handdator

Visa fullständig version : Rapar ofta!


seriegubben
2011-07-15, 20:32
Hej alla goa och glada människor på Kolozzeum! :)

Det är som så, att jag började träna styrketräning, med ett helt annat upplägg än vad jag gjort förut, för ca 2 veckor sedan. En av förändringarna jag införde var att äta mer, från säkert runt 2000 kcal till ca 2500 kcal. Jag har märkt av särskilt mycket den senaste veckan att jag hela tiden rapar. Ibland, men rätt sällan, rakt ut. Mest handlar det om smårapar som endast jag själv märker, som liksom trycker upp sig i strupen. Jag äter nyttigt och bra, och mycket sällan sötsaker. Såhär ser en typisk matdag ut för mig:

07.00: 1,5 dl havregrynsgröt, 2 dl mellanmjölk, 1 ägg, 10 g mandlar, 1 äpple
10.00: 30 g proteindrink (1 skopa), 1,5 dl mellanmjölk, 1 päron
12.00: En lunch komponerad enligt kostcirkeln, som t.ex. spaghetti och köttfärssås med sallad.
15.00: 100 g matkvarg, 10 g cashewnötter, 1 banan
18.00-19.00: Som lunchen, fast med nåt annat då såklart, som 1 dl ris med kycklingfilé och sallad
22.00: 200 g yoghurt med müsli inköpt från ett lokalt bageri. Inga torkade, sockrade frukter eller konserveringsmedel av nåt slag här inte :)

Jag har haft magkatarr en gång, som berodde på stress, och jag känner igen känslan. Det är en känsla av att luft hela tiden står en upp i halsen (p.g.a. alla rapar) och att jag är lite, lite illamående. Inget allvarligt, utan mer att man känner sig, i brist på svenska ord, lite "queasy". Min avföring är hursomhelst normal, och jag fiser inte mer än vad jag gjort förut. Jag har inte ont i magen heller.

Jag skall pröva med att ta bort ägget från frukosten, men tror ni att det här kan bero på att jag äter mer än vad jag gjorde förut och att metabolismen därmed jobbar på för fulla muggar för att bryta ner min mat, och i och med detta producerar så mycket magsyra att min kropp inte riktigt hänger med i svängarna och därför blir lite illamående och producerar rapar i ilande takt? Består problemet i mer än en vecka från och med nu tar jag såklart specialist hjälp, men jag undrade bara om detta kanske skulle kunna vara en rimlig förklaring? Vad tror ni?

Tack på förhand! :)

DANNE1988
2011-07-17, 13:39
Prsonligen tycker inte jag att rapa är något problem, det är rätt skönt faktiskt, fjärta detsamma. Men om du har en partner som klagar konstant så förstår jag (om du har det, det har jag), det brukar oftast vara all mjölkprodukter man dricker/äter har jag för mig.

Jag rapar som aldrig förr och fjärtar som aldrig förr och det luktar förjävligt, har dock aldrig druckit/ätit så mycket mjölkprodukter som jag gör nu pålänge, sen så är avföringen helt okej och har ej ont i magen.

Löpsko
2011-07-17, 21:23
Teori: Mat du äter såsom Havregryn och pasta producerar gaser i magen och därför rapar du.
Ingen rap på lchf inte.