handdator

Visa fullständig version : Grön gula?


svag74
2011-07-06, 16:23
Gulan på kokta ägg verkar bli lite grönaktig efter 2 dygn i kylen.
Tror de smakar lite sämre än vanligt också.
Men är väl ingen fara?
Ska ju hålla sig längre än 2 dygn vad jag läst.

Eddie Vedder
2011-07-06, 16:23
Det är en kemisk reaktion mellan järn och svavel. Ofarligt.

svag74
2011-07-06, 16:28
Tack :)

lorithas
2011-07-06, 16:49
Kokta agg haller i kylen i ca. en vecka efter kokning vad jag vet.

Manga klagar dock pa att smaken blir samre for varje dag som gar, haller sjalv inte riktigt med om det men smaken ar som baken..

Sjalv kokar jag stora lass at gangen, koper dem i 18 pack och "kokar" i ugnen 30min pa ca 150grader. Is nice, I like!

svag74
2011-07-06, 17:42
Kokta agg haller i kylen i ca. en vecka efter kokning vad jag vet.

Manga klagar dock pa att smaken blir samre for varje dag som gar, haller sjalv inte riktigt med om det men smaken ar som baken..

Sjalv kokar jag stora lass at gangen, koper dem i 18 pack och "kokar" i ugnen 30min pa ca 150grader. Is nice, I like!

Oj, i ugnen?
Då lär inga spricka i alla fall, men frågan är hur bra det är i övrigt?
Vore ju schysst stoppa in 20st åt gången eller så :)

lorithas
2011-07-07, 00:40
Jag var lite skeptisk tills jag provade på det själv. Tog en liten sats a cirkus 20 ägg till att börja med bara.

Lyckligtvis blev de goda, märker ingen nämnvärd skillnad mot ägg som kokats i vatten, och mycket enklare är det också.

Se till att lägga in en bit folie/bakplåtspapper längst ner i ugnen om nåt går sönder så slipper du städa rubbet. Och äggen läggs sedan förslagsvis på ugnsgallret ovanför!

svag74
2011-07-07, 07:55
Kanske folie på gallret istället, så slipper man diska det också om något går sönder :)

lorithas
2011-07-07, 11:03
You are the new master of Egg-Making my good Sir!

Rickard
2011-07-07, 11:37
Kokar också äggen så nu mera. Det är rätt smidigt och så har jag en värdelös spis.
Provade dessutom att ställa in en hel sån där karta med ägg. Den blev dock isolerande så den delen av äggen som var i kartongen blev inte riktigt färdiga då.

svag74
2011-07-07, 14:00
You are the new master of Egg-Making my good Sir!

;)

Ingen som har något negativt att säga om denna tillagning?
Måste finnas någon hake, om alla andra kör i kastrull?
Eller det kanske mest handlar om att de flesta är lågkonsumenter av denna nyttiga råvara ...

EDIT: Kanske inte lika energisnålt direkt med 20 ägg i ugnen vs 10 ägg i kastrull.

Sniggel
2011-07-07, 14:05
Förstår heller inte fördelen. En stor kastrull får man plats med rätt många ägg i. Går snabbare också, speciellt om man förkokar upp vattnet i äggkokare* eller har induktionsspis.

* Ha lite kallt vatten i botten på kastrullen under tiden vattenkokaren kokar upp vattnet. Annars spricker de när man håller på 100-gradigt vatten.

lorithas
2011-07-07, 14:53
Mojligt att det ar dyrare, men det ar troligtvis marginellt (speciellt med mangden agg du gor i en omgang).

Jag tycker helt enkelt att det ar lattare an att halla pa att koka upp vatten osv. Fast o andra sidan ar det ju latt att glomma aggen i ugnen om man inte kor med timer eller dylikt.

svag74
2011-07-07, 19:31
Fast o andra sidan ar det ju latt att glomma aggen i ugnen om man inte kor med timer eller dylikt.

Det kanske blir delikat? :Virro

whitepanther
2011-07-07, 20:02
Stoppar ni in äggen i ugnen när det är 150 grader där inne eller lägger ni in de från början och låter ugnen värmas upp tillsammans med äggen?

lorithas
2011-07-08, 11:48
Jag stoppar in aggen nar det ar varmt, men det borde ga att gora hursomhelst, bara dra av en liten stund fran de dar 30 minuterna efter att ugnen kommer upp i 150. Kanske lata dem vara inne i bara 20-25min istallet.