sysslar med IF eller av andra anledningar inte äter frukost. Vad man hör från dessa personer är att det minsann presterar lika bra mentalt och fysiskt på sitt arbete, med som utan frukost. Och jag kan inte annat än hålla med om det.

Fru_Flisa
2011-07-21, 16:55
Jag vet inte hur fallet vore för dig för det känns som en väldigt individuell fundering men själv skulle jag inte göra det...
Jag föredrar att vila/slappa/ta det lugnt efter större måltider för att kroppen ska få smälta det i lugn och ro. Det som jag skulle få mer energi av är kolhydratsrik mat dagen innan. Lite frukt däremot kan pigga upp och protein tycker jag också är stimulerande.

Springer
2011-07-21, 17:16
Jag äter oftast inte frukost och då funkar det hyfsat att jobba i skogen senare. Sitter på kontor 3 timamr utan problem utan frukost också. Är dock ingen LCHF:are, äter en hel del kolhydrater.

Det finns ingen okontroversiell sanning om hur det funkar egentligen?