handdator

Visa fullständig version : kcal i havrekli


SannaK
2011-07-06, 11:09
på pkt står det: 100 gram 310 kcal.
Men 1 dl är ju inte alltid lika mkt som 100 gram.

hur mkt kcal i 1 dl?

mikaelj
2011-07-06, 11:10
Det står på förpackningen hur mycket en deciliter väger. Annars får du skaffa dig en hushållsvåg och mäta upp för att sedan väga den mängd du tänkt använda.

SannaK
2011-07-06, 11:18
Det står på förpackningen hur mycket en deciliter väger. Annars får du skaffa dig en hushållsvåg och mäta upp för att sedan väga den mängd du tänkt använda.


tror inte det gjorde det. det står att 100 gram är 310 kcal.
MEN jag hittade en sida, och 1 dl havrekli är 9 gram och 160 kcal.
äter nämligen detta till frukost varje dag, och tänkt att det inte känns rätt att min frukost innehåller så mkt som ca 600 kcal.

Magnus N
2011-07-06, 11:25
tror inte det gjorde det. det står att 100 gram är 310 kcal.
MEN jag hittade en sida, och 1 dl havrekli är 9 gram och 160 kcal.
äter nämligen detta till frukost varje dag, och tänkt att det inte känns rätt att min frukost innehåller så mkt som ca 600 kcal.

Om nu 100gr är 310 kcal och du sedan säger att 1 dl är 9 gr så förstår du väl att det aldrig kan bli 160 kcal

MasterChief
2011-07-06, 11:31
1 dl väger väl runt 50 gram om jag minns rätt.

Annars är det ju bara att (om du har ett helt paket) häller ut det i ett litermått. Sedan tar du hela paketvikten delat med antal deciliter som du får på litermåttet.

SannaK
2011-07-06, 11:33
Om nu 100gr är 310 kcal och du sedan säger att 1 dl är 9 gr så förstår du väl att det aldrig kan bli 160 kcal


ja är lite ur fokus nu.
men läs här: http://www.kostateljen.se/frukostkcal.html

MasterChief
2011-07-06, 11:35
ja är lite ur fokus nu.
men läs här: http://www.kostateljen.se/frukostkcal.html

Det är ju fiberinnehållet som skrivs ut där.

mini
2011-07-06, 11:36
ja är lite ur fokus nu.
men läs här: http://www.kostateljen.se/frukostkcal.html

En "livsmedelsportion" innehåller 9 g fiber. Det står inte hur mycket en livsmedelsportion är. Du måste helt enkelt väga om du vill veta.

MasterChief
2011-07-06, 11:37
Här har du info:


http://www.vegetariskamatguiden.se/Vmg17/Pr2784.html

"1 dl = ca 45 g (ger 3 g lösliga och 5 g olösliga kostfibrer)."

SannaK
2011-07-06, 11:37
ja, alltså att sån liten gnutta havrekli kan bli 310 kcal har ja svårt att tänka mig.

SannaK
2011-07-06, 11:38
Här har du info:


http://www.vegetariskamatguiden.se/Vmg17/Pr2784.html

"1 dl = ca 45 g (ger 3 g lösliga och 5 g olösliga kostfibrer)."

varför skriver du ut fibrerna? :)

SannaK
2011-07-06, 11:42
Här har du info:


http://www.vegetariskamatguiden.se/Vmg17/Pr2784.html

"1 dl = ca 45 g (ger 3 g lösliga och 5 g olösliga kostfibrer)."

nu såg ja, tack, haha :)

SannaK
2011-07-06, 11:47
ca 115 kcal var det i 1 dl, det känns mer realistiskt :)

StarkaUlf
2011-07-06, 12:20
ca 115 kcal var det i 1 dl, det känns mer realistiskt :)

om 1 dl = 45 g, och 100 gram = 310 kcal
Då bör 1 dl bli 139,5 kcal.

cyclist_90
2011-07-06, 13:07
köp kruskakli. 170 kcal per 100 gram

SannaK
2011-07-06, 13:21
köp kruskakli. 170 kcal per 100 gram


wow, är de typ samma sak då?

cyclist_90
2011-07-06, 13:36
ja i princip som jag förstått det som, fast med högre fiberinnehåll. Någon får rätta mig om jag har fel. Dessutom är densiteten låg så 1 dl är bara 19 gram!

SannaK
2011-07-06, 13:41
ja i princip som jag förstått det som, fast med högre fiberinnehåll. Någon får rätta mig om jag har fel. Dessutom är densiteten låg så 1 dl är bara 19 gram!


detta var ju superbra. för d e mer konsistensen ja är ute efter. för d smakar ju inte så mkt. brukar ha den att blanda i.
MEN d stod 4-8mask fördelat på flera måltider, kan jag då ta 1 dl till frukost?
jag kan ju ha havrekli på tränardagar, för d är supersvårt att komma upp i 2500 kcal tycker ja.
o detta på vilodagar.

MasterChief
2011-07-06, 13:45
Nej, havrekli och kruskakli är inte samma sak. Havrekli är betydligt bättre.

cyclist_90
2011-07-06, 13:47
bättre för? det beror väl på. Vid viktökning är det väl inte opti men att ha detta i morgondrinken tycker jag är utmärkt

SannaK
2011-07-06, 14:01
Nej, havrekli och kruskakli är inte samma sak. Havrekli är betydligt bättre.

nej, inte ÄR samma sak, men konsistens o smakmässigt samma.
är havre bättre för krusakli är baserat på vete?

King Grub
2011-07-06, 14:15
Ja. Osmältbart värdelöst sågspån.

SannaK
2011-07-06, 14:18
Ja. Osmältbart värdelöst sågspån.


i see. men d mesta som innehåller mindre fett innehåller nån form av socker, om man inte lever på protein.

King Grub
2011-07-06, 14:28
Det är bara nackdelar med en väldig massa kostfiber.

SannaK
2011-07-06, 14:36
Det är bara nackdelar med en väldig massa kostfiber.


Överlag? jag hörde det i någon tråd att det inte är så bra, och visst, man ska inte överkonsumera något.

Fru_Flisa
2011-07-06, 23:08
jag kan ju ha havrekli på tränardagar, för d är supersvårt att komma upp i 2500 kcal tycker ja.
o detta på vilodagar.

Men varför välja havrekli som livsmedel för att hjälpa upp energimängden?

vicarious
2011-07-07, 07:14
Men varför välja havrekli som livsmedel för att hjälpa upp energimängden?

+1, låter väldigt konstigt. Kli känns som något man väljer att äta när man har problem att inte överstiga en viss energigräns.

SannaK
2011-07-07, 09:01
Men varför välja havrekli som livsmedel för att hjälpa upp energimängden?

jag använder det INTE för att hjälpa upp energimängden.
Utan för en GOD och smaskig frukost. och då ska man ha det i, man ska blanda i det.
som bullar utan mjöl, fungerar inte

Eddie Vedder
2011-07-07, 09:03
som bullar utan mjöl, fungerar inte

Gröt utan kli är som bullar utan kli. Dvs godare. :) Menar du på allvar att du tycker de där sågspånen gör maten godare? Om du är helt ärlig? Det har ingenting alls med inbillad "nyttighet" att göra?

SannaK
2011-07-07, 09:18
Gröt utan kli är som bullar utan kli. Dvs godare. :) Menar du på allvar att du tycker de där sågspånen gör maten godare? Om du är helt ärlig? Det har ingenting alls med inbillad "nyttighet" att göra?



inte godare, men det är det som är grejen, jag åt nämligen en frukost i new york där man blandat yoghurt med kli, för att få till en konsistens, sedan blandar man i honung för sötma. d blir en sjukt god "deg".så har man på lite frukt o sådant. den godaste frukosten jag någonsin ätit.

Eddie Vedder
2011-07-07, 10:26
inte godare, men det är det som är grejen, jag åt nämligen en frukost i new york där man blandat yoghurt med kli, för att få till en konsistens, sedan blandar man i honung för sötma. d blir en sjukt god "deg".så har man på lite frukt o sådant. den godaste frukosten jag någonsin ätit.

Har du testat med havregryn då? Det låter ju som samma princip fast godare.

SannaK
2011-07-07, 11:33
Har du testat med havregryn då? Det låter ju som samma princip fast godare.

tycker det låter mindre gott, då blir det lixom hela bitar, det ska vara en sammanhängande "röra" :)