Danne2k
2011-06-18, 15:19
Kokade lite fullkornsspaghetti igår och det står 330 kcal / 100g (okokt) på paketet.
Min fråga är då, vad är näringsvärdet / 100g för kokt fullkornsspaghetti?
Kollar man SLV näringstabeller så visar "pasta >50% fullkorn kokt m. salt" 160 kcal / 100g, men annan pasta som har högre näringsvärde (okokt), typ 365 kcal / 100g ger bara 140 kcal / 100g när den är kokt.
Alltså, borde inte kokt fullkornspasta ge mindre kcal än vanlig (kokt) pasta, eller tar den inte upp lika mycket vatten och därmed ger en högre energimängd / volym jämfört med "vit" pasta?
Hoppas någon förstod något :)
Min fråga är då, vad är näringsvärdet / 100g för kokt fullkornsspaghetti?
Kollar man SLV näringstabeller så visar "pasta >50% fullkorn kokt m. salt" 160 kcal / 100g, men annan pasta som har högre näringsvärde (okokt), typ 365 kcal / 100g ger bara 140 kcal / 100g när den är kokt.
Alltså, borde inte kokt fullkornspasta ge mindre kcal än vanlig (kokt) pasta, eller tar den inte upp lika mycket vatten och därmed ger en högre energimängd / volym jämfört med "vit" pasta?
Hoppas någon förstod något :)