z_bumbi
2003-12-13, 22:17
Var göra för mat en luciakväll? Glöggkyckling blev svaret.
En stor lök, finhackad
Olja/margarin, jag gillar att blanda dessa.
1 kg kycklingbröst, relativt små bitar.
En halv förpackning vinglögg dvs ungefär 35 cl.
En kanelstång
Ingefära ca 2 tsk
Vitpeppar, några skak med burken dvs justera efter egen smak.
[Pepparkakor]
Stek/värm löken i olja/margarinet
Släng i kycklingen och låt den få färg
Häll i kryddorna så att de blir rejält varma
I med glöggen.
Låt sjuda tills kycklingen är färdig samt att glöggen har reducerats en hel del.
Smaka av.
Servera med ris eller t ex klyftpotatis.
Precis innan man äter så smular man över en pepparkaka över portionen på tallriken. :eating:
Självklart drack vi julmust till. :)
En stor lök, finhackad
Olja/margarin, jag gillar att blanda dessa.
1 kg kycklingbröst, relativt små bitar.
En halv förpackning vinglögg dvs ungefär 35 cl.
En kanelstång
Ingefära ca 2 tsk
Vitpeppar, några skak med burken dvs justera efter egen smak.
[Pepparkakor]
Stek/värm löken i olja/margarinet
Släng i kycklingen och låt den få färg
Häll i kryddorna så att de blir rejält varma
I med glöggen.
Låt sjuda tills kycklingen är färdig samt att glöggen har reducerats en hel del.
Smaka av.
Servera med ris eller t ex klyftpotatis.
Precis innan man äter så smular man över en pepparkaka över portionen på tallriken. :eating:
Självklart drack vi julmust till. :)